Коментари - ”Бюджетният” iPhone всъщност е скъп | IT.dir.bg
назад

”Бюджетният” iPhone всъщност е скъп

Близо 90 процента от китайците са на мнение, че цената на бюджетния модел смартфон на Apple - iPhone 5C - е твърде завишена. Това сочат публикуваните днес резултати от онлайн анкета, направена от новинарския портал Сина.

Обратно в новината

Коментари - ”Бюджетният” iPhone всъщност е скъп | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един американец точно това ми каза - Европейският футбол тук няма шанс. Никой няма да позволи 45мин игра без рекламни паузи!

От няколко милиарда население само 254 индивида да си го поръчат - това е обидно ! Защо стигнаха до това унижение абълките ? Или си взимат огромните заплати и не им пука ? А докога ?

Много ме кефи такава ценова политика... В САЩ с 200 долара по евтино от Китай... е тъй де, те американците като по-бедни да могат да си купят бюджетните "ябълки"

Ами в България трябва да са по 2000 евро тогава, защото тук сме гъзари, и само гъзета като мен да се фукат с такъв телефон, ауу.

Маро, все се каня да те питам: а с гъза си може ли да отвориш бирена бутилка?

Свършиха тия неща вече "един телефон дето струва една камара пари ,не може почти нищо но е уникален щото е... епъл."Айфоне се харесваше щото беше нов иновативен и Стиф Джобс се възприемаше като човек на фона на костюмираните еднакви роботи.Ето това му беше харизмата.След него започнаха да стават еднакви със всички останали.А като са като всички останали винаги има по-евтин ,с по-голям дисплей,по-тънък,за по малко пари.. Мдаа кофти е състезанието по ниско падане когато конкуренцията отдавна е шампион в дисциплината.

Все още не съм видял андроидско устройство, на което да можеш да изсвириш нещо смислено на програма за музикален инструмент. Проблемът е в прословутия лаг. За да свириш, трябва да чуваш в реално време това, което свириш. Всъщност не знам нещо, което андроид да го може, а айос-не. За обратното вече дадох пример.

Аз пък ще си кпуя Верту щот съм гИзар. Аре духайте Епълски зомбита.

Глупаци, и гоуфо кола и мерцедеса кола. Земайте си гоуфове, за кво ви е скъпия мерцедес

Абе кой изобщо ви е казал че това ще е евтин модел. Епъл никъде не го споменаха дори за момент. Казаха ме това е "цветния модел" и разбира се е със 100 долара по евтин ама не защото е евтин а защото е предното поколение. Ако бяха оставили 5 вместо 5ц, това щеше да е цената на 5. Винаги такава им е била ценовата политика, никога не са казвали че е евтин.

След толкова хвалби колко върховно е телефона да е от алуминий и стъкло, то и без да го казват е ясно че това не е просто цветен телефон... Това е откровенна скъпа имитация на Lumia 620, но за да не ги обвинят в липса на иновативност са добавили стоманена рамка към капака та барем не се разрадне ако бъзе изпуснат на земята.

Dimitar Todorov

Нокия спря да съществува. Майкрософт ги купиха. И недей да обиждаш ябълките като ги сравняваш с пиклива нокия.

Те за китайците и бай ганьовците сигурно бюджетен телефон трябва да бъде на цена от 50евро. При средната заплата в двете развиващи се страни

Жълти,зелени,червени пластмасови айфони - абе преди 2 години чичо Стийв ви остави огромна империя, как успявате да я скапете така бързо,не мога да си обясня...

Конкуренция му се вика! Сега всички правят смартфони, по време на Джобс бяха единици! Не може вечно да лежиш на един телефон, трябва нещо дето го няма на пазара да измислиш! Това и направи Джобс!

Чао червива ябълке ! Поддържай успешно тренда надолу !

омръзна ми да чета някакви бедняци само да мрънкат. еми като ви е скъп си копуваите реплики

Не чети. По-добре си оправи правописа.

С риск да ми почервенее коментара от минуси,ще кажа,че този телефон си е пълен т*ашак!5s напъхан в пластмасов корпус за повече пари!И се целят в китайския пазар.А китайците получават за 327 $ Xiaomi MI3(който иска може да види за какво става въпрос). Огризковците сигурно са полудели!

