Соларните покриви стават задължителни в Калифорния

Според някой решението е лобистко и ще помогне на Tesla Solar Roof

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тука е като една В западнала балканска страна .ЗА ЛИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА.

А ако имаш високи дървета около къщата, които държат покрива целодневно в сянка, тогава какво правим -сечем дърветата ли?

пишеше, че панелите се поставят, ако е възможно, т.е да няма голямо засенчване.

А тук е само нужно да сменят електромерите - с такива, които "въртят наобратно" - и веднага допълвам панелите до поне 5KW. Но едва ли - това е само за "наще хора"

Трябва повече жалби да се изпращат директно до ЕК, защото тук наште мутродупетати всички са обвързани в схеми и единно спъват прогреса и новите технологии, които биха ги лишили от кокалчето. Навремето така ни делкаха с мита върху колите от ЕС, но някой се сети да подаде жалба и от Брюксел наредиха да се премахнат митата.

Ей това е истината. Затова САЩ са САЩ.

Бил ли си в многомилионните гета на латиносите или черното гето Саут Сайт? Факултета ще ти се стори израелски кибуц. Кой САЩ...кои соларни панели.....какви домове за половин милион? В ЛА живеят 47000 регистрирани бездомника.

Чивека гледа панелите, не гетата - нещо лошо?

Е нали там никога не валяло, поне в южна Калифорния, що да не се възползват :).

Защо в България се пречи целенасочено на всеки желаещ да си изгради подобна инсталация? То не са проверки от общината то не са драми с електрото. Не искаме да продаваме ток искаме да ползваме тези инсталации за собствени нужди. Защо в други страни се дават субсидии за подобни начинания а в България целенасочено се пречи на хората ?

Защото по соца ти хакаха допълнителен данък, ако си сложиш катализатор на колата, а откъде накъде ще изоставаме от загнилия социализъм, ако ще и да е по простотия.

Много просто е... защо,... защото тази ниша е само за наши... другари, това е:)))!!! Точно поради тази причина сме и на... задника на географията!!!

значи никой на никого не пречи , слагай каквото искаш по покрива си :))) ... ама ако искаш да продаваш на НЕК ток вече е дрга работа ... по-сложно е и не виждам защо трябва да се субсидира нещо такова ?!?

Разбира се, че е лобистко. Я проверете колко мръсно производство са фотоволтаиците а колко им е живота и ще видите, че няма нищо зелено в това. И след като Тръмп им би шута за парниковия ефект, този отдел на Тесла го закъсаха тъй като вече няма нужда да се изнася замърсяване в чужбина.

Не съм сигурен че сте прав на 100 % Ако се ползват правилно имат и екологичен ефект. (Соларните инсталации не фотоволтаиците) За съжаление не се сещам за място където това да се прави по света

Напълно съм съгласен. Соларните инсталации са изключително ефективни. За съжаление това не се отнася до покривните системи. Надявам се след години да намерят технология, която да вдигне КПД и живота на фотоволтаиците до степен да станат ефективни. Обаче силно се съмнявам да се позволи обществото да е енергийнно независимо.

Проверих, производството им не е по-мръсно от това на обикновени керемиди. А този отдел на Тесла изобщо не е закъсвал, напротив яко си работи и има няколко мащабни поръчки като тази в Австралия, та дори това забави производството на автомобили, тъй като твърде много батерии се ангажираха по тези проекти. Живота им е около 20 години при период на изплащане 5-10 години. Глей са същите работи ми ги разправяха разни други кретени за климатиците, ама те постепенно се налагат. Аз примерно 14 години имам Фуджицу с СОР 4,5 и досега са се изплатили около 3 пъти, въпреки 4-5те месеца, в които основно се ползват за отопление. Вярно че като е като стигне -20 ефект няма, СОР пада до 1, и трябват други уреди, но такива температури почти не е имало и на практика всеки реално изразходван киловат през зимата за отопление ми се умножава средно по 3 при отопление. Екстрата е че няма почти никаква хамалогия. Бе направо като с централно парно съм. С фотоволтаиците работата е същата, като с централно електрозахранване си. За отопление и топла вода тогава може да се ползват комбинирано със соларни инсталации. Ползата е огромна. Една голяма батерия се прави за под 10 минути. Т.е. фантасмагориите за енергоемко и мръсно производство са доста преувеличени.

Сигурно при производството на керемиди се отделя в околната среда сярна киселина, азотна киселина, водороден флуорид, содиев хидрооксид ,съдържайки в себе си елементи като селен и кадмиев телурид плюс нуждата от акумулатори, които сигурно се произвеждат и те "зелено".Единствената полза от фотоволтаиците в момента е изнасяне на вредни емисии в Китай. Да си чул да американците да имат големи производствени мощности в САЩ? И ако зелена енергия значи да замърсява някой друг вместо теб то е така.Само, че ние живеем на една планета.

