SpaceX тества успешно прототипа на ракетата за Марс

Покоряването на Червената планета е една крачка по-близо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кин Дза Дза

Честно казано съм шокиран! Шокиран че тоя бидон, или по точно бойлер не се взриви! След кацането от него се вдигаше толкова пушек и пара, като прегрят котел или тенджера под налягане! Но не може да се отрече че летя...Доколко ще бъде успешно това тенеке в бъдеще, ще видим..Все пак и Крю Драгън след МАЛКА аномалийка се пръсна на парчета и отнесе половината Кейп канавъръл..така че ще видим и тоя чудобойлер какви ще ги върши в бъдеще! А що се отнася до -Чрез Starship 100 човека могат да достигнат до всяка една точка на планетата за 20 минути. Това са пълни ШИТНИ!!! Може да пренася, ама какви хора! КОСМОНАВТИ! Защото я да покажат какви хора като бремени жени, майки с малки деца, възрастни хора със слаби сърца и други проблеми ще могат да издържат претоварването при излитането и кацането! А да не говорим, че както гърмят ракетите на Мъски, през една през две..не ми се мисли каква ще бъде надеждноста и на тези железни ракети. А да не говорим, че и до ден днешен Мъски така и не качи човек на орбита, не отиде на орбита на луната и не кацна на Марс....А през 2003 година обещаваше че до 10 години ще е пратил хора на Марс! Така че изпълнението на обещанията на Мъски му е слаба страна! ФАКТ!

Se taia

То щото при излитането на нормална ракета няма никакъв пушек...А пък от руските ракети излиза направо одеколон с аромат на рози... Смешник!

Ех, Ак 47, щастлив индивид си ти!... Може би защото не само, че си трол, а най-вече, защото си путираштрольььь... Всичко знаете, всичко ви е ясно... Няма тайни за вас, защото "тов. Путин так сказал!" :/ Мъск, независимо от злобните и изпълнени със злъчна отрова нападки, които путевата компания непрекъснато отправя към него, работи и постига невиждани за вашето "Роскомикс" успехи! Пишеш, бидон било, бойлер... Ех, да можехте и вие така, там, във вашата мадараша...

Тоя казан за ракия, може ли да отлепи два сантиметра от земята?

на снимката е от съвеЦкия филм Кин-дза-дза

Африканецът Мъск май ще задмине американчетата от Холивуд.

За Холивуд не знам, но некадърниците от ращкомикс със сигурност отдавна е задминал :)

Е гаа ти Пепелаца!

В Невада ли са снимали тази водонапорна кула?

Не, край Северодвинск.

Казана за ракията успешно полетял

"100 човека могат да достигнат до всяка една точка на планетата за 20 минути". Сигурно, само да питам как решаваме проблема с претоварванията. При сегашните стартове и кацания те стигат до считаните за "нормални" 3 G. Но това са тренирани, здрави хора, облечени в специални костюми. Отделно е факторът време. Вземете въздушния транспорт. Напр. летите от София до Атина. Полетът е по-малко от час. Добавете времето за пътуването до и от летищата и времето за обработка на багажи и пътници в летищата и общо е поне 5-6 часа. Вярно - далеч по-бързо и удобно е отколкото с кола, но... я си представете, ако трябва да ви натоварят на ракета летяща в ниска орбита - колко време ще е необходимо. Как ще масовизираме космическият транспорт от една до друга точка на Земята? Нещо не си го представям, поне в обозримо бъдеще.

Se taia

Ти не си го представяш, но някой си го представя. Казва се прогрес. Затова някои хора са по-умни от други. Разликата между теб и Мъск е, че той не кзава "няма как да стане", а "как можем да разрешим предизвикателствата пред това да стане". Затова той е милионер, а ти просто си лееш мислите в световно неизвестен форум.

Прогрес ...с малко грес !

Se taia

Явно имаш богат опит...

Копирали са машинната от кин дза дза

Баааах тоя космически бидон...

облепен с халуминиево фолио

облепен е за да втасва по-добре джибрето вътре

Е тоя изби рибата-всеки батка от шоплука мечтае за бмв с газова уредба, а той направил ракета на газ.

Ако имах парите и възможностите на тоя щях да от години да съм организирала залесяване на Амазония, на тайгата, и други проблемни места на нашата измъчена планета.

Преди залесяването ще трябва да изтребиш тези, дето ги палят и секат, че инак не можеш им насмогна.

И за това ще му стигнат парите и влиянието.

Това са си работи на Руслямска държава и Барзилия. Няма как друг да им върши работата, а те само да секат и унищожават. А тоя има малко пари. Всичко изкарано влага в наука и производства на технологични изделия.

Тези "техните работи" как ще ни ударят с всичка сила някой ден

Кин Дза Дза... Който го е гледал, го е разбира ;)

Явно ти не си го гледал. Далече са.

А руснаците един хеликоптер нямат като хората да изгасят пожарите в Сибир.............

Още преди десетилетия детските кръжоци изстрелваха макети на ракети на 150 м височина.

Аха така е. А китайците подскачаха и се премятаха щастливо, когато ракетка от 100 кила успяха да изстрелят на 100 метра и после да приземят обратно. Не са учили в кръжоците преди десетилетия. А Руслямска държава още не може да го направи, въпреки детските кръжоци.

Да взема да се повторя: руснаците изстрелват ракети с хора на борда, а не макети на 150 м.

