Коментари - Прогнозите и откритията на Стивън Хокинг | IT.dir.bg
назад

Прогнозите и откритията на Стивън Хокинг

Починалият днес британски астрофизик Стивън Хокинг бе изключително загрижен за бъдещето на човечеството, често правейки предупреждения за нашето развитие.

Обратно в новината

Коментари - Прогнозите и откритията на Стивън Хокинг | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Сигурен съм, че най-простото обяснение е, че няма Бог. Никой не е създал Вселената и никой не направлява нашите съдби. Това ме води до дълбокото схващане, че няма рай или отвъден живот. Ние имаме само този живот да оценим великия замисъл на Вселената, за което аз съм изключително благодарен", споделя ученият. Интересно, каква е тая вселена дето може да мисли!? Ако цитатът е правилно преведен.

Айде стига с тоя бог ...... Вярвайте в каквото си искате, самозаблуждавайте се, но не го натрапвайте на останалите .... Те едно време неуките племена преди хилядолетия така са мислили, за бога на слънцето, на луната, на вятъра, на моретата, на светкавиците (Зевс в гръцката митология), пък днес се оказва че това са съвсем нормални и естествени физични тела и явления, които се обясняват научно и с факти, а не с бръщолевения за измислени същества. След време и други неща ще станат ясни, които сега не могат да се обяснят, просто защото не сме напреднали достатъчно интелектуално. След като не можеш да го видиш и да го пипнеш значи не съществува ли, няма как да бъде доказано реално, затова са хипотези. То и по тази логика щом не виждаш бог от плът и кръв и не можеш да го пипнеш физически, значи и той не би трябвало да съществува според вас, в което си противоречите. бог е измислица за манипулиране на простите и неуки маси от хора. Защо, ако има един общ бог според вярващите в него, съществуват различни религии които си имат собствени богове. Замисляте ли се над простички неща да си ги обмислите и да си отговорите защо са така, а не иначе. Защо хиляди хора безчинстват на свобода и без възмездие през целия си живот, а други невини, включително и животни на планетата, които в нищо не са виновни, измират просто ей така. Какво пък чак толкова им е грешното, в сравнение с убийци, изнасилвачи и всякакви престъпници, които не носят никаква вина и си живеят щастливо живота.

Голямата грешка на Хокинг е, че не признава съществуването на Бог. А Бог - има. Това е ДУХ, СВОЙСТВО, което създава. И благодарение на Бога и Хокинг е създал теориите си.

това което твърдиш е абсолютно вярно, но само ако си избрал да вярваш че е вярно. иначе си е доста съмнително твърдение. Хокинг и науката като цяло се стреми към факти, които са верни без значение дали ти или някой друг е решил да вярва в тях

Никъде в цялата Вселена няма: телевизор, вилица, автомобил. За да се създаде всичко това е необходим Бог. По същия начин е създадено всичко в неживата и живата природа, единственият въпрос е как Бог създал материала.

Бог е условно понятие. За гения е знанието, разкриване на законите по които се развива природата. Когато изпреварят съвременниците си с години или векове, винаги остават неразбрани.

Може да е доволЕН

Много сте зле,кланяте се на някакви учени които са режисирани.Незнам какво се кефите на "учен" на които теорията му за дадено нещо се променя 10 пъти за месец...Говорите за Айщайн, Едисон и т.н. Но всички те са крали от един брилянтен ум Никола Тесла, всички други бледнеят пред неговия ум....

Значи излиза, че Тесла е бил господ а всички други учени са крали от него. Явно наистина си зле пич.;)

превъзнасяш Тесла без да си имаш на идея за кого говориш. Действително той има немалък принос в развитието на физиката, но на обществото той е познат повече от явно чисто фантастична книжка издадена от негов приятел десетилетие след смъртта му. Там разказва какви ли не небивалици които Тесла бил "постигнал" - телепортации, генерирал светкавици с щтракване на пръсти, управлявал ги с мисълта си, левитация, всевъзможни енергийни полета, лъчеви оръжия ... всичко което можеш да прочетеш по онова време в фантастични книжлета само че приписано като реално достижение на Тесла. Странното е че никой от работилите за Тесла стотици работници не потвърждава нищо от това книжле. Няма грам останали доказателства каквото и да е в него да е било реално, но в общата култура остават именно те. тия явно фантастични разказчета и къв Тесла бил скит от сички гений. Всъщност приживе в пресата Тесла става известен с това как вечно дава обещания какви фантастики ще демонстрира на предстоящото изложение, после изложението идва и неговия щанд всеки път е пълен провал. Аз предпочитам да хваля Тесла за труда който реално е направил (немалко междругото, но не така фантастичен както някои си мислят) вместо за небивалиците които явно са ти втълпени.

Братя руснаци, защо и него?

