Турция се кани да покори Луната през 2023 г.

Първото изстрелване ще бъде извършено в сътрудничество с международни компании

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В чували ли ви доставят изплащаните за троленето турски лири, първо през машините за балиране и после балираните милиарди турски лири у плевнята... Спор няма, Турция имат добре функционираща и ефективна военна, оръжейна и авиационна индустрия инвестират в нови технологии работят заедно с други държави по съвместни програми и си сътрудничат в областа на медицината и информационните технологии. Научнотехническото им разузнаване е пуснало яко пипала по Европа, САЩ, Канада, Австралия, Великобритания.

И този започна да копира побратимия си от Банкя със лъжите Наближат ли избори са готови и пресно лаино да изядат и куп обещание А после кои ебал ебал Кои не е да е

Скоро ще се пльосне на луната. И после?

Абе може и да си хейтиме но хоратаработят в посока производство и заводи не се затварят. Пък ние сме колония командвана от посолството на байдън.

Абе като гледам президента главния прокурор и министър председателя и броя руснаци български министър председатели ми се струва че имаш грешка не в колонията а в империята.

Политическата ни класа е за гинес. Успяват и на двете посоки да си завъртят гЗ, ех само да впрегнем тая енергия за завъртане на Гз в производството на електричество, ще свети цялата родина денонощно.

Логично, след като полумесецът е зашит на знамето им.

Ще я покоряват откъм тъмната й страна...

"Покори"? По-скоро "достигне" ;)

Сигурно извънземните са купили лиценза за кюнефето и дюнера и комшийте бързат да доставят мострите на тъмната страна на луната!

ЗА ВЕРТИКАЛНИЯТ ГРИЛ ДА МОЖЕ, НО КЮФТЕ(БАЛКАНСКА СКАРА) И ДЮНЕР(ГРЪЦКИ ГИРОС) НЕ СА ТУРСКИ СПЕЦИАЛИТЕТИ..???? ТУРЦИТЕ ИМАТ 5 СПЕЦИАЛИТЕТА НА КРЪСТ, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ОТ КАВКАЗКА КУХНЯ, ГРЪЦКА, БЪЛГАРСКА, ЮГОСЛАВСКА, АРАБСКА И ТН

В Турция преди да гледат към луната да решат земните си проблеми-например извратенията със позволените детски бракове.

Абе да се раберат с макетата, че нали - Луно, Луно, земльо македонска!

В Турция опитите мъж да забременее продължавт.

Всяко минаре- ракета Всяка джамия- космическа станция Всеки имам- космонавт

съюз между вековни врагове ?! да видим дали ще е "вечен" ?!

РУСИЯ и османската империя е едно!!!!! СССР и Турция друго!!!!! А Русия на Путин и Турция на Ердоган нещо съвсем различно. Тва е малко като да ги набъркаш римската империя Мусолини и сегашния главен камилар на Либия

Какво, нов вилает? Затова ли "тренират" по изстрелването в Сирия? Но ако може, преди да отправят дзъркели нагоре, да се огледат и да си спретнат Анадола, после с фантасмагориите. И като кацнат, без маанета и дюнери! Анадънмо, челеби?

приказвай си колкото си искаш глупости ама турците са на 30 години напред от нас

Те ще отидат... Ама ние къде сме.... Заебите турците...... НИЕ КЪДЕ СМЕ пак на последните места във всички класации

Даже ваксини, платени, не ни доставят!

тулупа нали се биеше в гърдите че за 2 часа щял да донесе ваксини със самолета и кво стана???

Глупости. България е изстреляла 3 спътника-2 от държавата-България 1300-още през 1981г, и преди няколко години българска частна компания изстреля частен български спътник. Освен това България е пратила два космонавта в орбита. А турците-колко космонавта имат?

Турците са вече много по напред от нас по всички показатели.Те не стоят на място, а се развиват. Само дебилите не вярват, че е така. Тим български дипломи за висше образование не признават!

Точно така е! На светлинни години са преди нас, обаче българчето е дъ бест!

Ти явно не си ходил в турция

Типично за всеки диктатор. Държавата му е във финансова криза, а той праща ракета на Луната... Със какво това ще подобри живота на народа му не се обсъжда.

Руснаците му викат ПОКАЗУХА!

не че нещо ИДИОТИ прости.. ама САЩ имат трилиони дългове към Китай...ама пак си пращат ракети в космоса нали...

Че те и Сащ са във финансова криза! 1 трилион долара всяка година дефицит по външно търговското им салдо. Ма си джиткат до Марс!

А Боку и Теменужка започват да строят седми реактор в АЕЦ Козлодуй!

много по-логично и прагматично е , от инженерно-техническа гледна точка, да направиш "разширение" на нещо съществуващо и функциониращо, вместо да набухаш много повече пари за стр-во на нещо ново, притова - в силно земетръсна зона !

