Коментари - SpaceX изстреля най-мощната ракета в света | IT.dir.bg
назад

SpaceX изстреля най-мощната ракета в света

SpaceX успешно изстреля най-мощната ракета в света дата - Falcon Heavy.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX изстреля най-мощната ракета в света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цирк, това продава....

тъкмо да го глобя тоя с роудстъра ама гледам си е сложил колана... язък

Някои пишат за луната... Според мен най-логично е възможностите да са 2. Или са кацали или не са... Ако са, и са имали техническата възможност за това, то всичко, което се е случило от тогава насам, не е такова, каквото ни се показва. Ако не са, то всичко си е наред. Има едно интересно потвърждение за това, че не са. Смо една от степените на Сатурн е обледенена (ха сега де...) Та за Мъск. Наистина е хубаво, че някой рботи в тази посока, стига да не е поредния балон и източване на средства. Дали някой ще посмее да се вози на ракета с рециклирани ускорители?

не виждам къде са катаджиите ... ха ха ха хора умират от глад по земята те харчат небивали пари за абсолютно нищо ...

Бялата Златка ( хипохлоритена) да не ходи из Варадеро, Париж и Венеция а да праща колети на гладуващите в Сомалия.

Че са я изстреляли,чудесно! Че е най-мощната, още по добре. Само че, това чудо ще да е много ненадеждно. Искали са да приземят централният ускорител на платформа в морето, а са го пльоснали в морето, защото е работил само един от трите му двигателя. Резултата е: пльосване с 480 км/ч и целият ускорител на мармалад! Совалките също не бяха от най-надеждните. В началото имаше фанфари преки предавания, а след това ги спряха, защото започнаха да се разпадат една по една!

като за първи старт е повече от добре. Тия spacex започнаха с ракетите преди 5 години, а вече са по-напред от руснаците, които се занимават от 80.

Сякаш някой друг си дава зор да спасява ускорителите след изстрелване на ракета? А тука два се приземиха успешно , а третия не успя. Но това не е болка за умиране. Ускорителя е платен в цената на изстрелването.

Путин е наредил веднага на Рускосмос да разработи новата най-голяма руска ракета - Флакон 9.

.. и да изведе в орбита Камаз пилотиран от Рогоз-ефенди (експерта в батутните технологии) под звуците на Калинкакакамая!

Частната компания на римлянина Илон Мъск затри Роскосмос. Айде честито.

частна компания ...спонсорирана от данъкоплаците ... цървул тъп ...

Не че Роскосмос не гълта огромни държавни средства..

Абе изстреляла SpaceX най-мощната ракета в света, ама дали наистина, кой знае? Вече на нищо не може да се вярва, още по-малко на медиите: "Ние казваме на хората това, което е трябва да знаят, а не което искат да знаят". Frank Sesno - vice president and Washington bureau chief for CNN. И като добавим: "Научен съветник на Тръмп отрича, казането на Аполо на Луната да се е случвало някога" ("TRUMP SCIENCE ADVISOR DENIES APOLLO MOON LANDINGS EVER HAPPENED", Aug 14, 2017, World News Daily Report). А също и: "Да го обичаме или ненавиждаме, Тръм ни освобождава от лужите на Империята" ("Love Him or Loathe Him, Trump is Liberating us All From The Empire's Lies", Wed, 10 Jan 2018, Signs of the Times), така че какво и доколко е вярно, Божа работа!

И аз мога да ти напиша много глупости и да ги публикувам на сайтове за които никой не е чувал!! Signs of the Times????? World News Daily Report???

Да, можете! Глупости можете! А че Вие не сте чували и че тези публикации не Ви харесват не означава, че не са истини!

До края на годината, през декември на МКС ще се качат четирима астронавти на кораба на Елън Мъск и ще се здрависат и с руснаците. И тогава ли ще кажеш че не може да им се вярва?

Ами когато това стане ще видим какво ще кажа!

