Коментари - Как кацнаха степените на най-мощната ракета | IT.dir.bg
назад

Как кацнаха степените на най-мощната ракета

Снощи SpaceX изстреля най-мощната ракета към днешна дата в света - Falcon Heavy. Като 2 от 3-те и първи степени кацнаха успешно. Какво стана с третата?

Обратно в новината

Коментари - Как кацнаха степените на най-мощната ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2030 година - американците се приземяват на Марс. Те построяват своята база, а след това забелязват че започва от базата да им изчезва ту вода, ту храна ... Те сложиха капан и хванаха руснак. Гладен, разкъсан клошар- ватник. Те го питат как е стигнал дотук?- Отидох на гости до мой познат във Флорида през 2018 м. Напих се, и се разхождах по космодрума. Гледам червен кабриолет Тесла, помислих си, че ще мога да крадна касетофона ... и като изтрезнях- някой ми подменил планетата.

Като изстреля свои космонавти до МКС живи и здрави - тогава ще призная че америка се е върнала в космическата индустрия ! ХОРА ДА ПОЛЕТЯТ С ТАЗИ РАКЕТА-ТОВА Е СЕРИОЗНА РАБОТА а това до сега е само реклама !

ще стане, и тогава за путяка няма да остане нищо, нито имат орбитални телескопи, нито сонди в слънчевата система, нито марсоходи, нищо няма освен качването до МКС, а и за това си плащат краварите. Бих казал, че много скоро всичко космическо за ватенките ще приключи и тогава няма да има за какво да пишем тука.

И кой мислиш го интересува дали признаваш някого или не? Цивилизованият свят е дал оценка за него, а ти си просто едно русофилско нищо ....

Тоя Мъск им се изходи в устите на русофилистиците. Сега руснаците подготвят Москвич, който ще излети в космоса на собствен ход.

даже путяшко ще го кара, без скафандър, може да си дръпнат едно състезание с манекена в теслата горе, то и москвича си е тесла де, с друго ударение обаче ...

Гледай нищетата на електромобила му и се сещай за десеторно по-голямата нищета на ракетата му. Маркетингови манипулации, лъжи за простолюдието, напълно по Холивуд. Полезна работа - йок, както винаги.

То понеже твоята работа е по полезна и си свършил повече неща от него.хихихи

Руснаците вече съобщиха, че изпробват космически ракети с ядрено гориво, засега са на ниво прототипи. А тия още са в химическата ниша и се радват като наивни дечица на нещо, което други народи са постигали още миналия век. Несретници янки!

Човек никога няма да стъпи Марс защото е безсмислено. Това е толкова сигурно колкото Божията абсолютна гарантирана справедливост във вселената от която вечният живот който единствено има смисъл, има съвършенна нужда. Много шум вдига Вавилон (царството на Сатана замислено за грешници, в което светиите на Бога няма да имат място) в медиите си и причината за това е, че строителите му издигат гордостта, егоизмът, суетата, хедонизмът и плътските страсти в култ, а те са смъртоносни врагове на човекът и на всяко друго съзнателно същество създадено от Бог. Сатана успя сам да се измами заради тях. Не успя да намери сили да се измъкне от това емоционално блато и падна в заблуда и грях. Защото силата е в смирението пред Бога вседържател от Който сме получили всичко добро даром и любовта към Него и ближният. Не полагайте съкровищата си в този загиващ свят натрупан за огън, който ще бъде изгорен заедно със всичко което се е вършило на него и в който ръжда и молец ги пояждат и крадци ги ограждат и крадат. Но трупайте съкровища на Небето, където няма такива язви. Не избирайте преходното което е мимолетна суета, но изберете вечното, което пребъдва в мир, любов и смисъл. Доверете се на нашият свят Създател, защото Той е верен и истинен и знае най-добре да ни направи щастливи и достойни хора.

Кукуригу вафла чудна!

Хубаво, ама не виждам какво общо има с новината? Искаш да кажеш, че в Космаса и на Марс няма Бог ли? Там е Сатаната ли? Е така си изсипал някаква дивотия несвързана с каквото и да е.

