Twitter се оттегли от споразумението с ЕС за борба с дезинформацията

Кодексът включва задължения за проследяване на политическата реклама, спиране на монетизирането на дезинформацията и работа с проверители на факти.

Обратно в новината

Коментари - Twitter се оттегли от споразумението с ЕС за борба с дезинформацията | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Туитър трябва да забрани и изтрие акаунтите на евро гюбриелната измет и да наложи правила за влизане чрез специален 2056 битов криптиран VPN туитър тунел за влизане туитър за всички в Европа.

Всъщност това не е борба с дезинформацията, а точно обратното. Соросоидна цензура на всичко, което не се харесва на глобалните комунисти.

Си е Давоски проект за корпоративен фашизъм. Министерство на истината. Въобще 1984 та на Оруел в действие. Той не е предполагал, че пише ръководство за употреба.

Гледай да не се задавиш от злоба, миризлива руска свиньо

а бе комплексар какви руснаци ви гонят. Човека ти го обяснява на елементарен език, а на вас все руснаците ви виновни. Малоумници сте безкрай.

Много правилно! То това си е борба с информацията! Колкото по малко информирани, толкова по лесни за управление.

Идва времето на нелегалните училища, такива в които ще учат децата ни че това на което ги учат в училище не е съвсем вярно и че това което пише по вестниците също, както и на нелегалните социалки.

Преди 20г си изхвърлих телевизора, отвратен. Сега ще си изтрия всички акаунти от социалките по същата причина.

Браво! Мъск методично изпълнява това което обеща! Всеки свободно да изразява мнението си!

ми попадна статията "Край на халявата за украинците в еди коя си провинция на Германия". Авторите твърдяха че ако бежанците имат влог, или собственост, в определен размер то те няма да имат право на социални помощи... "Проверителите на факти" бяха маркирали статията като дезинформираща, и се аргументираха с това че от датата спомената в статията украинските бежанци ще бъдат третирани като германски граждани, и ще получават социални помощни съгласно наредба ХХ, да ама като прочетеш наредбата се оказва че ако кандидата има влог, или собственост, на стойност равна на обявената в прочетената от мен статия... то той няма право на социални помощи. Та дето се вика и аз вече не знам на кого да вярвам;)

"проверители на факти"... резултатите от дейността на тия са като в он'я виц за Икономическия: "Въпросите са същите, колега, но отговорите сега са други"...

Дезинфирмацията е всичко което идва от противника, без значение дали фактите ви харесват или не. На това му се вика Гестаповщина. По зле сте и от Северна Корея. Баси миризливият съюз. Ди скоро тия съюз беше формиран на оснивата на отвиреният пазар, чак сега лъснаха полит виенната му структура. Язък, уйде у кереча с двеста!

То скоро 7-10% в Европа ще се чудят накъде да бягат, без значение коя медия какво следи

Най-точното определение за Истанбулската конвенция е на д-р Николай Михайлов – куфар с двойно дъно. Най-отгоре са красивите фрази за спиране на насилието в семейството, за еднаква защита на всички, както и останалите задължителни в случая пожелания. Само че под повърхността е най-важното – прокарването на джендър идеологията и овластяването на либералните НПО. Абсолютно същият куфар с двойно дъно е и Европейският акт за свободата на медиите. Той вече е приет от Европейската комисия, а амбицията на създателите му е до края на годината да го превърнат в закон, задължителен за всички държави-членки на ЕС. И тук, както и при Истанбулската конвенция, на преден план са красотите. Надълго и нашироко се говори за защита на журналистите и за пълно осветляване на медийната собственост. Само че дяволът се крие в детайлите. При по-внимателен прочит на този Акт се вижда, че основната му цел е всъщност да се бори срещу „дезинформацията“ и „влиянията, идващи от държави извън ЕС“. За целта се предвижда създаването на специален борд, нещо като общоевропейски СЕМ. Та ето този борд ще определя кои новини са „истински“ и кои „фалшиви“. Ще ви казва кои медии са „обективни“ и кои са „рупор на пропагандата“. Ще определя какво може да бъде гледано/слушано/четено и какво трябва да бъде забранено. Отсега можете да се сетите какви ще бъдат критериите за това разграничаване. Всичко, което идва като директива от Брюксел и Вашингтон, ще бъде обявявяно за абсолютна истина, а всичко, което противоречи, дори и минимално на тези нареждания, ще бъде заклеймявано. Между другото, вече научих за няколко българи, които отсега правят всичко възможно, за да попаднат в общоевропейския СЕМ. Няма нужда да казвам, че всички те са представители на евроатлантическия умнокрасивитет и сутрин, обед и вечер се борят с „руското влияние“. Както знаете, това е най-бързият асансьор към високите етажи, където са разположени кабинетите на брюкселската власт. Така че ако тази Истанбулска конвенция за медиите наистина бъде превърната в закон, можем да кажем сбогом на каквато и да било медийна свобода. Петър Волгин

Не знам защо!!!, но някакси не мога да Ви противореча! Що ли?!

Министерството на истината се задейства от 25 ти август. Не знам още колко ще просъществува ЕС, но няма да е дълго.

ЕС иска да наложи цензура.

И правилно, цензурата върху фалшивото не е цензура!

Кой ще решава - кое е фалшиво и кое НЕ ??? Болният мозък на Сорос.....

Все тая

Преди ми беше жал за такива като вас (малката буква е нарочно), сега ме е страх и се отвращавам от вас, защото вие сте перфектните NPC-та. Изцяло по дизайн на властта. А! Да не забравя - презирам ви. Разчитащи на господари да ви казват кое е и кое не е истина и да ви задават дневния ред и как да съществувате, нищожества.

Ако трябва да се борят с фалшивото бая народ ще даде фира. Фалшива храна. Фалшиво здравеопазване. Фалшиво обучение. Фалшива икономика. Фалшиви финанси. Фалшиви полове.....