Коментари - Най-странните германски танкове (снимки) | IT.dir.bg
назад

Най-странните германски танкове (снимки)

След като ви представихме най-странните руски танкове е време да отправим поглед към налудничавите проекти на немците.

Обратно в новината

Коментари - Най-странните германски танкове (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде сега комплексарчета- политиканчета след като оплюхте всичко германско и руско да пофантазирате как днес-утре американските супермени ще достигнат скоростта на светлината и ще демокретизират черната дупка в центъра на галактиката!:-)

спри да ползваш изобретенията на американските супермени - интернет, компютри и ток :)))))

Те ще спрат ли да използват водопроводи ?

Интернета се спори дали изобретателя е някакъв британец там или първи са си от ARPA. Тока е с толкова дълга история като разучавене, че въобще не може да посочиш първи. Ако говориш за Тесла, той е май сърбин. Все пак САЩ са нация от емигранти. А иначе има понятия като Багдадска батерия, преди някое хилядолетие. За електрическа риба (Гръмовержеца на Нил) се пишело в Египет 28 века преди Христа. Имаш поне 20 физика които са откривали и дефинирали характеристики на електричеството. Волт е име на физик. Ампер е име на физик. И така нататък. За компютрите това също е дълъг процес. Май първите персонални калкулатори са правени в България. Но изобретението го крадат японците. Нашите и без това ги знаеш за авторски права. ;)

боярищници ненормални :)

Смешни или не, ако САЩ си бяха стояли отвъд Атлантика, сега ЕС щеше да се нарича Райх.

Ко речи? Да бе, въобще не дойдоха в последната минута за да намажат от тортата и да не би руснаците да турят ръка на всичко. Онази част където въобще не са невинни за войната няма да я споменавам хич ... Или си мислиш, че Германия ей така след ПСВ не само се вдига на крака, че и санкциите изчезват, че и бол пара за всичко ... Абе магия е било... Няма нищо случайно на този свят.

Друже, ако наистина си историк - късай дипломата и отивай да риеш акита в някоя казарма, за друго не ставаш... Няма такава глупост като тази, която си изачкал тук. :)

КО , КО КО РЕЧИ ??????? ИСТОРИКО, МАРШ ОТ КЪДЕТО СИ ИЗЛЯЗЪЛ

" създателят на блицкриг доктрината - Хайнц Гудериан " ?? Бързия Хайнц си го е написал много ясно че доктрината е копирана от книгите на друг танков офицер - Шарл дьо Гол. За съжаление французите са я проспали, затова и загубиха войната при огромно превъзходство в хора и машини.

Все пак немците и Оста загубиха ВСВ. В противен случай България щеше да е най-мощната и една от най-големите държави на Балканите и да сме постигнали националния идеал, а ЕС щеше да се казва Третия Райх, а от Русия нямаше дя има и помен ....................

Никой, дори и днешните руснаци, не отрича, че армията в оня момент е в плачевно положение що се отнася до командване и морал. Наред с другите фактори, доста рядко си даваме сметка как довчерашният съюз с Германия се е отразявал на командния състав и войника. При всичко това шефа получава пристъп на паника и се оттегля за някоко седмици... Така става, когато начело на велик народ се допусне грузински разбойник, въпреки май откровените му присантимани по комунизма. Разбойникът винаги си остава разбойник и живее в страх от бунт повече, отколкото от външна заплаха. Жалко е, че два народа, които взаимно се допълват са постоянно поставени един срещу друг, а колкото до политика Сталин, народът плаща за грешките му, същите като на Чембърлейн, но без пролив, който да го опази от директно нашествие.

Две малки синички три пъти на ден след хранене и едно розово на 12 часа, кое забрави днес?

Ами то селските комуноидни памперси всеки ден по една шепа лапате лекарства но и това няма да ви спаси за дълго....ПЪТНИЦИ СТЕ И ЧАСОВНИКА ВИ ОТБРОЯВА ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ!!!

Пълни глупости (само една неприятна мидулза Русия въртиш). Немците особено са били нс мнение, че човешкия фактор е без значение. Луфтвафе, танкове, пехота - хвани прочети малко и спри да работиш за центове на всеки пост- прекалено елементарно е в 21ви век.

Кюбелваген не беше ли германският военен "джип".