В грешка си - "5c" е "5" напъхан в пласмасов корпус...

Това исках да кажа ,в бързината се обърках.Не че има между двата кой знае каква разлика.

Нищо китайско не е по-добро от епъла или самсунга или алкатела. Като параметри може да са по-добри, но след 6 месеца ще трябва да си купуваш нов. Толкова изкарват китайските боклуци! Под китайски разбирай не сглобени в китай, а по "китайска" технология!

Аз мислех че най после ще се уредя с айфон, пък то какво стана. Ще си карам с Нокиата на 10 год.

Направи като мене. Купи си ел. самобрасначка с инсталиран андроид. Струва само 10лв, но има слот за сим карта и поддържа всички български оператори. Така хем се бръснеш, хем си лафиш

И след всичко представено снощи излиза следното - купувате си дубайска реплика и имате по-иновативен телефон от оригинала. Go home Apple, you're drunk

Нагризковците са взеизвестни с огромната си алчност и наглост. Но повечето хората на тоя свят са разумни и спазват правилото да е фифти-фифти цената и качеството! При нагризковците на преден план е цената, твърде висока за качеството, което предлагат!

а ти надриско с какво си известен ?

Какви глупаци са новите мениджъри на Огризката. Не можаха да схванат основната философия на великия Стив Джобс - потребителят НЕ ЗНАЕ какво иска, затова той трябва да иска това което му предлагаш. Демек не трябва да има избор. Нокия да не би да прокопса като се разкъсваше между стотици модели телефони. Трябваше да подържат основната линия и да правят само един единствен и неповторим Айфон - един цвят, един модел. Айпад същата глупост - трябваше да правят един единствен АйПад - с 9.7 инчов дисплей. Явно конкурентите на епъл са внедрили тайни агенти в редиците на мениджърите и целта е да се съсипе компанията като се правят точно обратните неща от заръките на Учителя Стив Джобс!

С тая разлика, че тая философия е отпреди да има какъвто и да е избор (освен минимален). Сега когато има толкова много конкурентни апарати които предлагат СЪЩОТО и/ИЛИ ПОВЕЧЕ - не може да налагаш на потребителя и да си мислиш, че той не трябва да има избор. Щото и потребителя вече не е същия като преди 6-7 години. Тогава да - като излезе първия айфон беше МНОГО повече от останалите. А сега е просто ПОРЕДНИЯ.

Dimitar Todorov

Все още не съм видял някой да предложи същото или повече. Всеки път като ми попадне андроид, инсталирам пиано и се опитвам да изсвиря Imagine. Е, за сега само на ябълка се получава.

Скъп е, защото никой от компанията не твърди, че е "бюджетен" и прочие глупости, това са само медийни думи. Тъй наречения бюджетен телефон е със същите характеристики флагмана на Епъл само до преди ден, плюс някои подобрения - как така на това му се вика "бюджетен", та да очакваме да е 50 лева? Ако искате бюджетен, купувате си един с зелено екранче за 5 лева втора ръка и си имате идеален телефон за говорене.

Не е със същите характеристики. 5С е със стария процесор, който се използва във 5-цата, а 5S е със новия им 64бит процесор. Други съществени разлики май няма, освен пластмасата.

Гризнатата яболка ще гризне дървото..

ти ябълката не я мисли ами гледаи себе си да не гризнеш някои к.-.р

Никога не съм бил фен на тази компания,затова не мога да коментирам продуктите им.За пазарната им стратегия мога да кажа само едно.Типично по американски мислят.Нереално,почивайки само на имидж и приравнявайки инетлигентността на клиентите на тези на шимпанзета.Хората,които взимат решенията в тези компании са загубили вризка с реалността,съветват се само с хора,които са от същия социален статус/ без нито един работен ден в живота си извън офиса/ и разбира се смятайки, че разбират от всичко.

А какво лошо има в американското мислене?

Ще напиша няколко сбъркани неща: 1. Цел N1, желание N1, стремеж N1, и най-вече - оправдание N1, това са парите. Всичко останало е на заден план; 2. Абсолютно консуматорско общество, което буквално изяжда ресурсите на Земята; 3. Считат, че САЩ са центърът на света. Всичко извън тях е ненужно и безинтересно. 4. Харесват такава тъпа игра като бейзбола. Да продължавам ли с изброяването?

