Коментари - Tesla изгуби 140 милиона долара от биткойни през 2022 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи Тесла си играе с реализирана и нереализирана печалба/загуба . Реализират загубите за да си върнат или спестят данъци и на същата секунда купуват и държат актива след това без да се освобождават от него . Данъците са създадени за простия човек ,за богаташите има други игрички .

Глупости, Мъск като се похвали че Тесла е купила Биткойн минаваше цената от 20к долара,което означава ,че са купени на по-ниска от тази. После осъзна ,че 300-500 човека държат почти всичкото количество в обръщение, отказа се и се хвана за Догекойн, който пък блокчейн печати по 5 милиарда койни всяка година и ще има за всички по много

Не са ги изгубили, просто така се декларират за данъчни цели.

Да, да - и цената на Биткойн не беше 64хил. USD и сега не е 23хил. USD. Не, не - това е за данъчни цели. Питай тези, които са купили на 64.

Правилно, такива бяха цените тогава и са тикива сега. Обаче повечето им Биткоини си стоят по портфейлите и не са продадени. Сега ще ги пишат като загуба (на стойност), но като стигне 80 000 долара за биткоин, ще попородадат. Нищо чудно сега да купуват.