Коментари - Sony представи революционен смартфон | IT.dir.bg
назад

Sony представи революционен смартфон

Sony представи новия си флагман Xperia XZ Premium, който е първият в света смартфон с 4K HDR дисплей.

Обратно в новината

Коментари - Sony представи революционен смартфон | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Исках да кажа Z5 Premium

Но не е HDR

Неграмотни драскачи на новини. Още модел сони з5 има 4К екран

Сони продължават да инвестират основно в хардуер, а трябва да обръщат повече внимание на визията и софтуера. Сега като излезе S8 и iphone 8 пак ще са последни въпреки че телефона им е с добър хардуер.

Никога вече телефон от тази марка - имах глупостта да си купя експерия - след две години работа вече става за дъска за рязане-повреден! Да не говорим,че при снимки и видеоклип се превръщаше в котлон - яйца да пържиш на него!

Няма марка, за която да не съм чул някой да не се зарича, че повече никога няма да си купи.

Баси и грозния телефон. Само да питам в цената включена ли е количка за акумолаторите както и огнеупорна раница, в която да го носим това грамадно нещо? Никога повече китайски, корейски или японски телефони...

БРЦК

Еми освен да си купиш Йотафон , щото друго не остана.

:))))))))жалко,че още не са пуснали на пазара правец 10 TDI щото друго не остана:)))))))))

у правец праат ся едни с въглища!!

Страхотен телефон с кофти интерфейс... Харесвам телефоните на Сони, но не ги ползвам заради интерфейса. Интерфейсът на Самсунг много по - добре ми пасва.

Навярно по религиозни убеждения не можеш да си инсталираш launcher по мерак?!? ...и да направиш малко настройки? Аз съм от три години с Xperia Z3 + SquareHome2 + Uret Patcher = Metro интерфейс минус Windows Mobile - бързо, лесно и удобно.

Не е ли Хайфьон не ми го хвалете...само Хапл измислят революционни неща...никой друг.

Тва "чудо", ако е направено като хората, ще избие рибата! Не мога да разбера типчетата където се чудят за кво им е тва, е аз ще им отговоря - грам не ви трябва! Егати ограничените хора.

Толкова много глупости на едно място , просто не е за вярване ! Хората са сътворили наистина нещо много добро и в много показатели удрящо сериозно по конкуренцията, но неграмотниците ганьовци не спират да плюят защото нямат познанията и компетентността да разберат за какво иде реч ! Те са в блатото и с мизерното си мислене там ще си останат , докато японците вършат чудеса !!!

БРЦК

Единственото което са сътворили е дисплей-а. Другото го има отдавна и сони доста изостават!

Така и не разбрах как точно 4k дисплей има какъвто и да е смисъл за 5 инчов дисплей. На 49 инча не се виждат пикселите на 4K, защо по дяволите някой би си купил телефон с 5 инча дисплей на 4К за 5 пъти повече пари от 1080p. Pеално потребителя няма да вижда никаква разлика. Ааа сетих се...iPhone зомбитата дето вече минаха на Android.

Те и 1080p пикселите не се виждат при тоя размер та камо ли 4к наистина. Ама нали правят някакви VR картонени кутии с лупи ли какво ли дето си нахлупват на главите и загнездват телефона някак в тях, може тогава да е (или да стане в бъдеще) от полза, знам ли. Може разбира се и да е само маркетингов напън както казваш, беше сума години така с безумните числа мегапиксели по миниатюрните сензори на сапунеркавите фотоапарати.

Няма лошо, да се упражняват. Аз искам да спрат да говорят - Този исплей има Х пиксела ширина и Y пиксела височина. Искам мярката да стане - тоя дисплей има 350+dpi. Това естествено осъзнавам, че е лека фантастика за момента, по-скоро Елон Мъск да закара хора на Марс.

За теб, както и за повечето потребители единственото нещо, което наистина помага с 4К екран е, че ако има изгорял пиксел или изгори такъв по време на работа НЯМА да го забележиш. Факт. За Сони е ясна ползата - по-малко оплаквания от изгорели пиксели. Дефакто е навъзможно да видиш изгорял пиксел освен с 20х лупа. Теоретичен плюс е намаленото разстояние между два съседни пиксела - това би дало по-ясна/контрастна картина без значение, че не виждаш индивидуалните пиксели. Не на последно място, тези дисплеи са с по-ниска консумация отколкото с 2К или FullHD. Разбира се, консумацията на GPU за изчисляване на тези пиксели е съвсем друг въпрос. Въпреки това, като дисплей е по-добър във всяко отношение. Това, което аз не харесвам е огромните безели top/bottom - грозни и излишни. Дефакто ако не бяха so 90' щях да се замисля за ъпгрейд.

