Коментари - Турция: Биткойнът е против исляма | IT.dir.bg
назад

Турция: Биткойнът е против исляма

Турция обяви биткойна за противоречащ на ислямските идеи.

Обратно в новината

Коментари - Турция: Биткойнът е против исляма | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте физиономият на снимката към статията. Прилича ли ви на нормален човек? Той е мусулманин и ислямист! Изводите си ги правете сами! Освен евреите, никой нормален човек не харесва исляма! Това не е религия, а платформа за насилие под уж прикрита форма! То и в т.нар. Християнство има доста насилие, а те ислямититите от там са копирали брътвежите си.

Не противоречи на исляма, а на здравия човешки разум. А ислямистите нямат изобщо разум.

Ами какво да каже човек?! Не са читави тия хора. Сега остава да произнесат забрана и да прокълнат гравитацията като антиислямско явление ...

И нашия Бойко е палячо ама ердоганчо бие класациите.

пари и религия са основните стълбове на властимащите... да го забраняват, криптодоларът, ще се траси още повече...

намесят ли се поповете и ходжите у светските дела така стаа! Особено ако има и кухи кратуни......

Тежки дни ви чакат ефенди. Целия прогрес е враг на исляма ако не си забелязал. Ко ша праите ни въ знам.

Ай, стига ве

Bitkojn-миткакойн все тая. Накрая пак ще плащаш данъци на конете.

Може и на дяда Путя :) - зависи кой ще победи

То по принцип всичко лошо върви ръка за ръка с исляма а биткойна не бих казал, че е нещо лошо, напротив!

Не съм убеден, че е така. От малкото прочитане не съм останал с лоши впечатления от концепцията на исляма. По-скоро считам, че лоши хора изкривяват написаното там и го ползват за агресивни действия. Относто биткойна там нещата наистина са де факто противозаконни, защото концепцията противоречи на банковия смисъл за съществуване на дадена валута като олицетворение на съответната икономика, но малцина го виждат добре. Докато определени кръгове оформят от това поредния грабеж на масите тоя път в глобален мащаб съществуването на биткойна и подобни няма да бъде орегулирано.

дали е орегулирано или урегулирано ... като разбереш ще разбереш и за кръговете и масовия грабеж

То, ако четеш Маркс, и в комунизма няма нищо лошо. Ма тези, които сме го изпитали на гърба си, имаме друго мнение.

А да бомбиш съседите и да използваш химическо оръжие съответства на нормите на исляма.

Ами то като се замисли човек... и интернета противоречи на исляма. Абе цялата цивилизация след 7-ми век противоречи на исляма.

Направо не ми го побора главата, как е възможно такива неадекватни индивиди, да са на толкова силни властови позиции! Обяснението е едно единствено разбира се: Електоратът му е от неандерталци! Разбирай 2/3 от Анадола са на ниво овчар! Незнам за каква Европа изобщо мечтаят ?!?!? Религиите са едно от най-големите злини на тая планета и трябва да бъдат забранени и премахнати НЕЗАБАВНО за да заживеем рязко в един по-мирен свят! Трябва да се започне с християнството разбира се!

Ами да пусне в обращение вазелин-коинт и да си го .... знае какво!

Много сложно - виж, "манафкойн" по-добре.

Фанатици, които нямат място в Европа, никога не са имали и скоро няма да имат. Що се отнася до инвестирането в крипто валути - наблюдавйте IOTA - аз си купих солидно количество на 0,41 а сега цената е над 2$ за няма и месец. Има партньорства с гиганти като Майкрософт, Bosch и др. Технически превъзхожда биткойн и много скоро може да го измести.

Аз пък си купих два парцела на луната,сега цената име 100 пъти по-висока,но не мога да намеря купувач.

Добър избор, за разлика от коментарите на хора, които въобще не знаят за какво става въпрос.

Демек кой бит - бит, кой койн - койн

Този още колко време ще успява да си контролира бизнесмените и индустриалците, преди да го гръмнат?!

