Коментари - Китай изстреля спътник за квантова комуникация | IT.dir.bg
назад

Китай изстреля спътник за квантова комуникация

Китай изстреля първия експериментален спътник за квантова комуникация в света, съобщиха световните информационни агенции.

Обратно в новината

Коментари - Китай изстреля спътник за квантова комуникация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе к'ви фотони, к'ви науки - давай йеденье, пиенье, на ВИП брадър Фермата, отстрел на мутри, корумпирани ченгета и крадливи политици - това се котира у нас

Китайците, може и с прашка да изстрелват спътници, но го правят, а ние и на картонен макет нямаме направен спътник! Няма какво да им се смеем на тях!

Интеркосмос-България-1300 a скоро очаквайте и Bulsatkom 1

Ами да си спомним, че преди 5 - 6 години имаш успешен опит за квантова телепортация при земни условия, но не си спомням кои го направиха (австралийци, шведи или други бяха ???).

Има грънци! Обявяват кви ли не измами и до там. Достатъчно е да си малко наясно, кво се крие зад термина квантова телепортация, за да разбереш, ква огромна простотия е. То още не е много ясно кво е фотона, нито пък самата константа на Планк

ХОДИ ТЪРКАЛЯЙ АСПИРИНИ БЕ ТЪПАК СОРОСОИДЕН .

Армия нямат, икономика нямат, космическите им "технологии" са допотни, изобщо що за сила са ФАЩ? -Окупационна

Да, да, те и Крим окупираха

И слуги да се посират до над ушите с агит постове също нямат, да ги оплаче човек.

Yспех, ако е истина! Hо дано да не с качеството на ''смарт'' телефонa, с който напълниха света!

Няма такова чудо квантов фотон.Фотона и без това си е квант.

Няма ли някой да си спомни стария виц че китайците изстрелват спътниците си като 200 милиона опъват прашката...Нека след това да обърне лаптопа или клавиатурата или мишката или смартфона си и прочете какво пише: MADE IN...!!!

Смехххх ментарски смеххх

Ако това го направят и постигнат Реални успехи, всички митове за великата западна и останала наука рухват.

Това няма да го направят, защото е тъпотия, затова и другите нищо не правят по въпроса. Но дори и да приемем, че направят нещо, то не следва идиотското ти заключение, че западната наука рухва. Да не говорим, че митовете са само в твоята путлерастка куха тиква

КАТО ТЕ ГЛЕДАМ И В ТВОЯТА ПРАЗНА КРАТУНА ЩЪКАТ ИДИОТСКИ СОРОСОИДНИ МИСЛИ .

"защото е тъпотия, затова и другите нищо не правят по въпроса" Това ясно показва, че престава си нямаш за какво става в дума в статията. Вплитането на фотони и потенциалът му за пренос на конфиденциална информация са отдавна познати. Преди няколко години една швейцарска банка за пръв път го приложи в комерсиалната сфера за пренос на информация между два от филиалите ѝ в Цюрих. Но там разстоянието е малко. Това, което китайците искат да направят, е огромна крачка напред. Колкото и да те ядосва, очевидно в Китай са пионери във все повече технологии, а ти си обикновен кряскащ форумен трол с доста ограничени знания.

Най-сетне и религиозните митове ще отпаднат. Такива като христо, мохамед и други. Добре,че китайците не вярват в такива измислени истории за деца.

България все още е на етап "изстрелване на хвърчило".

Браво за коментара. Най подходящият за Булгаристанъ

Всъщност кацането на Луната става благодарение на 4-ма българи, като самото прилуняване е било невъзможно без модула за кацане и излитане Орел на Иван Ночев и системата за лазерно измерване на разстоянието до Лунната повърхност на Иван Михов. Проф Петър Петров пък участва в разработката на самата ракета Аполо, докато проф Виден Табаков ръководи наземния екип на мисията. Та китайците има още хляб да ручат.

Кажи ма Дудо, кога, къде и от кого тези хора именно получиха възможност за образование, труд и развитие - в днешния кенеф България и гетото САЩ ли? Гледай сега какво става в света, а не какво е било преди половин век.

Бреей, че като какви са участвали тези българи в "стъпването на Луната"? Като оператор, осветител, монтажист и асистент-режисьор?

Страшно изчерпателна статия... можело да се предават криптирани данни, а за квантовата физика ни боли... Можеше да се спомена и малко от научна гледна точка как смятат да осъществят експеримента

Странно е как реагирах хората, като им кажат за нещо "ново" и "модерно" вярват, че е така. А като не им казват и не знаят за него, то несъществува :)

След неуспешния СТАРТ вчера на ФАЛКОН 9 и Китай изпревари краварите

друго си е при рашките като не изтрелваш нямаш неуспехи

Само досега за тази година "рашките" имат 12 успешни пуска, колко има останалият свят?

тази година спеис екс имат 6 успешно завърнали се ракети фалкон 9 и последната и'м мисия преди 2 дена беше успешна.

преди дни беше 8 тазгодишен, а след наколко дена ще имат полет номер 9.. е туи като има в америка още един оператор които 4-5 вече е направил.. тазгодишната надпревара ще баде интересна..

нещо се бъркаш с темата това са две различни неща и щрауса е птица ама не лети

Така ли пише по вестниците в Путлеристан? Първо тъпунгер, изстреляха Фалкъна преди 2 дни и второ съвсем УСПЕШНО, като при това отново приземиха първата степен. Трето, качиха сателит 4,5 тона, за разлика от китайския куфар. И да те светна, това с сплетената двойка и телепортацията е пълна тъпотия

Тук, например, е по-ясно: "Hack-proof? China launches worlds 1st quantum communications satellite".

браво на нашите комунистически другари !

"е невъзможно информацията, предавана чрез него, да бъде подслушана, прихваната или разбита" Всички радиосъбщения до сега от времето на Маркони, използват фотони, т.е. електромагнитни кванти. В горната фраза смисълът се е загубил вероятно в превода, ако го е имало. Иначе звучи като пълна глупост за специалистите.

спецове са у краварият туй го знаем ....хи хи чичката Си обаче ситно ситно и отзад)))))))

Явлението е сравнително ново, трудно може да бъде преведено от непрофесионалисти. Предполагам, но и аз не съм сигурен, че можем да говорим в случая за квантово заплетени фотони които не могат да бъдат разделени или удвоени, поради което информацията не може да бъде подслушвана. Маркони е използвал безброй фотони/радиовълни, за разлика от китайците които отчитат отделни фотони. Едната информация е аналогова а другата цифрова, съвсем различен е принципът.

"Тъй като квантовият фотон не може да бъде разделен или удвоен, ..." Значи сега разбрах! НЕквантовия фотон може да бъде разделен на по-малки части. Вече ми е ясно, защо като светна лампата в стаята и колкото по-дълго свети - толкова по-светло става. те фотоните се делели на малки фотончета и се трупали на земята. И сабале като стана - на пода е по-светло...