баси и простотиите, този не е учен а шарлатанин

А ти си гений! Ама гений на простотията и глупостта! И безрезервно вярваш само на руско-съветските учени. Колко е тъжно да си тъпа мурзилка...

Браво на медиите! Добре са ви обработили! Май Нерон беше казал : "разделяй и владей". И този похват се използва много добре от ГОРЕ. Едните са кравари, другите - мурзилки. карат се помежду си, а трети им дърпа конците и на двамата. Кой е третия? Французите са казали шерше ла фам (търсете жената). Сега казваме - "вижте от къде идват парите!" (в нашата ера, парите са най-голямата зависимост и този, който ди управлява /печата/, е ТОЙ!)

Според мен, всяко нещо на света може да е правилно-неправилно, вярно-грешно, добро-лошо и т.н. Всичко зависи от нашия интерфес (сетива, датчици...). например за един мазохист е много добре да си удря главата в стената, но за мен (не съм мазохист), хич, АМА ХИЧ не е добре... Та и така до черните дупки например. Всички разсъждания са на база на досегашните знания. А знанията са безкрайни. След време потомците ще си казват: ГЛЕДАЙ ГИ ТЕЯ ПРИМАТИ С КАКВИ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ!

Поклон пред брилянтния му ум, въпреки недъга който го преследваше! Умове като Хокинг и Анщайн (който преди 139 на днешната дата се е родил) се раждат изключително рядко, за разлика от бай Ганьовците "осрали" форума. Дир, засрамете се! Когато с роден политик се случи трагедия (като на Москов) скривате коментарите или веднага ги триете ако не ви изнасят, а на тази статия се оставили всякакви да се "изхождат" Срам за вас!

Поклон пред човека! НО, защо ли оставам с впечатлението, че той "цитира" почти изцяло българката СЛАВА СЕВРЮКОВА. Според друг български мозък, които кореспондираше лично с него и спореше за ИНФОРМАЦИЯТА и ЧЕРНИТЕ ДУПКИ истината е малко по-различна. Българинът не е велик учен от БАН или почитан от научните среди у нас, но има над 4000 (читири хиляди) съратници по цял свят - основно в Япония, Китай, САЩ, Русия, Англия и много други от всички континенти. Той продължава да твърди, че черните дупки са почти измислица за оправдаване действието на някои теории на "богоизбрани учени" за да усвояват пари и да ги хвърлят за нещо, което не може да се види или докаже. ...

Отиде си един светъл ум на човечеството .Въпреки личното си страдание той не престана до последните мигове на живота си да се занимава с наука и да се вълнува за проблемите на човечеството и за неговото бъдеще.Мир на праха му.Поклон.

Откритието Му се потвърди ! - Никой Не е Вечен !

Бог да го прости, макар да не е вярвал в него. Веднъж в този форум писах едно негативно мнение по повод негово изказване без много да съм в течение по въпроса, за което съжалявам. Хубавото е, че моето мнение няма никакво значение.

Да. Може би единствено за Бог греши.

точно тук му е проблема, ако поне беше допуснал, че Бог има може би щеше да е наистина велик учен, както много други (включително и Айнщайн)!

Брилянтен човешки ум. И все пак...човешки. А към момента хората сме маймуни които са открили че 2 камъка + 2 камъка= 4 камъка на планетата на която сме се родили.

Велик! Мир на праха му!

Ярка личност -- силно възхвалявана от едни, силно мразена от други. Рядко някой, докоснал се до творчеството на Хокинг, е оставал равнодушен. Нека всеки сам да оцени, спечели ли човечеството от неговата кончина, или загуби? Тъжен.

"Избрал" е подходяща дата да си отиде. Днес е празника на деня Пи - 3.14

Уникален човек и велик учен! Остави следа, която никога няма да изчезне. Мир на праха му!

Велик учен и човек с изключително интересен живот, въпреки жестокия здравен проблем. Вдъхновение за всички хора, сблъскващи се с житейски проблеми. Жалко обаче, че се изказва толкова категорично за неща, които са принципно толкова непознати. "Рече безумец в сърцето си"няма Бог"" (Пс. 52:1). Никой човек не е безгрешен, включително проф. Хокинг. Просто човешката логика е силна единствено в опознаването на материалния свят. Блажени са чистосърдечно вярващите в Бога, а ние маловерците ще се измъчваме от съмнения. Особено когато наближи смъртта и всичките ни земни трудове не могат да ни отърват от нея.

У нас имаме много по-велики умове от него, но нали не за ингилизи, значи никой не им обръща внимание!

бай Пенчо Парцуцата от махала нанадолно-нанахуище"? Същия онзи, който изпива по 3 кила ракиджос на вечер?

За ум - може и да имаме по-велик (но надали). За воля, едва ли. За реален принос - също.

TIREX

стивънчо бе силно надценен псевдоучен.

Но уважението е за силния дух с който бореше болестта си. И поне в деня на смъртта му би могъл да се изразиш малко по-деликатно.