Най скъпата реклама в света за привличане на инвестиции.Реално това е един провал-основната цел е не колко товар ще изведеш с няколко стартови паралелни фишека а как централния стартов модул да е неколкократно използваем.Рускосмос потрива доволно ръчички защото това въпреки огромната реклама си е един провал.Жалко аз много вярвах в амбициите на Мъск ,но не знам един проект,като се почне от космически скъпите електромобили които засега са само рекламни прототипи,без реална търговска приложност многотонажните електромобили дето дори и прототипите още са несъществуваща реализация.Май пак всичко за съжаление ще се окаже една гигантска пирамида на за гу бе ни инвестиции?

Тъпунгер май не знаеш какви глупости плямпаш. Точно Драгон-ите на Мъск свалят по 2-3 тона и се ползват отново, за разлика от руските микроскопични капсули с товароносимост от 250-300 кила и еднократно ползване. "Скъпите" електромобили са със супер екстри и струват не-повече от луксозна кола в същия клас. Само дето Тесла 3 изобщо не е скъпа с цената си от 30 000 долара. И какви прототипи бе тъпанар? Продадоха само за миналата годи 60 000 броя. Тази ще са към 200 000. Това ли е несъществуваща реализация? Нещастен путлерастки трол.

За сравнение, даже Ладите продадени миналата година са 311588 бройки, или пет пъти повече.

Колко доставиха - само 1000 и какво стана пак кьорфишек, кой беше онзи, а акционер на Епъл дето му каза в очите, че Тесла 3 е пълен ташак

По-малките му ракети доста товар пратиха в космоса. Наса мисля, че също ги използваха. Българският сателит на.. май Булсатком беше, също беше изведен в орбита от ракетите на Мъск. Нека не забравяме, че и малките Falcon имаха неуспешни стартове по време на тестовете.

една голяма ракета струва цяло състояние. По тази причина "Енергия" е осъществила само 2 успешни старта (1987 и 1988 - единия тестов, а другия с Буран). Стартовете на Сатурн V са 17 или 18 (края на 60-те до 1972 програмата Аполо). Всички стартове са успешни. Интересното е, че американците имат готови още 3 ракети Сатурн (Аполо 18,19 и 20), остава да напълнят ракетите с гориво и да ги изстрелят, но се отказват. Изтъкват се финансови причини, но мнозина смятат, че има друго, което САЩ (и не само те) крият от човечеството.

Само тожа е достатъчно за русогъзолизците Ако през 2013 година делът на SpaceX на космическия пазар около 10%, а на Русия 60%, то през 2017 година SpaceX има 45%, а Русия - едва 15%.

Se taia

Те русофилите живеят в паралелна вселеня, тези числа не ги виждат, както би трябвало, а както вожда им нареди ;)

Путинофилските тролове да не цапат технологичните новини. Прекалено сте ограничени, за да коментирате такива теми. Марш в кофите некадърници ! (А Русия за съжаление вече не е и втора космическа сила)

За 2017 е все още втора космическа сила, но от 2019 вече не знам дали ще е така.

Русия е първа ядрена сила. А ядрените ракети са си космически. И дори разработваните за тях нови материали (коментирано и от Путин), със сигурност ще са полезни и за космоса. Сега Тръмп се чуди, как да не изостават толкова много в ядрените ракети, защото там стоят на едно място от някъде 1990г - модела на Тридент 2. От тогава руснаците имат поне 5 вида ядрени ракети. Дори да изгледаш изстрелване на ракета Сатана, пламъка изглежда тотално различно от на тези. То и на американските ядрени ракети бе различен. Струята на пламъка на Стана е синкаво прозрачен и е като удължение на ракетата и не по-широк от нея. Тук дори ширината на този пламък вероятно значи просто загуби или прекалено подсигуряване за стабилност. Предполагам че само по кадрите, ще я оценят като лоша.

Старт на такава ракета вече не е новина. И Индия прави ракети вече, и Китай, че и Северна Корея. Тука гледам и петимата козяшки трола са в телешки възторг, ама с тези първобитни технологии, още много има да им се взривяват степените, че и целите ракети.

И преди съм ти писал - Не се излагай, изключително прост и елементарен маймун си.

Остави шебека, че днес ще си ляга гладен - не мое захлеби и 2 копейки, виж го как се гърчи по всичките теми за Мъск, баре нещо измисли, ама такива тъпотии, като днешните му не бях виждал изобщо през живота си :) Днес му не е ден - днес денят е на Илон Мъск ха-ха-ха-ха

Se taia

Малка подробност и Индия и Китаи и прелюбимата ти Россия са с ДЪРЖАВНО субсидиране на ракетостроенето. Мъск ги сложи в малкия джоб за 10 години. Ако случайно не знаеш точно Фалкон хевъ е проект с ИЗЦЯЛО СОБСТВЕНО финансиране, демек без държавни дотации. Да ти обяснявам ли като на олигофрен каква е разликата?

