Коментари - Това е последният съветски бомбардировач | IT.dir.bg
назад

Това е последният съветски бомбардировач

Ту-160 е последният съветски бомбардировач, чиято служба във ВВС започва едва 4 години преди разпада на СССР. Какво знаем за този огромен самолет?

Обратно в новината

Коментари - Това е последният съветски бомбардировач | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо "последния",останалите катастрофирали ли са?

34 построени Ту-160, от които 11 са нарязани от Украина, 8 са върнати в Русия, която сега има 16. А къде са още 7? Американският конкурент B1B е над 60 броя, не ми се търси дали всички са в експлоатация и още около 20-ина B2. Обаче Украинците са се прекарали. Ние нарязахме ракетите (по настояване на Турция), но пък влязахме в НАТО. А те май са получили само потупване по рамото.

красив , по интересно ни с какво можем да се похвалим ????????...банички млеко и кебапчета нанизани на саудицка сабя която сама се върти , заради някакъв си криворазбран интерес

Ташаци!

Добре изглежда, ще кажа на мама да вземем 2-3 броя.

Какво значи това - От 2007 година до сега Русия постоянно държи въоръжени самолети Ту-160 във въздуха си - тези полети са били прекратени в края на 1991 г.

Означава, че ти куца анализа на текст... От 91ва до 2007ма не е имало полети.

Означава, че има сменящи се непрекъснато дежурни бомбардировачи, които се намират във въздушното пространство на РФ, в постоянна бойна готовност, с ракети, които да изстрелят при заповед от върховния главнокомандващ. Целта е при внезапен удар по летищата на базирането им, тези самолети да не бъдат унищожени, а да отговорят веднага на удара с удар. При това положение, оня който реши да атакува поне 100 ще се замисли преди да го стори. Същото впрочем се прави и с ядрените подводници със стратегическо назначение.

Това са си летящи мишени. Освен това колко трябва да си малоумен за да пускаш самолети със ядрено оръжие на борда си да се разкарват над собствената си страна??? Едва ли е така. Просто руснаците са доста по-умни от троловете, на които плащат.

Tu-160-Това е старо ръждясъло желязо от средата на осемдесетте години, със стари аналогови прибори. Американците за тези години след него създадоха няколко модерни стелтс пилотирани и роботизирани бомбардировачи със супер съвременна апаратура и въоръжение. Ватенките използват създаденото от фалиралата СССР, и нямат нито мозъчен потенциал, нито технологии, нито мангизи за да създадат нещо модерно и ново. Старите им специалисти от СССР измряха в беднотия и нищета с мизерните си пенсии. Нови няма кой да създаде, или ако се появи някой, то той бяга от руското блато в Америка, където е оценен и добре заплатен. Чудесно е че ще преизберат за още един мандат еврейският агент - ботоксовият лилипут за да може да до съсипе ватното блато.

След като едно от най мощните оръжия на Русия е "старо желязо"защо Америка още не е завладяла Сибир. , Русия направо ги изхвърли от Сирия и си върна Крим въпреки щатите?

Сибир е нужен не на Америка, а на Китай - отразено е в детските учебници. Дългосрочният китайски план е да стигнат до Урал - затова са усмивките и благосклонността към кремълския 'стратег' зает само с избиването на комплексите си от загубата в Студената война.

Ха-ха, тъп ватен трол: Защо Америка да завладее Русия, да храни всички тези пияници и безделниуци, да им осигури застраховка и пенсия, да инвестира трилиони в инфраструктура? Руски говеда и сега извлича необходимите минимални ресурси за износ, като работят безплатно, в кал и студ, без права и социални услуги.

За някой може и да е изненада, но колониализмът свърши преди доста години. Сега за развитите страни е по-лесни да купят управниците в страна от третия свят като Русия и да си получават ресурсите вместо да водят войни и след това да трябва да управляват аборигените. Много добър пример са действията на Китай в Африка и Сибир. Твърдящите, че Путин е независим и неподкупен ще посъветвам да си припомнят къде са парите, имотите и семействата на руския елит. :) В Сирия Русия успя да спре катарския газопровод, което си е успех, но провала им в Крим даде възможност на САЩ да вземат контрола над южния газов коридор.

Дано не е и последният руски бомбардировач :)

Ще е- деньги нет. На 'железнодорожния комплекс' Баргузин вече удариха теслата. ПАКФА и ПАКДА ще последват. Дори транспортните нови Ил-ове са доникъде.

