Коментари - "Студен душ" за технологиите с изкуствен интелект през 2024 г. очакват експерти | IT.dir.bg
назад

"Студен душ" за технологиите с изкуствен интелект през 2024 г. очакват експерти

Развитието на генеративния изкуствен интелект догодина може би няма да бъде толкова безоблачно, колкото предполагат редица инвеститори

Обратно в новината
| Автор: Пламен Пенчев, БТА

Коментари - "Студен душ" за технологиите с изкуствен интелект през 2024 г. очакват експерти | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

названието "изкуствен"интелект е неправилно.....информацията и различните форми на интелект съществуват в вселената,космоса и природата от време оно...копиран,програмиран,генериран,систематизиран,комплексен,вграден машинен интелект е правилното название.

жертви на ИИ паднаха 15 000 служители на гугъла...естествено решението не е на ИИ но причината за тяхното уволнение е ИИ....Но рано или късно когато ИИ поеме контрола създателите,шефовете и инвеститорите ще последват участа им. Та ако некой се опъва ИИ може да го занули....блокиране на банковиисметки,активи в криптовалута....санкции и тн

когато ИИ почне да уволнява политици,президенти,министри,шефове на служби,генерали,съдии,прокурори и да променя структурите на ЕС,НАТО,ООН,МЗО и на тяхно място започне да назначава генерирани от него програми,чатботове и тн.

Google Bard много грешки прави , много . Microsoft Bing AI е по-добре , но и той от време на време халюцинира .

най-великата технология ще е чатбот тв, по която два чатбота ще се карат а останалите чатботове ще натискат лайкове за чатбот на годината

Споко хора! След няколко месеца няма да има програмист който да довърши започнатия ИИ. Ще минат мноого години докато започнат пак да учат и да има и програмисти ... пп Така е и с бояджиите. Ако не вярвате викнете някой да ви свърши работа ...

ИИ е същата работа като 5G, голями обещания и релками за чудеса. На практика ни продадоха по един скъп тел и още по-скъп план, дето прави същото като 4G.

никой не ще с мотиката, ама ще трябва

Хайде престанете най-сетне с това невежество. Такова животно кати "изкуствен интелект" НЕМА. Има нещо като извънредно усложнена текстообработваща програма с огромен речников запас и ЗАЛОЖЕН от програмистите АЛГОРИТЪМ, по който да комбинира думи от речниковия си запас. И в ТОЗИ алгоритъм е заложена функцията сполучливите комбинации, отговарящи на ПРЕДВАРИТЕЛНО заложен критерий, да се добавят към речниковия запас, като за да се баламосват невежите, тази функция се нарича "самообучение".

Малоумните старци от руководството на ЕС бързат с поредното си дебилно регулиране. Това за което се твърди в статията че ще се регулира реално е част от малоумният им неработещ ГДПР, който се използва не за защита на хората, а напротив. Да се оплакваш че е нарушен ГДПР е напълно безполезно. Целта на ГДПР е да се събират каквито и да е данни на хората с каквито и да е цели. Преди ако някой ти събираше данните не беше нормално, а след като направиха ГДПР е съвсем нормално да ти събират всякакви данни за щало и нещало по каквато и да е причина и без причина, защото вече имаме оператори на лични данни, които могат да си правят каквото си поискат и то съвсем легално. С тоя регламент за ИИ, който реално трябва да е часто от ГДПР със сигурност ще бъде същото - ще си правят каквото си поискат и ще ти викат бъди спокоен ние отговаряме на регламента на изкукалите старци от ЕС. Записвайте се за канала ми в телеграм "https://t.me/pprazum за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни, въпреки усилията на ЕС и САЩ. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може.------ https://do.my/xbio

Просто Кире, ма ти алъш вериша с Австрия за успех ли си го смяташ? Ами сега навляците с канадски долари ли ша си ги издържаш кат ти ги пратят? Засега са 6 хиляди.. Ама кат мине зимата? Налии вчера отчетохте, че 18 000 сте върнали и фанали за таз година? А колко сте пропуснали? Що с тях не са поФалиш?

Едно от основните приложения на ИИ е правенето на порно картинки с лицата на Грета Тулъмберг и Тейлър Суифт.

ами щото не си пробвал с твоето

Ако говорим за "експерти".... От ковидо се научих че лъжат и че не са експерти.....

Lyubomir

С какви цели ще бъде използван ИИ пт престъпния свят можете да се досетите като виждате кой и как ползва легално произведените оръжия за нелегални убийства. Контролът над тях щр контрол над ИИ.