SpaceX започва със само $100 милиона собсвени пари на Мъск. Останалото до $850 милиона са още $354 милиона venture capital от печатницата, и $396 милиона грант от НАСА, без да броим поръчаните на гола поляна изстрелвания. Забележи, че макар половината пари да са на данъкоплатеца, държавата не получава абсолютно никаква собственост насреща. Sweet, eh? Eто и още някои любопитни подробности: Mike Griffin, the aerospace engineer who became the top NASA administrator in 2005, had a bit of an unusual background: He was a former president of In-Q-Tel, the CIAs in-house venture-capital fund for national security tech. ... And so in 2006 Griffin and his colleagues came up with a system to sort-of invest in two companies, SpaceX and Rocketplane Kistler, to develop space transit. There would be no sharing of equity or intellectual property... Rocketplane Kistler would eventually be dropped from the program.

и Нова Зеландия даже...но не такива ракети, празна кофо.

Колко специалисти......... Сигурно сте си пратили автомобила който ви е набор отдавна в космоса и всеки ден по 5-6 ракети изстрелвате, и отделно по няколко стотин хиляди изкарвате на ден та сте взели акъл да раздавате на човек който за собствено удоволствие си праща колата на Марс, на човек който пише история. Вие какво направихте? Изпихте си домошарката. На едно място много малки, смешни злобарчета са се събрали.......

Е да де...Ама нещо обещанията, се разминават с реалноста. Обжещаното не е като даденото, нали така? Я сега ни припомни какви неща обеща да направи Мъск, и колко от тях постигна, ама наистина?

Каза че ще стане номер едно в комерсиалните полети и го направи, каза че ще направи най-добрите двигатели и го направи, каза че ще направи най-тежкотоварната работеща ракета и го направи, каза че ще направи най-големия завод за батерии и го направи, каза че ще направи евтина електрическа кола и го направи. Може някъде да се е позабавил, но го прави. Та кои обещания се разминават с реалността. Май тези на Роскосмос само

доста хлебеец има да руча Мъск докато настигне Вернер фон Барун иначи ПР ок най-най- ама нанай....))))

Е Мъск, само от ПР разбира.Иначе за останалото е гола вода. Спомням си, че обещаваше да отиде на Марс още преди 15 години. А отиде ли на Марс? Не! За съжаление това е истината , много шум за нищо, един въздух под налягане.

Глупави лъжи от тъп путлераст. Такова нещо не е обещавал преди 15 години.

да не прекаляваме с превъзнасянето на личности от определена епоха. Руската пропаганда например отдавна надмина Гьобелс.

не трябва да се прекалява разбира се например с великия Б-2 60 годишно копие на Хьортен...та те така ..."великте" кравааи НЕ СА и НЯМА да иисмислят нищичко сами

Какво от това, че основната степен е гръмнала! И какво от това, че ракетите на Мъск се взривяват или падат през една! Важното е шоу да става за баламурниците! Пък будалите хамериканци, нека продължат да го спонсорират и да го хвалят:) С неговия процент на успеваемост, НАСА ще види космоса през крив макарон.

Педеруския боклук, трябва да е наясно, че всичките руски първи степени се разбиват, По тъпата ти тролска логика, няма успешен руски полет, защото всички първи степени се разбиват. Миналата година всички полети на Спейс Х бяха успешни, а на Росксосмос ракети се разпаднаха с товарите: 2 броя Soyuz 2-1A / Fregat-M на 14 юли и 28 ноември и една Zenit-3SLBF на 27 декември. Гърмят по 2 ракети на Китай и Индия. А тия изстрелват и хора.

Нещо излита.....Нещо се приземява...Нещо се размазва...Абе въпрос на тото или чиста руска рулетка е. Но е така с всичките хамерикански технологии. Я работи, я неработи.. точно като албански реотан:)

Дааааааааа..........С такива "успехи", лудите крави ще се качат пак сами в космоса..След има няма още 200-300 години..Мухахахахахахахахахаха! Как се счита тоя полет за успех, на третинки на четвъртинки ли?:) Две степени кацнали, а третата която е основна и най-важна какво е станало с нея, а? Буууууууууууууууууууумммммммммм!!! :)

С какво е по важна бе тъпак? Същата е като другите две. Я кажи колко успешни кацания на първите степени ема руснаците и това половин успешни полети им се водят?

