Коментари - Наталия Касперски: Биткойн е дело на ЦРУ | IT.dir.bg
назад

Наталия Касперски: Биткойн е дело на ЦРУ

Скандален коментар за виртуалната валута биткойн направи един от основателите на руската компания за сигурност Лаборатория Касперски.

Обратно в новината

Коментари - Наталия Касперски: Биткойн е дело на ЦРУ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой ще ми обясни ли освен спекулативна печалба до пускане на последната емисия, с какво друго е ценен биткойна? Алтернативна ъндърграунд валута предпочитана за нелегални сделки? Освен че поскъпва от създаването си има ли други ползи от него? Ако няма си е пирамида.. Наистина питам, ако някой знае и му се разказва

Аз от скоро съм на крипто пазара с цел спекулация и печалба от курса но с времето се убеждавам че в това е бъдещето на сделките и по този начин банковата система ще загуби огромни печалби от трансфер и обработка на документи при закупуване на жилище а представи си един голям инвеститор ако купува фабрика например ! За банката комисионната може да надхвърли 10% от стойността на сделката а при биткойн е 25-30лв но за тези сделки може би етериум ще е фаворит заради неговата схема на юридическа стойност при сделки а и самата сделка може да е за милиарди но прехвърлянето на сумата и електронното и подписване за осъществена е няколко евро което наистина вбесява банковата система и нейните лидери,банкери и т.н а техните заплати са нечовешки за момента но криптовалутата е на път да ги върне в реалния свят за което всичката тази банкова сган е твърдо решена да наложи правила против спекуланти или да регулират пазара :) това означава банките ще направят всичко за да ползват само те технологията и по този начин да си запазят кофата с мед само за тях а ние ще им плащаме таксите и тлъстите заплати и ще мълчим.

Щом държавата САЩ с цялата си репресивна машина още не е подгонила тази "криптовалута"....означава, че г-жа Касперски е права. Това е каца с мед и простосмъртните не можем да бъркам е в нея - нали затова е крипто.

В дигиталния свят, който ни заобикаля, това да създадеш нещо което не може да бъде копирано носи невероятна стойност. Цитирам по памет Ерик Шмидт.

Американците,,коронясаха,,долара два пъти след войната.Първо като победители /единствени излезли на ПЕЧАЛБА/имаха огромен ресурс , който раздадоха като заемен капитал и тогава доларът бе обвързан със златото ,като ЕКВИВАЛЕНТ НА СТОЙНОСТ..САЩ натрупаха огромни дисбаланси и НЕДОВОЛСТВО на много държави.През 73 завърши огромна политико/финансова,геополитическа операция за коронясването на ПЕТРО ДОЛАРА и отказа от златният стандарт...С последици за светът за да се започне НА ЧИСТО ,СЛЕД ИЗГАРЯНЕ НА ОГРОМНА СТОЙНОСТ ОТ ДЪЛГОВЕТЕ.....След толкова години е ред на ДРУГА ПОДОБНА ОПЕРАЦИЯ...БИТКОЙНЪТ е призван за тази цел -обединила частен и имперски интерес......Каква ТОЧНО роля ще играе-не знам.Вероятно тази на СТОЙНОСТ/подобно на злато,петрол,нов ДЪЛГОВ еквивалент,СПТ/..Нека по-умните от мен погледнат,,ПАЛАНТИР,,и нейната свръхлюбопитна история.

Наташке ма, що не си направите един блядкойн, разработка на КГБ, та да изравните позицийте с ЦРУ?

вероятно щото и без грам усилие руснаците им го нахакаха като им назначиха предззидент -конхферансие /рижа перука/, в комплект с шеф на ФБР да си праваят шоу и смях на публиката.

трябва да си изключително глупав човек, за да смяташ, че руснаците са причината Трумп да стане президент на САЩ. Наистина, доста глупаво същество би твърдяло подобно нещо.

БРЦК

Путин вече поръча създаването на официална руска криптовалута.

ми е на компютрите и е железен антивирус и блокараща програма за всякакви "официални" бъгове. С платени права. 5 акаунта. В САЩ.

БРЦК

Биткойн ползва криптиране създадено от ЦРУ затова има слухове ,че е създадено от тях. Говори се ,че могат да декриптират биткойн и така да знаят всичко за всеки ползващ биткойн и да крадът койни. Само ,че според мен са пуснали духът от бутилката и новите крипто валути ще надградят биткойн и ще го изместят. И ЦРУ не може да ги контролира!

Хубаво е да коментирате неща които разбирате.

БРЦК

Ами като си такъв рабирач, светни ни нас неразбиращите.

Se taia

Всъщност приятелю, както и dp е казал, няма начин да се декриптира информацията. Ако знаеш принципа на работа на блокчейн технологиите, щеше да знаеш, че всяка транзакция е известна само до момента, до който бъде "одобрена", от копачите. после остава закриптирана с еднопосочен код (ако знаеш какво означава това). Затова и при койните няма такова нещо като refund, защото няма как да вземат информация за обратна транзакция. Да обяснявам ли още, или схвана идеята?

явно се е изходил и той, па ти защо му вярваш? всяка транзакция е публична и остава в блокчейна завинаги. повтарям, всяка транзакция остава записана и видима за всички, като част от блокчейна - завинаги!

Биткойнът ще продължи да се покачва докато и последният глупак не си даде парите и не си купи. Така като гледам, още много глупак има. След това ще има "леле-мале".

Бахахаха! Мужикистанската фирма Газперски вие на умряло, щото я изгониха от Америка! То понеже те не са проект на КГБ, нали? Ехеее, сладурковци те, пиянки мили! :)

малеййй как само ША ги уплашиш Касперки колкото се уплашиха Майкрософт каго ги изритаха през 2010г .от Русия Китай от използванете му в държавна администрация и национални агенции.А Касперки -нема се плашиш в Блумбърг пише че за миналата 2017г. г. общият размер на продажбите им са: 11,25 млрд.долара щот били пияни ??!!

