Специално покритие превръща обикновени очила в прибори за нощно виждане

Технологията за производството на ултратънкия филм е проста и евтина, което я прави достъпна за масовия потребител

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..Активно агитират За Русия ..със глупашкото си плюене срещу Русия . Но каквито господарите им ,такива са и троловете слуги...идиоти.

Наистина доста впечатляващ напредък в технологията, но ме съмнява, че ще може да замести активните оптични "нощни" уреди от Gen.III, които могат да "виждат" при пълен мрак и при липса на всякаква светлина... Все пак да не забравяме, че става въпрос за филтър, на който все пак му трябва някаква осветеност, която да мултиплицира и усили, за да изкара образ в съответния спектър.

Това наистина си е уникално откритие и разработка. Край на скъпата, тежка и зависима от батерия оптика за нощно виждане! Доста производители на спец. опични уреди ще го закъсат...

Прилича ми на реклама от китайски сайт. Без електро-оптичен преобразувател? без батерии? Само зеленото покритие го прави да изглежда като нощно виждане, но през деня хахаха

А с кое точно "нощно виждане" можеш да гледаш през деня? И защо изобщо, да правиш такава глупост?

една закачка с първите инфрачервени камери в мобилните телефони - виждаха през дрехите...сега ще може ли да си огледаш подробно мацката?

НЕМА БАТЕРИИ..... СТОЙКИ ЗА ЗАКРЕПЯНЕ......

Това руснаците ще го открият след един месец :)

Глупости. Това руснаците са го открили още по съветско време, ама е било свръх секретно. Само че гадните западняци са откраднали технологията, както винаги. Ако не вярваш - питай путинофилите :)

а какво става, ако насрещната кола ти светне? а якой идиот с ксенони?

Ами те ксеноните са на другия край на видимия спектър 4300-5000-6000-8000-12000Келвина към ултравиолет, а не към инфрачервеното Инфрачервено са точни волфрамовите и халогенните крушки 2700-3000-4000 келвина.

БАТИ ТЪПИЯ ВЪПРОС..........???? КОЙТО ГО Е СТРАХ АТ МЕЧКИ... НЕ ХОДИ У ГОРАТА..!

Ей, измислил го е руснака. Ей

Изчакай догодина. :) и тогава ще е безаналогово

Навремето моя преподавателка по физика, преди правила точно уреди за нощно виждане за военните. Ама това бе по комунизма.

Да .. Уникалн9 откритие Сега герб и прокуратурата няма къде да се скрият Осветени от всякъде Дори левовете в чекмеджето ще се виждат зелени, като долари.

Тъй, тъй, толкова кражби и измами разкрити, а едно заведено дело няма. Чудо на чудесата. Правителство на телевизионните разкрития. Ежедневно облъчване с клевети и заплахи, а в съда нищо. Комисии и други подобни, а в съда нищо. Как беше народната мъдрост? Куче което лае, не хапе...

И как да има заведени дела, след като прокуратурата се контролира от ГЕРБ?! Те си назначиха сегашният (и предишният) главен прокурор, а всички останали прокурори в страната са му подчинени!

Аааа, всички прокурори в държавата слушат шефа си и си затварят очите за доказателства. Да, добре. Странно обаче, как правителството един път не излезе да каже, че са предали доказателства, а прокуратурата ги игнорира. Защо ли? Какво пише в опорките по този въпрос?