Коментари - SpaceX изстреля 10 сателита едновременно | IT.dir.bg
назад

SpaceX изстреля 10 сателита едновременно

SpaceX изведе в орбита 10 сателита едновременно, а бустерът успешно кацна.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX изстреля 10 сателита едновременно | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по долу клетниците пишат ли пишат опорки и вицове за разпад за глад за и почие фатнастики.А клетите крава и до ден днешен са на обучение в руски космодруми,там се подготвят , от там ги качват и свалят с руски кораби и веселите щати продължават да си гукуравт и руски двигателии руски хеликоптери и части за боинги прочие..Абе уморихте ги от смях тия руснаци.Направо тоя Мъск да заснема кацането на Марс че вече надвиши лимита.

А евразийските канибали от сибирь КО изтреляха! М!

59 Tomahawk, 35 от които се загубиха някъде. А, не, това бяха "демократи" и "миролюбци", които не правели такива неща.

Днес едно Су се разпаднало малко след като е излетяло.... Без чужда помощ.

Изгубили са се върху 35 цели. А руснаците с калпавите им системи може и само едно да са засекли. Намерил глупака на кой да вярва.

русия остана водеща сила само в алкохола и оръжията за масово поразяване

и проституцията

Другарят Путкин затова наемник да стана на Асад, че приходите му спадат ли спадат ден след ден. Пък руските войници че мрат за никаква истинска кауза, освен за пълненето на неговите джобове на кой му пука...

Те крепостните селяни са за това. Еврейчето Путин-Епщайн нали богатее.

Не са необходими никакви санкций срещу Путин . Само още един девама като Мъск и диктаторчето е аут от световния пазар

И така вече колко години?

Мъск това Мъск онова ... човек с милиарди който явно ви е виновен че вместо да ги ползва абсолютно прахоснически тихомълком някйде си, реално прави нещо което ще остави следа в историята. Ако беше примерно като една Парис Хилтън да си върти задника като недоана ква и да пръска милиардите подарени и от съдбата за абсурдни глупости, нямаше да имате нищо против. Но не, щом е мечтател, мечтите му ни пречат!

Мъск - съвременното лице на лобизмът и точенето на държавни и частни фондове. Кои са му основните бизнеси 1. SpaceX - Държавната агенция NASA, която прати човек на луната и измисли совалката, плаща на Мъск да извежда спътници и то ползвайки площадки във военни бази, тоест държавни. 2. Tesla - Да Мъск печели от автомобилите. Но не от самото им производство, там всеки един автомобил му носи загуба, ноооо някак си щатът Калифорния е приел закон че всеки производител на коли трябва да има % продадени електромобили. И който няма купува един вид наказателни количества. Но внимание, не ги купува от щата а от частната фирма Tesla, която има 100% продажба само на електромобили (дори и на загуба). За миналата година сумата на продадените от Мъск "индулгенции" е почти милиард

1. Мъск плаща наем на площадките и получава много по-малко пари отколкото досега е плащала НАСА. Примерно изстрелването на Фалкън9 е по-евтино от 1 място в мъничкият кораб Съюз. За същите пари Мъск ще извежда 3-4-5-6 души барабар с значителен товар. Т.е. НАСА плаща защото и е изгодно и печели от това. 2. От производството не печели заради огромните инвестиции. Все пак досега не произвеждал коли в количаства. Затова построи огромен завод и едновременно с това купи фирма за фотоволтаици. Сега керемидите на Мъск са продадени за години напред, както и колите. И не е вярно, че продава на загуба всеки автомобил. Това е спекулация заради загубите, които всъщност са инвестиции. Всъщност очакванията са че ако продава над 200 000 коли годишно да е на печалба, а това не се връзва със загубата от продажбата на всяка кола.

ЩеЩе те и руснаците ще изпращат 200 лайки в космоса заедно със собствениците им ама ЩЕ. Чакаме мисията на Мъск до Марс!

Второто тримесечие на финансовата 2017 г. донесе удвоени приходи на американския производител на електромобили Tesla, но компанията на Илон Мъск остава губеща. Приходите на Tesla са нараснали с 53% до 2,79 млрд. долара, което е над два пъти спрямо периода април-юни на миналата година, когато компанията отчете постъпления в размер на 1,27 млрд. долара, предава link. Но въпреки постоянно нарастващите продажби на електромобили, Tesla все още работи на загуба, която дори нараства. През второто тримесечие загубата възлиза на 401,4 млн. долара, спрямо 293,2 млн. година по-рано. И изобщо нищо не казва какво ще се прави с излезлите от употреба батерии

Se taia

Пропускаш една малка подробност - PayPal, която също е на Мъск. Аман от кретени!!!

Продаде я

Кога PayPal e била на Мъск? Той е бил съосновател, но никога не е бил движеща сила там.

Ами всъщност Калифорния иска да стимулира продажбите на електрически коли. Затова глобява производителите, които не си изпълнят квотата. Глобата се разпределя пропорционално на всеки продаден електрически автомобил. Понеже Тесла продават най- много, съответно те получават парите! Между другото същата система въвежда и " О изненада!!!" Китай.

А защо Калифорния не реши да ползва парите например за по-екологичен обществен транспорт? В Китай знаем как се гради икономиката и частната собственост

Не пиши глупости Мъск е милиардер а Остап Бендер е един беден комбинатор мечтател като повечето руснаци

Ватенките много ви е яд, че самия Путин сравни цялата космическа програма на русия с човека Илон Мъск :)).

