Коментари - Русия ще вози туристи около Луната | IT.dir.bg
назад

Русия ще вози туристи около Луната

Руската "РКК Энергия" планира през 2021 - 2022 година да представи на международния туристически пазар ексклузивна услуга, включваща обиколка около Луната.

Обратно в новината

Коментари - Русия ще вози туристи около Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще, ще, ще, аман бе! Само бъдеще време освен въоръжаването за убийсво преди всичко на европейци а са обърнали гръб на бъдещите си завоеватели от небесната империя!

тази работа със скачване на два модула в околоземна орбита руснацитя си я приказват от преди 50 години. След като не можаха да направят достатъчно мощна ракета (Н1 е названието й), те възприеха този компромисен вариант. Апаратите "Зонд" още тогава правиха обиколко на Луната. Апропо, това е безпилотния вариан на Союз за Луната. Даже и някои кацаха. Но... никога с хора. Единствено програмата "Аполо" беше направена така че да може сравнително безопасно човек да ходи до Луната и да се върне жив. И какво? русмнаците планират да направят т.н. "flyback" след 5 години. А американците са го направили преди 50. И с еканят да го направят пак след година или 2. Вече с чисто комерсиална цел. Ето колко са изостанали руснаците.

Не се вързвай на играта руснаци и американци.. Едни и същи боклци и лъжци... Няма ходене на Луната. Това е пълен цирк. Виж доказателства и смешните снимки от там.. 1000 несъответствия. Факт!

Прител,случайно да си чувал за ракетата носител Енергия? Вариант с четири странични ускорителя около водородния блок 105 тона,максимален с осем 175 при положение че се изстрелва от Байконур определено не е най идеалното място за изстрелване на ракети спрямо екватора.Щото ако не знаеш H1 имала 50MN тяга,почти 1,5 по мощна първа степен именно поради тази причина.

В Русия всичко е в бъдеще време...

За последно кога друг освен руснаците са пращат хора в космоса? Май китайците имаха такъв опит, но да го изключим. Имаше и един скачащ почти от космоса с парашут, дето окраднали идеята от българин, но там бе микро капсулка и не на такава височина.

Русия? Туристи? Около Луната? Мухахахахахахахахаха!

ку..ви ще връткат и около Луната за още1 млн. рубли.

Поясът на Ван Алън е ФАКТ - та по тази логика хайде сега ми обяснете как така американците кацнаха на Луната !!!!

Ко разбираш пък ти от поясите на Ван Алън?

Най ме кефят тъпунгери като тебе. Поясът на Ван Алън е факт, ама знаеш ли колко е радиацията там? А че се пресича за 4 часа в най-дебелата си част?, А че се простира до 40 градуса ширина? А че може да се заобиколи или пресече в края за минути? А знаеш ли каква радиация има в тоя пояс? Че за протоните е достатъчна тънка алуминиева защита и най-обикновен найлон? Да, пояса е факт. Обаче и преминаването през него без проблем е факт, И това че си тъп трол също е факт.

Dimi

Ами не е съвсем така, алуминия хич не е достатъчен... При 3мм защита от алуминий при преминаване врез вътрешния и външния пояс еквивалентната доза от облъчването е 25 сиверта (Sv) като се смята, че 5 Sv са смъртоносни за човека... това измерено от твоите любимци от САЩ. Така, че не е толкова просто с малко алуминий и найлон да се реши проблема... При полетите на аполо наистина са пресичали най-тънката част на външния пояс с висока скорост и по този начин са намалили облъчването до приемливи стойности...

МОЛЯ ВИ, за да ви повярва някой, върнете си сметалцата по киосковете !!Оставете разходките на който трябва !!!

сметалата са за киосковете верно . те тез са инджинери бре , сметат със логаритметични линийки :))) ... не ги подценявай .

Еее, а толкова хора се кълняха в пръстените на Ван Ален... Сега, дано руснаците успеят да го направят и ако е възможно да прелят над местата на които кацаха американците... Тогава се надявам един изключително глупав и безсмислен спор да спре и някои хора да си поемат дъх и да помислят малко.

