Коментари - Телефонът тип ”тухла” се завръща (снимки) | IT.dir.bg
назад

Телефонът тип ”тухла” се завръща (снимки)

Мобилен телефон с ретро стил от 80-те години, наречен „Тухлата” бе пуснат на пазара от Carphone Warehouse, съобщава британският вестник „Телеграф”.

Обратно в новината

Коментари - Телефонът тип ”тухла” се завръща (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Става и за чистене на уши с антената

яко е,бих си го купил!!!!

Баси, това за фенерчето да се използва като тонколонка не го разбрах.

:).... а с дългата си антена е много подходящ за чесане, чистене на ушна кал и... още нещо!

към него да пуснат и един куфар с батерия вътре за месец работа без заряд :)

Къде се завръщат? Там от където са дошли ли?

jizast

Самсунг пак ги изпревари...

Може да се използва и като самозащитно средство :)

Правилно са се сетили, откога чакам да им дойде акъла и да пуснат точно такъв телефон. Мерилото за всяко техническо изделие е човекът. В случая - човешката ръка, човешката глава. Това е удобният размер. Мощна батерия, продължително време за работа. Лесно намиране в колата и още куп удобства. За какво ми е апарат 6.7 мм, като ми е неудобен за държане и за говорене и за слушане ? Да си го поставя на масата, за да го видят. Отдавна минаха тези просташки времена, сега е време за истински телефони.

Koфти новина за феновете на Самсунг. Сега всеки дядака като тресна тая тухла на съседната маса ще обира погледите на аудиторията с РАЗМЕРА си :-)

През 80-те години нямаше още мобифони, камо ли пък джи ес еми. Даже мисля че и безжичните телефони още не бяха проходили, поне не бяха в масово произвоство.

Що да е лъжа - моторолките тухлаци си се моткаха по гнилия запад още през 80-те години.

Ами не са се мотаели, може би само няколко души от запада са ги имали, бяха много скъпи и като апарати и като разговори и прекалено големи, ползваха се примерно в коли нещо като радиотелефони или някъде по вили. Но единични хора ги употребяваха. Масовата им употреба започва някъде около 1990, в България някъде 1992-3 година. През 80-те години се появиха телефоните с бутони, иначе до тогава бяха с шайбите. И разговорите бяха скъпи, не всеки имаше телефон в къщи, пращаха се покани за телефонен разговор, ходехме и чакахме в пощите. Нямаше автоматични линии с други градове. Имаше и телеграми още. Е какво се е преживяло, ама беше и хубаво време

Преди да се опитвате да разсъждавате вземете малко прочетете по темата.... не е срамно човек да се дообразова. Естествено, че през 80-те мобилните телефони вече започват да навлизат. А разработването е започнало още през 70-те години. Първият комерсиален разговор от мобилен телефон се провежда по време на едно интервю на шефа на Моторола, когато най-ненадейно за журналиста вади едно подобно нещо и се обажда на шефа на АТТ. По това време най-големия конкурент на Моторола. И всички остават занемели.... та така....

Турбо гъзария.

консерви, вижте им такситата, автобусите, титлите смешни, отделени са от еврозоната с тяхна си валута, самочувствие до небето за най-велика нация, туристите и запалянковците им са всеизвестни простаци, та не се учудвам, че вместо слушалки си връщат тухлите. Нас винаги са ни мразели, и прословутите реплики на чъчил, и дизраели знаем кой е, и тн. Само едно мога да кажа: жалко че е бил ламанша преди 70 тина години, сега битълс щяха да пеят их либе дих ляляляяя и тн, хахаха, аре плюйте сега, какво да направя като мразя ингилизи

1. повози се в тяхно такси и ще разбереш защо още ги ползват. Не може да стравняваш нещо, което си ползвал с нещо, което не си и да си обективен. 2.Какъв ти е проблема с автобусите? Това, че побират повече седнали пътници без да са като влакова композиция ли? 3.Валутата им е основна в един съюз в пъти по-голям от ЕС и като брой население и като територия. освен това е по стабилна от еврото. 4. От предното и от това, че над британската империя слънцето навремето не залязвало е нормално да имат високо самочувствие.Ти защо нямаш? 5.Това, че си видял някъде няколко пияни англичани не значи, че всички са такива. Казвам го след като съм обиколил доста от Лизард поинт на юг до Единбург на север. Иначе пияници от всякакви националности има на всякъде. 6. Техните политици за разлика от нашите винаги са си гледали техните а не чуждите интереси. Като пропуснеш всичко, което съм изредил се замисли великият Буров за кои две нации казва, че са единствените велики на света. Сигурно е имал причина да посочи точно тях.

