Коментари - Топ експерт: Тъмният интернет не съществува | IT.dir.bg
назад

Топ експерт: Тъмният интернет не съществува

Водещ IT експерт постави под въпрос съществуването на тъй наречения "тъмен интернет".

Обратно в новината

Коментари - Топ експерт: Тъмният интернет не съществува | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Писна да чета манипулации. Та ако говорим за ТОР, то е добре да се знае, че той само се води тъмен, но дефакто за службите е доста светъл ако рачиташ да те пази. И в ТОР модула и в Фокс браузъра има бъгове които позволяват на хакери/служби да ти видят реалното IP, да ти експлоитират Браузъра и в крайна сметка да ти скочат в компютъра ОСВЕН АКО не си истински хакер с богата фантазия и възможности та да си защитиш системите чрез високоефективни нестандартни начини и в никав случай да не ползваш ТОР на работната си машина, от твои интернет или да се свързваш с ТОР през стандартно некриптирани прокси. По правило ТОР дава много екстри за които го разбира и позлва правилно. Освен ТОР обача има други по тъмни начини и мрежи които са истинския ТЪМЕН ИНТЕРНЕТ. Тези мрежи изцяло са базирани на прави и реверсивни проксита с нестандартно много силно криптиране, силно обфускиране и стеганографски прикрит трафик в легитимен такъв и това е само началото на защитният им механизъм. Тези проксита са инсталирани чрез БОТ на напълно случайни компютъри и сървъри, и се раздават за вход само на проверени по специална система потребители като цялата стратегия за комуникация се базра на модела Zero knowledge или по-просто нулева знание за изпращач, получател, данни, пътища. През тези така мазни криптирани проксита и с индивидуални линкове за всеки потребител се стига до сайтове които предоставят услуги и не ползват HTML, XML i JavaScript, а работят изцяло на нестандартен клиент сървър крипто протокол през специално направено приложение което получаваш от тях при първото ти влизане. И така тръгва хавата, а службичките си гризът ноктите.

Не мога да разбера защо само ТОР се спряга за тъмен интернет. - ТОР си е проект на ЦРУ и като такъв е ясно, че не е "тъмен" а "демократичен".

Ако аз го на...фърфоря в гз, дали ще го пренебрегне като факт, предвид малкия брой. Или трябва всеки ден да... ходи на турска баня, за да реши, че има нещо нередно.

Миличък, ако имаш такива наклонности, има си специални барове, в които да завържеш плодотворни познанства със себеподобни мъже!

Е чак пък плодотворни...

https://link

плавно навлиза в тъмната мрежа и той :)

"... Но Дингълдийн уверява, че броят на тези възли е недостатъчен за проникване в Tor. ... По неговите думи, спецслужбите не могат да навредят на потребителите на т.нар. тъмен интернет. Дингълдийн твърди, че познава лично две трети от хората, които управляват ретранслаторите на Tor и гарантира за тях." - защото и те са агенти на ЦРУ, както и самият той.

тъмният интернет е недостъпното за обикновените търсачки съдържание. Най-обикновените български форуми, например. Така нареченият "светъл" интернет е достъпния - онзи, залят от реклами на глупости и познат на всички. По-долу дадох и точен пример, но някой е решил, че е спам.. да е жив и здрав, простолюдието и то! :)

Да ве, и един шоколад ги увива в мармоти станиолите...

Е, хубава работа, сега остава рептилите и илюминатите да не съществуват и ще ми разбиете детските мечти.

"тъмния" Интернет е една измислена думичка символизираща факта че мрежата не се поддава на контрол....

Море поддава се байно...

о! този, явно не е чул какво каза недоразумението меркел по темата...

В тор се гледа порно в работно време... Кво друго да се праи>

Аз така и не знам на какво казват "dark net" ако в крайна сметка е сайт с DNS водещ до него почващ в root зоната, какво да му е тъмното. Не съм се и интересувал де. Това, което ми е любопитно е дали само аз от 2-3 дни постоянно виждам gateway timeout като цъкна на линков в дир бг, примерно към тая статия. Първия път почти неизменно е таймаут, като опресня обикновено се вижда нормално.