Значи "изкуствения интелект" (ИИ или AI) е нещо като фотошопа или имитация, примерно чекмеджето на Боко което е рядък "продукт". 1) Първите жертви на ИИ у нас станаха мисирките, няколко водещи по телевизията с имитация на нещо НЕ-Станало. Точно мисирките дотогава правеха големи плонжове на "великия" ИИ. 2) Имитациите обаче много често са с престъпни намерения. Примерно с ИИ пускате клип как шефа ви облечен като клошар бърка в контейнер и си му отмъщавате. Да ама както при циганите ако всички лъжат тогава лъжата губи смисъл. 3) НЕ ЗНАЕТЕ, че още бай Тошово време, без интернет а по телекса прочутите нигерийски измамници пускаха ИИ въдички от сорта "Татко ми почина и ми остави банката. Търся честен опитен човек който да я поеме" Затова ПРЕДЛАГАМ Нигерия да бъде обявена за изобретател на Изкуствения Интелект = ИИ = AI.

Бъзикайте се , бъзикайте се ще видите след няколко години(дай Боже да са повече) какви песни ще запеете. Светът си играе с огън, който няма да може да загаси.

точно това обяснявам за грозната заплаха но по лесния начин, иначе може да стане страшно, спор няма. Ще се получи ситуация подобна ако половината или повечето пари станат фалшиви и това ще спре продажбите и покупкие и после?? А представяте ли си как Киро Петков и ПП печелят изборите с 99.99%?

Закъсняла съм за секс, но вече съм стара и грозна, ако някой се прежали - имам терен.

Благодаря за включването с моя ник - събирам емпирични данни дали пе.ерастията в БГ ИТ е повсеместна или да и пИдалите много убедително се представяте! :)

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може------- https://do.my/xbio

отзад ли го тества, боклуко ППДБейски

"Заглавието" е ОК. Само кавичките трябваше да бъдат около експерти.

Някои интересни психологически факти, които не само изкуствения интелект, но и всеки не е зле да знае (за информация) :) 1. Жените харесват жените повече, отколкото мъжете харесват мъжете. 2. 65% повече хора вярват в прераждането сега в сравнение с преди 20 години. 3. Хората, които се смеят повече, имат същата способност да понасят повече болка. 4. Колкото повече възможности за избор се предлагат на хората, толкова по-малка е вероятността те да изберат нещо. 5. Изследователите са ограничили човешката личност до пет основни черти. Тези черти, които се наричат ​​Голямата петорка, са невротизъм, сговорчивост, екстравертност, отвореност към опита и добросъвестност. 6. Милионерите, които са спечелили богатството си, са умерено по-щастливи от тези, които са го наследили. 7. Хората с неудачни инициали, като P.I.G или A.S.S, имат значително по-ниска продължителност на живота. 8. Повечето хора вярват, че социалният живот на другите хора е по-богат и по-активен от техния собствен. Това е като феномена „тревата при съседа винаги е по-зелена“. 9. Изследванията показват, че е по-вероятно интуицията ви да е правилна, ако сте в добро настроение и ако решението, което трябва да вземете, е сложно. 10. Видът музика, която слушате, влияе върху начина, по който възприемате света. Така че бъдете внимателни, когато избирате своя плейлист. 11. Вашият ум е склонен да кара скучните хора да звучат по-интересно. Той пренаписва монотонната реч на скучните хора, за да звучи по-интересно. 12. Хората създават първо впечатление за вас за една десета от секундата, така че се уверете, че косата и тоалетът ви са на място, или завинаги ще бъдете етикетирани като „лудия фризьор“.

Естествено, че пак забравих! Има ли някаква информация, за предпочитане официална, как ИИ се отразява на БГ, повтарям БГ ИТ? Има ли вече съкращения по фирми и прочие? Обикновено нещата при нас идват 6-12 месеца по-късно, но не винаги.

Не, аз съм програмист и от нова година ми увеличават заплатата с 35%. Не се оплаквам, Юни ми я увеличиха с 20%, а януари пак имах 15% увеличение на заплатата.

Моята пък я увеличиха с 50% още миналата година, тази още толкова, завиждаш ли вече? Аман от тролове.

Изкуственият интелект не може да прави промени. Там където няма естествен.

Като ми остане малко време правя някакъв опит за вляза в час с ИИ, а май и с ИТ като цяло, но нямам много време за подобни удоволствия. Вече са го писали, че всичко е ИИ - разни тулчета, които винаги си ги е имало, сега ги преопаковат като ИИ, щото е модерно. Снощи го гледах и вече го забравих какво беше - нещо за дизайн беше, което аз преди 10+ години съм писала разни скриптчета за автоматизация без грам изкуствен интелект, сега новото тулче прави същото и било ИИ, ти да видиш! Притесняваме ИИ и навлизането в личното ни пространство, базите данни с лицата ни и прочие, всеобщата мания за следене и подслушване, обикновено незаконно. И без ИИ преди доста години и бивше гадже, и бивши работодатели ги беше обзела манията да следят не само мен, но всичко и всички, та от тогава помня разни хватки как се финтира цензура и как без да лъжеш ги въвеждаш в заблуждение, но предпочитам тези дивотии да си останат в миналото, а не пак да ги гледам наживо. Това, което мен лично най-много ме притеснява е как ИИ ще се отрази на пазара на труда в ИТ, в случай че някога успея да се върна в ИТ, било то и почасово само. Навремето майка ми на 45+ години животът я е метнал в ИТ и си беше голям стрес, ако трябва и на мен да дърти години да ми се налага да сменям професия, много ще ми дойде!

