Коментари - В ЦЕРН наблюдаваха изключително рядко явление | IT.dir.bg
назад

В ЦЕРН наблюдаваха изключително рядко явление

Физици от ЦЕРН обявиха, че са наблюдавали изключително рядко явление, което потвърждава теорията за началото на Вселената.

Обратно в новината

Коментари - В ЦЕРН наблюдаваха изключително рядко явление | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kаква стана тя бе този колайдер не го ли спряха за преустрояване преди няколко месеца още. Новината ли е стара или някой много лъже около колайдера.

Преустройват го. Ще разбива гейберасти, защото са елементарни.

не се бойте, докато не дойде гордан фрийман

поставянето на "църквата" под общ знаменател с католицизма е удобна грешка за инквизицията.

аз не разбрах много от тази статия :))))))))

Сигурно защото "статията" се състои от точно 4 изречения.

И още една добавка към много вярващите в Бог.... Защо ли така всемилостивата божия църква е избила научния елит на Европа през средновековието... Ами защото уважаеми вярващи всемилостовата ( по-точно всевластната и деспотична църква) я е било страх винаги от науката, която така или иначе я опровергава много лесно и по този начин и разклаща властта на неукото население... добре, че вече сме 21-ви век, но като гледам светата инквизиция още си има последователи

Католическата църква от самото си създаване е била политическа институция, не религиозна, да се разберем... А иначе днес, в 21-ви век, самите учени постепенно започват да осъзнават Бога. Такива са Ернст Мулдашев, Джон Хагелин, Джон Кехоу, Рустум Рой и много други.

Ернст Мулдашев, Джон Хагелин, Джон Кехоу, Рустум Рой - НЕ СА УЧЕНИ!!! УЧени бяха Галилей, Нютон, Ойлер, Галоа, хайзенберг, Бор, Айнщайн,Ландау, Капица, Фридман, Хюйигенс, Наджаков ...

какви са тия учени.... някакви шарлатани или ...

Не правете грешката на комуноидите да уеднаквявате църква и вяра!!! Та църквата е политическа организация, каквито са и всичките партии, които ни убиват бавно толкова години!!! Никой истински християнин няма да убива или ограбва друг човек, а точно това правят църквите!!! Вярващите християни сме вярващи в Христос, не в църквата, така че тия приказки за престъпленията на цурквите не са удар по вярата, а точно обратното - удар по невярващите!!!

ти нали осъзнаваш, че ако император Константин не е рещил,че му е изгодно да направи христянството официална религия на римската империя ти специално нямаше и да си чул за христянство. По това време това си е било един слабо известен еврейски култ... както е имало още стотици религиозни култове...

Според мен на 90% от драскачати тук са им изпържени мозъците... Ето това е фундаменталната причина за провала на държавата. Хора, които нямат ама никаква идея за какво става въпрос да се "изказват" много компетентено... ето такива ни управляват, а подобни си ги избират и после вият... Та коментарите под тази новина са абсолютно доказателство за тази лудост.

Чудя се как още живееш между нас, или вече си се гръмнал?!

ами не живея.. махнал съм се... но да направя кефа на идиотите да се гръмна няма как да стане... :)))))

Тези в ЦЕРН, са излапали финансирането си и сега подгряват балъците, между които е и България за още пари, понеже опитите им доказвали нещо, а то е нищо!

Ако успееш да обясниш, как от това нищо е станало нещо ще управляваш вселената....

махнете ги тия измамници стиг а простотии з а десетки милиарди застрашиха оцеляването ни

и с какво ти застрашиха безценното съществуване по-точно... или пак сме чели книжките на някой шарлатанин с руска фамилия

Май не сте ме разбрали правилно, защото робувате на крайно остарели разбирания. Аз знам за наличието на Бог, от когото е всичко. Това изобщо не пречи примерно да се занимавам или интересувам от наука. Бог не е против науката, напротив! Хората, които вярваме или познаваме Бог, не сме против науката, против прогреса. Строго погледнато науката не може да отрича Бог. Който прави това, не е учен, а някой, който мисли и действа предубедено. Тези комунистически представи за антагонизъм между наука и вярващи е крайно време да отмрат!!!

Абсолютно си прав! И към Христос са се обръщали със "Учителю": Ставало е въпрос за наука, в съюз с религията. Иначе как могат да се постигнат нещата, извършени от Христос? Отделен въпрос е защо днес поповете държат да ги наричат "Отчета" и е очевидно кой е имал и има интерес да лови риба в мътна вода и да държи противопоставени стремежа към наука и религиозния стремеж към Бог.