В орбитата на Тръмп кръжат абсолютни лунатици ама ти си избирай на кого да вярваш. Да всичко е Холиуд и компютърна графика, руснаците са най-велики- к'ви тайни рабти имат ееехейй, ма не са хвалят щот са скромни и фини хора..

Те и лунатиците на Тръмп не са ходили на Луната, защото по принцип идват оттам - нали затова им викаме лунатици ;-)

Поредната манипулация на масите..Никой не е стъпвал на Луната, а Земята наистина е плоска..А Мъск е просто един палячо, който е взел милиарди за този цирк!

Съгласни с тебе плоскоземци-конспиролози има по цялото земно кълбо..

Ами след като си измамиха данъкоплатците да им приберат милиарди за Аполо, що пък и Мъск да не е изиграл подобна далавера?

Ако всичко е минало по план, то аплодисменти за успеха.

"Тази плоча е подарък от един отдалечен свят, сбор от нашите звуци, научни постижения, изображения, музика, мисли и чувства. Опитваме се да надживеем нашето време, за да можем да живеем във вашето." - думите записани на плочите на Вояджър 1 и 2, третият и четвъртият обект с човешки произход, напуснали Слънчевата система, на тогавашния президент на САЩ - Джими Картър. Заедно с поздравления на 55 езика, включително руски, сръбски, виетнамски и фарсии и Излел е Делю хайдутин изпълнена от Валя Балканска. И това 5 септември 1977 в средата на Студената война. Е няма как да не считам за особено важно и мотивиращо за бъдещето на човечеството всека нова крачка към звездите реализирана от която и да е агенция по света, държавна или частна. Ако новините за нови мисии в космоса бяха повече от тези за раположени нови МБР някъде и ПРО другаде и малоумните расови, верски и икономически конфликти, бих имал повече доверие относно бъдещето на цивилизацията.

Много интересно! Мислех си че ракетите отиват нагоре в космоса, а в минута 30:30 се вижда много ясно, как тя отива стремително надолу?! Космосът е във морето? И тази има същата участ както всички други, никакъв космос. Взеха парите на данекоплатците и правят това зрелище. Да ни е честито!!!

Това ли роди след толкова напън?

Ракетите се изстрелват на изток, поради разни физични закони. Земята се върти на изток и затова изгрява Слънцето от там. Ако не се изстрелва на изток, се получава допълнително съпротивление, заради самото въртене на Земята.

Точно така! И освен това земята е плоска!

Гледай повече руска фантастика. В нея космическите кораби могат и да кацат. Но само във фантастиката.

Конгрес на жените в Русия. Темата е какви категории мъже има. Председателката докладва: - Мъжете у нас са три категории! Едните - Могат и си искат! Публиката аплодира: - Маладци! Маладци! - Вторите - Могат, но не си искат! Публиката крещи: - Подлеци! Подлеци! И третите - Не могат, но си искат! Публиката аплодира: - Храбреци!!! Храбреци!

алоу модератора, кви е тая американска пропаганда на първа страница - я сложете нещо за товарищ путин и селиките безаналогови съвеЦки постижения

Лек път Старман, поздрави извънземните от нас.

Бог не дава както светът дава. Той дава истинското познание, а светът дава фалшивото което преминава, понеже негов княз е лукавият - експерта по фалификати. Който успя да заблуди дори себе си, като даде воля на гордоста и егоизмът - истинките безмилостни врагове на всяко одухотворено създадено от Бога създание. Този свят е егоистичен, затова загива. Божието свято царство е любовта агапе, която е алтруистична. 1 Коринтяни 13 "1 Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка. 2 И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм. 3 И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува. 4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, 5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло, 6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, 7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. 8 Любовта никога не отпада; другите дарби, обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще се прекрати. 9 Защото отчасти знаем и отчасти пророкуваме; 10 но когато дойде съвършеното, това, което е частично, ще се прекрати."

Айде още един луд.