Язък че умрях,а такъв сценарии за марс имах че цялата невадска пустиня нямаше да ми стигне,епохално покоряване щеше да е,и щеше да задмине кацането на луната с марсиянския ураган

не си умрял а само препил с битова химия.

Явно още кратуните краварски не могат да проумеят холивудските дивотии

Айдеее тоя път не само санитарите ще се занимават с тебе щото пак си се отвързал, и докторът ще си има работа с новите личностни раздвоявания дето правиш.

Плюскащия кенефен трол пак е на тор браузер,не се научи че това което четеш по кенефите е точно за теб

всъщност това е древна технология! просто имат древните писания и десетилетия им трябваше да преведат текстовете и да конструират ракетите! първо ги намериха швабите, а после краварите, а руснаците ги откраднаха от краварите! има древни ракетни площадки на много места по света! вижда се, че трудно им се получава, но все пак успяват да ги направят... инак никога не са стъпвали на луната, а само до 600км от повърхността на земята е стъпвал човека... т'ва е истината!

Тъпи ватенки защо днес за вас има само скръбни новини, освен тази за грандиозният успех на Мъск Излезе интервю на арабухата свалил съветската бракма Су-25 - жив и здрав, а нали нещастната жертва беше убит при "високоточен " удар на пияните ватенки ? И друга новинка:" Производитель Арматы оставил рабочих денег." Ватенките спряха да плащат на работниците си защото не лепели със шпертплат измисленият макет на Армата... Изобщо всичко във пияната ватна държавица е фейк и помия...

Сега някакъв американо-джихадистки танц ли ще изтанцуваш?

първия полет на ракета беше на фон браун,първата ракета в космоса беше руска,а сега седнали да се кефят че ракета на кравар излетяла успешно,явно в холивуд не бяха достатъчно подготвени за новия филм,на теслата дръжката се върнала в теслата

Кацането на двата бустера беше впечатляваща картинка. Жалко, че цетралната ракета не е кацнала а се е пльоснала.... това беше и си остава мъка, съдейки по скоростта на удара проблемът не е бил с уцелването на платформата а със спирачната тяга, те затова и не опитват да я кацат на суша, като ще се забива поне да е в океана. Но постижението е огромна крачка, отдавна светът не беше имал толкова тежкотоварна ракета.

Призът " Златна Малинка " за космически проект, печели-и : " Кола в Космоса ! "

Ти какво би предложил за товар на прототип с шансове за успех 50% (според производителя преди старта), паметник на вожда или мавзолей с мумията му сигурно би одобрил.

Нещо което мястото му е в космоса, вероятно. Има предълъг списък в чакалнята. А шансовете да се качи никога не са 100%, то е ясно. Затова винаги ги поръчват по две в работилницата.Така че, спокойно.

Живият Бог Буда Тиквата. Може и гинеколога Кратун Цветан за компания.

Тази година - кола, до година и ремарке.

Тази година година кола, до година и ремарке.

Разбила се една степен ! Че кое му е успешното , а?

Изобщо не се е разбила. Чети внимателно. Приводнила се е със 480 км/час. Това е съвсем друго :)

другия път мъск ще сложи в ракетата на теслата дръжката и тогава соросите ще се насераът от кеф че дръжката е влезнала в дълбокия им космос

Нека да има такива щури кратуни като Мъск, че да вървят нещата. Имал е късмета да спечели от нищото, затова и парите,които харчи, не са му ценни. Ама пари се печатат. Щура кратуна - не.

Запази снизхождението си за журналюхата оглавила Роскосмос и целия руски ВПК - е те това е вече късмет. Че и синковеца за шеф на Илюшин уредил - дето и там само отлагат сроковете и засилват обещанията.

Роскосмос има достатъчно успехи, и ще продължи да има. Само че БРАТЯТА не харчат пари за нищо, защото не печатат.

