Коментари - Пробив: Соларни панели с дебелината на хартия | IT.dir.bg
назад

Пробив: Соларни панели с дебелината на хартия

Италиански изследователи представиха първия слънчев панел, годен за серийно производство от “вълшебния” материал перовскит.

Обратно в новината

Коментари - Пробив: Соларни панели с дебелината на хартия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

edna ot задачите на живата и друга природа е непрекъснато да се променя с цел да не могат опасни да дадат адекватно докладче къде сме се скрили..с тези панели все пак има риск нужно е допроучване...

И кво? Досегашните непробиваеми ли са :)

Е къв пробив бе? По дебелите не могат ли да ги пробият :)

Енергийната мафия няма да позволи никога евтина енергия. И сега надуват цените на соларките изкуствено цените поне три пъти.Представяте ли си за 2-3000 лв. да си инсталирате една централка - сбогом ток, сбогом ерп-та, газ, въглища, дърва и т.н. Няма кой да го позволи. Иначе не е нужно слънцето да грее нощем, и за това си има чалъм.

И къде ще опънеш всичките тия панели? не не мислиш, че с 20-40 квадратин метра площ, ще можеш да захранваш цял апартамент? :) И като пискат и съседите да сложат???

КООП

Ако се разработят много поефективни панели за единица площ от сегашните всичко е възможно. Примерно от размер на лист А4 да се изкарват по 1000 вата. Това е целта и като цяло няма да ти трябва кой знае каква площ. ;-) Човека правилно е казал, че няма да го позволят скоро да се случи. :-)

'.....скоро дa стaне". С товa буквaлно превеждaне от aнглийското "хепън" всичко се случвa. A нещaтa нa бългaрски СТAВAТ. Случките се случвaт, СЛУЧAЙно. Чист език=ясно съзнaние

stan_posta@

Ти остави панелите, акумулаторите за през нощта къде ще ги сложиш и колко ще струват ?

Прав си. В Испания много си инсталираха слънчеви панели. Само че дойде кризата и енергийните компании не могат да продават достатъчно. Това, което направиха е да наложат такса от 8 цента на всеки кВч, който се произважда от граждани от СОБСТВЕНИТЕ им соларни панели.

В Испания не бяха ли социалисти на власт? За тях е нормално - вместо да стимулират производството, все данъци вдигат.

Сега остава да се измисли как слънцето да грее денонощно зиме и лете цяла година (8000 часа), а не само 2000 часа. както е сега, да му се не види, и сбогом газ, сбогом руска газ, сбогом въглища и уран ! Ние сме вече ултразеленясали !

а чел ли си книгата ''да убиеш присмехулник'' ? Енергията може да се акумулира за през нощта, има толкова много начини за това, като цената им пада постоянно а ефективността се покачва. А Русия друго освен да дупчи земята не може да прави. Технологично са кръгла нула във всичко. Така, че сам предвиди бъдещето на Путлер.

Не могат и земята да дупчат. Западни фирми почнаха да пробиват със собствени технологии, руснаците само прибират пари. Та между дргото да попитам, ако някой знае. Имам едни 300 дка и като правехме сонда за вода изби петрол. Добре че беше тънка тръбата. Та въпроса ми е мога ли да добивам петрол от моята си земя или да сключа сделка с някоя петролна фирма?

Твърде много американо-нацистка пропаганда си слушал. Руските инженери са едни от най-добрите в света. Много по-добри от американските например. За много изобретения САЩ им диша праха и не знае, как да ги постигне.

stan_posta@

Акумулирането на електроенергията е още по-скъпо, когато става въпрос за мегаватчасове. Справка - Цанков камък. 8 евра за ват капитални разходи. За справка - атомна енергия 2 евра за ват. Само моля, без политизация на въпроса, и без това е достатъчно сложен за широката публика.

Мдааа. Това е много добра новина за всички нас, които искаме евтина и чиста енергия. Е, за разните там диктаторчета, шантажиращи света, че ще спрат доставките на газ или петрол не е чак толкова добра, но какво да се прави - те сега си имат Крим. Браво на италианците!

за 30 години напред смятат да копат и да замърсяват с емисии, ако цивилизацията ни след толкова години още добива енергия от изгаряне на въглеводороди, е.ем ти и цивилзацията

Нялата земя да натропкаш със слънчеви панели, пак няма да ти стигне получената енергия. Ползваме повече и разхищаваме много. Без да горим нещо не можем да се оправим. И не забравяй - всеки квадрат слънчев панел е квадрат който не е огрян от слънцето. На него нищо не расте.

Пропуснато е да се спомене, че Епъл и Гоогле вече претендират за патента. Оооо забравих - Самсунг също! А китайските ментаци след ден-два и реплика ще изкарат...

И тримата, дето си ги изброил бълват патенти, но само един от тях е патентен трол. Другите двама го правят просто за защита от тоя тролест Епъл.

ако не си разбрал Google патентова само за самозащита. Не иницират първи патентни дела както Apple и другите патентни тролове.

Това е патент на Епъл. Вече им дължиш $40 хил поради споменаването на технологията. Трябва да се научите да не крадете идеи.

густо майна е да кардеш от най големия крадец...)))

Еми сега дебелият чичо ще купи патента и ще го заключи в мазето си, да не му меша на петролните акции.

споко китаиците вече са ги присвоили и почват произвоство скоро

Първите такива купени патенти след още 3 години отпадат.

вече го купи. преди седмица. но не беше дебелия чичко, ами чичко сам

Той чичко Сам не е сам. Той играе с най-дебелите чичовци. Ем тогаз значи патента ше си прави компания с патентите на Юл Браун, Тесла и други знайни и незнайни...но подбрана компания.

...моя твоя понимай тоцно той не сам ...отдавна не сам...))))