Коментари - Най-сигурният смартфон в света е TaigaPhone | IT.dir.bg
назад

Най-сигурният смартфон в света е TaigaPhone

Шефът на InfoWatch и една от най-богатите жени в Русия, Наталия Касперски представи най-сигурният смартфон в света - TaigaPhone.

Обратно в новината

Коментари - Най-сигурният смартфон в света е TaigaPhone | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За онези големите бойни самолети и танкове хваща дикиш, ама с този телефон не могат да ме убедят сякаш. Малко парятска работа ми се струва.

Гогов, неграмотнико, руските женски фамилии завършват на -а, и правилното е да напишеш КасперскА !

КасперскаЯ

По принцип е така, но на практика не е, защото има много жени, които при приемане на фамилия не я променят. Това важи не само за Русия, но и за Полша, Чехия, дори България. В България се срещат много жени, чиито фамилии са Петров, Димитров и т.н. Това в България го е имало дори преди 89-та година. Имах съученик, чието презиме беше Хари, а не Хариев, както би се очаквало. Така, че да, по принцип е така... но не е задължително.

включваш телефона, той се опитва да се свърже с кгб, ако не успее - не тръгва... Натам всичко е проверено, филтрирано и си най-сигурен

ТиЛФОНЬ "дизайнат" от кгб и сглобен от китайските комуняги бил най-сигурния в света! МУХАХАХАХАХАХА

БУХАХАХАХАХА Рева и се смея! Рева и се смея!!!!! Поредния шедьовър на рубладжията Гогов! Дайте му Пулицър бееее! НЕ! Не пулицър! А красной карандаш - аналога на Пулицър в рашистаняь! Връчва се на най-добрия дЖурналист-хибридчик!

Едно време имаше един лозунг: "Съветските болни - най-здравите болни в света!" Заглавието на тази новина звучи по същия начин.

Не може да се подслушва, защото няма да може да работи. Като всичко руско, с изключение на оръжията.

Според мен трябва да се въведе със закон цензура в медиите на думичките "по-" и "най-". то за всяка дреболийка веднага и се лепва, че е "най-" в нещо си и се очаква всички да приемат това твърдение автоматично. "най- сигурният смартфон в света" на база на какво е най-сигурен? кой и как прецени че е най-сигурен? ...

отделът им по маркЕтинг и продажби е преценил ;)

Темата е до болка ясна на вещите в дебрите на сигурността и по специално информационната. За незапознатите нека е ясно, че кои и да е телефон базиран на коя и да е стандартна операционна система и хардуер пипани от шпиони като Касперски и КГБ или НСА и Интел и правено в Китай или пипано в Изрел е абсолютно равносилно на никаква сигурност и тотално таргетиране за нещастника друзнал да си помисли че ако не го е пипал тои лично и с вещина може да е сигурно и анонимно. И е добре да се знае, че отдавна има системи които могат да се настроят да декодират дистанционно вълните които излъчва телефонният хардуер, дисплей и тъчпад в образа които се показва на дисплея и позиция на натиснатия клавиш. Освен това дори и теоретично да е 100% сигурен даден телефон пуснат на пазара тои ви прави цел за следене на мига,а днешните системи за следене хванат ли ви на мушка спасение няма дори и да се отурвете от телефона. Това е само началото на края ви. В заключение знайте, че сигурно може да бъде само вещо направеното публично неизвестно и силно нестандартно устройство или протокол.

Не е важно че е дърво и че е Китайски. Важно е че е с ОС базирана на Андроид и с основна подробност че тази ОС е минала през ръцете на Касперски Лаб. Ако някога изобщо сте работили със корпоративни системи за защита ще знаете за какво ниво на сигурност и контрол става въпрос. До сега това може би бе най-добрата защита в световен мащаб. Има естествено стабилни конкуренти... но нито един от тях не се е заел да прерови и изчисти кода на Андроид. Може да е супер добре или супер зле - не може да се знае докато не се пробва.

Кръчмарски приказки, има ли Касперски има и ФСБ /КГБ/, има ли Андроид, няма скрито покрито от Google. Просто новия телефон ще предава инф и на руските служби.

Шайбата е от другата страна.

Дизайнът е Руски, ама в него няма нищо Руско :)))

какво точно руско трябва да има в дизайна, за да се съгласиш че дизайна е руски? портрет на путин и червени петолъчки ли?

ако има андроид, гугъл ВЕЧЕ слуша, приятели...

сигурност с Андроид(лайнукс) НЯМА ! Виндоус, също... Тези операционнки затова се правят... А колко сте смешни русо-кравар-зомбитата просто не е истина

Инфантил, кой ти разреши да се изразяваш тук. Я марш да удариш една бърза и да се успокоиш.

Бахти дървото!

Абе соросовите посерковци пак са осрали новината . Всичко най- сигурно е руско. Сигурен ви е и Сибир, тъпунгерчета.

Малко е рано за 1 април.

изцяло руски, изцяло безполезен!

Помня първите руски микровълнови печки , щеше да е много смешно,ако не бяха толкова скъпи,че сега и тези щайги !

Телефона наистина е сигурен. Няма връзка с GSM мрежата, няма Wi-fi, няма Bluetooth. Няма как да бъде пробит освен с ... калашник. По характеристики и надеждност надминава пластмасов бебешки телефон играчка.

Смешни ставате с тия новини. Пускайте си пропагандата в политическите новини, но тук направо ставате жалки. Вчера сравнявахте Лада с R8, днес тая глупост. Жалки сте.

Купете си, за да ядете дървото.

"Любопитна особеност са LED светлините на смартфона, които ще се активират при записването на звук и видео - на теория потребителите би трябвало да могат да видят, ако са подслушвани. """ Oле мале.. ламерщина до безкрай, дори и от т.нар руски 'дизайнери' на тайгата. Камерите и досега си имат LED, който има вариант софтуерно просто ДА НЕ СВЕТИ, когато камерата работи. Дали ще е по-сигурен телефона, ако го облепиш с LED-ове които СЪЩО НЯМА ДА СВЕТЯТ при подслушване от ФСБ ?! След руската УАЗ-ка със забравен, но пък боядисан електрод, това ще е другото нещо с което пак ще им се смее целия свят.

Дизайна е Руски, производството в Китай е операционната система на Гугъл. И какво му е сигурното? Ще има покритие само в тайгата ли :))))

Андроид на който не може да вкараш вирус няма, най-вероятно ще промотират с него собствената си антивирусна, а след половин година никой няма да си спомня за него. Дори руснаците предпочитат евтините китайчета или маркови телефони пред одобрените от ФСБ.

ся след огромния успех на йотата с тайгата съвсем ще разбият пазара колко трябва да си некадърен за да си кръстиш бракмата - тайга???

Щайга Фон...

руски е колкото и йотафон е руски - просто китайско менте!

ама как така може един руско китайски ефтинджос да е по сигурен от супер мега гига айшитовете и самсуншитовете дето струват 4 5 пъти повече,ами това си е чиста подиграфка с наште любители на скъпи шитове,сега как ще си правят селфитата по чалго кенефите след като някакво менте е по сигурно от техните възвишени тъпни

Много просто - не е. Това е поредното ЩЕ, което ако изобщо стъане, ЩЕ се окаже, че те друго имали предвид...

едно сравнение- ще бъде като УАЗ469 т.е. руски джип

Стояне, не изпълни ли вече планът за глупости днес?