SpaceX показа пилотираната си капсула

Скоро САЩ ще спре да използва руските космически капсули "Союз"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало троловете, четете с разбиране. В момента фактите са ,че САЩ/НАСА не може да качи и шимпанзе в космоса сама. Ако не са руснаците. И си плащат като попове 80милиона$ на калпак и няма санкции за тая работа. Точка. А оня фараон мъск ,че имал планове да прави нещо си - това са само планове. Той имаше планове и да продава тесли, ма още хората чакат с години да си ги получат(като при комунизма - плащаш и чакаш). Пък фирмичката му за тесли била на загуба всяка година. За 2017 били на загуба 3милиарда. Което не пречело на мъска да взима най-голямата запалта в света!

странни коментари пишете сякаш за вас са по-важно състоянието на Роскосмос от успехите на SpaceX. Не предполагах, че всички толкова ви е грижа за Роскосмос. Явно много се тревожите, че може да останат без хляб. мисля, като държава без ракетна програма, би трябвало да се радваме на успехите на всички с ракетни програми.

Пак лоши новини за зомбираните червени фашисти. Вчера Америка отново изстреля наведнъж 7 спътника. США вывели на орбиту - 7 Спутников за один Запуск: https://www.youtube.com/watch?v=cSaxOOXvJso И те не паднаха като руските на дъното на Тихият океан, а си заеха определените орбити.

Мурзилското ръждясало космическо такси "мАсквич" отива за скраб..

Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици.

Споразумението между НАСА и "Роскосмос" за доставката на астронавтите до Союз изтича след година- през есента на 2019 г. За изпращане на хора до МКС, SpaceX и Boeing, създадоха космическия кораб Dragon 2 и Starliner съответно. Сrеw Drаgоn щe cъбиpa 7 дyши eĸипaж или чeтиpи дyши и пoлeзeн тoвap. Сrеw Drаgоn нe caмo щe ocигypи нeзaвиcимocттa нa CAЩ oт Pycия, нo и щe нaмaли цeнaтa oт днeшнитe $80 милиoнa нa $20 милиoнa зa eднo мяcтo. Πpи тoвa c възмoжнocт зa oщe пo-гoлямo нaмaлявaнe нa цeнaтa.( Ватният сАюз –до 3 човека) Скоро ватния батут рАскосмос будет КАПУТ…

И да рИвете и да рИнете със зурлите тъпи ватни свини нЕма полза. САЩ се похвалиха с успешното тестване на ПО-МОЩЕН двигател заместващ RD-180. Американската компания Blue Origin, основана от ръководителя на Amazon Jeff Bezos, проведе още един успешен стендов тест на ракетния двигател BE-4. Blue Origin отбеляза, че "метанът (или втечненият природен газ) се оказа отличен избор за гориво." ВЕ-4 се планира да бъде инсталиран на ракета Вулкан - замяната на ностеля Atlas 5, разработен и от ULA. Двукамерен BE-4, монтирана върху първия етап носител Вулкан (всъщност Atlas 6) общо ще се развива по-голяма мощност от една двойна камера RD-180 Atlas първия етап 5. За разлика от RD-180, работещи на керосин, BE-4 използва метан. Blue Origin също планира да инсталира BE-4 на своя собствена ракета " New Glenn.".

FIRST STAGE, SECOND STAGE се превежда като ПЪРВА, съответно вТОРА СТЕПЕН, а не първи/втори етап.

Бе тая капсула...Мъск не я ли показваше още преди 4-5 години?! И от тогава все спираха лудите телета да летят с руските Съюзи... А продължават да летят и летят с тях!

Преди време показаха само концептуален дизайн на капсулата, даже не споменаха, че ще бъде пилотирана...

Тия направо убиха руснаците. Ами тях кой ще ги качва на МКС?

Не се превежда терминална, а ТЕРМАЛНА камера. Има огромна разлика

Ми то отдавна го има този кораб сниман. Всъщност това е вариант на товарната капсула Дракон, която и в момента може да се ползва, но изисква астронавтите да са със скафандри, а и няма кресла, но при екстрена нужда може да се използва поне за връщане на астронавти. Разбира се пилотируемият Дракон има редица екстри и комфорт за хората, както и система за катапултиране на обитаемата капсула. Позволява една седмица живот на астронавтите при пълен капацитет, т.е. може да се ползва за туристически обиколки на Луната. Може да се ползва многократно поне до 10 пъти. Има 8 двигателя Супердрако, които се правят от 3Д принтер