Коментари - Мълниите ще намалеят през 21-ви век | IT.dir.bg
назад

Мълниите ще намалеят през 21-ви век

Шотландски учени създадоха модел, който показва как ще се промени взаимодействието между частици в буреносните облаци вследствие на климатичното затопляне.

Обратно в новината

Коментари - Мълниите ще намалеят през 21-ви век | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вавилонската наука е трудна наука. Тя разчита на езотерични познания, които са сатанински страсти.

AbuTalib

Микроскопични парчета лед били в основата на мълниите.Това обяснение е пределно микроскопично.Трият се и пораждат ток със силата огромна температура. В мълнията се развива температура около 30 000 C и протича ел. ток до 300 kA при положителните мълнии. Само ако има магнитно поле, може да се породят мълнчии. Следователно, явлението не може да се обясни без да се изясни същността, само като се проследи причината.

Мълнии възникват вследствие на триене на микроскопични частици лед в облаците?!? Вие сериозно ли?

ЩЕ! През 21 век... То 1/5 от века мина....

Само дето мълниите причистват радиацията, която хора създават...

А озон от къде?

...и, като резултат, около половината от растенията, размножаващи се със семена ще изчезнат, защото за тях пожарите са необходими, както за разпространение на семената (90% изгарят, но 10% отлитат надалеч с топлия въздух), така и за създаване на определена киселинност на повърхностния слой на почвата. Например, откакто лесничеите в Канада усърдно предотвратяват горските пожари там, червените борове и секвоите практически не се размножават, защото без топлината от някой пожар, шишарките им не се разпукват и семената не попадат в почвата :-(

Ура за Глобалното затопляне! Крайно време е да се оцени, че като цяло това е добро!!!

То като умре магарето, сено колко щеш...