Биткойна е сложен за разбиране за повечето хора. От една страна са прави тези които виждат в него един вид свобода. Независимост от банки, правителства и контрол. От друга страна е факта че много от хората с биткойн се занимават се лоши за обещството дейсности (дрога, проституция и прочие). Истинската причина да има такъв бум за последната 1 година е простият факт че от 20017 (и за некои държави 2018) влиза спорозумението за обмяна на банкова информация между над 60 държави! Това означава че ако имаш сметки в Кипър или Швейцария примерно, автоматично ще осведомят държавата в която си данъкоплатец. До 2017 се правеше по искане за конретни хора, но сега обмяната ще е автоматична и ще включва всички граждани без значение дали ви търсят или не. Разбира се, повечето хора с парички не биха ги инвестирали в биткойн, но има хора който просто нямат избор - или биткойн или нищо! Какво е бъдещето на биткойн? Човешката история показва какво е възможно и какво не е възможно. Не е възможно народа сам да си прави пари. Няма такъв прецедент в човешката история. Пари могат да се издават само от Цар и Държава. На базата на това, можем спокойно да се обзаложим, че биткойна ще бъде смачкан или ще бъде набутан в некой тъмен ъгъл с малцина ползватели. Или ще бъде поставен под контрола на държавата (най вероятно САЩ) или под контрола на множество държави. Когато това стане, истинският интерес към биткойн ще умре и ще останат само една група ентусиасти както бяха в началото. Най сериозният пляс е че можеш да скриеш пари. Махни това и биткойна е рухне!

Ограниченият брой на биткойните и прогресивно нарастващата трудност за производство на нови е достатъчно средство за спирането на инфлацията. Ефектът е все едно наистина са обезпечени със злато. Проблемът е, че за банките и за правителствата тази валута, поне в тоя си вид, е крайно неизгодна. Те биват заобикаляни до момента, в който биткойните се обърнат в "реална" валута. В началото имаше вой за забрана. После се сетиха за друг, по-ефективен метод: компроментиране чрез балон. Според мен точно те стоят зад "полуделия" курс на биткойна и чакат балонът да се спука. Вероятно средствата ще им стигнат, но пък кой знае - преди време Porsche се напънаха да глътнат VW, а стана обратното.

За историческия обзор може и да си прав. За това кое е възможно и невъзможно - нямаш шанс да знаеш, освен ако не си дядо Боже. Всяко нещо е имало първи път и преди това е било невъзможно - та не раздувай елементарното заблуждение, че е възможно само каквото вече се е случвало. Всеки ден се случва нещо ново. Биткоин има вече 8 години и никой не го е смачкал. Няма пречки да има контрол върху транзакциите с биткоин. Нали в крайна сметка трябва да си купиш нещо - като го купиш и платиш с биткоин, данъчните могат да дойдат при теб и да те питат защо имаш 200 биткоина като си декларирал само 100 биткоина доходи - по същия начин, както с всяка друга валута. И още нещо - няма начин хората да искат нещо и да не може да се случи - особено след като страни като напр. Швейцария го приемат.

Oчакваме да се обяви джихад и всички биткоини да бъдат взривени.

Биткойна не бил подкрепен от злато и т.н. То щото доларите са. Бяха навремето. От 50-на години не са.

Сус! Нямаме нужда от твоето мнение!

Щом всички банкери и диктатори обесняват колко вреден е биткоина - значи наистина е точно обратното. Бил спекулативен инструмент - хахаха :) Коя валута не е спекулативен инструмент и коя банка няма отдел за търговия с форекс - с една и само една цел - печалба чрез спекулация?

Всъщност не съвсем. Могат да ти кажат част от истината, което е лъжа, за да не кажат цялата истина. За да установят своите желания и идеи в обществото, изполват Хеголовата диалектика. Създават изкуствен конфликт в обществото между две диаметрално противоположни тези - и дветет грешни, чиито представители контролират, и чрез този конфликт направляват настроенията и нагласите в обществото. Чрез него налагат своите решения като решения на мнозинството, които възпитват чрезь совят социлаен инженеринг и ангажират в този безсмислен конфликт. Така това мнозинство не вижда истинската алтернатива и служи за техните цели без да подозира. За това е толккова важна за тях демокрацията - диктатура на мнознството възпитано от техния сиоциален инженеринг чрез техните медии и "образователна" система. На практика те налагат своят воля чрез консенсус маниполирайки обществото. Понеже знаят че истината от Бога записана в Библията ще направи хората свободни и мислещи, а Светият Дух ще ни води в любовта и прадата, и хората ще виждат сатаниските измами като длан.

Това, което пишеш е интересно. Социалните теории и теориите на конспирациите не ги разбирам добре, но сигурно е, че не банкерите са измислили биткоин. Може и да се прав, че го използват за да поддържат някакъв конфликт, но според мен по-скоро имат проблеми с това, че може да стане успешен ... той всъщност вече е, но може да стане и МНОГО успешен и тогава ще им се стъжни на техния бизнес - това май ги притеснява доста повече.

Тъй както си се замислил, що не помислиш и за малко четене на граматика?

основната функция на парите е да опосредстват размяната на стойност да правят тази размяна по-лесна

Има ли нещо, което да не е против исляма и Ердоган в Турция?

Каквото не му е угодно е против исляма и обратното.

има, да - Путин