17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано тази система им помогне....Че след взривяването на Челинджър и Колумбия не остана много от екипажа..А ракетите на Мъск се взривяват регулярно, така че такава система е от първа необходимост за да може да оцелее поне някой от астронавтите .

Просто едно жалко копие, на руските системи за спасяване на екипажа от космонавти, използвани още на съветските Съюзи.

Точно обратното е. Руските са копие на американските използвани още в първите си кораби Mercury-Redstone, включително и при Сатурн 5-Аполо.

Ухааааааааааааа! И дори не се взриви как бракмата на Мъскчо която попиля Кейп Канавъръл. Това е истинско неповторимо постижение за хамериканците!

Този казан за ракия, се е издигнал на цели три километра?!....Браво

Хората тестват кораб до Луната. Мужикистанците показват нов...танк, бхахаха! Който най-вероятно отново не върви:)))

и какъв ти е проблема? Същото го правят и САЩ например с Ф16 блок 70! А ние кога ще тестваме първите гръцки и турски домати?

Най-накрая НАСА успя да въведе спасителна система за космонафтите си!!! ХАЛЕЛУЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ! Само да добавя че след многото гафове на руснаците и загинали космонафти, те не правят ракета без да има спасителна система! Това беше и в совалката Буран!! Една от причините да спрат американските совалки и точно неспособноста им да направят спасителна система! Иначе браво най-накрая!

всъщност совалките имаха спасителна система. За съжаление, тази в Чалънджър не успя да отвори парашутите и капсулата се бухна в океана с 300 километра в час. Тази в Колумбия, не можеше да ги спаси, понеже совалката се разпадна при навлизане в атмосферата.

Американците имат първи такава система и руснаците я копират от тях, така че не се напъвай. Във всички ракети преди Совалките са имали такава система. При Совалките няма как да има такава система заради начина на действие и управлението като самолет. Затова са предвидени и направени катапултни системи в първите 2 совалки - Ентърпрайз и Колумбия, същото което руснаците направиха за Буран, но никога и не са ги инсталирали на Буран. Само че катапултите бяха за 2 места за първите 2 совалки, както и бяха предвидени да пътуват в началото Совалките. После решиха да пътуват по повече хора и другите места са без катапулти, като се намират на долната палуба на совалките и е нямало как да се катапултират. В следващите 4 совалки по тази причина изобщо не сложиха катапулти. А и катапултите не помагат при случая с Колумбия, когато тя се разпада при скорост 20 Мах при навлизането в атмосферата. Мислели са за отделяне на цялата кабина, но системите са били тежки с много пиротехника, което от своя страна води до допълнителни рискове. Но е трябвало цялостно преработване на вече готовите Совалки. В B-58 Hustler и XB-70 Valkyrie са използвани капсулни изхвърляния, докато General Dynamics F-111 и ранните прототипи на Rockwell B-1 Lancer използват изхвърляне на цялата кабина. Така че са имали системата и неспособността е единствено в тиквата ти да мисли.

Халелуяяяя, а бе другари! Имали ама не се задействала или ала бала портокала! Важното е да защитим САЩ! Другари и другарки защитници на САЩ, много добре си спомням какво казаха и какви разправии имаха американците когато шаталите им изгърмяха! Ако имаха тогава спасителни системи щяха да се спасят! Шатълите - совалките им повече от 14 дена не държаха, камоли спасителна система да имат! Чета едни бръщолевици от ваша страна! Първи имали всичко имал ипърви в САЩ! Първи кацнаха и на Луната!

Абе другарю! Как можа в толкова малко изречения толкова глупости да наговориш и най-вече откровени лъжи. НАСА са пропуснали да те питат и затова над 15 мисии са с продължителност над 15 дни и то с по 7 души на борда. Естесвено при 2-3 души са можели да държат и повече от месец, но не е имало нужда от това. А спасителни системи катапулти са имали, но за 2-ма души, колкото мислели да изстрелват в началото.

Казваш, че не е важна истината, важното е да се плюе за копейки... ми дерзай другарю, то и без това за друго не ставаш...