"Представянето на новите модели iPhone тласна надолу котировките на Apple. " Хохохо песен в ушите ми... Най-накрая софтуерните фашисти почват да губят подкрепата на зомбясалите идиоти седящи на палатки пред магазините.....

а на тебе какво ти бърка в задника APPLE че толкова злобeеш ?

Каквото повикало, тякова се обадило...

Да пуснеш нискобюджетен имиджов модел, предназначен за зомбирани сектанти, на цена превишаваща действително хубави телефони, ми звучи много нокийско. Най-правилната оценка за продуктите на Епъл е дал пазарът - 11 милиарда надолу. Ако си бяха траяли, вместо да се излагат, щяха да са по-добре.

Bземете си един леново телефон за 150€, всичко е същото. Hякои още си мислят, че като им е скъп телефона и гаджетата се подмокрят.

В града може да не се подмокрят от скоро ...ама при нас на село е водопад ! Така,че не ни обиждай ....нека си живеем селската идилия :D

повече от 20 кинта, в каквато и да е валута, за телефон не давам. Aко и да говори вместо мен, виж ако ми бърше и задника, мога и да си взема един, ;-)

За сега технологията не позволява....кат пуснем гъвкавите дисплеи,може и за тоалетна хартия да ги ползвате...:)

Неадекватно висока цена и за 5s и за 5c - абсурдно е да разчитат само на i-зомбитата ! Ако искат да се върнат в играта наистина да предложат нещо иновативно за тази цена, а не да ми пускат смартфон с по-слаб процесор, по-куца камера и по-бъгав и ограничен софтуер от този на конкуренцията, но за по-висока цена ! Като гледам епъл нямат абсолютно никакви нови идеи ! Жалко, убиха компанията !

е те останалите 10% ако си го кyпят Apple ще си преизпални budgeta

Ако сега държиш 2% от пазара и направиш така че да държиш 10% това си е 500% увеличение. Не мислете че Епъл са глупави. А 10% от 1,5млрд хора :)

Очаквах ако има такъв телефон, наистина да е евтин. Китай не е като да няма хора и пазар. Малко нагла ми се вижда тая цена

Епълот ке умре 2014 лето.

Бюджетен телефон разбирам да е наполовина на цената на другия ама при тая цена по-добре да додадеш още малко и да си вземеш флагмана. Много лошо ценообразуване от Apple. Пълна излагазия.

Епъл пропада стремглаво, а Стив се върти като вентилатор в гробищата. Не го вярвах, но явно има незаменими хора.

Нещо не мога да изчисля колко отгоре са плащали будалите за алуминиев капак само. Също така излиза че тези с i5 в момента са с ниско бюджетни телефони с алуминиев кейс. Яко се изгавриха с феновете си, нищо чудно с 11 милиарда надолу.

Lakom g-z kryw se-e. Да го пуснат на цените на които е в УСА и ще са си наре днещата. А 700 долара за пласмасов боклук с марката аппле са си много. И за другия са си много, щото и той си е боклук, нищо че им е най иновативния продук или боклук. Боклуци на невероятно висока цена за зомбита.

Blake

Еквивалентен на този "бюджетен" телефон без ябълка отзад струва около половината пари... сори, зомбис :)

Предпочитам прасенце с ябълка отпред и маслинка отзад...

Dimitar Todorov

и толкова са му много, да знаеш :)

Брех ,че разбирач си. Апъл не са бюджетна компания, та да продават на ниски цени и iPhone 5c не беше представен като такъв. Като ви е скъпо си купете някоя Галакси, хем 1200 лв, хем не работи, ама нали не е Епъл, и там е нормално да не работят нещата, та никой не се възмущава ;)

Blake

Ти явно си имал Галакси, че да знаеш, че не работи... не говори глупости, а вкарай мааалко мисъл. Ааа, ти си от зомбитата, простено ти е :)

Явно след Стивчо ще следва потоп...

Blake

Интересно виждане за бюджетен продукт имат палавниците от Ябъл :)

... и за 99.99% от българите