Световните лидери не забраниха създаването на оръжия с изкуствен интелект

Срещата в Хага не създаде правен механизъм за ограничаване на надпреварата във въоръжаването с AI

Обратно в новината

Коментари - Световните лидери не забраниха създаването на оръжия с изкуствен интелект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой и не е очаквал друго от така наречените световни лидери(диктатори) Дано те са първите жертви на роботите

Защото изкуствения фалшиф инелегт шшше ни довърши в по-късен стадий на развитие.

Накрая изкуствения интелект ще убие създателя си,както става по филмите.

много неща стават по филмите ...

Кои са световните лидери? Кога са следващите избори за световни лидери? Каква им е заложената програма и кои са опонентите им? Никога не съм гласувал за Евро парламент, нито за Путин или Байдън, нито за шефът на световната банка. Даже не мога да ги запомня многобройните лидери, които сами ми се бъркат в живота.

Глабализма си отива спете спокойно деца.

Май критерия да станеш световен лидер е да си тотално лишен от мозък.

Световните лидери да си екстрактнат мозъците и да питат изкуствения интелект на кого са необходими.

Попитах ChatGPT: Защо световните лидери не забраниха създаването на оръжия с изкуствен интелект Ето какво ми отговори той: Има няколко причини, поради които световните лидери все още не са забранили създаването на оръжия с изкуствен интелект: 1.) Недостатъчно развити международни норми и правила: В момента все още не съществуват международни норми и правила, които да регулират създаването и използването на оръжия с изкуствен интелект. Това прави трудно за световните лидери да постигнат консенсус за забраната им. 2.) Необходимост от технологичен напредък: Изкуственият интелект има потенциал да реши много от глобалните проблеми, като подобряване на медицинската диагностика, опазване на околната среда и улесняване на ежедневния живот на хората. Забраняването на създаването на оръжия с изкуствен интелект може да създаде пречки за този технологичен напредък. 3.) Конкуренция във военната промишленост: Производителите на оръжия имат голямо влияние върху правителствата и могат да наложат определени интереси върху политическите решения. Не всички страни са готови да се откажат от развитието на оръжия с изкуствен интелект поради конкуренцията във военната промишленост. 4.) Риск от нарушения на забраната: Дори ако световните лидери забранят официално създаването на оръжия с изкуствен интелект, все още може да има рискове от нарушения на забраната от някои държави или групи. В този случай е важно да се има ефективен механизъм за следене и прекратяване на такива дейности.

Много добре си се сетил да го попиташ и ти е дал доста изчерпателен отговор. А можеш ли да го попиташ все пак за чий чеп са ни тези световни лидери, които от алчност водят света към деморализация и самоунищожение. Много ми е интересно какво ще отговори тази изкуствена гад.

Върхушката ще затрие човечеството, ако човечеството не измете върхушката. Доста филми вече са направени и резултатите са предвидими. Не е нужно да си екстрасенс.

филми !?! ма ти сериозно ли за филми ще говориш !?! то има ли филм в който да няма няква драма или проблеми? я кажи ако някой режисьор направи филм в който в бъдеще всичко е 6, няма войни, всички живеят богато, няма престъпления ... просто хората си живеят нормален задоволен живот, бачкат си женят се раждат си деца и умират, без драма, без проблеми, без интрига ... ще ти хареса ли? на 5тата минута от филма ще кажеш: заспивам от скука!

Нека хората да знаят кои са най-големите им врагове - световните лидери!