Ще видим, на ПАКФА/Т-50/Су-57 най-накрая му сложиха новия двигател, след още няколко години ще има и радар. След 10-15 може да започне и серийно производство.:) Когато СССР копираше B-1 за да направи Ту-160 изоставаха с 10 години, сега със Су-57, Калибър, ПАК ДА и т.н. са назад с 30.

Руските часовници най-бързите в света

Някой ден ще ги видим как излитат едновременно и се освобождават от боекомплект над Атлантика. После сиенен ще ни покаже как пиндостанците се мятат във всички посоки за 20-тина минути и в един момент ги обгръща ярка бяла светлина.

Няма шансове да стигнат до Атлантика. Големи , бавни, шумни. Ярката светлина може да е само в болният ти мозък.

Някой ден дано видиш на майка си онова, откъдето си се пръкнал, за да ти достави още по-голям кеф на болния ти мозък!

Савушкините блядове са се развихрили под темата. Сволоч тролска.

ташак ....."като част от сделка със САЩ." Сигур са им обещали без пари В1 на будалите

"...като са представени множество дизайни"?! "Проекти" бре умници малки - "проекти", а не "дизайни"! Не си мразете езика роден, глупци!

Браво

"...Друго постижение е реализирано 4 години по-рано(т.е. през 2006г.), когато самолетът успява незабелязано да проникне в американското въздушно пространство над Аляска, въпреки че Ту-160 няма стелт възможности..." Без коментар!!!

Тъпите руснаци тръгнали със самолет да ловят бели мечки и полярни зайци.

Някой няма ли да разкаже, как американците вложили милиарди, за да направят химикалка пишеща в космоса, а руснаците ползвали молив? :))))) 40 години американците развиват технологии, пък руснаците си ползват великия самолет от 1987 и пак са по-добри, а? То, ако погледнем реално на нещата, какво й е на външната тоалетна, нали ребята? Не ги слушайте тия буржоазни боклуци. Неделя си е перфектен ден за къпане. :) Миришели сте!? Да не сте някакви гейове залюхани, че да не миришете? :)) п.п. Нека всеки, който се подуши под мишницата сложи минус сега, моля. Правя социологическо изследване. :D

Хапчетата! Редовно! Социологическите проучвания след това...

Стига сте повтаряли това с "хапчетата" бе папагали руски дебилни. Пияни свине.

Това е старо ръждясъло желязо от средата на осемдесетте години, със стари аналогови прибори. Американците за тези години след него създадоха няколко модерни стелтс пилотирани и роботизирани бомбардировачи със супер съвременна апаратура и въоръжение. Ватенките използват създаденото от фалиралата СССР, и нямат нито мозъчен потенциал, нито технологии, нито мангизи за да създадат нещо модерно и ново. Старите им специалисти от СССР измряха в беднотия и нищета с мизерните си пенсии. Нови няма кой да създаде, или ако се появи някой, то той бяга от руското блато в Америка, където е оценен и добре заплатен. Чудесно е че ще преизберат за още един мандат еврейският агент - ботоксовият лилипут за да може да до съсипе ватното блато.

Това че се създава нова техника, не означава, че старата трябва веднага да бъде изхвърлена, краварите използват все още B-52 създаден през 51-53-та година. Злобен и тъп соросоид, чак от злоба не можеш да видиш какви откровени глупости пишеш...... грантовете от Козяк 16 са много ценни , нали

тоя мисли с г-за си не виждаш ли

Ако Вие управлявате самолет екипиран само с цифрови индикации - просто няма да оцелеете! Аналоговата информация по скорост на възприятие и асимилация многократно превъзхожда цифровата. Не е случайност, че звуковите автомати не Ви предлагат информацията си посредством морзовата азбука. Човекът, при наличие на външни въздействия, е създаден и еволюционно усъвършенстван да ги възприема единствено и само чрез аналогови сензори - за светлина, звук, топлина, вкус, допир (тактилност), налягане, умение за звукова ориентация (бинаурален ефект), стереоскопичен ефект за определяне на посока и разстояние и прочее, както и изключително сложното им усвояване при тяхното едновременно или комплексно въздействие. От друга страна не подценявайте работата, усилията и резултатите от труда на инженерите от кое да е поколение и географско местоположение, съобразно Вашите интуитивни възприятия, възпитани в семейството, улицата или тълпата, както и от пропагандно индуцираните чужди виждания и пристрастия.

