Коментари - Хокинг: Колонизацията на Марс ще е факт до век | IT.dir.bg
назад

Хокинг: Колонизацията на Марс ще е факт до век

Знаменитият британски учен Стивън Хокинг твърди, че колонизацията на Марс ще се състои в близките сто години.

Обратно в новината

Коментари - Хокинг: Колонизацията на Марс ще е факт до век | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Toзи го удари само "прогнози" и за.ба физиката. Футуролог -плямпалник

ами аз предлагам първите колонизатори да са чавенца:) вижте как се извъртяха нещата в УСА, хвърлиха си боклука GB..разните му каторжници, убиици и други ловлайфс, фрууткейкс...и сега са заробили целия свят и препродават петрол в долари като шефове:)

мм?

Те Земният Рай превърнаха в Марсиански АД, САМО за 30-40 години!; голямо чудо, че ще "колонизират" една адска пустош! Чудя се с какво ги пръскат в САЩ, че сипят такива простотии, харчат несметни пари (не че са ги изкарали с труд, то грабеното лесно се пръска!) и кво ли не... Или мислят да натирят Робите на Марс пък тука да си живуркат хилядата милярдерски ... еди какви си...

"(не че са ги изкарали с труд, то грабеното лесно се пръска!)"" - я раздуй малко - от къде точно са грабили САЩ че са богати ? :)))) Голяма си тиква простовата.

...никога не съм бил във възторг от прогнози, защото обикновено те са прибързани."Аз не се съмнявам в това, че в близките 100 години хората ще живеят на Марс". Аз пък се съмнявам, защото е напълно възможно до края на века човечеството да го няма. На тази планета има чудовищен запас от ядрено оръжие, което ще се увеличава. Отново се засилват глобалните рискове- нова студена война, непредвидимия ислям,появата на "джобна" атомна бомба, тъпоумното състезание, кой пръв ще създаде изкуствен интелект.Всъщност, логично - след като в човечеството вече има все по-малко интелект..... Колонизацията на Марс би била титанична задача,не по силите само на една или няколко държави.През 1970-та с възторг убедено говореха,че в 2000-та ще имаме авангарден пост на Меркурий,станция в орбита около Слънцето, а на Марс и Венера - цели градчета със земляни: ).... ... колкото до реална колонизация на Марс или пък на която и да е скала в Космоса - нещата си ги знаем - първо са пионерите-идеалисти, които побиват знамето. След това идват хората, които ще правят пари - хищните корпорации, за "подправка" ще си има и марсиански "крими контингент", местни наркотици и какво ли не. То Пол Верховен добре го показа в "Зов за завръщане". Мога само да кажа - горкият Марс, малко му остава на "свобода" : )...и да не се заблуждаваме - колонизацията ще бъде от полза на едрия капитал и олигарсите. За човечеството като цяло,едва ли ще има добър ефект. За да се тераформира Марс и там да заживее колония от милиони хора /които да поосвободят Земята/, ще трябва не век, а....хилядолетие.Сигурна прогноза - Войни винаги ще има - след 50г. може да се воюва за вода, а ако открият интересни суровини в космоса, ще си имаме и "звездни войни"...

Стенли Кубрик почина няма кой да направи "мисия" до там.

Науката е като малко дете... Някой да му измие дупето Някой да му наготви Някой да му помогне за уроците Някой да го нашляпа Някой да му обуе чорапите Някой да му обясни за любовта Някой, който го да го обича Какво да го правим, то е нашето Бъдеще

Новината от днес - науката и деца ще направи. Ще забраняват секса.

Никога няма да има колонизация на Марс. Физически е невъзможно за човекът. Защо апологетите на хуманизма усилено като по команда започнаха да говорят за мисии до Марс и изобщо за светлото бъдеще? За да скрият факта че фундаменталната наука отрекла се от Творецът за да бъде политически коректна и да не изгуби своето финансиране, е потънала в лепкавият мрак на тъмното средновековие и от там измъкване няма без Него. По същата причина както първият път. Какво знае човек и какво може да научи за себе си и за света в който живее без своят Създател? Нищо съществено. Това е причината днешната фундаментална наука да е заменена с метафизика или по старому шаманизъм и гадателство. Не съм сигурен дали Хокинг знае че е давал такива изявления за масовите медии. Пропагандата има нужда от известни личности с лъснат имидж. Показват Хокинг и някой друг от негово име прави внушенията обществото. Много са модерни гурутата напоследък с този масов окултизъм.

500 - 600 просто науката се развива с големи темпове .. нама да се учидя и ако сега на Марс има тайни лаборатории които не се покават на човека .. ( като инфо само .. от много годи се използват гравитолети гравитони или както там се наричат кораби ползващи гравитацията само така може да се превземе космоса ) но не се показват .. рано или късно малко по малко ще ни разкриват истината която крият от нас .. така че 500 600 години Век е много !!! ..

Колонизацията на Марс и опитът с изграждането на самоподдържаща се колония с ограничени ресурси ще ни помогне да живеем така на Земята, че да не я превърнем в Марс.

Човечеството в цялата си история е колонизирало нови земи в търсенето на суровини, стоки, ако щете и евтина работна сила / роби/ . Кажете ми какво има на Марс дето го няма на земята, или го има в такива количества, и добива му е толкова икономически изгоден че си струва всички усилия и финансов ресурс нужни за да се колонизира тая планета. Щото ако е само за да ни е трудно ами хайде да колонизираме южния полюс. До построим там колония способна сама да се отоплява, изхранва и т.н. Тоест да съществува самостоятелно. И пак ще е по-лесно отколкото на Марс защото поне за въздуха който ще дишат няма да са нужни усилия.

Ако всички мислиха като тебе сега щяхме да мислим дали да колонизираме съседната пещера или не!

Добре де изкъртен! Що не изплюете камъчето и ти и просветените като тебе. Обикновените хора са заложници в една игра за пореден път. Кажи какво се готви на хората...

Зависеше ли от инвестициите или от "вниманието на наса", по същата "логика" биха били и десет века. Няма как да нарисуваш бъдещето според ограниченията в настоящето! Колкото и да е удобен на статуквото и да го пробутват за всевисш, хокинг по никакъв начин не се подрежда до истинските като Карл Сейган, например. Нека обяснява на феновете за опасностите в изкуственият интелект на прахосмукачката и как тя ще ги остави без работа, това го може...

За това че градиш мнението си за Стивън Хокинг от статиите в дирбг, можеш да упрекваш само себе си;-) Все пак прочети и другаде кой е той преди да пишеш глупости за него....

Разбира се, че значението на фактите са глупости, за полумаймуните. Те си знаят най-добре какво първо, второ, трето.. трябва да правят другите. ...ХАХАХАХАХАХАХААААА! Толкова си тъпо, че на човек му става весело..

Приятелю Хокинг благодаря за инфото ама в момента, това какво ни помага ?

ми много ясно какво е това Марс-Фарс най ще ни помогнат кебапчета и бира ний сме глупави и знания не ядем

Добър въпрос Снежинке-на Вас това нищо няма да ви помогне но като осерат земята батковчите с парите искат да имат хубаво и спокоино място за живот ;)

СВЕТЪТ Е ПЪЛЕН С НЕНОРМАЛНИЦИ

Най-великия учен на Съвремието, квантов физик, философ, човек с много дух, балансиран, знаещ, виждащ повече от всеки друг от нас.

Хокинг ли е учен?! ХАХХАААаа Кончита Вурст е най-якото Певцо на Света!!!