Тоя може да е летял в Космоса! Сериозно, половината от астронавтите кацали на Луната са изкукуригали по подобен начин. Един беше тръгнал да търси ковчега на Ной в планината Арарат, друг пък беше станал пастор в някакъв затвор и превъзпитава затворници, трети беше открил институт за изучаване на паранормални явления и телепатия, много има умрели от рак. Абе Космосът е опасен и води до увреждания.

Ако мога да добавя - 2 Тимотей 4:3-4 3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение, но понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страти 4 и като отвърна ушите си от истината, ще се омбърнат към басните. Тези следват един от своите предпочитани лидери другарят Айнщайн, според когото: Въображението е по-важно от знанието. Хайде сега да си въобразяваме каквото си искаме!

приятел, т.е. приятели, за космоса разбрахме, но той мъск също дупчи земята и копае тунели. какво казват проповедниците ви по тези въпроси? колкото мисълта на айнщайн за въображението, тълкувай я че тези които го имат вървят напред и предимно на базата на техните успехи или неуспехи се ражда знанието. според вашата литература бог как е сътворил света - по знание или по въображение?

Докладваха ми,че централната първа степен вече се е разбила!

Тя се разби още вчера, много ти е стара информацията.

айде погледнете малко по-отвисоко на нещата! вникнете в думите на мъск след пресконференцията като го питаха какво бил научил от успешното изстрелване: колкото и луда да изглежда една идея, тя може да се постигне! и аз се радвам на червената тесла дето ще обикаля някъде оттатък марс, защото тя именно тези думи ще символизира, ще даде на младите хора реално - и безспорно стилно откъм визия - доказателство (подобни не се намираха особено много от 5 десетилетия насам) че има смисъл да се мечтае дръзко и да се преследват мечтите! а щом един човек успее нещо да направи, то това може да бъде повторено и от други хора.... в полза на цялата човешка цивилизация. колкото до тези дето имат друго мислене и предпочитат да броят фалстратовете на ракетите на мъск - еми прочетете и биографията му, историята с компаниите му, че да се зарадвате: той много повече пъти е бил на ръба да се провали тотално и да изгуби всичко. ако това ви радва - ок.

Този не трябваше ли вече да има колония на Марс?

ЛУДИТЕ КРАВИ ПАК СЕ ИЗЛАГАТ КАТО КИФЛИ САМО С КОМПЮТЪРНА АНИМАЦИЯ В КОСМОСА НЕ СЕ ХОДИ ДОБРЕ ЧЕ СА РУСНАЦИТЕ, ТА АМЕРИКАНЦИТЕ КОСМОСА ДА ВИДЯТ

Както вече няколко пъти любезно ти обясниха, няма полза да ревеш и да рониш сълзи. По-добре приеми че в Детройт е вече по-добре отколкото в Толиати. Радвай се на успехите на американците. Защото това не краят, а само началото! Още тази година, през декември месец е планиран първия полет на кораба Dragon до Международната Космическа Станция. Даже е избран екипажът, а командир на полета ще бъде астронавта Ерик Боу, на който това ще му бъде третия полет в Космоса. Преди полета на кораба на Елън Мъск ще излети друг кораб на другата американска компания - Боинг. Така че радвай се и се върни пак в Детройт (където никога не си бил явно).

Човекът никога нам да стигне до Марс защото е безсмислено да го прави. Този и много други "мечтателски" проекти особенно в последно време, са не толкова с научна, изследователска и практична, колкото с пропагандна цел. Защото тези които иска да заемат мястото на Бопг на светлината в живота на хората, искат да ги накарата да положат съкровищата си на тази Земя натрупана за огън чрез тяхната пропаганда, възпитаваща ги в гордост, егоизъм, суета, хедонизъм, материализъм и плътски страсти, които са враждебни на Бога. Истината е че човекът трябва да върви по пътя към Бога и да остави идолите си, за да пребъдва през вечността в Неговата любов. Човекът не може да спаси сам себе си от духовният и физически упадък на който сме свидетели. Няма духовна сила и познание за да направи едното и другото. Без Бог Който е любов, истина и справедливост, сме обречени на гибел и нищо може да промени този абсолютен факт. Но за радост никой не може да осуети волята на Господа и която е посветена на живота през вечността, който единствено има смисъл. Всичко което се прави на Земята е празна суета, ако не е посветено на Бога Вседържател от които сме получили живота , съзнанието, маралните и творчекси заложби и всики физичекси блага даром за Негова прослава.

