Коментари - Google софтуер разпознава изображения като човек | IT.dir.bg
назад

Google софтуер разпознава изображения като човек

Научен екип на Google е създал изкуствен интелект, който може да описва съдържанието на снимки с много по-голяма точност от преди.

Обратно в новината

Коментари - Google софтуер разпознава изображения като човек | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А манго като крадне и пебива пенсионери на село, дали Щрак?

Зависи дали камерата е на мястото на оптичния прицел или е подцевна :)

............разпознава котки значи...........!!! Ох котьоооо!!!

Ahaha

Супер, сега освен че знаят всичко за нас ще могат да ни откриват в нета по снимка.

Ми който е достатъчно глупав да си качва снимките в нета, ще го откриват!

Щом като има безплатна програма за сканиране на картинкови файлове за лица /picasa/ отдавна...И тя е на гугъла...И по подразбиране е включена опцията за "архивиране" на техните си сървъри твоите снимки. А зомбито когато инсталира цъка next next без да се замисли... Безплатно на зомбитата се дават само такива неща, които трябва да му увеличат зависимостта към това или онова..А чрез въздействието върху зависимостите на даден човек се управлява най-лесно, нали? Дай на наркомана дрога и е твой човек. Дай на гладното куче кокал и тръгва след тебе... Примери колкото щеш в живота...

Така е Мой, както се казваше в една от сериите на "Властелина на пръстена" - "Свободен си да умреш както намериш за добре". Никой не те кара насила - пещери в планината колкото щеш!

Александър Тошев е българин. Браво за рисърча с невронни мрежи.

Александър води разработката даже. Останалите участници са на периоди.

Гоогле - еюагент на ДС! Снимали ми гащите в Стиит Вюто си, висящи на простора в двора. Следващия път ще се намаам с фасул и леб (ама нашенски а не китайско менте) и с помощта на напъна и викане на Жозеффф, Хитърррр Петърррр и Юсуффф, ще извъртя една торта в двора за да я снимат и нея. И надпис ще и сложа: наврете си Андроида отпред! Баси тъпаците.

Глупости!!!

Гледам световните експерти пак се събрали да коментират под статия в огромния международен сайт дир.бг

Не сме световни, български сме. И като такива, имаме една много хубава черта - усещаме кога някой се опитва да ни послъже.

Да де, всички сме чували за българските експерти дето усещали кога ги лъжат, пък правителството ги гази с ботушите.

А ти къде коментираш, бе мозък :) Боже, колко сте жалки :)

Поредната парлама. Тази новина Гугъл я разпространяват от доста време (те и Ай Би Ем май започнаха да се конкурират по лъжите). Невронните мрежи имат твърде ограничен капацитет от възможностти, колкото и мащабни да са те. А терминът "да се учат"... си е просто термин.

Да добавя също: "програмата се самообучи да избира снимки на котки..." Не, програмата просто беше пусната да сканира мрежата, вследствие на което регистрира най-много котешки снимки като процентно съдържание. Малко ме съмнява такъв резултат, ама хайде, да речем, че е пълно основно с котки...

Аз разбирам, ама хората - не.

Аз имам софтуер който ги разпознава, като нечовек. Направо като извънземен разум ги разпознава :) В кръга на шегата разбира се. Иначе е ясно, че ако го програмират хора ще гледат да наподобява себе си.

"а другата обработва и анализира естествена реч." Тук и за анализ на говор става дума. Вече не ме радват особено такива новини, като знам като виждаме как се ползват тези работи...

Този Александър Тошев от какъв ли произход е?

Вероятно български. И ся кво?

Как кво ?Продължаваме напред !

Само като си представя какъв разузнавателен софтуер може да се направи с такава технология предричам драматично свиване на свички социални мрежи.

Аааа. Спокойно..Те вече зомбитата напълниха фейсбука с какво ни не. Материал имат вече много. Да не говорим за базата данни със снимки, имена и адреси от БГ - тази която ченгетата направиха за личните никарти..100% имат пълен достъп до нея ония оттатък океана. Изобщо проектът "синия лъч" - за новия световен ред, върви с пълна пара.

за жалост си абсолютно прав!

Дам, на тия отвъд океана ти си им много важен :)) Като носител на свободата и прогреса си в специален списък :)

И аз се самообучих, да жуля ракия от сутрин до мрак. Мухахахаха

А чекийки ще жулиш цял живот с това мислене.