Съмнителна работа. Американците стъпиха там няколко пъти и не се сетиха да возят туристи, че руснаците ли?! Освен това, колко хора имат 120 милиона и то във възраст подходяща да тренират за космонавки няколко години. Това е от сферата на фантастиката.

Ще вози ,хубаво, но еднопосочно или с връщане. И при двата случая се отказвам и тук ми е добре

обиколката ще я правят с летящата версия на Армата ...

Темата за "спейс" туризъм е доста популярна, ама хайде да говорим нещата след като е ясно че ще стане! Дори Илън Мъск все още само фантазира но да видим какво ще покаже бъдещето. Иначе всички знаем какъв успех жъне руската популярност из нашите ширини така че "фейк нюз" ще има и то доста. П.П. Добре че Тръмп стана президент та да има малко разнообразие!

Рушаните пак са пили в повече и фантазират. Време е за мариня от кисели краставички и зеле

екскурцията ще трае около 6 дена... А возкурцията колко ще трае? Гогов, гогов... джудже журналистическо... че чак и редактор...

"Руснаците планират и да възобновят туристическите полети до МКС могат да бъдат възобновени. "???

Ако проявя европейски патриотизъм , бих рекал че с 9 ускорителя на твърдо гориво 160 тона 145 гориво и 15 структурна маса и 3.3 тона interstage, 6 P80 приблизително 100 тона от които 10 тона структурна маса и 3 първаи степени от ариана 6 149 тона гориво и 15 тона структурна маса, централния 20 тона структурна маса с два двигателй и кросфадинг . Та всичко 2540 тона стартова маса извежда 120 тона на ниска земна орбита и 37 на ниска лунна орбита - колкото Сатурн 5 . И това за около 300 милиона евро

с четвъта степен с да винчи двигатели . Цената скачас около 50 милиона евро

"Новата цел изисква сериозна модернизация на кораба, в списъка на необходимите доработки "Известия" споменават НОВИ СИСТЕМИ ЗА РАДИАЦИОННА ЗАЩИТА, приземяване и ускорение." Оригиналният цитат от ТАСС: "Новая цель потребует серьезной модернизации корабля, в числе необходимых доработок "Известия" упоминают новые системы радиационной защиты, посадки и разгона." Това за поясите на Ван Алън е пълна глупост и не фигурира в нито една от многото статии, които представят новината; изключае тази на ДИР-а.

Тъпунгер, лъжлив! Що пропускаш предното изречение: Однако используемые в настоящее время "Союзы" рассчитаны на доставку космонавтов к МКС и обратно и не могут быть использованы для полетов к спутнику Земли. Освен това има редица статии по въпроса и а ти кретемче се вглеждаш в една. Ами прочети и статията: Миллиардеров приглашают на Луну

А что такое слово "кретеМче"?

мееееееееееее

Полит маймуните пак са заврели вентилатора в лай-нарката и никакъв шанс за изключване.

БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА-РУСИЯ ВЪВЕДЕ КУПОННА СИСТЕМА В СТРАНАТА А ЩЕ ПРАВИ ЕКСКУРЗИИ.НЯМА ЛОГИКА.ПРОСТА РЕКЛАМА СТОЯЩА НА ГЛИНЕНИ КРАКА.

драгон на мошеника копие на бай Стиви - Мъск нещо не рачил да се скачи със МКС ....иначе биндзин в Краварско бол...

А пък руското Знаме на победата изгоря, когато миналата година Прогреса за пореден път не успя да се скачи за МКС и падна изгаряйки в атмосферата. Пък на Мъск корабчето вече го разтовариха на МКС и си е живо и здраво

ХА-ХА-ХА! Разсмяха ме от сърце. Ми то ей го къде е 2022 г.! Сега сме 2017 г., нали не се бъркам нещо? Като извадим по-малката цифра от по-голямата и получаваме... има-няма 5 годинки нали? Да не би да сме 1917 г.? Ама не сме май. Щото ВОСР отдавна е минала и заминала. А да не би руската космическа агенция да се е объркала? Да е планирала туристическите полети за 2122 година? И за 12 милиарда долара няма да могат да осигурят туристически билет за един човек, бас ловя! Не съм космически инженер, нито космонавт, обаче мисля че не е нужно за да го разбера. Американците спечелиха надпреварата за Луната най-вече с много пари, които руснаците нямаха. Е, и с учени разбира се, но само с умни глави без пари пак не става...