Dobromir Dimitrow

Точно така! И всичко е от Бог, дори и науката, но това някои "учени" и коментатори не могат да разберат! А някои коментатори са с разбирания от соц.времето. Те постоянно противопоставят вярата в Бога и науката!

Според мен е безумно да вярваш в нещо, което и до ден днешен не е доказано и същевременно да отричаш науката, която работи с доказателства, без която даже нямаше да можете да четете тази статия, да се правят животоспасяващи операции и много, много други

Едни си избират да вярват в науката, други си избират да вярват в Бог, трети вярваме в Бог, но се интересуваме и от наука! Ти,от вярващите в науката ли си? Която днес твърди едно, утре - друго. И всеки път с доказателства. Грешка, някой път без доказателства. Явно отскоро си прочел една-две научно-популярни книжки, похвално, но крайно недостатъчно за изкзването на такива твърдения, както твоите!

вярваш в нещо без никакви доказателства :)

едно смислено мнение ... ама то е така мислещите са останали единици

Нали не излизат от твоето жалко джобче? Ще имаш за ракия и цигари, не се притеснявай.

Прочетете първите глави на "Occult Chemistry", C.W. Leadbeater, 1908, 1919, 1951 (трето издание). На пръв поглед може да изглежда като "бабини деветини", но изобщо не е така! Anu (Ultimate Physical Atom) - основна частица на ниво по-ниско от quark, състояща се от 10 strings, които вибрират но никога не се допират и на свой ред са изградени от навити една върху друга спирали, те на свой ред от най-елементарната частица-мехурче (точно както в String Theory). Всички тези мехурчета са в среда наречена koilon (играе ролята на Higgs field). Stephen M.Phillips "Extrasensory Perception of Subatomic Particles", 1995 - прави много интересен сравнителен анализ м/у "Occult Chemistry" и модерната физика. Edwin Babbitt "The Principles of Light and Color", 1878; глава 3 "Etherio-Atomic Philosophy of Force" - описва структури почти същите като в "Occult Chemistry".

Всеобхватността на знанието е хоризонта, който синьора ти спомена, не мисля че трябва да обяснявам нещо... А децата разбират за заобикалящия ги свят но базата на интуицията. Нещо, което стои няколко ниво над логиката. Ако хората го използват повече, ще настане революция в обществото. И точна от това имаме нужда - нов начин на мислене, за да може да изучим, поне малко, фундаменталните явления... Създателят се е свил? Не, въобще не се е свил, просто започва да придобива нов вид - матрица, която лежи в основата на всичко. Също както процесорът в един компютър е двигателят на дадена игра. Всичко, което науката е направила досега, е просто отразяване на закономерностите на въпросната игра. Нищо повече. Сега взаимодействаме с една ограничена част от реалността, без да знаем дали има нещо отвъд нея. Тоук-виж след време разберем, че има други пространствено-времеви реалности (вероятно населени с феи и леприкони, които могат периодично да влизат в нашата), други, може би милиони планети, населени с разумни същества, а дори и паралелни вселени... и тогава ще си кажем "Абе, май не е станало всичко ей така от само себе си"... Тор и Зевс не мятат светкавиците, да, но те са отражение във фолклорната памет на цивилизация от гиганти, съществувала преди нашата. Има много доказателства за тях, макар че поколения наред се анатемосват от официалната наука. И нищо чудно - ако се признаят, вече тотално ще се разбие общеприетата представа за историята на Земята... И накрая - не изпитваме никаква несигурност. Просто сме достигнали определено ниво на мъдрост.

Ас имам по прос вапрос. С окскуритела мога ли да си пека кебабчета, и ако е да, то нямам повече вапрози и заминавам за натам. Наздраве на пруникналити отвад вапроза.

На едно събрание на научни титани преди около 2 века някой си виден астроном излязъл пред присъстващите и заявил: С моя телескоп пребродих целия Космос,но никъде не открих Бог! Сред аудиторията станал негов колега и казал: И аз отворих моя часовник,но в него нямаше часовникар! Та, с други думи, драги колеги, не се опитвайте да си обясните необяснимото, не ви е дадено да го знаете, а не е и нужно,каквото знаете, знаете!Не е работа на малките ви човешки мозъци да се бъркат в делата на Създателя!

