17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече 63 години от първото изстрелване в Космоса, а човечеството все още гравитира около Земната орбита. Кога ще се се ходи до други планети, като всички усилия на народите вместо за научно-технически прогрес отиват за нови оръжия и джаджи за кипрене на инфлуенсъри?

Преди половин век ходенето до Луната е било изключително рисковано приключение. Единствения стимул е била надпреварата между САЩ и СССР, "кой ще го извадо по-голям". В един момент започва да се гледа и на цената на всичко това. А в крайна сметка, за по-далечни разстояния е нужна и по-сигурна техника. Затова до днес се е изчаквало, за да достигнат технологиите нужното ниво на развитие.

Абе, как ги измисляте тези малоумни заглавия?... Човек може да си помисли, че полетът е осъществен само за да им занесат плодове и зеленчуци!... :-D

Е, някак си не върви да кажат, че изпращат резервни части за най-модерните подслушватели на Биг Брадър, затова - репички.

Ми като им занесе домати за салата,ракия сетиха ли се да занесат ?

Очаквам лист със статистика от дада, какво са направили великите хамериканци и мъск

Не я мисли статистиката, виж си листа с часовете за лекарствата и мирувай. Откак от клиникате те прехвърлиха на палиативно лечение в хосписа обсесивно-компулсивното ти разстройство се е изострило, и тая и предната статия с отключващи думи са те докарали до превъзбуда и пълно олигавяне, виж с колко поста си ги наводнил и преброй колко опреснявания си направил да щракаш +/-. Цял ден само това работиш, не че имаш какво друго да правиш разбира се.

видя ли твоята, листа

чета в коментарите, че има чушкопек за три чушки. С какъв двигател е, на ,,Балканче''- 50 кубика, или не е толкова мощен (чушкопека)

Поредното успешно изстрелване на ракетата от частна фирма. Америка затова е била и винаги ще бъде номер едно, защото дава възможност на визионери с частни фирми да осъществят мечтите си и да получат най-доброто. А най-доброто за ракетата Антарес на Нортроп Груман (NYSE: NOC, 90000 души персонал) са найните надеждни и ефективни руски двигатели РД-181.

Че на теб кой ти пречи да си изстреляш станция в орбита и да ходиш там с компанията на теферич.

мое да вози сека каруца..по друго е кои мое да вози ора успешно.

Както се вижда любителите на ракията разбират и от космически кораби. Ганьовци прости!

Нормално моме , след 5-тата ракия ,,Ебем те - та фръкваш" .

А питаш ли ония от корабите за ракията ?!

За какво и къде използват хората доматите, а вие ги разхищавате и мятате. Сигурно са занесли и по едно варено яйце от тези, протестърските, че бяха по-едрички така.

Това, с космическата техника и технология е грандиозно постижение на Човечеството. Едновременно е свързано с най-големите рискове за успешното изпълнение на всеки един полет, за запазване на живота на всеки един от астронавтите, както и на всеки товар изпратен нагоре. А тук, някои поплювковци си правят гаргара.

Е, гаа ти постижението ! Утре е 4-ти октомври !!

Тъй ли Бръдле? Само рушки педали да коментират, тъй ли геюшка?

3.6 тона плюскане! Егати срането ще падне! Дано не са забравили и вестник "Работническо дело" за забърсване! Мухахахахахаха!

Ще фанат диабет тиа там горе със тези висококалорични и пълни със въглехидрати и мазнини храни!

Вече се предлага чушкопек за 3 чушки!

Даааа дааа, и тая плоча отдавна я изтърка. Това, че ти нямаш мозъка да конструираш и чушкопек също отдавна всички го знаем.

Този модел не е одобрен от съветските другари.

Тия упражнения руснаците ги правеха преди 35 години, станция МИР. Това само по възрастните го помнят, а младите сега си мислят че всичко е измислено и направено от Мъск

Канчето с хапчетата и марш леглото. Пак си се олигавил до ушите.

Това е онова, дето не можа да пребори гравитацията ли?

Не, бъркаш, келеш ... Скайлаб не можа да пребори гравитацията ... Мир беше в орбита повече от 15 години ... Изстреляна е на 20 февруари 1986 г. и приводнена на 23 март 2001 година в Тихия океан.

Наборе, успешните години на руснаците отдавна останаха далеч в миналото. Не отричай реалностите, не казвай на бялото черно (ако не си пещерен болшевик).

Реално погледнато, руснаците никога не са имали успехи в космоса. Имаше СССР. От както империята се разпадна на съставните си държави, Русия не е направила абсолютно нищо ново. Каквото има и ползва, все е наследство от СССР. А сега ще ти открия една строго пазена тайна, от господарите ти. СССР не беше само Русия. Имаше много народи и голям потенциал. Сега е само Русия и потенциал няма. Защо? Питай руснаците.