и без зелените хартийки, побъркали света. Стигат само безграничен мерак и необятни ресурси.

сега нещи и Краврите щели пак до Луната ама Стенсли Кубрик се спомина та хич не ги виждам тия "изпреварилите" )))))

Шансът да умрете на тази екскурзия е 76%.

А, чудесно! Пък аз се бях притеснил, когато ми казаха, че е 77%! А то били само 76%!

Ами руснаците построиха комунизма в Русия и сега ще ходят да го строят на Луната.

руснакът да построи южен поток първо, преди да се хвърля на лунен поток. все пак тука само на 2000 метра под водата щяха да слагат тръби и се отказаха, щото разбраха, че е лудост. за сведение при северен поток тръбите са на 100 метра под водата. а при лунен поток ще са на 400 000 000 метра над небето.

нещо с ха син поток да ни кажеш как са ръбите ...тоя дето го нгаправиха заради титана икономист - мнагалето от сливница костофф? той май си работи а? смехуранчо си ти май а и лизач добър? как е езика как е?

Тъпунгер нещастен, Син поток не е направен заради Костов. Костов отказа да се включи в него и да внасяме газ през Турция. Затова Руснаците го направиха малък и вместо ние да внасяме от Турция, Турция ПРОДЪЛЖИ, повтарям за тъпите боклуци като теб, Турция ПРОДЪЛЖИ да внася газ през България и вместо да се набутаме с пари за строежа и да плащаме на Турция, всяка година сега получаваме НИЕ по 100 милиона от Турция.

Услугата за богатите самоубийци включва и пиене на бояришник, за да е по весела кончината им на летящата муджишка катафалка. Муджиците са намерили начин да стабилизират слапаната си икономика след спада на цената на петрола. Молодци

Защо до луната бе? Много близко. На вас руснаците подхожда разходка поне до слънцето. Слънцето има много злато. Нали е жълто. Та от там рашата ще може да разпределя светлината и топлината към земята. На нас от там ще праща дружба. Казал го е нашия "вожд". Дружбата ни с тях е като слънцето и въздуха. А ние ще коленичим и благодарим за "дружбата".

Стояне, Стояне... Редактор ли си, лукова глава ли си... Прочете ли изобщо какво си пуснал...

толкова си може момето!

Дааа, руснаците говорят за радиацията, за бързо кръгче около Луната, и обратно към Земята... А лудите говеда и техните малоумни гъзолизци европутаците, ни обясняват, как лудите говеда били кацали на Луната преди близо 60 години!!!!! То радиацията за тях не е важала! И краварското знаме се вееше на лунния вакум!!!! Смех в залата, смех!

И как ти малоумнико неграмотен, прецени че знамето се е веело??? Знамето се развява само в момента, когато се разпъва.....закрепено е на телескопичен държател тъпако!!!!

американците са толкоз тъпи, че са си мислели, че на луната духа вятър във вакуума и са пуснали машината за вятър в студиото. все пак филмът за кацането се снима в студио и няма, как да духа вятър без вентилатор.

И аз ще се запиша, ако има кончити и еврогейове с големи вурстове да им се изкефя на една окололунна хомо оргийка. Ако има и някой готин кравар още по-добре. Нали съм нелегално хомо. Факт!

Олигофрен малоумен! И затова се вее 5 минути ли бе кретен!

Всеки екскурзиант задълително ще трябва да има близнак. Единия го пращаме на екскурзия до Луната, другия го показваме, като доказателство, че се е върнал.

