Коментари - Експерти: Да колонизираме Титан, а не Марс | IT.dir.bg
назад

Експерти: Да колонизираме Титан, а не Марс

Планетарни учени от НАСА смятат, че колонизирането на Титан ще е много по-логично от изпращането на хора на Марс.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Да колонизираме Титан, а не Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Радвам се че няма да доживея изселването от земята. Ако пренаселването на земята е проблем то той лесно би се решил. Има толкова модерни начини за изтребление. След глобална редукция на населението на земята планетата ни ще се възстанови сама а Хокинг да не се бави а да се евакуира веднага, по възможност извън слънчевата система.

Моля не правете това. Една съсипана планета е достатъчна !

Казвам ви гравитацията е измислена, за да не осерат хората космоса. ;) ПП. Те на тая цъфтяща Земя са на път да се самоунищожат, ръгнали да акат из космоса.

Много по-добре е да колонизираме по-близките и по-топли планети Меркурий и Венера , температурата ще се регулира със слънчеви филтри а и можем да произвеждаме енергия в изобилие, така че да я разпределим по отдалечените краища на слънчевата система.

В голяма грешка си, но не е страшно да си имаш мнение. Да ти обясня само че охлаждането изисква много повече енергия от затоплянето. Освен това по близките планети са подложени на много повече слънчеви бури и електромагнитни аномалии и това е повече проблем отколкото топлината. Но дори и това не е наг големия проблем. А той е че колкото по близко са до слънцето толкова по навътре са в гравитационния кладенец на системата и съответно енергията за транспорт от и до там е в пъти повече отколкото до Марс и навън от кладенеца!

Проблемът на съвременния свят е, че много чакат някой да ги нахрани. Скоро ще пламне конфликт на тази основа. И вместо да се научат как да се изхранят, те се учат как да да ги хранят. Пример - Република България.

НАПРАВО КОЛОНИЗИРАЙТЕ МЛЕЧНИЯ ПЪТ

Млечен път - кеф ти мляко, кеф ти магистрала.

NVDIA преди няколко дни представи новия си процесор GV100 оптимизиран за deep learning - 21 милиарда транзистора с площ 815 mm2 и са вложили 3 милиарда за разработването му. А хората се подиграват, че навремето само СССР е можел да произвежда такива микропроцесори. Така че какъв е тук някакъв си Марс или Титан!

Всеки путлераст ще ти каже, че мега процесора е Байкал който достигал 250 GFLOP, така че тия от nVidia са направо смешни с техните 9,5 TFLOP. Естествено за тях е очевидно кое е по-голямото от числата 250 и 9,5 .

"От всеки Наполеон, експерт не става" народна мъдрост

Ще дойде ден и на земята ще останат само негри и руснаците и Сорос и Горбачов ще са виновни.

направо.

Ким Чен с голямата цензура - Къде се мешаш на изконна и завладяна вече територия, а? Да сте кацали вече? Не сте! Който е кацал - вече си е негово!!!

Понеже се сгромоляса утопията за "нов световен ред" на Земята, дайте сега да го отнесат други планети. В безумията на ционистите - глобалисти влиза дори плана за инсцениране на контакт с извънземни, като част от механизма за тотално зомбиране на хората. Папата вече намеква за предстоящ контакт. Човечеството е на ръба на ядрен апокалипсис заради същите тези глобалисти, те тръгнали други планети да оправят в отчаяния си опит да задържат своето влияние. Затова напоследък вадят ту Илон Мъск, ту отдавна превърнатия в зомбиран робот Стивън Хокинг. Впрочем масираното присъствие на соросоиди, коментиращи подобни статии красноречиво показва дали става въпрос за наука или за чиста пропаганда!

куку

kerelov@poshta.net

Не е куку, чети повече. Не е съвсем прав само за едно: сгромолясването на новия световен ред - планът Калерги се изпълнява.

Богаташите ще ни оставят на изтощената от тях Земя и ще ни гледат сеира от Титан. Чел съм в нета, че вече имало такива, които са се преселили--всичко си имали там...горе...

куку

Който е роден да пълзи (като русофилите), няма да лети (като Елон Мъск)!

Изтървете вие питомното /земята/,пък си гонете дивото /марсове,титани и нептуни/!Смешна работа!