Самолетите ръждясвали...80%.

абе не точно ръждясвали, но е факт, че украинците ги нарязват на скрап, не толкова заради американците, а щото са били станали негодни за летене. Тези дето руснаците успяват да спасят са им направили много, ама много основен ремонт.

Напротив, заради краварите ги нарязват, а можеха тъпунгерите да ги предадат всичките на Русия, та да им се опрости още дълг....

Помниш ли нашите ракети дето държаха в шах Турция? Дето ги нарязахме? Пак при сделка със САЩ?

Нарязаха ги заради краварите - има видео в нета как на пилотите им течаха сълзи при рязането.

Глупаците украинци продадоха народа си и нарязаха военната си техника за 3 сребърника от САЩ. Това е несъмнено велик успех на САЩ въпреки, че не можаха да "седнат" на газовата връзка между Русия и Европейският съюз, както и да вземат Крим за тяхна военна база на Черно море. Но за сметка загубите на САЩ, тяхната елитна, американска, държавна пронститутка Виктория Нюман си оте*ба целия ЕС...

и ние нарязахме, 93-та май беше, чисто нови т72, още не бяха свалени.. а по поделенията имаше т55

А кой скри "Пантерите"?? През 1945г. Трети украински фронт на маршал Толбухин предава на БА между 20 и 40 броя модерни немски танкове Т-5"Пантера". Преди няколко години един такъв струваше 1 млн долара, сега е по-скъп. Няма информация да са претопени като "Месершмитите". Или и те изчезнаха по схемата на "Щурмгешутце" от Дервиш могила?

Русия е принудена да устоява на "демокрацията" за да не стане като България ... , демографска криза, 80% дебили и т.н. ...

Там дебилите са 99%, така че цел 80% е добра цел

Мдаааа за съжаление деби като теб качват много процента, но все пак има и нормални, които да го свалят. Намери си работа деби, че ми писна да хрантутя такива тъмнозелени като теб!

Не разбирам как някой може да се радва на готовността на руснаците да нанесат първи удар....

Кой се радва???? Тук пишем и обсъждаме техника, нищо повече....

Не пише колко такива са катастрофирали...

ами нито един ту 160.

Засега само един през септември 2003 около град Саратов - сам си е паднал като ютия заедно с екипажа.

1987 г. март - в ходе испытаний потерян один Ту-160 2003 г. 18 сентября - произошла катастрофа Ту-160 "Михаил Громов" (Саратовской области)

Колкото и B-2.

Ту 22 и ТУ 95 имат загуби,ТУ 160 -не.

НАСИРАМ СЕ ОТ ГОРДОСТ ЧЕ ТУ 160 СЕ СТРОИ ОТ ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ В ГРАД КАЗАН РЕПУБЛИКА ТАТАРСТАН :)) .... ТАМ Е И НАЙ-ГОЛЯМАТА ПЕЩ В СВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННО ЗАВАРРЯВАНЕ НА АЛУМИНИЙ И ТИТАН .. ПО ДЪЛГА И ПО-ИРОКА Е ОТ САМИЯ ТУ 160 .. ВАКУММНА :))

ТИ ВИНАГИ СИ НАСРАН, ОТ РУСКА ГОРДОСТ. ТАЯ ОГРОМНА ЗДЕЛАНА ТЕСЛА НЕ Е ПОВОД ЗА ГОРДОСТ.

1 ОТ ТИЯ "ТЕСЛИ" Е ДОСТАТЪЧНА ДА ПОТОПИ БРИТАНИК :)) ... А ЗА БРИТАНИК + ИРЛАНДИК ЩЕ ТРЯБВАТ 2 ТЕСЛИ :))

На света няма друг такъв!

Много е лесно 100 срещу 15 . Отделно натренираност на пилотите не е на едно ниво. Едните летят редовно в реални условия над държави, като Ирак и Либия , а другите от време на време сухи тренировки. ИЛогистиката от въздуха също е важна( Ауакси, зареждане във въздуха, безпилотни самолети , въоръжението на самолетите , ползването на въздушното пространство на съседните държави) Ако им стиска що не се пробват срещу руснаците!

Дир се подиграва с читателите си с писаници за руските оръжия.