Не сте само Вие - и аз от 2-3 дни постоянно виждам gateway timeout като цъкна на линкове в дир бг. Първия път почти неизменно е таймаут, като опресня обикновено се вижда нормално.

Също и при мен. Даже и ми дава версията на Линукс, който е генерирал съобщението за грешка. Дирът можеше и едно "Sorry" съобщение да извадят на банер :)

nginx не е линукс, а уеб сървър, програма работеща върху реален физически сървър и обслужва Вашите заявки към сайта. Реалния сървър може да е с ОС линукс, уиндоус или юникс (даже и върху мак върви) и от скоростта на обслужване на заявките зависи от това какви ресурси сървъра отпуска на nginx-а на дира. Ако не сте си платили абонамента за сайта и съответно дира няма пари да закупи повече ресурси от сървъра не се чудете, безплатен обяд няма.

Рефрешваш. ;) Иначе е така наистина. Като основно се туткат коментарите. Дори картинките им за код се чупят. Може да са сменили нещо административно и са се поиздънили.

И при мен е така... от петък... Гърми и някакъв скрипт при отваряне на коментарите или въобще не ги отваря. След 2-3 рефреша всичко е ок.

Явно при всички ни е така. Подозирам, че единственият им кадърен администратор е излязъл в отпуска или са го уволнили. Сега Гогов и сие се пънат преко сили да поддържат сървърите във вегетиращо състоние докато чакат пичът да се върне от отпуска или да му намерят заместник. Накратко, не очаквам проблемът да изчезне през следващите 1-2 седмици.

504 Gateway Time-out Са точно някакви сървърни/мрежови настройки. Едва ли натоварването е станало толкова по-голямо. Нещо са сменили административно. За този грешка обаче не се сещам, не съм имал такъв проблем.

Обяснявам ти го кратко какво е т.н. darknet. Това в възможността да влизаш в сайтове, които не можеш (или по-скоро не е препоръчително) да отвориш от обикновен браузър. Тези сайтове най-често са форуми и онлайн магазини за забранени неща като оръжие, наркотици и други такива. Форумите се използват за споделяне на хакове и подобни шашми. Използват се криптирани ключове и множество "възли" за да остане потребителя анонимен. Парите с които се плаща обикновено са криптовалутите (bitcoin, litecoin etc..). Това е мултимилионен бизнес, в който се прониква изключително трудно от т.н агенции поради простата причина, че ако някоя агенция (FBI, NSA и тн) реши да лови престъпниците вътре се разбира доста бързо и горят единствено бушони. А за DNS-a тези имена на сайтове не фигурират в обикновените DNS сървъри. Също и по IP не можеш да ги отвориш без подходящия ключ. Единственото за което е прав Роджър е, че са доста малко. В повечето случаи дори съществуват в рамките на няколко сделки и веднага ги свалят. Обаче наистина ако имаш пари можеш да си купиш буквално всичко. От наркотици, скимиращи устройства, крадени данни от кредитни карти до това да си наемеш професионални убийци за мокри поръчки :)

Не съм се занимавал с darknet. По това което пишеш, обаче връзка домейн (име на сайт) към IP може да си сложиш и на собственият компютър - hosts файла. Разбира се опира дали има и други защити. Иначе може да сложиш домейн на Гугъл да сочи към този сайт. Той няма да го отвори, не заради друго, а заради пренасочването. Че няма да разбера, че искаш да отвориш Дир-а - прави се сравнение по името/домейна на виканият сайт. Ако си пуснеш сървърна програма при теб или на твой свървър, обаче може да настроиш адреса на Гугъл да отваря твой сайт. Кръщавам си така адреси neshtosi.test . Преди дори бях изчитал гугълски страници от търсачката. Сега трябва да е по-трудно.

нема, вервайте му...... мрежата е най сигурното място в света, ако говорим за рибарски мрежи.