За съжаление отново имаме техническа некомпетентност в статийката. Тестваната от янките спасителна система прилича на тази от 70-те години насам монтирана на всичките руски пилотирани кораби досега. Тази система се изхвърля заедно с носовия обтекател веднага след излизане от атмосферата и е предназначена да спасява хората при авария на старта или малко след него. Руснака и американеца в края на миналата година получиха повреда във 2-рата степен на ракетата когато вече бяха извън атмосферата на ниска орбита, но все още не бяха получили достатъчно скорост за да се качат до орбитата на МКС. Тогава спасителната система изчисли как да върне хората по безопасна траектория обратно на повърхността на Земята и после го направи контролирано с двигателите на самия космически кораб.

Прилича на Launch escape system от 60-те години, която руснаците копират от американците и ползват в съюзите от 70-те

защо без кацане ? Нали през юли 1969 се прилуниха там или всичко е било Пунта Мара за баламите?

Слушай доктора и не ядосвай санитарите да не те вържат пак.

Подобна система опази живота на руски космонавт и американски астронавт през октомври миналата година след авария на ракета "Союз". === Много интересно изречение. Руснакът и американецът са били заедно на ракета "Союз", но единият е космонавт, а другият е астронавт. Може ли авторът да обясни разликата?

разликата е че руските са космонавти, американските са астронафти, китайските са тайконафти

едните пият водка, другите уиски

нещо докарва на Н1 отпреди бая години...а халето в Мохаве готово ли беше или не?))))

В Мохаве на 4-и километър всичко е готово, гълтай лекарствата и лягай да спиш вече.

Това няма да им помогне много, дори никак даже! Защото сега всички капитали от бюджета на НАСА и Путкагона се наливат в Спейс Х на Шуши Муши Мъски...А неговата барака Драгън която се галси за основен космически кораб на Краварника, се взриви на парчета отнасяйки половината Кейп Канавъръл! Клипчето в Туба беше весело! И основня проблем е, че тази система която са показали тука е ЖАЛКО копие на руската ситема на Съюзите....А кораба на Мъски който бомбира не използва тази НАДЕЖДНА систем! А използва високо опасните взривяващи се двигатели с течно гориво Раптор! Затова и се взриви каруцата на Мъски!

наливат... така ли ти казаха от Рсокомикс? Спейската си има договор за пращане на товари с НАСА. Спейската си докарва мнооооооооооого добри пари след като изкра със шутове Роскомикс от бизнеса със сателити :))) Така че тях не ги мисли. Всичките приходи които бяха на Роскомикс са вече на Спейс Х.

Излетели са лудите говеда от пазара за спътници! След като ракетите на Мъски се взривяват през една! Единствено подкрепата и поръчките на Путкагона и НАСА държи Мъски и Спейс Х от това да фалира кат ТЕСЛАТА за дърва на мЪСКИ!

Това Кораба на Мъски използва надеждна система. В онзи случай използваха кораб втора употреба падал в солената океанска вода, където вероятно е претърпял незабележима повреда. Жалко е копието на руснаците на спасителната система на американците от 60-те години.

Айде Дада пак почна с неговите опорки след като ми отвори очите че Руснаците били избили индианците сега твърди видиш ли капсулата на Руснаците била открадната от Американците нищо че 50 години по късно те пак ще изобретяват нещо което е било тяхно. Ти в една друга тема не ми ли обясняваше че сега започвали от нулата за да изобретят нещо различно. Ти всеки ден си с различни опорки.

Това са факти. Колкото и да ги триеш. Руснаците са избивали индианци, когато за завладявали Аляска и Северна Калифорния и хич не са си поплювали. Индианците затова са предпочели англичаните. Факт е, че всички ракети на американците са имали такава система. Можеш и сам да се образоваш като напишеш Launch escape system и да видиш откога и къде са ползвали такава система и сам да се убедиш, че руските са копия, действащии на абсолютно същия принцип.

Досега от твоите факти оборих доста. Но от твоите коментари се разбира едно всичко е изобретено от Американците и те са най добрите хора на света. По принцип може и да има руснаци който да са избивали индианци. Както и всякакви други раси. НО ГЕНОЦИДА над индианците е направен само и единствено от Американци. П.П. Не коментира това че в друга тема ме убеждаваше че Мъск и НАСА започват от нулата с тези капсули. Затова толкова се бавят...