Много си глупав бе екогей, знаеш ли какви глоби има ако се докаже замърсяване , фирмата няма да издържи и 2 години. Корпорациите ги разбирам защо дигат пара, защото кокалчето лека полека им се изплъзва, ама такива гейове като тебе защо им пригласят не мога да разбера.

Намеси батериите към панелите, а това са доста различни неща. Можеш само фотоволтаик да си туриш и да връщаш в мрежата, а батерия ти трябва ако искаш по-голяма независимост. Да съм чул американците да имат големи производствени мощности в САЩ? Ми чул съм имат огромни производствени мощности. Най-големия завод за батерии в света, Гигафакторито на Тесла, фотоволтаичните керемиди също се правят в САЩ, а и не само те. Има поне 5- големи фирми за производство на фотоволтаици със заводи в САЩ. Да като е мръсно производството го изнасят в Китай, ама тези не ги изнасят, та си направи сметка колко са мръсни. Е разбира се че може да има и известно замърсяване, ама това е като с ТЕЦ. Ако не му сложиш сероуловител замърсява страшно със сяра и се стелят едни отровни мъгли, но като му туриш такъв и 98% от сярата се улавя. Та има значение и технологията. Произведената енергия от зелени източници за разглеждан период от 10 г е около 5 пъти по-малко замърсяваща, като спадането в следващите 10 години е стремително, направо почти експоненциално. Всъщност основното замърсяване е при производството. Само че добито от АЕЦ или ТЕЦ в последствие е много по-замърсяващо, като това расте с годините. Ти какво предлагаш? Замисли се. Да не се прави нищо ли, а консумацията си продължава, работата на хората кво правим? Или ще правим нещо друго? Основната ти грешка е, че гледаш в кратък период от време - този на производството на самите панели и батерии. Обаче погледнато в период 10-20-30 години разликата става огромна в полза на фотоволтаика. И това няма алтернатива. Сега погледнах фотоволтаичните керемиди са с доживотна гаранция, а минималния живот е 30 години. А това има и друго измерение. Ползва се чиста слънчева енергия в природата, а не се внася допълнителна енергия от АЕЦ и ТЕЦ, водеща до затопляне и парников ефект.

Tesla Solar Roof има поръчки за години напред. Освен това покрив със соларни керемиди дори е по-евтин от покрив с обикновени керемиди. Едва ли е лобистко решение.

Цената на панелите не е окончателната цена! Има доста други "пошибалки" - Преобразовател ,акумулатор... и още не знам какво си . Така ,че едва ли ще излезе по-евтино. :-((( Иначе ... и аз бих сложил панелките на покрива.

Ние пък ще организираме нов тип студентски бригади - вместо да копат фъстъци и мият чинии, ще лъскат соларни панели. Щото в Калифорния имат страх от високото...

Преди да се инсталират фотоволтаиците много хора са против, защото трябва да дадат едни допълнително пари. Но след като се инсталират, смятам че няма нормален човек, който дори да е бил против да продължи да е против тях. Няма нормален човек, който да е щастлив да плаща високи сметки, а с фотоволтаиците сметките стават минимални. А ако енергията добита от слънцето покрива изцяло нуждите на домакинството - то това е пълна свобода!

Защо няма световна политика за този тип зелена енергия? Все пак останалите енергоресурси са в категорията изчерпаеми. Нито нуждите на домакинството са приоритет, нито средата в която живеем, а печалбата. Проблемът е там, че необразованата маса от населението на Земята е бедна и се въди изключително бързо и само обща световна политика може да спре този процес, с една забележка, без печалба.

Щото за световна политика, трябва глобализация и глобално правителство, а путлерастската сган непрекъснато реве против глобализацията. Естествено че печалбата е мотивация, то и заплатата е мотивация, ама без заплата/печалба няма как да се оживее, е може на помощи и паразитиране, ама и това си има граници.

О, О, О, обърнахме го на политика! Путин е точно толкова глобалист, колкото и Тръмп, че и малко отгоре. Неговите проекти са също толкова глобалистки. Не, не е нужно глобално правителство. Има ООН. Защо не става? Защото хората не се обединяват около тази кауза, а силните на деня нямат интерес от нея. Дълго е за пост във форум и е най-добре сам човек да се замисли, потърси и намери отговора.

Путим може и да е глобалист (въпреки че се съмнявам), но путлерастите определено са против глобализма.

Дали икономията и "зеленото" в цялата работа са водещи или желанието за допълнителна печалба? Залагам на второто, като имам в предвид, че става дума за американци.

Затова ми е чудно, как са го приели. Принципно това ще удари много сериозно енергодружествата в Калифорния.