Аз питам, какво правим с психиатрите. Напълни се със шизофреници ... Истината е, че с правилните медикаменти състоянието ти почти няма да се отличава от това на здрав човек.

Що се нервиш? и сам пишеш за пиене на лекарства?

На човек не му трябват психиатри а пълноценна духовна връзка с нашият свят Създател, Поддръжник и Спасител Исус Христос. И черз Светият Дух да се освещава от плътски към духовен човек. Истината е любов, смисъл и бъдеще.

"Колумб Америку открыл, Страну для нас совсем чужую. Дурак! Он лучше бы открыл На Менделеевской пивную!" От текста на тази популярна руска песничка става ясно, че е безсмислено хората да ходят и до Америка - какво ще правят там???

да си обичаш бог (кой от всичките богове?), докато вървим напред и се радваме на плодовете на техническия прогрес. А ти ако щеш се заври в някоя пещера в пустинята и там си размишлявай над божествените глупости.

Светът върви с пълна пара към своята гибел и за съжаление мнозинството дори не зане това. Затова предупреждаваме това мнозинство за да обърне курса към Бог, Който ни е създал , поддръжа и спасява, и да се спаси първо от грехът който е несъвместим с живота защото когато защото когато напълно се развие ражда смърт, и след това от смъртта, която е ненужна в свят очистен от грях. Господният ден ще дойде като крадец нощем и тежко на заспалите.

Фактът си е факт - честито на победителите!

Приятелю, това не е футболен мач да свърши в 90+ 4 минути! Няма засега победител, 1 успешен старт след 10 неуспешни, не е голям факт, голяма хвалба! Медиите и ПР новината говори едно- хвалебстия за олигарха Мъск, статистиката на изстрелванията друго- на специалистите предполагам!( учил съм статистика малко, но не съм ракетен специалист) Но ако, това е ПР новина нужна за американците и шорошите да си начешат крастата, тогава защо честитиш!

Дано да е истина! Доста отложени стартове и фалстартове имаше с тази ракета, много усвоени пари от 5 млрд. $ от олигарха- спекулант Мъск, повече отколкото 10 руски олигарха+ обиконвен американски финансов спекулант взети заедно! 10 пъти фалстарт- 1 успешно излитане! Веднага реклама и ПР! А статистиката засега говори друго! При другите американски, руски, френски ракети е точно обратното: 10 пъти успешен старт срещу 1 път неуспешен!

Боли ли, боли? А знаеш ли кога е насрочен първия тест на руската супертежка ракета - за след 10 години!

Не боли, защото РЕП новините за невероятни технологии- 1 път днес ги има, обиколят 1 път света, а утре и в бъдеще ги няма! Знаем и за лазерното оръжие демонстрациите, което пак 1 път като РЕП новина обиколи света- голям шум, реклама, ПР, усвоени милиарди както Мъск, но се оказа, че си е само 1 път РЕП новина- неприложими в реалния живот!

До ватенките... Don't panic!

Няма място за паника за ватенките, французите и останалите американски ракетни производители! При тази ракета на Мъск досега: 10 пъти отложен или фалстарт, 1 път успешен старт! Много ПР и реклама с тесла! при другите е обратното: 10 пъти успешен старт, 1 път неуспешен! Без много ПР и самореклама с тесла!

Нещо пречили ти рекламата? Това е частна компания и каквото искат това ще си правят и рекламират.