Браво на теб. Умен, че умен. В България като се точат държавни пари (ама не бе, у нас политиците са ангели) да си видял резултат. За резултат не се броят скапани ремонти и пътища, които изкарват 1 година макс. Не знам колко точи Мъск, но строи ракети, които летят. А не поредното телефонче - скъпа играчка за сноби.

Наистине аз не разбирам путлерастките коментатори които се стремят да омаловажат всячески успехите на Мъск.Не разбирам обаче и другата крайност- да се изкарва Маск като някой който съвсем преднамерено иска да измести русия от космическия пазар.Той измества русия понеже там летят на стари съветски ракети, понеже с 10 000 високвалифицирани служители и влагайки всичко в нови технологии просто е по-добър от огромни държавни структури с 240 000 служители и страшно тегаво и некадърно ръководство което за да изхрани на ръба на мизерията тия служители практически остава без пари за развитието на нови технологии. Поради същите причини и у нас в администрацията заплатите са ниски, работа за 10 човека се върши от 100, некомпетентни ръководители занимават хората с глупави и нелогични и направо абсурдни "задачи".

1000+

Браво!!! По добре не може да се каже.

Един руски журналист - Андрей Борисов в няколко статии е констатирал незавидната ситуация в която се намира Роскосмос в сравнение с бизнес-моделът на Мъск: https://lenta.ru/articles/2017/03/16/spacex/

кой е главния спонсор на мъсковите излитания,ей така да попитам откъде черпи матрял?

Няма спонсор.НАСА инвестира в него 1.4 милиарда долара след като доказа, че може да доставя на орбита.Това е бизнес. Преди НАСА плащаше десетки милиарди на Боинг и Локхийд за същата работа. Сега НАСА която няма кой знае какъв бюджет получава по-евтини ракети, а Мъск пари за да не е на загуба и да развива новите си ракети.Това от НАСА. Иначе всички частни сателити си плащат за изстрелването. Частниците предпочитат Мъск понеже предлага по-добри оферти.И защото Фалкон 9 се оказа много добра ракета.С концепцията за многократност Мъск просто убива конкуренцията и докато и другите не почнат да летят на такива ракети рискуват той да вземе и 100% от пазара предвид, че вече има 17 първи степени вече работили 1 път и разбира се и поне още 5 чисто нови. Това значи , че следващата година Мъск с лекота ще направи 30 полета с много малко пари, практически само за гориво което е около 100к долара на полет:)

Ти май си скаран с числата. 100 хиляди долара струва само излизането на дрона в атлантическия океан и връщането на бустера до базата за подготовка за следващо изстрелване. То макар и по евтино (поне така се предполага) също струва много повече. Само първата степен изгаря 150 тона специален керосин, а той струва повече от 1$/кг, а трябва да се добави и течният кислород, който за разлика от атмосферния също се плаща.

Една частна Американска компания с повече полети и товар от Цялата Без аналогова Русия на Путин...

През февруари 2017 г. Индия постави световен рекорд, изстрелвайки едновременно 104 сателита с ракетата Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV). Да прочетохте това тук ???

От сателит до сателит.. Но Индия поне има реален шанс да задмине РФ.

Аха, ама с общо тегло по-малко то 2 от тези десет сателита: На ракетата имаше 104 сателита - основен сателит за наблюдение на метеорологичното време с маса 714 килограма и други 103 наносателити (под 10 килограма всеки), които са с маса общо 664 килограма. Или общо тегло 1378 кг, а Фалкона изведе 8600 кг

Индийската ракета е направо миниатюрна сравнена с Фалкон 9.И е по-скъпа от Фалкон 9 понеже е еднократна. Работи освен това на силно токсично гориво. Абе накратко циганска работа. Но все пак е повече от нашето нищо.

А колко тежи 1 брой . Изстрелванията се сравняват с $ за килограм истрелян товар

60 милиона за извеждане на 8600 кг. Това прави около $7000/1кг, което е около четири пъти по-евтино от изстрелване на совалка.

Нощеска към 102 часа българско време изстреляха геостационарен спътник и японците. Ама в жаждата си да ни занимавате с тъпи телефони и кой има обикновено кабелче и кой не това го пропуснахте както и скорошното изстрелване на Ариана 5 с зели 2 големи спътника.Що не се абонирате към някой канал койкто показва стартовете и да информирате хората тука?Ето днес лети руския "Прогрес" към МКС!

сателити, млателити, с глупости се занимават. друго си е да разработят едно секретно торпедо...

"Дo ĸpaя нa гoдинaтa ce oчaĸвa бpoят нa зaвъpшeнитe миcии нa ЅрасеХ дa дocтигнe 15, пoнeжe e плaниpaнa oщe eднa мaщaбнa миcия. Toвa e двa пъти пoвeчe oт 2016 гoдинa. " Кой бе ви снабдява с инфо? Изстрелват още утре ,а до карая на годината се очакват поне 20 старта.Като тук не се включва тестовия полет на Фалкон Хеви.

тая новина с торпедо кашкавал на колхозниците???

браво! Мъск излезе сериозен!

И совалките бяха сериозни, ама като почнаха да гърмят, настана сеира.