по голям тостер, водоустойчиви, па се саморазлепват, лопат им диспейите и тн

Само не разбрах по това телевизорче-фотоапаратче-интернет браузърче и кво ли не там още, дали мога да се обадя на Пешо да дойде да пием по една ракия?

Не можеш, щото Пешо е с хайпфьон и по принцип не вдига, като му звънят от телефони от други марки...

Погледнах с очакването да видя поредната промоция на пореден телефон но специификациите са втрещяващи за толкова малко нещо. 4к дисплей (излишно разточителство, никой без яка лупа няма да види разликата с HD) е много нещо, само там има към 25 мегабайта да се въртят поне 25 пъти (навярно 60 пъти) в секунда. 960 fps е също много, не че в тоя размер могат да постигнат много като фотоапарат но толкова ускорено видео е интересно - и не лесно за правене, камо ли за вкарване в телефон. И 1Gbps мрежа - и всичко това с една мижава батерия. Отидоха много напред телефонджиите, жалкото е, че за малките (и не толкова малки) тек фирми няма достъп до данните за силиция който ползват.

4К дисплеят е там, защото вече 4K матриците поевтиняха и е безмислено да слагат на флагман нещо с по-малка разделителна способност. А 4К дисплей, означава и видеокарта с 4К възможности, което веднага ще се усети, ако вържеш телефона през Type-C порта към външен 4K монитор/телевизор.

ТЕЛЕФОН НА ЦЕНАТА НА СУПЕРЛАПТОП :))) ...

то за повечето айфони важи това - и за кво? - за да се фукат децата пред съучениците си

Щом не може за толкова пари една мусака да направи - не ми го хвалете.

И сви*рка не може :)))

Да кара на вибрация...

Представата ми за революция в някаква технология е доста по-различна, от тази на PR-агентите. Отегчен.

Е ти какво искаш - от PR отдела да датат един залп от Аврора ли, че да е баш революция :) То сега нали знаеш всичко е иновация, надграждане, еволюция, револючия, а накрая - полюция.

И както винаги, на хартия революционен, на практика ще се окаже поредната пръчка.

За пореден път удариха всочки конкуренти в земяна....хамбургерите и китайците да се изтрепват за ай фони и самсунги.....разбирачите знаят какво да изберат.....

аха, некъв фотоапарат, дето може да се ползва и като телефон. а циганинът ще гледа да ти го гепи, щото може да изкара 10 лв. от него - от халюминия...

Изглежда ще бъде доста голям.След два месеца ще има флагманти с много по-компактни размери,екрани заемащи почти цялата предна площ.

Къде и по колко ги дават тия "флагманти"? Да си взема, ако ми хареса...

Да си чувал за Xiaomi Mix,LG G6,Samsung S8.Изглежда,че всички по-известни марки ще имат почти безрамкови флагманти,само Сони си остават с остарелия интерфейс на корпуса.Има хора които още живеят с мисълта,че Сони са най-добрите.Светът се развива,защо трябва да има само 2-3 марки телефони,Сони не могат да бъдат велики,вечно

Да си чувал за Xiaomi Mix,LG G6,Samsung S8.Изглежда,че всички по-известни марки ще имат почти безрамкови флагманти,само Сони си остават с остарелия интерфейс на корпуса.Има хора които още живеят с мисълта,че Сони са най-добрите.Светът се развива,защо трябва да има само 2-3 марки телефони,Сони не могат да бъдат велики вечно,всяко нещо си има край.

Всички телефони вече приличат на плочки за баня.

На тебе специално един с шайба трябва да ти направят! Да прилича на телефон!

Страхотен телефон.

Аз пък имам тамагочи с 8к на 4x4 санта екран! Отивам да го храня...

много ръбат къса джобове

А опитвал ли си с нещо такова в предния джоб да клекнеш и да си завържеш обувките? Безценно! За всичко друго има Mastercard...

Пробах да се обадим от Mastercard до вкъщи. Не стана. Phone function not supported ми изписа и неще и неще... ;)

"дори на стриймвани песни или MP3-ки" - аз не знам мр3 формата да се използва за някакво друго съдържание, но явно автора знае. Нека бъде така добър да разясни на нас - чайниците.

Ха ха! Всичко е от два до шест пъти по-добро! Другите фабрики да затварят :-) п.п. спомня ми на другарката Людмила Живкова... щеше да прави многостранно развити личности, пък те излезнаха всестранно недоразвити!