Илон Мъск е роден в Южна Африка.Родителите му се развеждат.Има брат и сестра.Той остава да живее при баща си-строг човек.На 17 години емигрира за Канада.Майка му помага за това .После в САЩ.Завършва престижни унивеситети.Занимава се с физика и математика.Участва в Pay Pal.Създава компании SpaceX и Tesla Motors.През 2008 е почти във фалит.Спасяват го Наса и държавно финансиране.Иначе успеха е непостижим.Изисква много от инженерите си.Кара ги да правят и невъзможното.Има два брака.От първата съпруга -5 момчета-близнаци и тризнаци.Развежда се стях.Изявленията му: До 10 години половината от новите коли в САЩ ще са електрически Тази прогноза Мъск направи през юли 2017 г.До 20 г. автономните коли ще са стандарт До 20 г. да не притежаваш кола с автономна система за управление ще е същото като да имаш кон само по сантиментални причини.Коли, самолети и кораби ще станат напълно електрически. Не наполовина, изцяло, Няма съмнение, обяви Мъск в интервю за Marketplace през 2015 Плановете на компанията му SpaceX да изпрати хора на Марс до 2025 г. Предприемачът обяви, че целта е корабът да потегли през 2024 г., но той няма да кацне преди 2025 г. Амбицията му е да стъпи на Червената планета и да я направи добро място за живот.

а мене ме боли шперца за държавното финансиране от цру

Не може ли преди това да направи пустинята Мохаве добро място за живот ? Ама от това как ще стане далаверата с НАСА ?

Se taia

Парите са си негови. На българина му дай да разпределя чужди пари... царе сме на това...

сега тече подготовка в холивуд за полет до марс,понеже учените оня ден открили още три луни и сега краварите се чудят на коя луна са кацнали

Че к'ъв е проблемът? Да яхват тая най-мощна в света ракета и вместо до Марс да 'фърчат до всяка от тия три Луни и където видят да се вее хамериканското знаме, значи там са били кацнали!

Даа, като гледам филмчето разбирам, че руснаците са все още много назад след хамериканците. В киното!

Е в киното и в космическите изследвания.

С малка корекция: В киното с космическите изследвания!

В последно време почти не съм гледал холивудски филми. Само по името на филми като каубои срещу извънземните, ти е достатъчно да заключиш, че е за адитория с изключително ниска интелигентност. Филми с ефекти, примерно китайците ти бълват всеки трети ден, само че са толкова много, че не знаеш кой си струва. На някои играта им е пъти по-добра от на холивудски филми и хич не се шегувам, като го казвам.

Виж боксофиса класацията на високодуховна Расия ..ууупс, май и те са с изключително ниска интелигентност :О

Епик ! Кола в космоса и ракети които не могат да стигнат до МКС, обаче стигат обратно до земята.

Имат. Могат да ти заснемат миризливите цървули от Космоса.

Да, по отношение на всякаква криминална проява от международен характер са без конкуренция . А шпиономанията в собствената им страна е заменила изцяло между-съседските , колегиалните и вътрешно-семейни взаимоотношения .

Абе те и за МН17 твърдяха, че са заснели БУК-а като го е свалил, ама де ги снимките?

Тъпунгер, всичките им ракети през 2017 стигнаха до МКС и върнаха по 2-3 тона товар - колкото руските за всичките си полети до МКС. Всичките полети със сателити също са успешни, докато на руснаците тамън 3 ракети паднаха през 2017г..

НЕ СПОРЕТЕ ПОМНЕТЕ ЗАВЕТИТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ : НАЙ ДОБРОТО ГОВЕДО Е РУСКОТО ГОВЕДО , НАЙ ДОБРИЯ ТОР Е РУСКИЯ ТОР , НАЙ ДОБРИЯ ДОПИНГ Е РУСКИЯ ДОПИНГ . СЛАВА рОСИИ .

е сега вече ще усерем и марс

а бе то и при излитането на совалките някога еуфорията беше такава,нека не се радват някои третополови на успехите на други,щото това са хора с акъл,а не третополови смотаняци

А твоите пияни ватенки нямат нито една совалка изстреляна с астронавти...

ама нямат и нито една гръмнала совалка

И как е най-мощната до сега, като 10 реда по-надолу пишете, че има 2 други ракети, които са били бая по-мощни?????

- имало.. Не е лесно -ем да четеш, ем да мислиш и разбираш.

