Коментари - Tesla разби газовия картел в Австралия | IT.dir.bg
назад

Tesla разби газовия картел в Австралия

Tesla Powerwall отне печалбите на газовите картели в Австралия.

Обратно в новината

Коментари - Tesla разби газовия картел в Австралия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя Мъск не ми го хвалете. Хич не е случаен инвеститор. Колкото нашия милионер дето оня ден умря, Шарлопов ли беше? Ей така на майтап случайно му попаднали 50 тона хартия дето ги продал изгодно и натрупал първичен капитал. Не ядем доматите с колците уважаеми.

верно си куфар , прочети в гугъл как е направил пари и пак пиши

АU$270 са 337 лева за мегават! У нас нормалният ток е 3 пъти по-евтин! Цената на "зелената енергия" е горе-долу такава. От АЕЦ е 50 лева за мегават! ... от въглищата (ТЕЦ) - 80-120 лв.

"B Aвcтpaлия, eлeĸтpичecĸaтa eнepгия пocтoяннo пpeĸъcвa..." - Така ли?!? Аз живея в Австралия от почти 20 години и за това време да е прекъсвала я има-няма 20 пъти. В последните 3 години нямам спомен да ни е спирал тока.... Но добре, че са българските журналисти да ми кажат, че постоянно ни прекъсва електрическата енергия, че инак нямаше да знам...

Ама моля ти се как може да се съмняваш в безпристрастните и професионални БГ журналисти. Добре, че са те та да отворят очите на хората в света иначе ще си умрат прости.

"B Aвcтpaлия, eлeĸтpичecĸaтa eнepгия пocтoяннo пpeĸъcвa," ел.енергията, а не тока прекъсва! хахахахха

Стига с тези загуби бе загубеняци! И амазон е на "загуба" но това е защото се разширяват. А Безос въпреки загубата на амазон има виртуални 100 милиарда долара! Тесла също!

Идиот ти дивял ли си виртуални пари?

Става ми все по-симпатичен тоя тиквеник Мъск с това, че не го и мързи :-). Май е и достатъчно откачен, поне така изглежда отдалеко.

Мъск е готин и това е бъдещото, но правителството на САЩ му удари едно здраво рамо. Не си мислете, че е случаен.

БРЦК

Само за миналата годинае на загуба 2милиарда$. От както съществува теслата никога не е бил на печалба. Кой му плаща масрафа?

И. Догодина с наще картелчета Признат картел няма но затова са много.А бе има и за тебе

Няма полза. Нашите картелчета продават под $270. Има само шепа фотоволтаици над тази цена.

Скачат на "евтината цена. 270$ на мегават са 27 цента. Или 50 стотинки. Ние плащаме, с картелите, 15 може би

Всъщност това са Австралийски долари и са 0,783 USD и кВтч излиза 35 ст.

Това е по време на спиране на тока и всички други източници, бе умник! Иначе тока може да е 100$ за мегават. Въпросът е, че другите компании търсят до 14 000$ за мегават по време на такова спиране на тока!

Това е цена за върхова енергия. Цените, които коментирате, са средни за денонощие. По-точна представа може да получите ако следите енергийната борса.

Нима AUD 270 е ниска цена за мегават? Ако не се лъжа, това прави 0.27 цента за киловат. Че даже частните ТЕЦ-ове и перките произвеждат електричество на по-ниски цени в България. Може би когенерациите на топлофикациите, електричеството от биомаса и слънчевите панели са толкова скъпи.

Se taia

Това е Австралия приятелю. Все едно да сравняваш Ново село с Лос Анджелис като територия. За да се покрие толкова голяма територия и да се поддържа, електросъораженията е скъпо, затова и цените са високи. Въпроса е, че и там явно има картел както при нас, което допълнително повишава цените.

3евзек

Все едно да сравняваш една централа с друга. Посочената цена е на производител и не включва преноса.

Да, ама в Австралия заплатите са много високи, не като в България. Така, че 35 ст. не ги бъркат. Освен това климатът е топъл и не се плащат големи сметки за отопление. И аз мога да плащам тази цена на тока при минимална заплата от 2800-3000 австралийски долара месечно и това е нето без данъци.

Те пък трябва да се охлаждат с климатиците.

Мъск, идвай тука, имам едни 10 декара и ти ги давам да построиш Tesla Powerwall. Не знам как ще се оправим с нашите "шушумиги" само, ще е по-сложно от изстрелването на "Фалкон хеви" да ни присъединят!

Според статията в Австралия има газов картел. АВСТРАЛИЯ! А в България няма никакви картели, според две комисии, прокурори и премиер. Къде са тръгнали да се сравняват с нас?

Само загубите в акумулаторите е 30%. Правете си сметката що е то частна електроцентрала и даже са не печалба от 1 млн. дойляра за ден.

Става въпрос за 2 седмици, а не за ден. Ако за час продават 100 МВтч по 270 дола това е над 9 милиона приходи. Така че печалба от 1 милион си е съвсем реална и е в рамките на 10-12%

chavdarlk

Загубите "в" акумулаторите са не повече от 10%. Те не са в самите акумулатори, а в процеса на заряд и в процеса по генериране на крайната мощност. Обикновено при добро проектиране загубите при заряд са 1-2%, и при преобразуването към мрежата още 3-4%. Освен това тези "загуби" са предимно от напълно безплатен източник - слънчевата светлина - защо да ги калкулираме като пари?

Той си мисли за оловни . Там наистина загубите при събиране и използване са между 25-30%. Тук обаче става въпрос за литиеви батерии. Аз също ползвам от години и нямам повече от 3-5% загуби включително с инвертора. Както съм писал и преди... всеки за 20 палки може да си осигури топло и ток до края на живота си!!!

3евзек

Това е ако са нови. Но е напълно възможно да не са. Старите батерии от електромобили притежават доволно количество живот, но просто не стават за екстремните условия, за които са били предназначени като нови. Такива складове за енергия разчитат на голям брой елементи и слабо натоварване на всеки от тях.