въпросния има по малък принос и от хладилен техник. теории ,празни приказки и нито 1 научно доказателство. вероятно отдавна е умрял но го показваха на "прозореца" за убедителност. в животът си дори топлата вода нее открил...ама от съжаление и реклама..го величаеха..

Извинявай ти какво точно откри че се изказваш за световно признат учен, чийто интелект сравнен с такъв на нормален човек е все едно да сравняваш нютон с микроб. Това, че трудовете му са в космологията и не са приложими, не значи че не са ценни. И само междо другото всичките му теории са математически доказани, това че не можеш да го пипнеш, не значи че не е доказано.

!A ти си много прост и ограничен човек след като сравняваш Хокинг с хладилен техник.По твоя стандарт,теб трябва да те принизят до прост едноклетъчен организъм

какво имате против хладилните техници? бас ловя че тез учени един хладилник не могат да оправят...

За умрелите или добро или нищо . . . ! Признава си за допусната поне една голяма научна грешка . . . ? Не си признава за плагиатстваните теории . . . . например от друг голям Астро-Физик държан умишлено в затъмнение - иранеца Мерхан Кеше. Щом си признава, че е допуснал 1 грешка, може да е допуснал и повече . . . . , а като се има предвид, че това са теории, може да са и много повече . . . !

ВЕЛИК!! Почивай в мир!

ГОЛЯМ УМ. НО ДРУГО Е ОЩЕ ПО ЦЕННО: Пожелавам на всички да ИМАМЕ ПОНЕ ХИЛЯДНА ОТ НЕГОВИЯ ДУХ! Този човек направи гениални неща с един работещ мускул. ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА! Светла му памет!

Информацията Ви е стара, Дир.бг, Хокинг повярва в Бог!!! И това е неизбежно за всеки наистина умен човек!!! Само чрез упованието в Бог, човечеството ще се предпази от посочените заплахи и много др. непосочени !!!

Разбираемо е защо този нещастен Човек е мразил толкова много Човечеството !

Отде ви изравят бе.

Те сами си изпълзяват.

Музей в Лондон още преди години имаше кът за Хопкинг. Интел да направи специална система за общуване с Хопкинг, означава, че доста неща са получили от него. Щом и за папа е работил, както е атеист и е изследвал информацията покрай черните дупки, означава че е имал дарбата да обяснява някои артефакти и открития, вероятно свързани с други цивилизации, разбира се голяма част от трудовете му остават в тайна като трудовете на Тесла, някои от които са секретни и днес. Тъжно.

КАКТО НЯМА ПО ВИША СИЛА ОТ НАС НЕКА СЕ СЪБЕРАТ НАЙ ВЕЛИКИТЕ УЧЕНИ И ДА СЪЗДАТ ЕДИН КОМАР ИЛИ ЕДНА МУХА И ДА И ВДЪХНАТ ДУША!??? ВСИЧКО НЕОБЯСНИМОЕ Е БОГ ИЛИ КОЙ КАКТО ИСКА ДА ГО НАРИЧА :)

преди 100 години така са разправяли за светкавиците и гръмотевиците - че са бог, а то какво излезе в краина сметка.

хокинс, далеч не е сред физиците с наи-голям принос към науката. неговия недъг е това което го прави известен. - това не е мое мнение. цитиран един познат с докторат по физика от световноизвестна катедра по физика. лека му пръст все пак. уважавам желанието му за живот и да допринася към света със знанията си и труда си.

Сто плюса от мен. Нокинс е известен най-вече благодарение на недъга си и на това, че е англичанин. Много други, много по-добри учени не са известни именно защото не са недъгави и още повече защото не са англичани !

С това го знаят лаиците, и спрете да го сравнявате с приложните физици, нямат нищо общо, едните търсят приложение нова енергия и приложения тук на земята, другия ти говори за черни дупки, как изобщо ги сравнявате, пък после той нямал реален принос... ти какво искаш черна дупка ли да ти донесе.

Сега вече ще се срещне с Твореца и ще разбере Истината. За съжаление много късно.

Като стигнеш там, попитай го как е минало

Сбогом Стивън! Без теб света е различен! Ти беше пример за това, че човешкия дух е несломим и че тялото е само една опаковка със срок за годност...

Аре започна се "Ванга, пардон Хопкинс казал ..."

Той прави математически теории. Ама на кой му се занимава с математика, та я просто "Хокинс така е казал"...! Той самият претендирал ли е, че това е истина от последна инстанция, че трябва да му се вярва като на Господ?

За умрял човек или добро, или нищо. По-късно ще стане ясно колко много научна фантастика е чел Хокинг...

Сигурно е чел доста, да. И фантастика и какво ли не. Не е зле и ти да се заемеш с четене на нещо вместо да бръщолевиш празните си баналности публично.