Коментари - Телевизия ще изпрати човек в космоса | IT.dir.bg
назад

Телевизия ще изпрати човек в космоса

Телевизия NBC планира конкурс на малкия екран с голяма награда - пътешествие в космоса. Шоуто ще се казва "Космическа надпревара".

Обратно в новината

Коментари - Телевизия ще изпрати човек в космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

21 000 метра е таванът за някои изтребители - това е разходка със самолет.

Това е вярно, даже рекордът за реактивен самолет е 37.7км (Миг-25). Но да уточним все пак, че 21 км е резултатът от последния (втори по ред) тестов полет на Spaceship Two с включен за кратко двигател. А окончателната височина ще е над 100 км.

И аз по същия начин се почувствах. Някак сюрреалистично ;)

тази седмица в един от броевете на безплатния вестник "Evening Standard", Monday 30 September който се разпространява в лондонското метро дава възможност на един от читателите да спечели безплатно пътуване в космоса с космическият апарат Линкс. нещо което съм виждал само във филмите сега го изживях в реалният свят. пътувам си за работа с метрото и чета вестник в който се рекламира томбола за пътуване в космоса....

ето я и статията в интернет която е малко по различна. иначе оригиналният брой съм си го запазил за спомен. не гледам телевизия, но явно и по тв вървят вече подобни реклами. ето връзка. ако е цензурирана и някой е любопитен да прочете може да го направи на страницата на "Evening Standard" в долната част има връзка Архив като статията е от 30ти Септември със заглавие "Win a trip into space: Its all systems go in the race to take tourists on a trip out of this world" link

Да и аз имам този брой вкъщи. Честно казано не съм сред авантюристичните натури с желание да излизат в открития космос.

въпросът е, че вече е възможно да го направиш ако желаеш и имаш съответните средства. в случая малко късмет е достатъчен.

Журналята не разбраха че космоса почва след 100-ния километър.

100 км са до Пазарджик, за къв космос говориме :-) Дори и 300 не е точно там... просто сме още прекалено незначителни!

Правиш се на умен,ама ти личи,че малко си чел...

космосът почва от която и да е точка си искаш и вече никой не знае къде свършва. И ние непрекъснато летим в него, въпреки, че ни се е лепнала тая планета за задниците.

Сега остава и космосът да прати човек в телевизията! (или човекът да прати космос в телевизията?!...)

Деийба боклуците деийба, кви космически полети бе, то скоро държавата ше фалира, тия с кво се занимават. Песни, танци, да им е весело на хората, легална марихуана да се друсат и да не знаят какво става около тях, че ако разберат зле.

Едно интересно нещо, което рядко се споменава, е че VirginG ще лети точно в зоната където се създава северното/южното сияние - 110 км. Би било страхотно преживяване да се лети вътре в северното сияние с 4000 км/ч. :)

не съм запознат подробно с този феномен, но защо ли ми се струва, че това е нещо като да минеш под дъгата или да летиш в дъгата???

Различно е! Дъгатае голяма няколко десетки метра, докато сиянието може да се разпростре на стотици километри. Да го видиш на живо е незабравимо преживяване, но да летиш вътре в него е предполагам уникално. :)

"Тази година "Virgin Galactic" тества космически кораб, който на 5 септември бе изведен на височина 21 000 метра над Земята" Самолети като SR-71 и МиГ-25/31 летят на височина 32 000-35 000 мметра!!! Какъв е този "космически полет" на 21 000 метра височина??!

Е той Баумгартнер скочи от над 30 000 метра

Драги червено тиквеници и да квичите и да не квичите американците стъпиха на луната и това е истина за всеки нормален човек! В момента вие сте в ролята на кучетата, които незнайно защо, вият нощем при пълнолуние!?

Всъщност доста от американците се съмняват в това и е доста странно, понеже допреди години това беше тема за гордост и патриотизъм за тях.

Хаха, изпратиха ги с джобен калкулатор и незнайно какъв кораб... В днешно време обаче, 40 г. по-късно и с фантастичния за онова време ресус немогат???

А този Ричард Брансън почна ли да се къпе щото по едно време се зарече, да не се къпе докато водата не стигнела до всеки жител на света.

Не знам, ама скоро беше загубил бас и се беше преоблякъл и гримирал като стюардеса и обслужваше клиентите на един от самолетите си. Имаше го из новините.

Влад0оооо и ти си чел не дочел. Не били компютри ами компоти ... Отбора му в F1 се класира две места по назад от отбора на Тони Фернандес и заради това две години по късно изпълни бас гримиран като стюардеса в самолет на Тони Фернандес а не на негов. И най интересно е че Фернандес му е бивш служител.

100% гаранция давам, че бойко ще го спечели - той скоро се върна от там, обикаляйки с Авиоотряда - защо да не отиде отново там, но този път дуо с настигащата фидосова негова любимка - леляна павлова магистралната...

Респект за сър Ричард Брансън - една вдъхнавяваща личност.

Нищо ново, телевизията изпрати 20-тина човека на луната преди 40 години та сега един в космоса ли ще и се опре.

но първите кадри от луната бяха с главата надолу- трябва добра настройка.

много задължаващо е да ползваш фамилията на блаженопочившият астронавт- по добре тази на дубльора му от APOLLO11,той вече е с ресторант, брада и наднормено тегло. сещаш ли се как се казва.

Престанете да я раздувате тая конспирация. Има куп доказателства че са били там. Възможно е да са изманипулирали някои неща но че са били там изобщо не подлежи на съмнение. Само болен фанатизирам мозък може да твърди че не са ходили на Луната.

Да, има куп доказателства, че НЕ са били там (на Луната). Наистина не подлежи на съмнение, че НЕ са били там! Ходили са на Луната само ВИРТУАЛНО! Толкова десетилетия вече не могат да повторят това ходене и скоро няма изгледи да се случи такъв полет.

Само болен фанатизирам мозък може да е абсолютно убеден, че нещо се е случило без лично да е участвал в него.