Писал си много щуротии, за да го докараш обаче фактите са тези: Първата степен работи с ракетен керосин и течен кислород. Тя е снабдена с два двигателя Aerojet AJ-26, които представляват преработени съветски двигатели НК-33. Тъй като Orbital Sciences нямат голям опит с течногоривни ракети, по време на разработката си сътрудничат с Конструкторско бюро Южное от Украйна. Да знаеш и кенефа е руски защото на американците им е развален от година и половина. Туй , че ставал и за жени са измишльотини на дир, чунким сегашните дето работеха и те си ставаха ама американския се счупи нещо.

Най-накрая да се намери един специалист по кенефите!

нашенец в америка - какъв друг да е ?

Двигателите на първата степен са руслямски РД-181. Кенефа си е чисто американски, а тоя в МКС беше руслямски и не се е развалил. Преди година космонафтите си свършиха работата по поддръжката на кенефите - качиха части и го оправиха. И новият кенеф, който сега качват има специална приставка специално за жени.

Кораба е Сириус ама ракетата е Антарес. С ония двигатели дето украинците ги бяха скрили в пещери щото ЦК казала да се унищожат. Та тяхното ЦК като нашето за едни реактори, все не са в час.

Лека корекцийка. Двигателите на първата степен са руслямски РД-181. Украинските НК-33 ги спряха.

ей тъпаци, пак ли забравихте капачки "Омния"?

Направих лютеница, след внимателно обмисляне на рецептата. Че вече такава с домати и чушки няма наоколо. В САЩ е по 50 пари килото, доставката отделно. Ако има късмет да се намери. Обаче капачките ми са на винт, не за буркани "омния".

В САЩ лютеницата е по 4 кинта за буркан 1 паунд (половин кило) , недей да хвърчиш из облаците !

Глей кво става рашките като изкарат двойния чушкопек. Безаналогов, чуек!

Чушкопекът е българско изобретение!

Ленин го е изобретил в землянката и го е дал на народите. Неговият е бил на съчки и за една чушка. Съчки намерил, но чушките дошли след като американците пратили като помощ през Втората световна. Тогава чушкопекът на Владимир Илич получил разпространение.

То и азбуката ни са заимствали, ама признава ли кагебиста в кремъл?!

мани ги тия аналогови, китайците са пуснали fulldigital

Дигитални всеки може.

Сигнус с японски двигатели.хахаха Тъпи, чушкопека е бугарската гордост на високите космически технологии.мбумбумбууухахаха

щом "нова космическа тоалетна, която може да се използва и от жени", досега репичките ли са наторявали?

скоро ще си поръчват и пица с Ю-Мъск, ключа за вратата е зад сателтната антена

:))) Къде гледа Грета Тунберг, бе? Не знае ли, че всяко едно изстрелване в космоса прави огромна дупка в озоновия слой? Защо не е седнала да протестира пред НАСА или Роскосмос?

Грета бие вируси със заклинания. Преди бягаха, ама ѝ свикнаха и сега ще сменя репертоара. Само да не почне да пее.

С същото време русия е много близо до производството на чушкопек за 2 чушки !

Чушкопек ще направят, ама чушки откъде?

"нова космическа тоалетна" е подарък от нашата знатна кметица. понеже още е в гаранционен ремонт, ще ползват дупчицата от която изтича въздух

Дали си качиха новия кенеф че стария го усраха.А и ако го пуснат да се рее в космуса с лйната освен маски ще трябва и каски да носим.

Ти май без намордник няма да се разминеш

Там космонавтка шма ли? Да й доставя от мойте чери!

Чакай да 1ти1 кацне. Ще е загладняла за черита.

Стига с тази ...,,жертвоготовност,,!

Да носят да носят мангустите да плюскат.Руснаците изоставят своята част и ще си правят нова след месец старата я потопяват.

а банани кога?

Лесно се развалят..спадат на грамаж!

Момчета, и този месец съм пратил по 50лв... да не ме забравите

минете покрай луната, насял съм тревица, тъкмо е за събиране

От този техничедки прогрес си представям на първо място колко тонове лайна се носят над нази !

...ха....ха...Е , това е приказка на място!...ха...ха .

Уж ги приводняват и гробят в океаните.

..Все тоа.

дано не са ги ударели много в кантара....

Тези американци и до кенефа почнаха да ходят с космически кораби.

Silverado

без чери памидорите инак са загинали горканчовците, там горе.

А Роскосмос уже фалировал?

Засега агонизира.

Роскомикс твърдо и убедително, но за сметка на това бързо върви къмминалото. Тов Русия всичко е ще :)

И 300гр. рАкия, но никой не признава.

Чудесна новина. Частния сектор вече развива дори космически технологии. Свободния пазар и конкуренцията му за пореден път показват как се прави.