Турция изпита успешно ракетен двигател за мисия до Луната

През месец май ще е тестовото стартиран, а мисията на безпилотен космически кораб до естествения спътник на Земята ще е през 2023 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ракетен двигател-анадолу- дюнер-турбо- инжекцион спейс........

Щом и гаджала прави ракетни двигатели, значи всеки може при малко желание. На снимката виждам една барака а не космудрум. Подозрението ми е че чичко Мъск е замесен в тази работа. Както и самият Ердоган спомена преди няколко седмици. Иначе турски ракетен двигател....е като прасета в космоса. После, не забравяйте че турските медии се контролират от Мустакатият Манаф, а той държи по простите турчоля да бъдат постояно облъчвани с "постиженията" на Турция. Преди месец се тиражираше по медиите как турските коробостроителници щели да правят турски военни кораби. Макар че МТГ Делфин във Варна също може, това не се парадира по медиите като напредък или постижение. Не знам какви са постиженията на Турция, но знам че България още ги води по олимпидаите по математика. А математиката е ключова в такива научни упражнения. Така че, ако Турция може, то тогава и ние можем ако се даде поръчка!

Прикрита програма за междуконтинентални балистични ракети.

Не съм сигурен. Циганите от Пакистан имат ядрени оръжия и могът просто да ги дадат на фесовете. Пакитата па ги откраднаха от Запада (компонентите де, не самите оръжия).

Пожелавам успех на всички, които се опитват да следват мечтите си. Защо не? Колкото повече глави мислят за развитие и поглед напред, толкова по-голям шанс имаме да отлепим от тази планета. Успех на комшиите, само да не направят някой золум без да искат!

Следващият път еврочинвниците ще седят по турски на килима!

те за смотаните си дронове не могат да направят обикновен двигател, че купуват вносен, пък ще ми правят ракетен! Тия съвсем на зеха за будали!

Иванчо съвсем си се накал бе . За дронове само произвеждат 9 различни двигателя! От които експортират и на ... САЩ!!! Първо си направи памперси па после говори че на голо дупе сто пищови............

Какво е "хибриден ракетен двигател" ? Бензин и пропан ли?

Килим и ластик

Който е паднал от Марс, как му е лесно да иде на Луната.

Наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър пусна плочата "а ние кога" вместо идиотизмите си за мисиите Аполо, LOL. Щом не идва от цивилизования свят може, дааа. Ако и да е на етап "засега нищо". Баси дебилите са тия дето спускат на руските тролове задачите ей.

Едно е да направиш изпитание на запалване на двигател, друго е след две години да имаш мисия на безпилотен апарат. Да пожелаем успех на комшиите. Доста работа и доста предизвикателства

Напреднали са с материала

А ние кога?!

Щом дойде Ф-16 и ...

Не ти ли писна да си все посран от жалки агит напъни бе.

Единия краде, от народа и ЕС, а другия строи и развива страната си.

Първите ибрикчии да стъпят на луната около 2024 година, а няколко месеца по-късно ще бъде открит и първият лунен харем.

Някой знае ли нещо за българската космическа програма?

първо да започнем с двама космонавта и куп космически изследвания включително и как растат доматите в безтегловност :) . По времето на СИВ даже и руснаците ни даваха да правим модули за орбиталната станция и техни спътници. На БАН де. Ама никога сне сме се изхвърляли със собствена ракета-носител, космодрум, че даже и мераци да ходим до Луната. Най-много някой спътник, изстрелян със съветска ракета, най-често Протон или Енергия с РД-тата на Енергомаш

Ако те интересува, хвани почети малко. В днешно време информация се намира лесно (освен ако не си в расия или северна корея, разбира се).

Това в ,,бедния социализъм" , а сега в ,, богата демокрация" ?

Посмали, манго...

Тя им на знамето пък те още не са ходили до там ?!

Използва две степени, първата работи на пречистен вазелин, втората на молитва.

А нашата - на американски обещания и за това невидима .

копейко

Е нали са сложили луната на байрака . Сега се пробват да стигнат до нея .

Амуджите ток и вода нямат по къщите нямат . Тръгнали към луната . Боже прости.

Амуджите строят 4 ядрени реактора в момента и подготвят още 2 до българската граница под Инеаада. След 10 години ще им биеш тимберица в земята за ток.

При Акюю и Инеада реактори строят руснаците. Впрочем не зная и дали ги строят, че имаше някакви търкания между трурците и Росатом та бяха замразили проекта за известно време

Бе то и 90% столичанйе стават , столичани понеже виждат , че кенефа може и да не е навън ...

След десет години производството на електроенергия ще е децентрализирано и основен източник ще са соларните панели. Съхранението на електроенергия ще се случва в батерии, като тези, които строи Tesla. Ядрената енергетика ще е отживелица в средата на 21 век

"ще се случва" Госта, до тук ли ти стигат познанията по български език? "Съхранението на електроенергия ще се случва в батерии," Господииии, Господи!... Съхранението на енергия не се "случва", драги ми многознайко!

Белким намерят алах на отвъдната страна на луната.

Теяше вземат да изпреварят найлон муск ха.ха.ха...

BajMihal

Да сравняваш цяла държава с една частна компания е смешно. Но дори и сега Мъск изпревари любимата ти Роскосмос, като и взе почти всички договори за товари. А турците ще ги видим, засега само пропаганда. Като почнат тестовете на прототипите се надявам да показват както показва Спейсекс - ВСИЧКИ опити, дори неуспешните. Това Роскосмос не го правят (попитай се защо). Надявам се турците да го направят, НО МНОГО МЕ СЪМНЯВА.

Турция разработва оръжия под претекст за космически изследвания, а САЩ, Европа и Израел спят.

Космосът отдавна не е привилегия на СССР и САЩ! Вече и Албания ще може да изпрати космонавти в орбита около Земята! Сега борбата е за Луната, а после за Марс!

А ние пак ще чакаме някой да ни ,,извози" ?

вече сме в безтегловност.

ли космическа агенция изобщо? Как се казва турската ракета носител, къде и е космодрума и колко пуска има досега? За САЩ, ЕС, Китай, Индия и Япония знаем

Има, има.

космическа агенция. Добре, няколко човека получават заплати. Ама другите работи? Ракета, двигател, космодрум, пускове, космически опит изобщо някакъв? Пропуснах и Северна Корея, чиито ракети най-вероятно обаче са по китайски технологии, че навлизат в близкия Космос

Уйду Фърлатма Системи - така се казва турският космически ракетен комплекс. Питаш - отговарям.

:) Ще проверя

Ракетата се казва Минаре.

Анадолци в космосааа

Българи в Европааа

ще сложите овцата и фуража за нея и как ще издържи ускорението. Щото нали ....

Факт, бе тъпак! Цяла България барабар с всички граждани е в Европа и в Европейския съюз.