Леко да не я подмине

Австралопитеците на луната ще ходят - хахаха

Представяш ли си? Те ше отидат, а ние даже и не планираме. Смях, висшата раса българите!

А за ядрената енергетика на двете страни няма да коментирам.

Турция покорява луната а ние не можем едни ваксини да осигурим за заразените.

Турция мечтае! А България, която е върхът на човешката цивилзация, даже и не смее, да мечтае.

Без разрешение от ЕС не може!

Когато обяснявах, че Луната и Марс са мисии, които са безмислени, тука ми опонираха! Сега, когато Турция се включва, всички реват, че това е безмислена лудост!

6 милионна България се подиграва на 80 милионна Турция! Даа, макетата са ни братя. И укрите.

Тъпако, ние сме на 107 място по население, та това че едните да по-многобройни обикновено се дължи точно на ниска средна необразованост.

Ето го и простакът Дада! Най ми е кеф, наемен работник, да ми обяснява нещата! Я си върви на поточната линия и не се пъхай сред умните!

Неудачно заглавие + нескопосана статия. 1. Природата никога не е била и няма да бъде покорена от едно толкова несъвършено и жалко същество като човека. А Луната е част от природата. 2. Какъв е тоя тюрлю гювеч - в една статия да се говори за изпращане на безпилотен апарат към Луната и в същото време за начало на строеж на атомен реактор? Ами като сте почнали в тоя стил сложете и приличен завършек - например, че едикъде си е Истанбул ще открият нов павилион за дюнери. Баси некадърните списвачи на статии! 3. Некадърният управник Ердоган да гледа да закърпи турската икономика вместо да пръска парите по мегаломански проекти: то не бяха ново летище в Истанбул, най-голямата джамия в Истанбул, грандиозни язовири, изкуствен канал между Мраморно и Черно море дублиращ Босфора, сега и апарат за Луната. Това само пълен олигофрен в икономиката може да планира.

Ама нали Луната и Марс бяха мноооого важни? Без тях човечеството няма как да живее!

Мене лично, не ме интересуват колко реактора на еди каква си централа и еди къде си ще бъде включена или изключена!!!! А, това трябва да е рубрика за космос и наука! Жалки сте!!!!!!!!!

Да де! Турция спира да купува ток от България срещу долари и почва да ни продава. Вече иннересува ли те? Още едно перо от износа ни умря!

Турция и в момента не купува ток от България, въпреки, че няма НИТО ЕДИН РАБОТЕЩ ЯДРЕН РЕАКТОР. Докато България намалява производството си заради липса на пазар, а не заради липса на мощности. Защо тъпак като тебе си мисли, че ще купуваме от Турция ток, след като Турция в продължение на 15 години ще изкупува от Акую тока на цена 15,5 цента, докато ние им продаваме нс 4 цента...

Заглавие на новина!!! : Турция се кани да покори Луната през 2023 г После следват упражнения по "журналистика" и "хватки", това е първото: "Турция възнамерява да достави безпилотен космически апарат на Луната през 2023". Следва изречеиние: " Първото изстрелване ще бъде извършено в сътрудничество с международни компании, а през 2028 година Анкара ще реализирана втората фаза на турския проект за изследване на естествения спътник на Земята." И, трето много Важно към темата за космоса и космонавтиката е:" Днес стана ясно, че на 10 март с официална церемония ще започне изграждането на трети реактор на първата турска атомна електроцентрала Аккую"! Може ли някой, който е по-начетен да ми обясни, за какво точно се говори в тази статия? Благодаря на всеки, които ми помогне в този труден за мен момент.

кое точно не разбра ????

Няма смисъл да скролвате коментарите, аз проверих “Нанайси феродо” още не се е изказал по този въпрос. “dp” си седи на компютъра с неизпитите лекарства в канчето и с насълзени очи чака Нанайси да се изкаже, да го оплюе, да си ги изпие и да си ляга. ;) Не ги пие защото знае, че ще заспи и ще го изпусне. Нанайсииии... и аз те чакам да се изкажеш за да ти нащракам минусите и да се хиля как изкрено се ядосваш ;)

Май и ти чакаш Нанайси и не си пиеш хапчетата ? Така ли да те разбирам ?

Само да попитам Сашко ника ти dp ли е ?

Сигурно ще пренесат сглобяема джамия тип лего. И после ще изпратят имам баялдъ.

Доста хитър ход... хем в името на науката и просперитета ще вдъхнови народа си, хем съвсем легално и мазно ще се сдобие с ракето способна да изведе НЕЩО в орбита и технологиията за което ;) .... а както виждаме в някои други страни който има големи ракети си управлява спокойно ;)

чифте пищови (пардон, ракети)

Ама те турците имали дронове, тяхно производство! Че и войни печелят! А ние какво произвеждаме?

Кое точно е техно от дроновете..оптиката - канадска, мотора австрийски..а другото лицензно.

Дронът е техен! Крайният продукт! Това е на пазара. Турски дрон!

