Коментари - Измамили Стив Возняк с криптовалута | IT.dir.bg
назад

Измамили Стив Возняк с криптовалута

Съоснователят на Apple Стив Возняк е бил измамен, като в следствие от това са откраднали почти всичката криптовалута.

Обратно в новината

Коментари - Измамили Стив Возняк с криптовалута | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т'ва да измамиш евреин, при това не и кой да е, не е шега работа!... Ама пък е егати кефа, а?! :-D

Стив изпитва на собствен гръб цената на анонимността на биткоин. Техничари, за да се счупи компютъра не е нужнен компютърен специалист. Както и телевизора, да речем. Трябва само нещо тежко или една яка сопа. Голяма измама на криптовалутите е самият принцип на криптовалутата. Всички биткиони (а и всичко, подписано електронно) може да се открадне ако има достатъчно мощен компютър, който да може да факторизира големи числа. И целия проблем е че достатъчно можен компютър е временно понятие. Който и да е смартфон, произвеждан сега, е по-мощен от суперкомпютрите през 1980. Много е вероятно след 10 години всички биткоини, които съществуват днес, да се откраднати. Най-вероятно от някоя банка или пентагона. Ако не стане след 10 години след 20 или 50. Но е повече от сигурно че ще стане. Те затуй се стараят да ни въведат електронно счетоводство и електронна държава. За да няма хартия, да няма никакво материално доказателство за сделките.

Или тоя е много тъп или поредния фейк нюз насочен срещу криптовалутите. Интересно защо не излезе статия за криптовалутите когато се изказаха положително пред сената регулаторните органи в САЩ?

Мошеника платил 140 хиляди долара с 'фалшива' кредитна карта. Колко й е бил лимитът на тази карта? И как така транзакцията е минала, след като най-обикновени сайтове имат възможности за валидиране? И как така Воз е бил толкова наивен, че да се съгласи на плащане на такава сума с кредитна карта?

Обяснението е само едно - fake news.

Може, между мошенници може. Най-вероятно да е дебитна карта.Но за да измамят някой в покупко-продажба, той трябва да има не съвсем легален момент. Най-вероятно Стив да не е искал да се знае за сделката от страна на банката. За да не плаща данъци например. Това за него са джобни пари.

Продавам/давам под наем куче-касичка, къща-касичка, заек-касичка и прасе-касичка. За биткойни. Изгодно. Седларов.

Пххаахх яко тъпо изпълнение. Този къде ги е продал тези биткойни в ebay ли? Проблема си е в него , ако сделката беше станала през борсата сега нямаше да мрънка и да разисква проблемите на блокчейна.

Да, те понеже борсите не ги затварят и админите не изчезват със стотици милиони...

Говориш за 2 борси за 7-8 години. Каква е вероятността точно в момента на трансфера на Возняк борсата да изгърми, ти го сметни. И още сметни за годините на прехода колко банки изгоряха и колко хора за в пъти повече пари.

Wilde

От статията излиза, че проблемът е в блокчейна, а той не е.

От статията излиза, че милярдер го е заболяло сърцето за 7 биткойна и един му е артисал за старини ... вие шегувате ли се ?!

Спекуланти от всички страни - съединявайте се!