Ех, защо не го написаха този надпис на руски език? Трябваше да напишат "Не паникуйте!"

Кой каквото и да мучи, фактите са следните: Тази ракета в момента няма аналог относно извеждането на подобна маса в космоса. Успяват да върнат ускорители и степени, не винаги всички, както в случая но това също няма аналог. Сваля разходите за извеждане в орбита сериозно. Дори да не посмеят да вдигат хора с използвани компоненти, поради съображения за сигурност достатъчно е да ползват за товари въпросните елементи, което пак е много сериозно постижение. Колкото и да му дават пари от НАСА, а те няма да го хранят ако не успява, тоя човек си е частник и за момента успява - е няма как да не му се каже БРАВО. Подобни иновативни начинания, поне според мен са единствения шанс за сериозно развитие в тази сфера, като поне аз лично се надявам да си спретнат една хубава конкуренция с другите в сектора, което само ще е в полза на човечеството. Та така - успех Илон.

Дано да е истина! 1 хваната цаца, не значи пълна мрежа с калкан! Доста отложени стартове и фалстартове имаше с тази ракета, много усвоени пари от 5 млрд. $ от олигарха- спекулант Мъск! 10 пъти фалстарт- 1 успешно излитане! Веднага реклама и ПР! А статистиката засега говори друго! При другите американски, руски, френски ракети е точно обратното: 10 пъти успешен старт срещу 1 път неуспешен!

Оставам с впечатление, че сериозно бъркаш - неуспешен старт и неосъществен старт. Колко неуспещни старта има Falcon Heavy, че си мисля дето тоя май е първия, та явно неуспешни до момента няма. То защото и всички други не отлагат стартове.

Не бой се, никой не кара роскосмос да им ползва услугите. А със статистиката можеш да си избършеш дупето, докато гледаш постиженията на ексцентричен американски милиардер. Виж там, путя дали ще предложи някакъв аналог...

А Старман продължава да се рее в космоса и да си слуша музика. А мурзилките се пукат като гнойни пъпки.

на таблото на колата пише: не се паникьосвайте това е от романа на адамс: пътеводител на галактическия стопаджия но се отнася и до русофилите

Американская ракета - самая большая в мире!

И руските часовници-най-бързите в света. А руските микро-схеми най-големите в света...

ИЗГЛЕДАХ ВСИЧКО ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ДОБРА КОМПЮТЪРНА АНИМАЦИЯ И 100 СТАТИСТА СЪЩАТА ИЗМАМА КАТО АПОЛО И СОВАЛКИТЕ

подготви се за дълго пикаене на газ и се премести в якутия

Може ли аз да се приместя при майка ти А?

Не си ми ти в Детройт, а тъп селяк от село нанахуиница.

Абе на вас, кога ви пуснаха безплатен интернет в лудницата ? Я къш от тука, прибирай се в маймунарника...

ДЕТРОЙТЕ, ми то и полета на Юрий Гагарин е чиста компютърна анимация бе! Гагарин не е летял в Космоса, всичко са го нарисували на компютър. Все пак, руснаците първи са измислили компютрите и още тогава са имали такива, нали така ;-)

До колкото си спомням ракетатата Енергия е правена за совалката Буран и е използвана 1 един път.

Принципно Енергия може да извежда и други товари, но е прекалено скъпа и неефективна (подобно на Сатурн 5). Цялата програма за Буран се поема от военните поради опасенията, че совалките на САЩ може да се ползват като стратегически бомбандировачи. НКВД използват момента и проектират Енергия, така че да може да се използва самостоятелно. Има идеен проект Енергия-2 да може да се приземява, подобно на Фалкон 9, но СССР фалира и виско остава в историята. В тубата има доста видеа от западни хора, в които се изтъкват предимствата и недостатъците и.

Един много лош ден за родната путлерастия, троло-пропаганда и обикновени пенсионери, фенове на комунизма, но възхваляващи руските олигарси като Путляка

Путин е скъсал менискус от яд!! Толкова се е натоварил умствено.