Ха-ха, подкрепя! Тук има разни момченца, прочели една-две книжки, които си мислят, че науката много е напреднала, като е разбила атома! А и един виц от мен: " Учителката на Иванчо питала: - Деца, виждате ли Бог? - Не виждаме-отговорили децата. - Не виждате, защото Бог няма-казала учителката. Тогава Иванчо попитал: - Деца, а виждате ли акъла на учителката? - Не го виждаме-отговорили децата. - Не го виждате, защото го няма-поучил ги Иванчо." Та в света има неща, необозрими за науката и повечето хора. Може някой ден да се разгадят повечето, но нека се признае, че засега науката има изключително малка база за решаване на фундаменталните въпроси и нека не преувеличаваме нейните малки победи!!!

абе аи стига с тез научно-популярни книзки, бе! голям читател и разбирател се извъди....

Ква църквичка те гони и тебе бе... Човекът (който между другото смея да кажа е един от най-разсъдливите във форума на дира) много красноречиво ти изнесе тирада за всеобхватността на знанието и грандиозността на заобикалящият те свят. Само много глупав и самонадеян човек може да си мисли, че чрез "емпирични" изследвания ще се стигне до корена на всичко. И да - начинът на мислене на децата в много отношения надминава този на възрастните, поради факта, че те все още не са обременени от догмите, които им налага обществото.

За всичките същества, които си изброил, има реални доказателства, че съществуват. В Исландия даже имат проблеми с "мъничкия народ", когато опре до строителство в тяхна територия.

Исус е казал,,Ако искате да влезете в царството божие,трябва да се обърнете и да станете ДЕЦА,,.Защо?Какво е имал в предвид?

Тук всички го разбираме ....

Много хейтъри, много нещо! Абе, момчета, коментирайте тук, след като завършите поне висше образование и прочетете доста научно-популярни книжки!!! ДА, "науката е слънце", само че това, което откриват учените днес, ще бъде оборено утре! Това е историята на науката и никой не може да я отрече. С тези думи съвсем не искам да осмея учените и техните често напразни напъни. Науката е полезна, тя движи технологиите и човешкия разум. Но науката има още "много хляб да яде", още много да се развива, за да може реално да изследва и разсъждава над фундаменталните въпроси!!! Та така и с този "стандартен модел" на базата на само 5% познания. Звучи оптимистично науката да щурмува Вселената с толкова малък актив, но определено е смешно някой да се опитва с "развети знамена" да разгадае сложните въпроси на нашия свят!!!

Няма смисъл да спорите! По-добре прочетете "Произход и развитие на човека" от д-р У. А. Крисуел !

По-добре прочети "От кого сме произлезли" от Ернст Мулдашев.

"Стандартният Модел", както и цялата модерна физика е просто абстрактен математически модел и математическа еквилибристика-стъкмистика в стил "beating around the bush", която се нагажда според моментните нужди. Само имената на частиците например са тотална пародия! Има други "модели" които са доста по-прости и практични; някои са всъщност фрагменти от "наследство" от предишни цивилизации.

Не прави чест на някой хора да се изказват така глупаво за материя от която нямат никакво понятие. Да кажеш, че физиците са глупави хора не говори добре за човека който го казва. Ще ви препоръчам да гледате Everything and Nothing. Филма е от 2 части, съответно първата е Everything, а втората Nothing. Особено Nothing казва много неща именно в тази област. Филм на професор Джим Ал-Халили. Също така изгледайте и Atom на същя човек. Ще разберете ужасно много интересни неща от квантовата физика и то обяснени на елементарен и достъпен език за широката аудитория. филмите ги има с БГ превод по торентите.

Бе то едно лекарство против рак не могат да измислят умните глави - тръгнали търсят Господа в кой крачол си го държи ...

Тъпото си е тъпо ......

Това, че го няма на пазара, не означава че не съществува от десетилетия.

Хм...За началото на Вселената и началото на живота ли...Ами онзи ден си разглобих компютъра на съставните му части-платки,диоди,транзистори,резистори,термистори, болтчета,винтчета,гайки и тем подобни чарколяци,изсипах ги хаотично в по-здрав чувал,завързах чувала и сега ще почна да го друсам в продължение на милион години, след което се надявам, че като развържа чувала, компютърът ми ще се е сглобил съвсем, ама съвсем случайно....Глупостта не ходи по гората, а по хората,често и по физиците.

Току-що сплесках един комар и се яви една питанка - то всичкото му матр'ял е там, ама той що не ще да лети вече?

Резултатът от работата на тия от церн е винаги един и същ: Almost.

да не се впускаме в много големи полемики и спорове , само един пример тъч скриин , и то седемдесете години на миналият век . а колко ли неща не знаем ?

