Коментари - Тим Кук: Apple и Китай са в отношение на симбиоза | IT.dir.bg
назад

Тим Кук: Apple и Китай са в отношение на симбиоза

Шефът на технологичния гигант бе на посещение в азиатката страна

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Тим Кук: Apple и Китай са в отношение на симбиоза | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо Тим Кук работи с комунистически Китай, защо не работи с демократична България например ??

Причините са безброй, например евтина работна ръка, много по-висока трудова култура, опит и традиции в тази индустрия, ниски данъци, развита инфраструктура, икономика от многократно по-големи мащаби, партньорско отношение с държавните власти ... всеки въпрос който заляга на "защо не" е безсмислица в икономическият свят. никой не се интересува от "защо не"- та! Когато питаш защо Апъл не работи с България, ти автоматично приемаш че има причини поради които Апъл да работи с България, но поради някаква причина не го прави. Правилните въпроси обикновено са "защо да" - та. "Защо Апъл да работи с България?". Отговори си на този въпрос, после отговори на "Защо Апъл да работи с Китай?", сравни отговорите и ще разбереш защо Апъл работи с Китай, а не с България.

Гусин Икономист, ако позволите...трудовата култура, опит и традиции в тази индустрия са глупости. Особено в началото когато Апъл започна там, тези неща ги нямаше. Апъл работи там защото е евтино и няма 100 хиляди закона и директиви (като условия на труд) които сковават бизнеса, вдигат му разходите и го карат да се занимава с глупости. Размера на населението има значение...това е вярно.

Щото на тоя свят си интересен само ако си богат или ако си многочислен. А най хубаво ако можеш и да си двете. България е събрала негативите от тези две възможности...хем сме бедни, хем сме малко. А бих добавил че и сме прости (поне на управленско ниво).

в комунизма се възпитават по-работливи роби

Казваш въпрос на пари и закони ... В Китай минималната работна заплата е около 400$ месечно, в Конго е под 30$ а законите ... какви закони? Що Апъл не са се преместили там? Всъщност Апъл сменят Китай със Ю.Корея, Тайван и частично обратно в САЩ. Все държави с много по-високи заплати и много по-стриктно трудово законодателство. Интересно защо? Може би парите и законите не са всичко!

Нищо комунистическо няма в китай, а най ама най дивия известен на човечеството капитализъм с протекцията на партията майка, която само се нарича комунистическа. Бачка се до откат, нямаш права нямаш свобода, няма трудови законодателства и прочие. Не случайно по целия свят има цели китайски квартали. :)

Защо Аниели е работел с фашистка Италия и ссср? Защо Форд е работел с Третия Райх и ссср? Същият въпрос важи за Рофелер, Джей Пи Морган, Шиф и т.н Парите не се интересуват от идеологии, парите обичат тишината... Най-големият капиталист на планетата другарят Си, много добре знае това...

Изказването му звучи като пред раздяла. Израснахме заедно, време е всеки да поеме по своя път. От друга страна, Тим Кук инвестира в Китай - страна, на която САЩ налага санкции. Капитализмът е много извратено нещо. Да учиш чуждоземци как да са конкуренти на собствената ти страна. Според мен ще последват шамари към Епъл.