... даже и боткса му се е разместил.

Сатурн 5 LEO 140 тона. Цел - Луната. Енергия LEO 100 тона. Цел - голяма околоземна станция. Фалкон Heavy LEO 54 тона. Цел .... реклама мама.

цел - марс троле

къв Марс те гони бе трол заспал? Що не прочетеш хората от НАСА какво мислят за "колонизацията". Аман от платени драскачи и "меринджеи" по космически туризъм.

Да, реклама е, прав си. Рекламата е отправена към бъдещите космически туристи, клиенти на Мъск, които ще летят до Луната догодина ;-)

другари тролове преди време ви казах че все повече ще виете

При положение че първият спътник е изстрелян 1957, първият човек 1961, първичт стъпил на луната 1969 като добавим и Сатурн и Енергия 70-те години хора сега сме 2018 година!!!!!!!!!!!!! Това ли е днешната революция да ОПТИМИЗИРАМЕ РАЗХОДИТЕ ??????

Да оптимизираш разходите е много важно нещо във всеки бизнес. Ти от Луната ли падаш?

Ти падаш от Венера джендъре това е икономическа цел а не техническа още по-малко революция. Не случайно НАСА не се занимава с такива глупости те са се съсредоточили в много по-сложни проекти от това да напрят някакво муле дето само по себе си е безполезно.

СССР не се интересуваше от ОПТИМИЗИРАНЕ на РАЗХОДИТЕ. И 'добре' му се получи..

Щатните щатски тролове надуват вувузелите. За тва им плащат - това правят.

Черен ден за русофилистиците!! Русия изостава на светлинни години в космическата техника. Велик ден за човечеството.

Газ пикаят троловетее на Путкин. Окончателно умря руската космическа индустрия, и източниците на заплати за мурзилажа и за гордост на овчия ватнишки народ изчезват един след друг.

Това е ракета за товари. За полет на хора нещата са съвсем други :)

Определиха ми преден коментар за спам, заради линка към Ютубе, така че сега ще го спестя. Възможно е разбиращи от темата да оценят само по кадрите, че ракетата е всъщност лоша. Пламъкът е твърде широк. На други ракети (ката ядрените Сатана) пламъкат е не по-широк от самата ракета. Пламъкът и на руски и на по памет американски ядрени ракети е синкав, освен в първият момент. Голяма разлика между ядрена и космическа ракета няма - ядрените са космически. Май газта гореше в синково, но обикновенно са смески. На стари американски твърдото гориво бе от 21 съставки, като основната част е алуминий - за гориво. Май колкото е по-голяма температурата, е толкова по-бял пламъка. Тук изглеждат като накачурени двигатели. Мъск рискува с повторно ползване, а такъв подход не би трябвало да има за полети с хора. Дори разни от НАСА искаха да се забрани на Мъск да праща хора в космоса. Макар основно риска който коментират да е, че поне старите му ракети след зареждане с гориво, трябва да излети до 30 минути, за да остане охладена - охлаждат ги. А това време не е достатъчно за качване на хора по стандартна процедура. Хората не можело да са на ракетата, докато се зарежда с гориво.

"Велик" за помияри като теб!

Тоя пък се извъди космически инженер? Ха ха ха, пламъка бил лош.

"газта" - явно си капацитет в тая област.

В предаването казаха че горивото е Керосин+ течен кислород. Да зареждането стана в последният момент което нямам представа дали е проблем за космонавтите. Да имаше охлаждане до последният момент което се вижда като бял пушек, мисля че това винаги е било така.

Не отговарял на самите условия на НАСА за безопасност. Такива били, че космонавти не може да са на ракетата докато се зарежда. Другото че 30 минути не стигат, за да се качат космонавтите и подготовката им. Бързането се счита за лошо.

