SpaceX може да върне екипажа на авариралия "Союз МС-22"

Руските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин и американския астронавт Франк Рубио няма да могат да се върнат с капсулата, с която пристигнаха на МКС

Обратно в новината

Коментари - SpaceX може да върне екипажа на авариралия "Союз МС-22" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това на Мъск е "космически кораб", докато руското е "капсула".

капсула ти е кухата тиква

Проблем е когато пуснеш американците на борда. Особенно ако имат бормашина.

САЩ може, а Русия не може.

Да бе, не стига, че дупчат съюзите с дрелки отвътре, ами и сега тайничко излезли навън и там надупчили... мани мани... а руснаците в това време спели сладък сън, под изключената камера, като предният път...рогозини приказки и басни.

Рогозине, вади батута, блядке, руснаци в орбита имат нужда от него.

Глупости, тотална фалшива новина. Руски космонавски крак никога няма да стъпи на краварски кораб! Русия има достатъчно кораби и на Земята, и в орбита, и из цялата Слънчева система за да успей върне свои космонавти! Пропаганда скапана соросоидна - не вервай! Само едно патриотично балгарско правителство може да прочисти цялия информационен поток от пипалата на соросоидната нпрофашистка мафия на НАТО, ЕС и Израелл

Това на мъск го плаща цял САЩ и половината земя. Руското си го плащат те... А САЩ продават оръжие на тон и правят войни и интриги навсякъде само и само за да не печатат пак гущери...

Да го засилят СОЮЗ към Кремъл.

Никога не казвай "никога"!, безроднико!

Хапчетатааа, пак си изпуснл часа

Se taia

Я пак... Как точно го плащаш ТИ? Като вземете да говорите врели некипели, сами не си вярвате. ЧАСТНА компания - това би трябвало да ти говори достатъчно, но янво пипето ти има вакуум вместо мозък да го осъзнаеш.

Е ти не виждаш и каква каша е в главата му . Логиката там отдавна се е свряла в тъмата на съзнанието му . Сащ хем си печатат доларите хем разпалвали воини за да си ги печелят тия долари ?!?!?!?!?! На Мъск го плащала цяла земя а то наи евтиното изстрелване в света и то от частна компания ?!?!?!

И са кацаи на Слънцето, ама през нощта, че иначе малко топло за сибирската душа... Пръскат те, нали?

Той шрапнела да извади първо... да му сменя батериите и да го пъха пак

няма по жалко племе от рассияните!

Ракетното гориво на руснаците било свършило, всичко отива за бомбардиране на Украйна... Да не беше трагично и жалко би било смешно разбира се, но реалността е, че психопатът в Кремъл няма време и ресурс за такива подробности като двама закъсали космонавта горе, да ги прибира който може.

Е прочети статията преди да се газираш де: Анна Кикина от Роскомос, пристигнаха през октомври на орбиталната станция с кораба "Дракон" на "Спейс Екс"

има има :) на майка ти синовете..

Боже, каква велика глупост. Вярно Варна, Възраждане. Време е да изчистим България от глупавите подръжници на Руските Кремълски политици.

това се случва за втори път, първия път свалиха руски космонавти от станцията "мир" при разпада на ссср, дали не е време за разпад на русията?

Никого не са свалили от Мил при разпада на СССР. Оставиха космонавта горе да виси. Седя човека горе с месеци. Сергей Крикальов се намира в Космоса, когато Съветският съюз се разпада. Тъй като не може да се върне на Земята, той, в крайна сметка, прекарва в орбита два пъти повече време от планираното. Те просто отказват да го върнат обратно на Земята. Докато танковете преминават през Червения площад в Москва, хората строят барикади по мостовете, а Михаил Горбачов и Съветският съюз отиват в историята, Сергей Крикальов е в Космоса. Космическата станция Мир, която се намира на 350 км от Земята, е неговият временен дом. Той се сдобива с прякора "последния гражданин на СССР." Когато Съветският съюз се разпада на 15 отделни държави през 1991 г., Крикальов е информиран, че не може да се прибере у дома, защото страната, която му е обещала да го прибере, вече не съществува. В случая на Крикальов мисията продължава два пъти по-дълго от първоначално планираното. Той прекарва 311 дни, или 10 месеца, в Космоса, като несъзнателно поставя световен рекорд. През този период планираните четири мисии са намалени на две и на нито една от тях няма място за допълнителен бординженер. Русия, която по онова време има сериозни проблеми заради хиперинфлацията, продава места на други държави на ракетата Союз до космическата станция. Австрия, например, си купува място за 7 млн. долара, докато Япония плаща 12 млн. долара и изпраща телевизионен репортер. Дори се говори за спешната продажба на Мир, докато все още работи. Всичко това означава, че другите членове на екипажи се връщат на Земята, докато Крикальов, който е единственият бординжинер, не може. Блокиран в Космоса, далеч от дома, той ги моли да му донесат мед, за да повдигнат духа му. Не получава и мед, като вместо това му изпращат лимони и хрян. Крикальов най-накрая се завръща на Земята на 25 март 1992 г., след като Германия плаща 24 млн. долара за билет за неговия заместник Клаус-Дитрих Фладе. След кацането от капсулата Союз излиза мъж с надпис СССР и червения флаг на своя скафандър. Едно от описанията му от онова време е "блед като брашно и потен като топка мокро тесто." Дотогава вече целият свят е научил за тази “жертва на Космоса.” Четирима мъже му помагат да се изправи. Един от тях го замята с кожено палто, докато друг му дава купа с бульон. Докато Крикальов е в Космоса, град Аркалик, в покрайнините на който каца, вече не е съветски, а е част от независима република Казахстан. Градът, в който е живял, вече не се казва Ленинград. Новото му име е Санкт Петербург. Крикальов е удостоен е със званието „Герой на Русия“, а две години по-късно се отправя на нова космическа мисия, като този път става първия руски космонавт, летял на совалка на НАСА. Няколко години след това е част от първия екипаж, който пристига на новата Международна космическа станция.

Да ти ЕПМ възраждане Варна.

Ей насраняци, семействата ви скоро ще измрат и аз лично ще се погрижа за това Руснаците да ви изтребят и после ще развявам Съветското знаме на победата над труповете на майките и децата ви, уродливи нео-нацистки терористи такива. Цялата държава е един мангасарски боклук и никой няма нужда от вас. Изпилени "български"наркоманчета. Яд ли ви е за 170-те хиляди мъртви усраински нацяги? Вие сте следващите бе мърши. АХМАТ СИЛА!

да си идиот