абе, кретен, посочи един единствен авторитетен руснак, които е отрекъл аполо? ти си срам за руссия и русофилята!!

По-скоро бих казал, че тази поредна конспиративна теория е измислена в САЩ и се повтаря от много американци, които твърдят че са "убедени и имат неоспорими доказателства" за това. Оттам тръгва, така че няма нищо общо с русофилията. В Русия тази мода никога не е съществувала и никой руснак не е твърдял, че американците не са стъпвали на Луната. Но знам ли, сега тази мода може да е привнесена от САЩ. Но пак се съмнявам. Най-вече това е в полза на българите-русофили.

Не бе, не е така. Руснаците могат и по-дълго да обикалят около Луната без да ги хване радиацията. Щото имат тренинг, закалка. От Черенобил!

Абе да питам руските фенове да ми обяснят, как смятат руските таксиджии да прекарат туристите живи през Ван Алъновите пояси, че нормално разправяте, че през тях жив човек не може да мине?

Аз и мойте колеги олигофрени гейовете от Козяк, сме толкова прости и дебилни, че още вярваме че хамериканците са били на Луната! Затова и трябва да намалим лапането на черни банани и поемането им отзад. Сигурно защото сме дебили, не знаем какво е слънчева радиация и вакум! Но затова пък винаги сме се кефили, как хамериканския флаг се вее на лунния вятър!

Веднага ги обяснявам - прегледах много статии на руски, в никоя не твърдят, че "няма нужда от радиационна защита". Напротив, ето ти цитат от ТАСС: "Новая цель потребует серьезной модернизации корабля, в числе необходимых доработок "Известия" упоминают новые системы радиационной защиты, посадки и разгона." Значи, някой е правил свободни съчинения относно поясите на Ван Алън. А, относно краварите - те твърдят, че са кацали на Луната през 1969г. За последните 50 години науката е напреднала значително. Особено в насока композитни материали и използването им.

1985-та. Партийно събрание. Председателят надъхва присъстващите: -.... излязохме в Космоса, обиколихме Земята. След няколко години ще отидем и на Луната, след десетина години - на Марс... Един от присъстващите вдига плахо ръка: - Ами.. такова.. до Париж кога ще можем да отидем ?

Ще отидат.....до нивата да берат лук....

А така таварищ Путин. Надъхвайте русофилистията, че новините в сегашно време са само за нови оръжия, другото не е за казване. А като чуят путлерастите за хубавите идеи ще се метнат на амбразурата с ерекция да славят великая и могучая и космическите им войски и таксита.

ще летим някой ден, ще доде коминизма, ще сме равни, ама никога не ЩЕ се случи. Наздраве, Ще се напием безпаметно и Ще си лафим.

Ейййй браво на Руснаците, само те го могат!

Ще, ще... :))) Това ще е малко след като построят Южен паток, Сила Сибири, газопроводите под Хималаите и Евразийския съюз нали? :))))) Баси смешниците пияни!

Пълни нещастници

Има нещо хубаво, че плана е за след 5 години, а не за след 50 и ако се издъни ще има хора носещи отговорност.

Цената е множко, но ще е за първите двама, трима, после китайците ще се усетят и ще почнат да предлагат същата услуга за стотина хиляди долара, колкото би била цената при достигане на масовост на услугата. Тогава всичко ще се нормализира.

Дир.бг поне вие си четете статиите! Що за финал: "Руснаците планират и да възобновят туристическите полети до МКС могат да бъдат възобновени."?!?!?!

Той Стою Гогов е всепризнат експерт и по материята, и по българския език. Като му видиш името над статията - чети я, все едно четеш вестник "Стършел" :) Помага за доброто храносмилане...

Не може да не отбележи че пак има "ще".иначе лошо няма.все пак кой ли ще се кихне 120 милиона да трепери 6 дена...не знам.

ГЛААД! ЩЕ ИЗПУКАТ ОТ ГЛАД РУШНЯЦИТЕ, РЕШИЛИ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ КОСМОСА. А АКО НЯКОЙ СЕ КАЧИ НА РУСКАТА БРЪКМА НИЩО ДОБРО НЕ ГО ОЧАКВА.