“ Това, което мен лично най-много ме притеснява е как ИИ ще се отрази на пазара на труда в ИТ, ” Това е добър въпрос, и явно доста актуален, защото вече доста широко се обсъжда и коментира (и е съвсем разбираемо). Аз няма да повтарям и цитирам мнения по въпроса, само ще опитам да дам малко по-друг поглед. На фона на все по-голямото приобщаване на “затворената” за близо половин век за Европа и света България (периода 1944 - 1989 г.) очевидно и у нас ще се следват основно тенденциите и в това отношение по света. Но тук искам да обърна внимание на следните ФАКТИ! 1) Оказва се и лесно се доказва, че в една отделна държава най-големият работодател все пак е … ДЪРЖАВАТА!!! (Армия, полиция, служби, държавни чиновници, съдебна система, парламент, правителство, президент - с администрацията им! И става въпрос за ОВЛАСТЕН работодател! 2) Този работодател се отличава ВИНАГИ с неоптимална структура и функции (и КПД), а в някои случаи и с деструктивни такива! Тук правилото е, че колкото по-голяма и сложна е една система (а тези са и социални, толкова понече подлежи на оптимизация)! И точно тази система и работата й не само определя жизнено важни неща за хората като стандарт - качество на живота и свободите им, но и на … работата им! А в България особено има голям мегдан за оптимизация! И всъщност това от наша слабост може да се превърне в наше предимство - при умно и отговорно поведение, стратегия и работа на хората и управниците, вкл. работодателите! В ИТ сектора нещата много ще се диференцират - за редовите и много добрите в занаята!

Мен друго ме притеснява. След 10-15 години ще има ли някой от влюбените в ИИ идиоти да може да си каже малкото име и ще може ли да съществува нормално?. Справка книгите на Станислав Лем и разказа "Формула на невъзможното", да не говорим за Оруел.

Не знам кои са тези експерти, но в момента се вкарват колосални пари за развитието и до реалната поява на квантовите процесори няма да има нищо друго свързано с ИТ, в което да се инвестира повече от АИ.

“ "Студен душ" за технологиите с изкуствен интелект през 2024 г. очакват експерти. Развитието на генеративния изкуствен интелект догодина може би няма да бъде толкова безоблачно, колкото предполагат редица инвеститори” ==== Трябва още отсега да е ясен един съвсем очевиден постулат (правило, закон,..,, лема!): Изкуственият интелект НИКОГА не може да е пълноценен заместител и с пълен конструктивен капацитет при онези хора (и общества), където се наблюдава остър дефицит на естествения интелект и/или основни човешки ценности и норми)!

Никакви ограничения нама да спрат ИИ. Който се ограничава ще изостане от другите. Света става все по-конфликтен, ИИ не е само дрон или ракета. ИИ това е бърза разработка на нови оръжия, нови тактики, евтиняшки автономни бойни машини, достаоверни симулации и прогнози. Който ограничава ИИ ще бъде аутсайдер.

Първо дефиницията на ИИ която ви набиват е грешна. Текстов калкулатор с халюцинация и блек бокс процес, който не може да се документира но за сметка на това ползва каквото е докопал от нета, яко интелектуална кражба. Адоб единствени се сетиха, че данните трябва да са освободени от авторски права, за да имат възможност след това да не бъдат съдени. Извън това, хайпа е фалшив, като цялата айти простащина, която в името на кражби на пари на инвеститори наемаше куцо, кьораво и сакато. Машин лърнинга е тука и ще остане. Но тия помий с генеративните текстови и синтетични модели ще бъдат регулирани до дупка. Твърде много неясноти и техническа непрозрачност има в тях. Никой не знае как работят трансформърите, няма ясно описание какво се случва вътре в модела. От там няма как да бъде напраен алайнмънт. Дотук просто се прави файн-тунинг и валидация на отговорите не на модела. Което не дава никаква гаранция за сигурност. Естествено, кодпайлъта ще работи, щото е на основа на публичен код. Майкрософт за това купиха гитхъба, за да откраднат кода. Но и там ще има регулиране. Така, че фантазьорите ги съветвам пак да сядат над зубкането, генерираният код ще трябва да се валидира и тества. А тоя процес секретарката няма да може да го управлява с промптове. Военните ползват истински ИИ модели. Джиджибиджито е просто текстов калкулатор, който отговаря на въпроси, но ако потребителят е тъп резултата е тъп.

Не го ли ОГРАНИЧИ, НЯМА ДА ИМА ЧОВЕЧЕСТВО.