Коментари - Учени откриха главен механизъм на стареенето | IT.dir.bg
назад

Учени откриха главен механизъм на стареенето

Учените откриха, че стареенето е по-сложен процес, който не е свързан единствено с появата на дефектни нишки в ДНК-то на човек.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха главен механизъм на стареенето | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Умира физическата форма (тялото), но ние не сме само това. Дълбоко в нея се намира вътрешното пространство на съзнанието, Битийността, нашата истинска същност.Битийността не е подвластна на формата. Битийността и формата не са отделени, те взаимно се преплитат и допълват. Овладяването на живота не е въпрос на контрол, а на намиране на равновесието между Битийността, която ние сме и чисто физическата форма. Ние сме частица от Вселенския разум, някои му казват Бог. Кой принуждава 50 трилиона клетки, групирани в органи и ситеми да функционират, като един безупречен биологичен механизъм, кой циркулира кръвта ни, храносмила храната, кой превръща външните възприятия, добити посредством съответните органи (очи, уши, нос и т.н.) в импулси, доставяйки ги до Главния орган на Централната нервна система, за да се обработят и създадат вътрешна картина на външната действителност, кой? Разумът. Този разум движи Света. Дух, душа, съзнание, битийност, разум, това са различни наименования на една и съща същност.

Ами дайте да им гепим "ремонтните системи" на тея голи плъхове и готово!... :-D

човечеството по принцип е пълен провал, като експеримент, така че рано или късно ще изчезне, ако приемем, че има друг вид живот на друга планета, по-устойчив, по-качествен да кажем, той ще намери начин да се приспособи тук и ние прост ще изчезнем няма да се появим отново никога!

Какво биха били коментарите под новините без дежурната доза хлипане и хленч, LOL.

Бе, механизмът на стареенето е ясен - първо ти пада косата, после ти пада патлака, накрая падаш и ти. Те да намерят механизма на младеенето.

тва е добре за къртизите ама язе не сме къртица...

Откритието е супер важно, на практика отхвърля водеща теория. Бедни учени, ако знаехте , че в дир ще ви обсъждаме ....

ни нападат бактерии, вируси, приони и др. гадинки. Имунната система се бори постоянно с тях, но постепенно и се изчерпват възможностите и човек загива.

Всъщност точно това популярно разбиране обясняват, че е невярно или поне че е малка част от картината. Изглежда стареенето е заложено 'by design', идеята навярно е като свърши каквото могъл да свърши даденият индивид да си ходи, да освободи ресурсите които заема. Предвид огромното натрупване на знание последните 200-ина години можем да очакваме, че ще изеволюира нова двунога версия с продължителност на живота зависеща от мозъчната активност....

Зависеща право пропорционално или обратно пропорционално?

часовника! това е механизма на стареенето! ти си спиш, той чъка ли, чъка, и ...ми нацъква 2 153 634 789 секунди, и си умрел!

Може да е случайност, но в 4-байта най-голямото цяло число със знак е 2^31-1 = 2 147 483 647 секундес, което е около 68 години. Плашещо близко до числото, което ти си дал.

Ама времето е unsigned та ще да е до 2^32-1 :-). И разбира се трябва да приемем, че създателят ни е пробутал някак секундата като единица за време защото той я е ползвал в тоя смисъл.... :D.

Нямат умора, когато реябва да докажат за какво взимат заплати. Първо да отговорят на въпроса: Защо жените живеят по-дълго от мъжет и н страдат от Алцхаймер (или пренебрежително). Второ, защо не приемат, че матрицата на днешното човечество (манипулирана от неизвестна сила) , определя една средна продължителност на живота, и човек е безсилен да промени това. Цялата днешна наука е заета с единствената задача да скрива истината от човечеството.

Пълни глупости за матрици и пр. Фантасмагории. Малко по-сериозно бе.

Неходенето на училище и неученето водят до такива коментари.

Я кажи сега колко ли е била продължителността на живота преди матрицата? 300 години, maybe.

Ти заеби сега тия истории за продължителността на живота ами кажи нещо за харпа. Днес опръскваха ли ни от самолетите?

След като се размножава, трябва да умре. При медузите имало обратен процес и от фаза на старост минават във фаза на младост. Затова са с неизмеримо дълъг живот.

Подвеждащо заглаеие ала дир

а аз открих как члена става като окото види готина мацка с големи очи

Е, и какво е открито в края на краищата - какво допринася или какво не допринася?!

:link