Ама как няма да отидат рашките бе, след като е използвана частицата за бъдеще време ЩЕ. Скоро се очаква в РОССИЯ да спрат и да пият, да да не ми ли вярвате. Скоро ЩЕ имат и пътища и кенефи и вода в болниците, че за сега няма във всички.

При американците, ще не съществува ли?

Съществува, но те и го ПРАВЯТ. Разшките само ще-ткат. Поддържат си магията над грандоманско-настроеното население, дето живее по-зле и от Албания, но все се имат за нещо много... за тва им трябват такива ЩЕта - чиста фантасмагория, ма държи пияните блядове в гордост и подчинение.

Крайно време е редакторЪТ да си прочете статията и коригира грешките-..пан" вместо план и...другите.....

И все пак неясна остава огромната злоба към Путин! Това израз на слаби нерви ли е?

Злоба изпитват само низшите духом, а те по правило са русофили. Ние, нормалните хора, просто не го харесваме. Той се държи с руснаците точно както Хитлер с германците втората световна - надува им самочувствието с лъжи и демагогия, и нищо чудно пак да нападне! Разликите са, че германците са нация техническа и са дисциплинирани. Руснаците не са нито едно от двете. И за разлика от втората световна, ако избухне война, целия свят ще е срещу Русия, и ако не играят атомни оръжия, Русия ще бъде прегазена за две седмици. Максимум. Ти искаш ли го това? Аз не - имам доста познати руснаци и украинци - сами по себе си страхорни хора.

Целият свят няма да е срещу Русия.Сменете ги малко тези точки малко.....

Първата обиколка да е безплатна за всички русофили, путинисти и Путин лично!

И за тръмпанарите! :)))

Наздарове с бояришник, за Родину, за Сталину за Путину!!!

Според официална информация, модернизацията ще се състои в добавянето на още 6 бойни глави, които ще са достатъчни за целия път до Луната.

В допълнителния модул дето ще се скачва на околоземна орбита със "Союз" е най-важната част-кенефа. Щото "Союзите" след толкова ъпгрейти до сега продължават да немат кенеф.

Аз съм си мислила дали пресоване на лайната не би било добро решение. Държат ги неколко седмици да се разтаковат и после торят биониката на кораба. Но не казвам повече, да не ми откраднете патента :)

Ще, ще, ама руснаците и наса имат реалните цени за дългосрочни полети. 10 к$ за килограм изстрелване и 90к$ за килограм върнато. Засега замо индийците чупят цената с 3к$ за килограм изстрелян нежив товар без цени за връщане. Мъзг-ата мноо сака да кърти кинти ама няма мини за добив на титан. Тъй че дотам с хотелскоте услуги. Титан само от рашките. Дотогава единствената конкуренция ще е в еднопосочните полети. И НАСА и Роскосмос го доказаха за последните 50-60 г. - евтини еднопосочни без шанс за връщане на жива материя. Всичко останало е ала бала холивудски сценарии.

Нещо не виждам путлерстките боклуци, отричащи едно от най-големите постижения на българи - кацането на Луната, да пишат нещо за Мосфилм и невъзможността да се минат поясите на Ван Алън от жив човек

ма па затова ракетния отпадък е тука и си плямпа дивотиите за любимия му мосфилм,явно носталгията е голяма

къде го видя. тоя боклук АК-47 още не се е появил да ръси тъпизми

ооо ракетния спец,пак ли имаш сантименти към мосфилм бе,явно преди яко те е лазила русофилиятя а чиче,аман от дърти комундели

Доколкото си спомням един от доводите на хората твърдящи че САЩ не са стъпвали на Луната беше че радиацията там е смъртоносна за човека. Нещо май се обръщат нещата.

След няколко месеца китайците ще направят първият безпилотен полет до Луната с връщане на Земята. Догодина ще има втори, а след още една година китайците ще кацнат на Луната.