Кюбелваген е джипа, да. А всички германски танкове и бронирани машини през Втората Световна се водят: панцеркампваген (бронирана бойна кола/машина). За танковете обикновено го съкращават на Панцер (и номера на модела).

Изводите на автора относно теглото на руските и германските машини може да са исторически верни ,но в тактически и идеен план са абсолютно неверни!Защо?Поради недостиг на легиращи метали за производство на броневата стоманапрез Втората световна.А в днешно време поради разликата в концепциите за водене на война.За Германия човешкия фактор винаги е бил на първо място,а за Русия,с предшественик СССР,победа на всяка цена,без значение броя на жертвите!Защо Т72 ,един от най масово произвежданите танкове по света е брониран добре само челно?Защото е създаден за атака!Знаете ли ,че през Втората световна никой не е слагал противокомулативни екрани на Съветските танкове?Не че не са познавали метода.Германия напротив ,пазила е екипажите си с всички възможни средства!Самият факт за броя на произведените танкове през втората световна говори много за качеството на машините.Само БТ5 иБТ7 са повече от25000,но това са танкове за изпреварваща война срещу Запада и в защита се оказват неудачни!Не съм се интересувал конкретно ,но според мен СССР започва войната с не помалко от 40000танка!Само модерните за онова време Т34/76 са около800 и КВ1 над 200,но нямат радиостанции и не са в компактни маситанкови съединения!Германия започва войната на Изток с около 200Т4 със 75 мм оръдие,малко повече са Т3 със50 мм оръдие и отаналите са Т2 20 мм и Т1танкета с две Картечници!Всички заедно не повече от 1200!Който се интересува може да прочете "Танкове в бой"военно издателство 1988год.Автора не си спомням но е руско светило в областта на танковете и тяхното използване.

Не се направих труда да дочета до края втръсналите на всички опорни соросоидщини.

Това ви е грешката на руските идиоти - не четете! Ако четяхте нямаше да идеализирате най-безчовечния режим за всички времена и нямаше да се прекланяте пред най-жестокия диктатор сега!

Нанчев, всички такнкове са бронирани най-силно отпред. А специално куполата на Т72 е доста равномерно бронирана. М1 Абрамс примерно задната страна на куполата е много слабо бронирана + това там е боекомплекта, та сещай се какво става при попадение. Русия има около 20 000 танка в началото на войната. За Т34 и КВ1 бройките си ги уцелил. Интересно как твърдиш че руснаците не си пазят хората а после сам пишеш че руските танкове са много по-добри от немските (поне до въвеждането на Пантера-та), т.е. руските танкисти за по-защитени и по-добре въоръжени от немските, който в началото са основно танкети (Пз 2).

Съветските танкове са били 25 600 в това число над 3000 най-съвременни танка БТ-7М, Т-40, Т-34, КВ-1 и КВ-2 броя, а немските са били 3712л СССР на 22 юни 1941 г. разполага с 677 КВ и 1383 Т-34

Така... Това са точните цифри и понеже са верни са абсурдни. Но те пораждат въпрос. Защо при съотношение 25 600 към 3 700 Вермахта се отзова на 26 км. от центъра на Москва през декември 1941 година? И нека не се доверяваме на Нанчев, че руските танкове били добри за нападение, но за отбрана - не. Първо всеки танк е по-добър от липсата на такъв, още повече, че немските ТІІІ и ТІV не са били бог знае колко по-добри от руските. На всичко отгоре ако вникнем в цифрите, които Дада е изложил съвсем отчетливо изпъква фактът, че СССР притежава над 3000 единици КВ и Т-34, с каквито машини Германия изобщо не може да се похвали по това време. Второ - от тактическа гледна точка всеки знае какво трябва да е съотношението между атакуващ и отбраняващ се, за да е успешно едно нападение. Ама тук е точно обратното. Колкото до бронировката на танковете - колегата по-горе е прав и го е обяснил отлично. Никой танк не е еднакво защитен от всички страни, дори и днес, защото ако се построи такъв няма да може да се движи и да маневрира.

Абе Иванчо,абе мамин, ти танк на живо виждал ли си,не питам дали си служил. Остави това, ама нещо за танк ИС-2 или ИС-3 да си чувал? Ами Т-34-85? Ами да си попрочитал нещо от немските танкови ветерани - кеф то Ото Кариус, кеф ти Витман? Иначе ясно какво ви учат - че всичко от СССР/Русия е лошо, отвратително и престъпно...