Изобретен е в 1966 преди ЦЕРН, виж тука, списание Ergonomics 10 (2): p. 271.

Все едно журналиста ми казва, че "валутата рубла се състои от копейки, които също са валута" Малко неграмотно е, а и не е нужно да си ядрен физик, за да хванеш такава блондинчеста тафтология

ТаВтология умнико, тавтология.

Тоя въпрос е прекалено абстрактен за нас и една ли бихме разбрали практическият му смисъл ако ще и 50% от истината да са открили.Тук въпросите са винаги повече от отговорите.Ами като открият как е създадена вселената едно дете не може ли да зададе въпроса-а преди това тая вселена какво е било.И най важното -кой е създателя.Ето как по пътя на детската логика стигнахме да Създателя-т.е.Бог.Нека привикваме с мисълта че не ни е дадено от тоя който ни е създал да знаем всичко.Инъче учените нека си гонят целта.Ще я стигнат друг път защото тя ще бъде недостигаема като хоризонта.

Що кликове по клавиатурата за такова празнословие.

Що бе, само 50 клика... оп, 51 като смятаме и шифта.

Когато открият и останалите 95% от Вселената, да не се окаже изведнъж, че всъщност са открили само 0,005% от Вселената и им предстои да открият останалите 99,9%?

Сигурно е дошло времето да им гласуват бюджета за следващата година.

селянин тъп

или някои чака на опашка за нобеловата премя...

За бюджета иде реч. Толкоз години напъни да се похарчат едни големи пари. Резултат - 0. Догадки и философстване. Сега ремонт и после пак лапане на пари за псевдо науката. Да викнат Б.Б. да им направи една дъга за ускорение на елементарни частици /пернишки/ и ще им легне по евтино. После ще викнат Стоичков да го направят и по този случай "Доктор ОнориСТ Кауза" и готово. Ние тук в България се нагледахме на на уникални явления.

"Стандартният модел "идва с развети знамена", макар и да обяснява само 5 процента от Вселената, казаха учените." Ха-ха, какви развети знамена на 5%??? По-скоро учените си правят тренировка, защото всякакви изводи за 5% от Вселената най-вероятно ще се окажат погрешни.

Пич, може дори и да не са 5%, а 0.5% и това пак не пречи да са развяти знамената. Ако теоретичните физици са сметнали нещо на база на стандартния модел, което опитите са потвърдили - ще се развяват знамената, не ами ще плющят. Наистина, аман от доморасли многознайковци, дето все недоволстват.

Аман и от спечени "учЕни", неправещи разлика между смях и недоволство. А си е наистина смешно да развяваш знамена (дано е само израз на журналистите), осъзнавайки как не можеш да обясниш и 5% от "нещата". 5% от това, което си мислиш, че е 100%. Скромността краси човека, и би трябвало да е присъща на тези, които осъзнават "аз знам, че нищо не знам, но другите и това не знаят". А иначе браво за експеримента и резултатите.

Dobromir Dimitrow

Ха-Ха, личи си, че не отбираш много от науката и нейното развитие! Това, което учените измислят днес, ще бъде оборено утре! Май не знаеш какво точно е 5%? И особено, че има още цели 95%!!!

винаги са на прага, аха да открият нещо, ;-)

А такива като теб винаги са на прага, а да минат от примати към човешки същества ама се нещо не се обърква

Съвсем резонен въпрос: Ти с какво си по-различен от него? Виждал си същия брой мюони като него, същия брой бозони. Някво лъжливо самочувствие имаш, че се светнат по ЦЕРНовските въпроси. Той поне е реалист.

Че как искаш да премине? Около него няма камъни, които да поблъска един в друг, та да стане гений. Отнасяй се с разбиране към животните, които не са имали достъп до камъни и не са могли да станат хора.

Чакам пионерите в областта да се изкажат прави ли са или не са в ЦЕРН. Има ли откритие или не!

Мислят за едно нещо, а наблюдават друго рядко явление. След поредния неуспешен опит за черна дупка, мога да ги нарека само с една дума - аматьори.

Ето я първата простотия. Още?

протакат работата, щото цицат огромни кинти.

Естествено ! Изказа се видният физик от БГ за работата на едни от най-признатите учени на нашето време. Хора които пишат историята в момента но уви наш Ганчо казва, че са аматъори.

Dobromir Dimitrow

Като прочетох коментара ти си спомних за една смешка от "Пътят на Икар" от Любрн Дилов. "Наблюдавали черна дупка и забелязали нещо да влиза и излиза от нея. Какво било то? - Мишка."