дизайна на превозните средства имах предвид, че са смешни, не ги бива в това, факт, то пак може да е голямо, но няма нужда да е грозно, от европа бягат, понеже се имат за нещо повече, да не би икономически да са по-силни от немците, не са, ама едните са в еврозоната, какво спечели англия като не е с останалите, нищо пак е криза и там. Кухня англичаните нямат, още един факт, като природа също е оскъдна работа, ако не са ам. да ги въоръжават и там ги няма. Преди британската империя е имало и други, сега ги няма, няма я вече и нея, ако броиш САЩ, но едва ли може да се приравни, освен езика, който също се видоизменя бързо. Хубаво ти си ги харесваш, а аз просто си изказвам моето мнение, а то е, че вече са бита карта и много дразнят с порядките си от миналото.

Ти нали разбираш, че това телефонче и представянето му е ебавка с хипстърите... В смисъл, разбирам, че имаш някакви проблеми и имаш нужда да мразиш нещо, но точно тази статия не е много подходяща.

Аз пък си купик швейцарско ножче с 61 функции. 61. - gsm, 60.- електрошок, 59 .- фенерче и т.н. за 85 евро. Горе долу по евро и половина за фунция. Като ги разтворя всичкити прилича на марсоход.

Ей затуй обичам да чета коментари :)))

че те коментарите са винаги по интересни от статиите :)

...функция 58 "Китайско-френски речник" има ли? Щото е напълно възможно да са измазали Китайската стена с него, преди да го пуснат в продажба в Швейцария. Един вид гаранция за качество и издържливост...

Колкото по-скъп телефон ползваш толкова повече разбираш, че единственотата екстра, която ти трябва е Ало-то, 'господа вижте ме кой съм'.

На мен милипсват старите мобифони. Много хубава работа вършеха. Ставаха за чук, чесалка и дори за самозащита ! Освен тва като ги носиш всички разбираха че ги имаш, нямаше как да се скрият в джоба :)

Перфектен телефон, но му намирам един кусур, който е съществен. Какво е пречело в този огромен корпус да поместят една батерия поне 3000 mAh, че дори и нагоре? С тази антена, предполага се, че има и силен тунер и батерия изкарваща половин месец оперативна работа щеше да избие рибата и да засрами 75% от съвремените телефони...

Антенката е чудесна да си чешеш ухото или някъде другаде :)))))

Вибрация на антенката дали има :D

батерия от 3000mAh е вече изключително опасна, защото съдър-жа голяма енергия и при късо или друг случай става като бомба! Все още не могат да решат проблема ако някой реши да я разглоби и човърка!

Ами да сложат две по 1500 вързани последователно...

не те ли е страх да ползваш лаптоп в скута, тогава?:)))

За пореден път англичаните се доказаха ,че са ТЪПИ и КУХИ като градински лейки. Най добре ще е да се качат на каруцата и с лък и стрели право е гората .........баси простата нация.

не знам колко са прости, но ако не беше Сър Тим Бърнърс-Лий ти нямаше да пишеш твоите "умни" коментари тук.

баси и глупостта, а ако нямаше ток, пластмаса, платки, чипове, кабел и тн? Стига с тия индивидуалностти, цивилизацията ни я има щото е имало както сърове, така и роби иначе съра ти, който и да е едва ли е използвал чук и наковалня за да си създаде творението (и едва ли ползваме същото от тогава)

Забравили са да споменат, че с него можеш да си чукаш орехи и да забиваш пирони. А антенката става за почесване на носа и гърба и почистване на ушите.

Много е малък. Не е ли достатъчно голям за да му трябва раница . значи не е достатъчно добър!

искам го!

Носталгично... :) Аз още си пазя първия телефон от преди 13 години - Ericsson A1018S.

Аз имам още по-стар Нокия 640 - мобифон :)

Chefo77

Аз имах Benefon Delta, но го махнах, за да сложа на негово място микровълновата ... :)

БРЦК

За домашен телефон е перфектен. Ако интегрират и 1 електрошок и става задължителен за дома.

Следващия модел може да разгъва палка вместо антена.

Разбирам носталгията на някои хора, но чааак па 60 евро ....

Пропуснали са да опишат най-голямото приложение на този телефон: Самозащита - с него е лесно да обезвредиш противник на разстояние до около 10тина метра, хвърляйки телефона по него :)

Не, не - най-важната функция - бъркане в ухото с антената, изпитана българска рецепта от 90-те!

Става и за чупене на орехи.

Струва ми се, че един айфон с алуминиев капак е по-добър, ако нещо трябва да се хвърля по някой.

Защо цъкате минуси бе? Някой да не би да твърди, че алумин панел е по-лош за хвърляне от пластмаса??? Ай-зомбита такива, като настъпани квичите.