А на нас, като подигравка, ни изпратиха посланик с име Мустафа, защото знаят че обичаме турците! Ха ха ха ха ха

Моля, моля, посланик Херо Мустафа е кюрдка по произход. А Ердоган ненавижда кюрдите, вкарал е лидерът на турската кюрдска партия в затвора, вкарал е в затвора и турски кметове-кюрди. Лидерът на кюрдската ПКК Абдулах Йоджалан от 15 години гние в турски затвор. Америка все още не е казала последната си дума за изграждането на независима кюрдска държава в Турция.

Да де, ама има кюрди в парламента! Кюрдска партия! Значи се обичат!

направо Галактическа Османска Империя! С Дарт Сидиъс в ролята на ErrДоган!

По предварителни данни, ракетата ще работи на вазелин и молитви.

всички минарета щяха да са излетели досега...

Ердоган, изгони Помпео, като му каза да си върви в САЩ и не може да му нарежда! Нечувано! При нас, някаква Мустафа, закрива проекти и открива нови, и всички и стаоят мирно! Даже, посигравката, да ти претят посланник с име Мустафа , е смешно!

Не се наврещя ей.

Един от основните използвани методи на троловете е нападателният стил – агресивното подмятане на клевети, компромати, слухове, задаване на въпроси не по темата, а по адрес на другите автори и публикувани мнения

си е взривил гащите от ужас!

А ти си тъп български пенсионер; като ти почукат на вратата агенти на ДАНС и ти ще заемеш стойка "мирно".

Нека почукат! С това ли ще ме плашиш? С това, че казвам нещата такива, каквито са?

Всяко минаре - ракета! Да ги изстреват всичките!!!

Щом се редят на опашка, да ти подаряват, значи трябва да се гордееш. Праща дарове богати в Симеоновия стан!

Да се гордееш с това, което са ти подарили. А за благодарност, да се обърнеш срещу тези дето са те направили силна държава. Това са турците, предатели!

Щом се редят на опашка, да ти подаряват, значи трябва да се гордееш. Праща дарове богати в Симеоновия стан!

Ще кацне на оная работа на Байдън!

И като кацналт дистанционно ще подмият Ердо с роботизиран ибрик!

При микрогравитация фесовете ще имат известни проблеми с ибриците.

Ибрика ще требва да е със засмукваща система.

Турция ще си купи ракета и космически кораб и всичко , каквото си пожелае за Луната. А ние, с голямото самочувствие, какво ще направим?

Ще си купи грънци

Мислиш, чу не може да изкара 1 милиард долара ли? Че то ние изкарахме 1.2 милиарда долара за акварели.

Стига вряка бе, и тая плоча вече я изтърка та и проби от стъргане по нея. Шибан руски трол.

Каквото прави Сингапур нова Зеландия Австрия, Канада, Германия, и Австралия? Сега доволен ли си

Това, някои българи да много прости! Започнаха с нападки и обиди! Добре де, я обяснете с какво сме повече от турците, за да имаме право на подигравки? Не забравяйте, че сме 6 милиона, а даже Виетнам е 90 милиона!

С това , че нямаме религия , която ги води обратно в 15ти век

Тъй ли? А имаме религия, която сме приели насила, от някакъв Борис, дето не е спечелил не война, ами битка. Борис, който е избил цвета на нацията и е наложил религия, в която сме постоянно виновни! А турция, заради религията , става империя! Да тогава са били разпокъсани племена! Друго са кажеш, с какво ги превъзхождаме? ПП: след приемането на религията, България е 750 години под чуждо управление!

Леле....

Турция ще каца догодина на Слънцето. Кораба ще бъде управляван от Бойко Борисов и дружките му Ахмед Доган и Карадайъ

Турция на луната!!! Приказки от 1001 нощ!

И виждате ли разликата? На Турция подаряват и дават, както на Израел, а България карат да купува и то на тройни цени. Хората сами преценят и дават оценки, кой колко струва! За това спрете да се подигравате

Хехе това с даването приключи в момента в който Турция заби нож в гърба на САЩ. Предателите рано или късно лъсват, като маймунски задници!

Нали знаеш, че САЩ организира преврата срещу Ердоган, а Путин ме звънна 5 минути преди да го арестуват?

А ти ги подслушва ли ? :)

Радвам се!Време беше!

Разбирам , да се подиграваме на македонците, ама да се подиграваме на Турция, егати самочувствието!

Турците са примати, за какво самочувствие говориш? Да не те е ритнал кон по орехчетата, като твоят любим ердоганчо?

Ето, примат си ти, и то примат със самомувствие! Знаеш ли че в Турция се правят хиляди операции за трансплантация на черен дроб. Знаеш ли колко се правят в България- нула

Ми правят хората , но колкото повече Ердоган е на власт и колкото по-нагли стват фанатизираните му религиозни пръвърженици , толкова по -малко ще са хората на науката в Туриця ;)

от Луната..