Пешо, ти като си циганин, поне да те научат да четеш. Написано е :" най-мощната ракета към днешна дата в света". Всички русофили сте изключително тъпи и ограничени умствено.

Ето американците и те направиха първи нещо в космоса, без някой да може съвсем основателно да се усъмни. Сега атрактивния им президент трябва да застане пред микрофона и въодошевлено да поздрави нацията! Отворете шампанското, напълнете улиците, днеска непознати морячета и медицински сестри може да се целувате и да се разменяте.

повод не трябва..

Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 14.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 15.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 16.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 17.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 18.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много. Това кой бил направил "1-2 секунди" нещо преди друг е смешка и изобщо не може да се сравнява с направили ЕДИНСТВЕНИ

Американците не могат да си качат консервите на МКС ако не им дадат руснаците двигатели. Вярно ходиха по Луната, ама в студиото на Кубрик. А сонди изпраща всеки.Пратихме и на кометата Чурюмов-Герасименко.

не се напъвайте другарю милиционер,че памперсите за възрастни са скъпички,и един съвет,намалете гледането на порно и холивудски филми

Колега, то се обяснява на нормални хора. На комунистически тъпи лумпени е безполезно.

От част от изброеното от теб, няма особена полза. За какво им е на руснаците например да излиза нещо извън Слънчевата система? Сигурно ако един космонавт хвърли химикалка в космоса, не срещу Слънцето и планета, то тя ще излезне извън Слънчевата ситема. Практичността на изследването на космоса засега е малка, освен за разни спътници на Земята, които обслужват хората на Земята. Руснаците също са първи в разни неща. А в други и единствени. Къде са на САЩ снимките от повърхността на Венера? Не съм чувал за такива. Имат спътник там. Докато още СССР си има снимки от повърхността. Руснаците вече са практични. Правят нещо чак при нужда. Искат от ЕС да им закарат ЕкзоМарс на Марс и руснаците им го закараха. За какво да разкарват апарати и харчат пари, без да получат някаква изгода, освен измислена гордост, тип първи сме пръднали в космоса? Макар и последното да е сигурно пак на СССР. ;)

Не съм чувал за глагол примарсявам, звучи малко като замърсявам. Ако не може друго, може да се каже кацам на Марс /макар че, ако се задълбочим, кацам произлиза от гръцката дума "на кацо", което значи да седна/. Приземявам се не означава само кацам на земята, а кацам на твърда земя, без значение коя е планетата. Земя на български освен планетата земя, означава суша, та дори и пръст.

"...Като 2 от 3-те и първи степени кацнаха успешно...", "...тя е проникнала във водата със скорост от 480 километра в час и се е разбила...","...Самата платформа също е била повредена...". Иначе е повече от успешно кацането на първите 2 степени... На кое точно да вярваме? При падането си те са уцелили земята?

Se taia

Пич, гледа ли в реално време изстрелването? Колко от изстрелванията на рашките се предават в реално време? А колко са се взривили на площадката (доста от тях нама да разберем никога). Ако фалкона се беше взривил при излитането, всички щяха да го видят. Не обръщаш и внимание, че това е ПЪРВИ ТЕСТОВИ полет на тази ракета, и да, успешен е, при все, че централния бустър се разби. Двата странични бустъра КАЦНАХА синхронизирано с малка разлика във времето на казане (около секунда). Да ти напомням ли какво стана с последното излитане на рашките? За разлика от роскосмос тук хората не гледат кой да обвинят, а търсят причината за проблемите и я отстраняват. Затова са и толкова успешни.

Фръкнала ракетка,и на джендърите дупето им светка

Малии, колко си прост! Направо не е истина.

Твойто не може да светне щото е на мястото на мозъка ти.

светкате ли джендърете,а я че съм си прост е така ама не светкам на секо фръкване на ракетка

Старший вице-президент SpaceX сообщил, что компания завершила 2013 год с 10 процентами рынка (у России 60 процентов, ЕС 20), а в текущем 2017-м ее доля достигнет 45 процентов (у ЕС останется около 40 процентов, а у России всего 15). Планы на следующий год 60 процентов мирового рынка коммерческих пусков (у ЕС 30 процентов, у России менее 10).

измишльотинка баце а?

Руския Буран още преди тридесет години си излиташе в космоса и кацаше безпилотно . Заради каква космическа революция трябва да си подхвърляме шапките днеска ?