а руснаците се изгавриха със западната военна технолнология пре последните 5 години и я направиха на лъснат гол задник в Крим, Украйна, Сирия, Арктика и където си поискаш

Верно ли? Къде? В Сирия? За едни ракети се чудя кво стана там... Или с един танк на един парад на един площад в една столица? Или с един самолоетоносач, дето пушека му и от орбита се виждаше, па накрая май и на буксир го теглиха. Или нещо друго имаш предвид? М?

най добрият свръхзвуков бомбардировач създаван някога.Дори не е необходимо да навлиза във вражеско постраснно ,просто изстрелва крилати ракети с обхват 5000 км. и после си лети карисов"белият лебед"

Ту-160 е доказал се самолет. И няма нужда да е "невидим". Първо, защото ВСИЧКИ самолети през деня се виждат и с оптика, второ, защото ВСИЧКИ самолети се виждат и с инфрачервени камери и трето, защото ВСИЧКИ самолети се виждат в метровия и сантиметровия обхват на радарите, без никакво намаляване на отражението на радарния сигнал.

Няма нужда да е невидим, защото руската педерация не може да ги прави невидими. Същата работа като със самолетоносачите - нямало нужда от самолетоносачи. Ама ако имаха нужните технологии, вече да бяха построили поне 10. Г-н русороб, има голяма разлика между "няма нужда" и "не мога". :)

НИЩО НЕ ЗНАЕШ ЗА РАЗРАБОТКИТЕ НА ОКБ МИГ В ОБЛАСТТА НА СТЕЛТ ТЕХНОЛОГИИТЕ . ТАКА ЧЕ СИ ТРАЙ . ЗАЩОТО РАЗБРАХМЕ ЧЕ СИ НЕВЕЖА И С ПРОМИТ МОЗЪК ОТ ХОЛИВУД .

малоумник 6 месеца след войната новото сръбско павителство се извиняваше на допотопните кравави че не знаели че самолета им стелт е невидим и затгова го свалили със ЗРК от 1960г.А за великите краварски техноголии всички знаят-има ги само на ефекти в Холидув.Другото са смешни вицове.

Глупако, технологии - има. Напротив, точно говедата са назад с технологиите след бумът от 80-те години. Сега нямат пари. Никакви пари. Впрочем, точно ДНЕС за ОСЕМНАЙСТИ ПЪТ (!!) администрацията на говедата остава без финансиране. Справка - новините в ДИР.

Самолетоносачи са за нападение. Те са да отидеш далеч от територията си и от там със самолети да нападаш. На страна която няма намерие да провежда такива нападения, самолетоносачи не и трябват. На Русия и трябват подводници и атомни ракети. Във второто е номер едно. В първото макар малко по-малкият брой от на САЩ може би също. Все пак имат подводници като Акула (май 6) с водоизместимост 48 000 тона.

Някой може ли да ми преведе това онт статията: "От 2007 година до сега Русия постоянно държи въоръжени самолети Ту-160 във въздуха си - тези полети са били прекратени в края на 1991 г. "

Трябваше да го напишат наобратно. Първо са били спрени, а после са подновили постоянните полети.

Какви ли са тия дебили, дето са ти цъкнали минуси?

B-2 изооообщо не е невидим. И като цяло руснаците виждат прекрасно тая американска "невидимост". Ако помните сърбите смъкнаха няколко "невидимости" през войната за Югославия с ракетна установка Бук, произведена през 60-те. Факт!

Баш няколко не бяха. Вземи се осведоми преди да коментираш, защото звучиш смешно.

Официално се счита един, дето циганите са събрали части от него и едното крило било ползвано за покрив на тоалетна. ;) После са им събрали частите. Циганите били разочаровани, че били някакви пластмаси. Иначе според сърбите са свалили 3 Стелт самолета и 2 други са ударили, но не са паднали на сръбска територия.

В-2 е "невидим" за радарите. Що се отнася за цялата статия, то тя е глупава пропаганда... В момента се опитвам да си спомня, какво произвежда руската федерация!

Иронията ти не става! Руската федерация не произвежда лъскави смартфони, тънки тв-та или модни дрънкулки. Русия обаче произвежда неща, сиреч пушкала, които й гарантират независимост и възможност да бъдат фактор в международната политика. От историческа гледна точка винаги е имало мерак към нейните територии и ресурси. Всички знаем как са завършвали тези опити. И се моли да не няма война, защото лъскави дигитални дисплеи и шменти капели за лазерни лъчи и хипер мега бомбардировачи няма да ти осигурят победа.

А пък американците свалиха всичките 29-ки на сърбите.

в съотношение на силите 100:1... Герои...