Коментари - Слънцето замалко да предизвика ядрена война | IT.dir.bg
назад

Слънцето замалко да предизвика ядрена война

Слънчево изригване през 1967 г., извело от строя американски военни радари, едва не довело да ядрена война.

Обратно в новината

Коментари - Слънцето замалко да предизвика ядрена война | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В МАРИХУАНСКИТЕ ЩАТИ ЗАКУПУВАНЕТО НА ТИТАН СТАВА САМО С ПРАВИТЕЛСТВЕНО РАЗРЕШЕНИЕ ..... КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ С МАРИХУАНСКАТА КОСМИЧЕСКА ПРОГРАМА АКО ПУТИН ИМ СПРЕ ДОСТАВКИТЕ НА ТИТАН И ДВИГАТЕЛИТЕ РД-180 ?

Именно за това на кравари-идиоти ядрено оръжие не трябва да се дава! Господ много е сгрешил...

Баси, това сме го гледали има няма стотина пъти по NatGeo и Discovery през годините, а тия ни го представят като новина.

Научаваме я с 50 Тина години закъснение,но между приятели...

А какво закъснение ти е приемливо "между другари"? 500 години добре ли е.

А на теб другарю колко ти е достатъчно. Един път, два пъти,... колко.Ще те уредим.

мурзилките, докато пазят сравнително надеждно засега западната суровинна територия наречена "Русия"!

Бързо бягай да провериш жената, че май Путин ти е виновен, че си се издънил на теста за бащинство. Бързай! Ама да не те спре някой катаджия, който всъщност е зъл руснак.

То и да иска да ги бие - не може. Така, че се успокой и си изпий хапчетата. Трябва малко да увеличиш дозата. Тия са ти малко

Слънцето още ли е на отчет като виновно?

Тук пак започнаха да се джафкат глупаците на тема кои какво мо гат.И при едните и при другите се е случвало подобно насиране по време на Студената война.Даже има награден от САЩ руски полковник който не е задействал тяхните стратегически сили при една случейно стартирала учебна програма,която симулира америкенски ядрен удар.Също от Брежнев има похвала към американец незадействал старт на ядрени ракети при грешка в компютърните им програми управляващи бойна тревога.Така че не си хабете силите да мерите големината на компютърните п..ки на САЩ и Русия - и двете са достатъчно ефикасни и достатъчно подложени на грешки,не дай боже!!!

Абе друго си е да напишат, че електроните на едните са по-електрони от тези на другите...

Не е това. Просто руските агит слуги пишат глупости съвсем съзнателно с цел да излъжат когото могат. Съответно все се намира кой - понякога и аз, това ми е обществено полезната дейност - да ги посочи с пръст. Очевидно чуваме за западни изцепки години след като са се състояли, наслука с чуването за съветски такива.

То и през 90-те се измъкнахме на косъм. Дето норвежците изстреляли метеорологична ракета, която летяла по коридор, съвпадащ с този на американските балистични ракети по посока Русия, стигнала даже до същата височина, отделила 2-3 степени, точно като балистичните ракети. Руснаците били в пълна бойна готовност, а Елцин е активирал за пръв и единствен път ядреното куфарче и се е искало само да натисне копчето. Но операторите видели как в последния момент ракетата се отклонява и лети към морето.

Статията трябваше да се казва така : Военни за малко да започнат ядренна война заради слънчево изригване. Защото така излиза че слънцето е виновно че на земята има военни.

Американски военни... Руските (съветските) военни очевидно имат повече акъл в главите. Другата възможност е руските (съветските) радари да са по-добри. Третата е Русия (СССР) да се намира на друга планета. Кой каквото си избере.

Руснаците друго може и да не могат обаче в радарите наистина ги бива.

Първо, навсякъде военните са чугунени глави. Второ, има още една възможност, която е най-вероятна - руските(съветските) радари за нищо не стават, и поради тази причина те въобще нямат такава система.

Беше обявена ТРИ МИНУТНА ГОТОВНОСТ НА ЯДРЕНИТЕ СИЛИ НА САЩ /това за жълтоустите тролчета не значи нищо/.. Подпис: Подполковник от запаса, началник на РЛС.

не са толкова зле руснаците, но не са толкова добре, колкото американците. В крайна сметка USA са за завиждане.

Ми завиждай бе. Какво чакаш? Ама си ви личи да знаеш

Абе я "слънцето", я слънчасалите...

"Подробности от случая бяха разказани от офицери в оставка на ВВС на САЩ." Кои точно офицери - това го гледах в сериала "The Americans" мисля преди 1-2 месеца...

Как па се на краварите им се случва бе,и винаги руснаците са виновни,що не гръмнат пустото слънце като са им толкова лабави системите

САЩ никога няма да признаят , че първи започнаха да заплашват СССР. Колко пъти са го облитали , докато им свалиха Ю2. След това шпионират от спътниците , а руснаците естествено сега правят същото.

След като разбират за подготвяна от САЩ стратегия за първи удар, СССР разработили ситемата Периметър. Тя трябвало да сработи дори да не е останал нито един жив командващ ракетите. По датчици пръснати из СССР автоматично трябвало да се разпознаят ядрен удар. Датичците са по 30-ина характеристики, като радиация, трус и други. Почват да изтрелват ракети даващи команди. По командите целият ядрен арсенал се изстрелва към САЩ. То ест автоматично почват да се изстрелват ракети от шахти, камиони, влакове, подводници, самолети, без да е нужна човешка намеса. Един бивш руски военен разхождан в САЩ от военните там после казал, о аз тази кула я знам, тя е ориентир къде трябва да бъде нанесен ядрен удар. Ама там няма нищо казали американците. Руснака отговорил, че са предполагали, че удар там ще предизвика разделение на земните плочи и Калифорния ще потъне под вода.

тази система се казва "мъртва ръка"

Иван Петров

сега нещата са къде -къде по сложни... неприятно е, че САЩ ескалират напрежението

То това е западното понятие май. Точно като с ракетите Сатана, които иначе им викат Войвода. Освен разните на НАТО тип СС-18 и разни съкращения на руски.

някои хорица са прекалили с фантастиката....руснаците един процесор не могат да направят но тук се пишат какви ли не фантасмагории,че вече дори не ми е смешно а тъжно за едно заминаващо си поколение живяло само в лъжа

Руснаците правят абсолютно всичко, това че не го комерсиализират си е отделен въпрос. Все пак света е малък и тайни във високите технологии от отдавна вече няма.

SkyNET може би?