Руски глупак, а защо не посмяха да сложат човек в тази бракма? И дали излетя втори път или се превърна в старо непотребно желязо, тъпи ватенки...

Кораба е експериментален и безпилотен, по това се сравняват с този американския. Обаче е успешен . И е на 33 години вече. Като не можете да вникнете не се дразнете че друг ви е виновен. И не обиждайте, така само демонстрирате колко ви е културата и възпитанието.

А колко краварчета дадоха фира щото ги бяха пратили в космоса с катафалките?

Ами който плаща музиката, той прави поръчката, та в случая, да: Теслата на Мъск в космоса. Човекът казал че е много отегчително да се извежда тестово буца бетон или купчина желязо, а тези, отегчителните неща не говорят добре за частните компании :) Всъщност тестът по тонаж съответства на един 747 пълно натоварен с пътници, багаж и гориво. И е една успешна стъпка към следващата част на проекта. Уважения за Буран-а, но той е бил част от друг проект и друга програма. Нека не смесваме нещата и сравняваме сравними неща.

Глупчо тая информация е публична провери пак колко пъти твойто ръждясало буранче излитало . Трябва да си много болен мозък за да симпатизираш сляпо на всичко руско самите руснаци вече се отчаяха и не го правят

то е експериментално, за какво да го правят, така се развиват технологиите Видя ли са че могат-точка. Сега американците се опитват. Ами успех им пожелавам. А глупчо викай на този който не те е възпитал.

Какво се дуят ватенките и тукашните им червени платени подлоги.Ватенките са мързелива и тъпа нация деградирала от алкохола. Всички по-съществени неща НЕ са създадени от руснаци: Королев, Глушко, Челомей, Лозино-Лозинский, Решетнев, Кондартюк. Это люди которые разработали двигатели, сделали летающие сейчас ракеты Р-7 и Протон, разработали ГЛОНАСС и Буран, рассчитали полет на Луну. Понятно что это не русские - для русских это все слишком, слишком, слишком сложно, и русские ведь очень тупые - поэтому никогда и ничего не могли сами сделать - и уже не смогут

е тия изброените да не са пакистанци? Виж фон Браун си е чист янки...

Проблема е че Тесла колата ще събере доста космическа радиация за цялото това пребиваване в космоса. А не е ясно дали ключовете от таблото са на нея :) Дали да ходя да си я докарам...

Недей радиацията вече е повредила мозъка ти

Стари работи, ни ги представят като нови.

Това не трябваше да го споменавате, че са ходили до луната, че цялото впечатление се развали. И че са изпратили кола в космоса ??! Това също не прозвуча сериозно. Но кацащи на земята ракети, това могат да правят американците . Долу- горе, ама ще стане. За сега ще си запазя екзалтираното въодушевление за по-нататъка .

Se taia

Пич ходили са, и да не веднъж, а цели 6 пъти. Представяш ли си?! И руснаците се пънаха, ама след като им гръмна 4 пъти ракетата се отказаха. А акоти се занимава и имаш интерес (и пари) купи си телескоп и провери сам зоните на кацане. Ще се учудиш какво ще видиш там (остатъци от кацналите модули, няколко лунни бъгита...) Сигурно извънземните са ги сложили там... :)

Съветският космос (подобно на ядрената програма) беше изковано за сметка на бедняшкото полу гладуване, затягането на коланите (с "колбасите на наденички" и "месото" от черния вход) от по-голямата част от съветския народ. Путин няма сантименти и жалост, щеше да затегне и въжето врата на и без това бедния руския народ. А сега се опитва да да отвлича вниманието на гладните ватенки от хладилника само с дребни войни и афери, като украински или сирийски.

Игор куха лейка си

Честито ватенки. За всички песимисти, завистници, кремълски ботове и ПаЦриоти - днес за вас трябва да е черен ден. Защото всички вие предричахте не успека на Мъск. Но се оказа че само вашите космически кораби са подводни. А другите излитат и се връщат на земята. Всички двигатели са сработили нормално. Целият свободен и демократичен свят се радва на успеха. Само вие ватни подлооги сте в траур. Но има и друга добра вест - това няма да е за последно. И автомобила е червен още една грандиозна подигравка от един частник към великата сдухана империя.

Това беше буквално началото на покоряването на Космоса. Жалко само за дорогарете, които за 1 вечер изпикаха газ колкото за още 2-3 изстрелвания.