хора се изстрелват от 60 години и американците са изстреляли повече пилотирани полети и повече от 3 пъти повече хора. Ама Руслямска държава все още не може да направи макет летящ на 15 метра и после кацащ на реактивен двигател

СССР: Луна-9, фев. 1966 НАСА: Сървеър-1, юни 1966 Ай стига с този Мъск!

До 5 год. предвиждаме да изпратим Лада до съседното село ,Москвич до другото и Запорожец до третото и пак ще сме номер 00...

Искаш да кажеш нещо остроумни и язвително за Русия ли?

А ти искаш да кажеш нещо хубаво за Кочината ли? Опитай, няма какво!

Прекрасно! Супер успех за Мъск и Америка, Русия знаете къде е! хахахахахаха Огормен кеф е да гледаш новия ракетен двигател в действие! Изглежда страхотно. Основната ракета се строи и ще бъде много по-голяма от този прототип. Успех на СпейсX, a рашките нека само се учат!

Те руснаците изстрелват ракети с хора на борда, а не макети на 150 м.

С това обелено желязо ли ще отиват до Марс

Така е!!! Но не казват и дали изобщо ще стигнат!!!

Те това е желязото служещо за презерватив на майка ти.

Кога ще снимат някой сателит . Поне един да снимат. Къде са сателитите? Кога ще снимат как корабите на юг от екватора са наобратно. Ако са кацали на Луната къде е знамето и трите Роувъра.

Не е лесно да си плоскомозъчен.

Ракетите летят по парабола и остъргват купола. Купола е преграда между земната атмосфера и вакуума. Без купол атмосферата няма да съществува. Защото Земята се движи с 30 км в секунда . Все едно да има дим от цигара в кабриолет.

Туй, в каква връзка. С новината. Космическа, може би.

За "star" не знам, но на "hopper" прилича...

Най-вече на самовар. Или на ракиен казан.

Покоряването на Червената планета е една крачка по-близо!!! Колко крачки още останаха и Илонка не може да каже!!! Юруш, дебили!!! Юруш към Марс!!! У "Факултето" ще измайсторят 1000 пъти по-добър контейнер за боклуци!!!

НАСА изгубили технологията за полет до Луната.

По-скоро ти си си загубил и последната молекула мозък.

Така твърдят американските научнопопулярни филмчета.

Кои са тия научнопопулярни филмчета? НАСА и научнопопулярните филмчета на Дикавъри твърдят съвсем друго.

Вчера снимах Марс с Никон. Марс е като мигач. Мигаща точка

Прилича на самовар от втората световна война.

Какъв прахоляк дигна на бетонна площадка, пък на Луната прашинка нямаше във въздуха, макар да показават "малката стъпка на човечеството" отпечатана в около поне 3-4см прахоляк. Що тъй бе, "Да да", ама не.

И ми е интересно колко време щеше дасе задържи един прахоляк вдигнат на Луната, при положение, че гравитацията е по-слаба. Лунният "вятър" няма да го коментирам.

А какво да държи прахоляка, бе тъпак? Няма въздух и всичко пада веднага. Още Галилей ти го е показал експериментално с перцето и оловното топче. Във въздуха перцето може да не падне дълго време, но във вакуум пада заедно с оловното топче. Допълнително, че на Луната прахта хвърчи настрани, а не на горе. Та да се върнем на въпроса и простата физика - прахта ще падне със скоростта на камък върху повърхността на Луната. А че има прах се вижда и при кацането и при излитането на модулите. И е нормално на Луната във въздуха да няма прашинка, защото няма въздух, тъпако! Лунния вятър вее само между ушите ти.

Помен няма от прах при "кацането" и "излитането". А ти даже и не си тъпак, а зомбиран до лудост.

Има прах, ама за кьоравите и нежелаещите да видят филмите на НАСА от кацането и излитането няма да има и Луна...

гулем бидон бе! колко ракия мое да направи, просто не моем да си представим в подробности...

Това е само с 1 двигател. Представете си чудовището с 31 такива.

Супер,ще могат да арестуват всички руснаци и да ги изселят на Марс с тази ракета - та да се успокои нашият свят малко

А, няма ли да е по-оптимален варианта, такива като тебе да ги полекуват. Вместо да изселват на Марс руснаците!?

Каква е ползата от руснаците в днешния вят ??? Само оръжия, заплахи, бандитизъм, изнудване и раздори сеят сред народите, заради болните си амбиции Да ме подсетиш, щото аз не мога да си спомня, да има нещо руско от полза на хората - само оръжия създават ...

Смени за малко програма "Пайнер" с Меzzo и ще видиш как половината предавания са с руско участие. И в науката е подобно. Е! В битовата техника ги няма. Там са китайците.

Това малко ми прилича като от филма киндзадза. :)

има и подобрения - слънчев бойлер на покрива

Почти точно копие на Пепелаца. Лека му пръст на Данеля, можеше да ги съди...

Ама с жълти гащи!!!

С метанов инжекцион си е тънко да бръмчиш навсякъде...

Е*аси чайника.Извънземните сигурно се спукват от смях.

има 2 прототипа на Starship Mk1 (Тексас) ) и Mk2 (Флорида). Те са различни обекти от Startopper, който излетя, и са с по 3 двигателя Раптор. Вероятно единият от тях ще лети до космоса скоро

"до всяка една точка на планетата за 20 минути." да бе да, със скоростта на светлината.

Уточнение. Не каца на стартовата площадка, а на съседна. Тя се вижда добре на първите кадри от видеото.

Ха ха ха. А едно време с дънки и дъвки ни лъжехте....

Супер!