Като цяло си прав. Само да уточня - в твърдогоривната смес основната съставка си остава въглерода (въглищен кокс). Алуминия се добавя в малко количество и има за цел да вдигне температурата на пламъка и от там - КПД. А тва че троловете те плюят - така е винаги когато казваш истината, да не ти пука.

Брей, колко разбирачи брей! Ама ти и от горива си разбирал, да му се не види макар! Я кажи, какъв пламък ще има ракета която лети на кюмюр? А ако е пернишки? А донбаските въглища? Те с какъв пламък горят? Прочее, синият пламък се получава при двигатели на течен водород и кислород. Ракетата на Мъск е с двигатели Merlin 1D, които работят с RP1, тоест вид керосин, подобен на авиационния за самолети. Оттам - и цветът му.

Не знам. Търси в Ютубето satan rocket lunch и го изгледай. С 4-те двигателя, как струята е прозрачна синкава и тънка. Последното значи точно избутване. Отиването настрани би трябвало да е загуби на отбутване. На американците не се сещам, конкретна ракета.

" SpaceX изстреля най-мощната ракета в света" ДЕЗИНФОРМАЦИЯ,ГАРАНТИРАНА ОТ dir.bg E може и да се упомене между другото и истината,но издухването е най важно! " Важно е все пак да споменем, че американската ракета Saturn V и съветската ракета Енергия са били по-мощни от Falcon Heavy. Те са можели да изведат в ниска околоземна орбита съответно 140 тона и 100 тона. Falcon Heavy може да изведе в ниска околоземна орбита 54 тона, като по този начин ракетата се нарежда на трето място по мощност в световната история. "

Най-мощната ракета в момента бе мурзилко. Другите вече не се ползват.

Мурзилка е на майка ти отрочето помияр!

Най-мощната ракета която в момента е в експлоатация и е действаща. Saturn-V отдавна вече не се използва, тя е "decomissioned", с други думи, свалена от експлоатация, казано на български. Ако някой се чуди защо още не са ходили хора на Луната след Аполо - е те заради това. Една от причините (наред с много други). Но, Елън Мъск планира да построи нова, много по-голяма ракета, която ще засенчи дори Saturn-V и ще може да извежда в околоземна орбита над 150 тона, тоест с 10 тона повече от лунната ракета на НАСА. И това ще стане скоро. Вече поясних, че новината в този сайт е написана със много неточности. Освен че са пропуснали да уточнят това, другото е че ракетата няма да стигне до Марс, а ще измине разстояние равно на това до Марс. Но въпреки всичко, постижението си е неоспоримо! Руснаците нямат в момента толкова мощна ракета: Американская ракета - самая большая в мире! :-)

Браво на Мъск и хората му. А руските батал-тролове и еврейските им шефове в Кремъл освен да лъжат и крадат друго не могат.

Ама РД-180?? Няма такова нещо като руски двигател РД-180", пише журналистът Андрей Шипилов. "Всеки един двигател "РД-180" е създаден в рамките на руско-американско сътрудничество, при това по поискване от САЩ, и той понастоящем се произвежда от американската компания Прат енд Уитни в руските производствени съоръжения". На практика руското предприятие НПО Енергомаш е предоставило всичките права и цялата си документация по производството на "РД-180" на американците и те съобразно условията на търга започват продукцията в руските производствени съоръжения, тъй като там се намира цялата налична техника. Нещо повече - както знаете днес Русия се опитва да разработи нови ракети, които да заменят "Протон" и "Зенит". Това са ракетите "Ангара". Неочаквано се оказа, че според договорните отношения руснаците нямат право да произвеждат "РД-180" за новите си ракети, а трябва да ги закупуват от Прат енд Уитни.

Провери инфото, пусни линкове, не само на украински и ще се окаже, че не е точно така както си го написал.

