Коментари - България е №1 по спам на човек от населението | IT.dir.bg
назад

България е №1 по спам на човек от населението

България е страната с най-много спам на човек от населението, става ясно от изследване на британската компания "Софос".

Обратно в новината

Коментари - България е №1 по спам на човек от населението | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лошото е, че каквото и да предлага някой, трябва да го рекламира. Иначе никой няма да го разбере. Имейл-ите са безплатни и затова се ползват за тези безплатни реклами. Иначе спам си е и хартиените реклами в пощата. Спам са и обаждания по телефона. Ими и други видове спам, като за съдържание на текст в сайт, за да го ранкира по-нагоре търсачка, като Гугле. Дори и към разните твитчете, лайкчета и плюсчета отношението ми е като към спам и бих ги забранил. Освиниха с тях сайтовете, но се борят за обратни връзки, които ги ранкират и по-нагоре в търсачки. Затова се пускат и във форуми. Има и тъй наречените ферми за линкове. Много лошо се получава с интернета. Искаш ли да си намираем - спамиш. Или трябва да пишеш текст, като побъркан, за да те харесват търсачките, което е пак вид спам - с тази цел е.

Аз се обърках, пиян съм малко ас

Вие май не разбтахте, че сме в класацията за входящ/полуен спам,а?

Еми няма да е по нещо друго номер 1, само по простотия, смъртност, спам...и т.н.

Статията не струва пукнат лев!

Честно казано спама не ми пречи толкова, защото лесно човек може да си направи поща която да ползва само за несигурни сайтове, при регистрации на игри и други. А истинската поща за кореспонденция да се дава само на отбрани хора. Освен това спам филтрите работят добре. Аз съм по-пищисал от друг вид спам - това са хартиените боклуци във физическата ми пощенска кутия, от разни търговски вериги, брошурки, флаерчета и др. От този спам няма оправия!

Е, колко да са тези хартиени боклуци? 3-4-5 на ден листовки. Истинският спам са рекламите по телевизията. Аз принципно телевизия не гледам, ама вчера се зазяпах по едно филмче - 15минути филм, бам 10 минути реклами, 15 минути филм, 10 минути реклами. Бях ял диня и използвах първите реклами да ида да пикая, ама на вторите, нямаше какво да правя, отегчих се и отидох да си лягам. 30% от телевизионното време е спам. Вярно, че основните приходи на телевизиите са от реклами, ама то не се издържа.

Не е така. При телевизията и радиото, получаваш продукт (музика, филм,предаване)и не ти искат пари за този продукт, а те карат да гледаш реклами. При спама не получаваш продукт а ти пращат реклами само. По същия начин както между спам имейлите може да изтриеш без да искаш някой важен имейл, така и при хартиените боклуци на търговските вериги може без да искаш да изхвърлиш някое важно писмо попаднало между тях. Хартиената реклама е също вид непоискано търговски съобщение и би трябвало да мога да се откажа от получаването на такива боклуци.

"Броят на ползвателите на интернет в Китай към края на юни е достигнал 632 милиона души. Това съобщи днес китайският Информационен център за интернет, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА." Тук сме последна дупка на кавала и британците ни обвиняват в спам... жив геноцид!

""България е страната с най-много спам НА ЧОВЕК ОТ НАСЕЛЕНИЕТО". Не четеш ли ?

На килограм ли се брой спама или на бройка защото и в двата случея Китайците ни бият!

BG е номер едно по обрани депозити! Няма другаде такива кражби.

Абе да пращат, щом е без пари - може. Спам да е, на аванта да е.

Много ни мразят тез бритаци ве еиии, какво толкова сме им направили има ли нещо хайде Българите, ами ВИЕ ВЕ ЩО НЕ СИ НАПРАВИТЕ АВТООЦЕНКА - Къде сравнявате България с Китай - Вие ЛУДИ ЛИ СТЕ! Егати СПАМА!

Боли ме фара,и аз съм пич и половин спамер

номер едно сме и по форумни тролове на глава от населението :)

И номер едно по простотия на форумните тролове, използване на нецензурни изрази - маймуни в маймунско стадо имат по-голям респект към другите... Неграмотни Интернет потребители са най-редовните получатели на спам. Сигурно повече от 80% от българските компютри са инсталирани с краден софтуер и без антивирусна защита. Компютърната грамотност е на порядъци по-ниска от всяка друга страна, а вирусите са нещо редовно присъстващо. Спама се филтрира от съвременните ел.пощи, но ако имаш вируси на компютъра, те могат да прихванат твоя e-mail адрес, а и e-mail адреса на всички твои контакти. След това ти и всички твои контакти ще бъдат "щастливи" получатели на огромен обем спам....

Няма никаква логика в това, освен желанието да свързват името България с негативни новини и класации. Обработка на западното население за да развие определено отношение. Ползваме същите програми за защита, както и западняците. Но имаме по малък процент активни потребители поради финансовите възможности.

спамирай! Престижное!

Ето това са пълни глупости ! Западняците слагат във всички кофти класации България. А истината е, че като цена и качество, БГ Интернета е НОМЕР 1 в Европа.

Ко речи?

Колега, бързият интернет бързо доставя и спама...

за качеството на нета си е точно така!

качествен нет, но некачествени (НЕГРАМОТНИ !!!) потребители!