Досега не си оборил нито един факт, пак някакви твои си фантазии. Факт е че повечето неща са изобретени от американци и оттам са навлезли в бита ни. Ето сега гледах за битумни керемиди за един навес и се оказва, че и те са изобретени от американците. Руснаците са извършвали небивал геноцид. На един от островите избиват до крак алеутите над 5000 души. За сравнение най-голямото клане на индианци от САЩ - в Санд Крийк при което биват избити около 200 (двеста) индианци. Сега има в пъти повече индианци в САЩ отколкото при стъпването на белия човек в Америка. 5,220,579 ~ 1,6% от общото население на САЩ са сега, а при стъпването на белите са били между 400 и 600 хиляди. Та геноцида не е само от американци, освен ако не броиш руснаците за американци. И какво общо имат капсулите с принципа на аварийните системи. Явно не ти я ясно сам за какво плямпаш.

Дада я пак кажи кога Американцита са изобретили микровълновата печка: През 1942-43 г. тези изследвания попаднали у американците и те ги засекретили. По същото време няколко печки попаднали у руснаците и те ги изследвали задълбочено в белоруския Радиотехнологичен институт и в засекретени изследвания на Урал и в Новосибирск. Учените проучили влиянието на свръхвисокочестотното излъчване (СВЧ) върху биологичните обекти, т.е. върху човека.

Смешник си голям ТИ ФАКТИ НЕ ПУБЛИКУВАШ ти публикуваш ПОЛУИСТИНИ който на теб ти изнасят

Я пак! Пак някакви руски лъжи и измислици си чел. Първата микровълнова печка е създадена от Райтеон, това е факта. Германците са нямали дори радари 42-43 година. Само че радарите и високите честоти не са печката. Само някой абсолютно малоумен може да си помисли такова нещо. А пък простотията и очевадна лъжа, че през 42-43 година няколко печки били попаднали в руснаците и били засекретени изследвания на Урал и в Новосибирск е върха на малоумието.

Оххх вече ми писва от твоите лъжи щом не е изобретено от американците и щом не го пише в Уикипедия е Руска пропаганда не е лошо да прочетеш нещо на хартиен носител има едни неща с твърди корици КНИГИ се наричат и за разлика от пропагандата там са писани истини! в същите книги пише че един от изобретателите на Въздушната възглавница е Българина Асен Йорданов който отива с БЪЛГАРСКИ пари в Америка и я изобретява за Боинг 8 години преди създаването на НАСА. И да книгите не са нито Руски нито Български. Ама колкото и тролове като теб да се опитвате да изкривите фактите както ви изнася книгите не можете да изгорите е един опита и не му се получи.

като типичен трол се опитваш да изместиш темата и то с празни приказки. Съвременната въздушна възглавница ползва платовете разработени от НАСА. А и НАСА има предшественик, така както такъв има и Роскомикс, ама това не ти пречи да твърдиш че постиженията от преди създаването на Роскомикс са постижения на Роскомикс. А за микровълноват печка ще цитирам руснаците: Мифы о СВЧ-печах: Впервые СВЧ-печь под названием «Radiomissor» якобы была создана немецкими учёными во время Второй мировой войны, она даже применялась в действующей немецкой армии для разогрева пищевых продуктов, но оказалась небезопасной и от неё отказались (однако российские сайты при этом ссылаются на зарубежные, а зарубежные — на исследования Советского Союза, проведённые в несуществующих российских городах «Кинск» и «Раджастан»).

Абе ти си някакъв болен мозък нито ме интересува НАСА нито Роскосмос много голям трол си ТОЛКОВА ЛИ ТИ Е ТРУДНО ДА ПРОУМЕЕШ ЧЕ ТАКИВА ТРОЛОВЕ КАТО ТЕБ МЕ ДРАЗНЯТ АЗ НАМИРАМ ФАКТИ(различни от Уикипедия) и търся истината защото искам да знам а такива платени тролове като теб който пишат полуистини и спорят за да има коментари(явно им плащат и на отговор) такива ме дразнят защото точно от измамници като теб тръгват фалшивите новини.

Земята е твърде тясна за ,,сърбежа,, на някои!

Е, ония горе ще ги начешат!

Тези забравиха ли, че ония ,дето посрещнаха ,,Аполо-11,, им казаха* -Сега ви изстрелваме обратно по живо , по здраво и ...повече тука и наоколо да не сме ви видели!

А тия нахалници, отидоха още пет пъти а... и да си тъп не е лесно... я как се мъчиш да наречеш черното бяло, а никой не ти се връзва....

А от колхоза какво ще изцвилят?

измуча вече

ОПМ!

Минавааа, Големият кораб минааавааа ...