Коментари - Строят най-голямата сграда с 3D принтер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В статията пише : "...По думите на създателите й след две десетилетия методът ще се превърне в основния начин за строене на къщи и устойчиви конструкции...." Пуснах си клипа и всъщност думите на изпълнителния директор са точно обратното : "...,Ясно е, че не всичко в следващите 20 години ще може да се строи по този начин..."

Да да за Германия е ясно, кажете в България свърши ли Хемус или още го строят 60 години

какъв точно е проблема? двете твърдения не си противоречат въобще! това което казва дирестора не е "точно обратното" на това в статията.

test

това с какво е по добро, бързо, евтино и сигурно от например панелно строителство?

То панелното строителство е измислено в Германия и Холандия, та щом те смятат че 3Д принтирането е по добро, бързо, евтино и сигурно от панелно строителство, ще трябва да им се доверим.

се вижда в конструкцията никаква армировка! Едва ли този материал би издържал многоетажно строителство, но вероятно за едноетажни халета и гаражи е добро...

Просто Путин показа на фашистите укри , че ги чака голямата бухалка! Край на игричките!

Има една лееека подробност - Германия не е земетръсен район. Там по принцип строят с малко арматура и бетон.

Ами това не се прави да строиш човечарници тип откраднахме ви земята ей ви малко панел за цяло едно село ! А се прави за черните в африка да не носиш панели като изоглавен и после дасе чудиш как да научиш 20 бараби как да ги строят а да идат два бетоновоза и един специалист с един принтер и да постоят едно село да не ги ядът лъвовете ! Или пък на Луната или на някое място дето холивуд иска да снима

И кой те спира да си направиш армировката и това да се използва като пълнеж?

А кой сглоби конструкцията по която се движи принтерната глава? За такова нещо с тая скорост си е направо тъпо, ама нали трябва да 3Д принтиране! Колко безполезен народ има!

Пишат, че се полагат пластове бетон, ама очевидно, че няма чакъл в него, нито арматула, т.е. това е доста скъпа циментова смес с фибри и полимери, за да не се пука и рони. Зидът не става гладък, трябва да се измазва. С това чудо няма как да се правят плочи. За ниско земетръсни райони може да има ограничена употреба, когато работната ръка е скъпа. Иначе кофраж, бетон, арматура и тухли/итонг си трябва.

Пропуснах, че принтерният "бетон" трябва и да е бая бързо съхнещ, иначе на всеки пласт трябва да се чака поне по ден.

Манго и тухли ще е много по-евтино.

Нашите панелки не са ли принтирани по подобен начин или се бъркам :)