Коментари - SpaceX изстреля вече летели ракета и капсула | IT.dir.bg
назад

SpaceX изстреля вече летели ракета и капсула

SpaceX за първи път едновременно изстреля вече летели ракета Falcon 9 и товарен кораб Dragon.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX изстреля вече летели ракета и капсула | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другари, товаришчи, не пугайтес! Все ета сделано в Холивуд! Ама и да е вярно, да не забравяме кой е вйдумал АК47 калашник- миротвореца...

Дрехи втора употреба, коли втора употреба, мотриси втора употреба, ракети втора употреба ...

Браво Мъск!

Много е грозно да се използва даден научен напредък за противопоставяне между една или друга нация. Варварско е. Да, руснаците качват хора горе с много малък риск, а американците пък качват товари с доста по-ниска себестойност на полета. Е и? Давате ли си сметка, тъпи кратуни, че това са две различни направления в развитието на космическите полети? Всичко е въпрос на приоритети. Все едно да сравнявате камион с автобус...

Извънземна технология-нямат стигане.

Руснаците са качили към МКС нов екипаж -руснак, американец (не от Люлин) и японец (не от СК). Хубаво е Мъкс да си вдига телефона, щот космонаФтите може да поискат и да се върнат на земята. Евентуално.

Че той с к'во може им помогне?

Вероятно няма проблем да ги свали с товарния кораб Дракон. Има достатъчно място и след като може с него да свалят мишки, предполагам не е голям проблем да свалят и хора при екстрени обстоятелства, но това е само за извънредни случаи, инак хората на Мъск са разработили и версия специално за хора и тази година ще правят изпитанията.

Невероятно !!!! Изключително !! Нека ония вмирисаи козели от Колхозия да видят колко са назад от ХЕГЕМОНА !!!

Последните 10-15 години само руснаците качват хора на МКС. Мъск все още е уеко дауеко. По-леко с напъните, да не получиш някой инсулт от напрягане и злоба.

Добре, добре...А сега да вземе да кажат, каква част от ракетата и кораба са РЕЦИКЛИРАНИ И ПОДМЕНЕНИ С НОВИ ЧАСТИ?:) Да не се окаже, че са близо 90% а?:) Да не стане така, че от няколко бракувани ракети и кораби сглабят една що годе читава?:)

Първоначално са смятали, че около 79% от ракетата ще трябва да се рециклира. Истината е, обаче, че само 10% от частите се е наложило да бъдат сменяни след всеки полет. Това направи полетите на SPACE X най-евтините.

Крайно съмнително, при всеки полет намираха микропукнатини по резервоара, а той е близо 90% от конструкцията на ракетата..... По вероятно е, от няколко ракети да правят една що годе читава.

измислил го е руснака бреей

Южноафриканец е. Щот немците отдавна се споминаха и няма нов внос.

Плюха Мъск, плюха, обаче наскоро от Роскосмос признаха че работели по 'многоразова' ракета. А добрутру.

Да, ама не са с руски двигатели...

Браво,Илън!

Ето това е изключително видео, а не кадрите от термоядрен взрив...

Това е толкова невероятно. Как са успели? Едва ли има някой друг с такава технология.

Впечатляващо.

Тези руснаци работят здравата.

Юарците също.