Коментари - Туитър удвоява лимита за броя на знаците в съобщенията | IT.dir.bg
назад

Туитър удвоява лимита за броя на знаците в съобщенията

След успешен тест Туитър реши да удвои максималната дължина на съобщенията и да премине от 140 към 280 символа, съобщи американската компания.

Обратно в новината

Коментари - Туитър удвоява лимита за броя на знаците в съобщенията | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как стои въпросът с кирилицата, при която знаците се увеличават умножено по 8?

Сега и пазарната им капитализация ще се удвои от 15 на 30 милиарда. Ово е икономика! Това е да си технологичният лидер на свободния свят!

Лимитът първо трябва да отпадне за съобщенията на италиански :-)

Това е най-стисната компания във вселенски мащаб. Нищо не им пречи да махнат ограничението на дължината, но сякаш се правят на интересни. Карат хората, включително и Тръмп, да пишат по няколко туита един след друг, за да могат да си изкажат мисълта, вместо да направят нещата просто като хората.

Явно въобще не сте разбрали смисъла на Twitter и на ограничението. Как ще принудите някой да си формулира мисълта в едно кратко изречение, ако стандартно му трябват поне две страници за увод? И по-важното: кой въобще ще иска да го чете. За плямпалниците има Facebook, за по-сериозно настроените писатели има блогове. Не е за подценяване и въпросът: ако Twitter премахне напълно ограничението за дължина, какво ще го отличава от Facebook и другите социални мрежи или дори от най-обикновен форум? За мен 280 символа са твърде много. Сега спамът ще се удвои.

А за кирилицата нищо не се споменава, или тя е в графата"йероглифи"

те не ни смятат за хора, тръгнал си да питаш за кирилата.