Много хубава "информация"! Само не разбрах как така американците спрели да купуват собствените си двигатели и така прецакали руснаците?!? Нещо логиката ви, господа, фундаментално куца. Също ще отбележа, че събитията около РД-180, включително прехвърлянето на права и документация, става в периода на най-голямото разграбване на Русия - 1992-2000г. Но, руснаците, за разлика от нас, се взеха в ръце и спряха разграбването и унищожаването на държавата. В момента руснаците правят РД-191, който технически е по-добър от РД-180. А, ние сме горди собственици на нови 500км магистрали и ... стига толкова.

Колега, ти смяташ ли че червените тролове тук имат толкова мозък че да осъзнаят написаното. От мАсква са им заръчали че двигателите са само руски и те изпълняват без да мислят. Единствената им гънка в аспириновото им мозъче е как да дишат и да си получат жълтите копейки от Кремля...

Хора, в момента се твори история. Ставаме свидетели на голям скок за човека. На добър път !

Във всеки един момент на осъзнаването на хомо сапиенса се твори история. Рекламните мат'риали и PR простотии са в другия отдел - струват кинти.

един южноавриканец с американска мечта и гражданство постигна повече от СССР направи хитова кола и по-голяма ракета която се връща на земята и то без да избива мииони хора!!!

*южноафриканец

Зад тази мечта, за която говориш стои цялото човешко познание, неуважаема политдругарке, включително всички войни, империи, човешки жертви и църковни въжделния. Сега тичкай да ти напишат хонорарчето за тролене и да не забравиш да си купиш баничката!

А американците ако не бяха докопали екипа на фон Браун и компания? Реално Мъск умело върти игра с Дявола (Сенат,ФБР..) та от там и подръжката. Същата като на Фейсбук. Ако същите лакоми руски олигарси решат,че искат да си правят ракети то и рашките ще почнат. А CCCP докато го имаше,Мъск дори идея нямаше че ще прави бизнес то не знам какво сравняваш. И те така за протокола - В Щатите се развива една интересна компания Никола моторс.Тя много преди мъск показа камион на водородни клетки който има почти да не кажа и по-добри параметри от този на Мъск.Имат сервизната мрежа,зарядните станции (зарежда се за минути) и вече достатъчно готова продукция.Но за нях мълчание и никакво еко дотации.Мъск пуска един думо камион и Амазон на зелено поръчва над 100 броя?! Ей тъй без гаранции.Или да кажем с държавни но не се казва.. Мъск започна с електрифицирането на лотуси.А те бяха кофти. .. Всъщност има доста истории за супер електромобили преди неговата Тесла, но нямаха тази медийна реклама...

Сякаш руснаците не са докопали други немски ракетни инженери? Я върви да четеш. Електрически коли са се произвеждали още с влизането в употреба на ДВГ в началото на 20 век.

"Мисията на червеният роудстър Tesla е да влезе в орбита около Марс." Само искам да направя една забележка: Ми не, мисията на червения роудстър не е да влезе в орбита около Марс. Това изобщо не е вярно. Мисията е колата да влезе в елиптична хелиоцентрична орбита. Тоест, ще обикаля около Слънцето, както самият Мъск обяви, може да остане там в продължение на милиони години. Идеята е да покаже, че ракетата може да лети на разстояния колкото до Марс, като се предполага че ще достигне много по-далече от Марс, чак до астеродидния пояс. В този ред на мисли, лично аз искам да споделя съмнението си, че този космически отпадък (защото е точно такъв) ще оцелее милиони години. Ракетата не притежава ни най-елементарна навигация която да я насочи към Марс, хеле пък да не говорим че Марс в момента се намира в съвсем различна посока и изобщо точният прозорец от време за полет до Марс е много далече - чак април месец най-рано. В този ред на мисли, като оставим всичко друго, Елън Мъск доказа че бъдещето е на частните космически компании и на космическия туризъм. Човекът просто си е направил една скъпа реклама адресирана към бъдещите туристи, като тези които са вече планирани да бъдат изпратени до Луната догодина.

Автомобила в ракетата имали винетка......... НА ДОБЪР ЧАС