Тексас прие закон срещу цензурата в социалните мрежи

Консервативните американски законодатели редовно обвиняват "Фейсбук" и "Туитър", че вземат страната на Демократическата партия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

цитат: ""Фейсбук" и конкурентите му отричат да налагат цензура и изтъкват, че спазват правила с цел обмен на мнения без омраза и насилие." ---- Не знам какво отричат, но е факт че половината ми приятели във ФБ са в някакъв момент от времето запрещени, без право да публикуват, защото са пуснали нещо на чувствителна за неокомунистите тема (я за бежанци, лгбт, я нещо друго такова...) . Лично аз, след няколко поредни бана от по 30 дни забрана да публикувам ми писна и напуснах изцяло и напълно ФБ и сега съм много по-добре и по-спокоен. Дори се чудя защо още по-рано не съм напуснал ФБ. Лошото е, че за момента няма добра алтернатива / конкуренция на ФБ, аз за момента карам основно на месинджъри да поддържам връзка с мои хора, но като цяло ФБ има нужда от реална и пълноценна алтернатива. Надявам се все някога да се появи такава.

Къде намеси тук комунизма бе хахо. Фейсбук и Туитър са си чист фашизъм.

Извинявай, ама не разбрах за какво ти трябва ФБ - да плюеш по лгбт и сие или да поддържаш контакт с познати и приятели? Между другото, за вас мейл, вкл. mailing-lists, телефони и чат програми няма ли, че държиш на ФБ?!? Едно време и обикновен форум вършеше работа. Коя точно функционалност на ФБ ти липсва? Цялата дандания с ФБ и Twitter е заради такива като теб, дето не само държат да си изтипосат мнението за поколенията, без да ги е питал някой, но и са убедени, че е най-правилното и меродавно.

Ами Тексас - какво да правиш ? Нямат оправия тези хора , ей ! Не желаят социализъм и комунизъм и това си е . Не бягат към . . . знаете коя държава ! И не позволяват на съдиите си да им пишат законите . Опак народ ! Народа им е законотворец не съдиите им . Не позволяват едни и същи магистрати да пишат закони , и да правораздават ! Не искат едни и същи хора съдии , прокурори или адвокати да им пишат закони и да ги съдят . Не искат и не позволяват едни и същи магистрати да държат и ножа и хляба и сиренето и салама , не става като у нас ! ! ! НЕ ДОПУСКАТ СОЦИАЛИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ ! Искат обикновения човек да има право да съди не кого и да е органи пряко подчинени на магистратите им !

Като чуя някой да хленчи срещу комунизма директен минус. Комнизма отдавна си замина. В момента се наслаждаваме на плодовете на демокрацията.

komunizum nikoga ne eimalo be profan,ima sotzializum(demokrati ).komunizma e utopiya ako iamsh predstava kakvo oznachava tova , a sotzializma e izvrashtenie s horata koito ne sa pod negovata shapka ili po-tochno nesuglasni da so izpovyadvat.

Истината е че единствено конкуренцията на тези мрежи може да спаси свободата на словото. Всеки вестник е тенденциозен. Не може да има публикации срещу собствените му. Въпреки че фейсбук се прави че не е вестник и не плаща на кореспондентите си, той си е вестник и не може да има публикации против Зукербергер, захарното човече, племето му и шаманите му. Все пак закона е голяма крачка напред. Сега могат да хостват сървери с истински новини.

Това си умирам да го видя наистина. Това фашисти да не могат да налагат цензура на неудобни за тях независимо от неистовото им желание да го направят. А дано, ама надали!

Това се нарича народ който може да грабне оръжието веднага ако се наложи . Ако държавата не го послуша !

Добре де, не ги разбирам: Защо просто не спрат да ползват "социални" мрежи? Аз като нямам акаунти никъде - да не съм умрял? Вярно, има хора, дето твърдят, че нямало как да се свържат с мен щото съм нямал файсбук.... е, аз от такива хора около себе си нямам нужда.