...колонизацията е свързана най-вече с икономическата изгода.Тези, които инвестират в полети, ще очакват възвращаемост и печалба. Хайде да видим - до Марс, съвременните технологии, пък и тези след 10-20 години, ще позволяват 6-месечен полет до червената планета. А до Титан - 7 години в едната посока. После, важно е да се види, какви природни ресурси, полезни изкопаеми има на Марс и съответно, на Титан. Нещо, заради което си заслужава. Колкото до пребиваването на колонистите в новите "земи"....напуши ме смях това "при -175 градуса под нулата, човек може да излезе с маска и топли дрехи" ?!? Сериозно?? На Титан температурата минава -200 по С. Някой пробвал ли е да излезе при тази температура само с маска на устата,за да диша кислород?? Все си мисля, че при подобни температури, всичко замръзва на мига, става на камък. Няма значение, от какви материи ти е "кожухът". Ако балансираме - налягане, атмосфера, и температура, по-добрият компромис е..Марс. Дори там е възможно бъдещите технологии да позволяват целодневна защита от радиация и човек да може да бъде на повърхността дълго време.Да не говорим, че на Марс, колонизаторите ще имат добра перспектива - след няколко века, планетата може да се тераформира като атмосферата се обогати с кислород, тук вече има редица добри хипотези. Докато на Титан, няма как да ловиш риба в ...метановите езера...

Марс е, че няма магнитно поле/или е много слабо и не задържа атмосфера.

Има едни същества Бавноходки, които виреят на по-голяма радиация от тази на Марс.

тъпи сме алчни сме самонадеяни сме .Имам съмнения пак богатите ще се наредят отпред а нас ще оставят тука да гинем дори да има възможност да се отиде пак ще ни оставят.

Taка е. Особено ако на Титан има нефт, тъкмо фалиралата бензиноколонка Русия да има да смуче, и на фашиста Путин придворните олигарси.

за теб гроздето явно е твърде кисело май. първо това е написано от някакви драскачи които нямат нищо общо с наса. второ, наса тихо и мълчаливо ни дадоха взор към всички планети и сателити на слънчевата система, така както и взор в дълбините на вселената.

и от двете хипотези се доказва че е безсмислено да се губи време и да умират хора там някъде си

Царят е гол. Кога НАСА ще си признае за лъжите и манипулациите.Ще се почувстват по- добре.Дано не продължат като царя да премине целия карнавал, въпреки че е осъзнал че е гол.

за теб гроздето явно е твърде кисело май. наса тихо и мълчаливо ни дадоха взор към всички планети и сателити на слънчевата система, така както и взор в дълбините на вселената.

Шапката, леглото - че санитарите.

Поредните детински лакърдии.

Завеждащият катедра Скатология на Института в Долно Копелдарево е дълбоко скептичен..

Стига сте раздавали акъли! Кой квото иска да колонизира! Истината е една - който успее, ще забогатее! Останалата гмеж ще завижда и ще разправя истории за избити аборигени!

Фантазъорите и учените са два различни свята. Едните се интересуват от реалността, другите от собствените си фантазии. Рядко имат допирни точки.

Аз така само да се изкажа!

Ами ако ги гепа криптовирусът "искаплаче" докато обновят дефинициите на антивируса, вече ще са измрели ...

какъв марс, какъв титан? они са си наши македонски.

Марс на Титан, марс!

Какъв Титан, какви алтернативи?! Тези не знаят ли, че Мъск трябва първо да го обещае и презентира??? амаха, никаква организация

Да ама мъск почна да си стреля ракетките някой друг частник прави ли го освен путин :)

Мъск и днес изстреля спътник от 6,5 тона на геостационарна орбита. Още ли го мислиш за въздухар презентатор.

Да, пълен лъжец и въздухар. Откривател на заоблените ръбове, акумулаторните батерии и уеб сайтове за трансфер на пари. ГоУеми и невиждани технологии, преди нЕкой месия да се покаже на Форбс...

Да, логично е да е Титан... Няма невъзможни неща, ако цялото човечество работи обединено...но остава Въпросът: Кой и кога ще оправи цялата какофония на Земята, дето я създават империите на финансите държащи на конци правителствата.

Където има хора ще има и какафония. Важното е да не ни спира да правим каквото трябва.

Почвайте наред бе,утре и на сириус може да фръкнете

Дрехите с малки крилца разкриват поетично-романтичната нагласа на тези учени. Иначе за мен въпросът не е дали да е Марс или Титан, а в какъв ред.

... няма време нито за Марс нито за Титан ...