Как ги докара от 700 милки на 11 милиарда само ти си знаеш...

Преди години имаше слух по банковите среди на Запад, че САЩ замисля да пусне 2ри вид долар, който ще бъде по специален с цел да се следят по добре кой има пари. Слуха беше пуснат от американското правителство само в средите на банкерите със цел да се проучи как ще реагират. Когато аз работех в банка в една държава на Запад, шефа ми нареди да го подвърля това на мойте клиенти и да видя как ще реагират, като след това му докладвам. По принцип съм против конспирийте, но в този случай съм склонен да вярвам че госпожата може да е права.

При ниска ликвидност няколко човека да могат да го направят колкото си искат и после да го свалят почти толкова . Освен това "криптовалутите" още не са валути, защото зад тях не стои реална икономика.

Това да не са ти хартийките бе пич? НИКОЙ не може да си направи колкото си иска биткойни. Точно за това, те са имунизирани откъм инфлация. Да не говорим, че общата им бройка е твърдо ограничена, което значи, че цената неизменно ще се вдига.

Ей усмивката, пич можеш да викаш на баба си. В форума пишат не само мъже, а и показва ниска култура.

Значи ... коините са имунизирани откъм инфлация (щот не можем да направим колкото си искаме, т.е. бройката е ограничена), но цената им неизменно ще се вдига (щот бройката е ограничена) ... правилно ли те разбрах?

според мен покачването е спекулативно, коинът няма особени изгледи за успех, най-малкото защото транзакциите с него са супер скъпи, докато банкова транзакция е сравнително ефтина, плащанията с коини стрували от порядъка на 50 долара, това е цената на самата транзакция! Четох го, не знам доколко е вярна информацията.

Частично е вярна. При цена от 20 000 на биткой таксите стигат и до 50 долара (еквивалентът им в биткойн). Тук въпросът е какво значи "скъпо". Ако преводът е биткойн или 5, 10, 20 ... да платиш 0.001 биткойн е смешно малко. Но ако превеждаш 0.01 вече си е "много". Но така или иначе, таксата не е задължителна. Тя се плаща ПО ЖЕЛАНИЕ като размерът и също е по желание. Целта на тази такса е да ти се обработи транзакцията по-бързо.

Този филм съм го гледал. Всичко лошо в света е дело на САЩ /и другите империалисти/, а всичко добро/прогресивно/ е дело на Русия и другите прогресивни сили. Да се чуди човек САЩ ли ни окупираха и ограбиха през периода 44-89!?

Ееее, веднага ще бъдеш контриран, че ФАЩ ни бомбандираха след като им обявихме война... Мани ги чугуните. Аз питам кога другаря Путкин ще обяви руския биткойн. Нали ФБ поръча да му направят, Скайп, Интернет, процесор.

Веднага след като направят кафеварка например :)

абе кво си говориш всичко в САЩ е прекрасно като на едно гето.Най вече фантазиите.Ама да имаше кой да им събере поне шпертплата от разрушуните бараки на клетите хорица в гетото след поредният ураган харви, че още си тоят руините,а от три дни са под върпрос купоните за 70 млн. благоденстващи гетаци.Няма пари въпреки печатницата.

Не мога да разбера едно, уж много ценни тези виртуални пари, пък всички искат да ги сменят за долари когато един кон стане 100 000 000 долара?

А то и доларът уж е много ценен, пък всички го сменят за папкане, що така?

Няма значение дали е на ЦРУ, КГБ, ДС, Бонго Понго или СС. Важното е, че това е класическа измама за баламурници, но те не са много.

Не бой се, всеки сам решава за какво да си харчи парите. Ти така или иначе си обречен на мизерия, та си кютай там с подаянията които получаваш и остави хората сами да преценяват в какво да инвестират и в какво не.

Поредната съвеЦка простотия. Ама няма кой да им се връзва вече.

Браво "dir.bg"! Вече влизате в крак правилната линия. В САЩ всеки ден има технологични новости от най-висок ранг, но вие търсите нещо негативно и се чудите с какво да споменете затъващата Путландия. Напоследък големите "новости " се въртят около великото постижение Калашников!? Научили сте си урока. Хвала!

Появил се навремето един търговец в едно село в Африка и обявил на местните, че изкупува маймуни по 100 долара едната. Хората решили, че това е много добра оферта и започнали да ловят маймуни и да ги продават на търговеца за 100 долара бройката. Следващата седмица той обявил, че вече купува маймуни по 200 долара. Хората отново се втурнали в гората и изловили голяма бройка маймуни и ги продали на търговеца за по 200 долара. Третата седмица търговеца обявил, че вече купува маймуни по 500 долара. Дори и най - мързеливите станали и започнали да ловят маймуни, докато изловили всички маймуни и човека ги изкупил по 500 долара. На четвъртата седмица човека събрал всички и обявил, че заминава за известно време, но като се върне ще купува маймуни по 1000 долара бройката. Всички събрани до момента маймуни той затворил в клетка и поставил пазач отпред. След като заминал, хората се чудели откъде да вземат маймуни и обикаляли джунглата по цял ден. В един момент пазача на клетката им казал, че започва тайно да продава маймуни по 700 долара. Богатите купили по колкото могат, бедните взели заеми от богатите и също купили маймуни. И дошъл момента в който търговеца трябвало да дойде и да купува маймуни по 1000 долара. Но той не дошъл... и пазача на клетката бил изчезнал! И така приказката за биткойните свършила!

Логично. По-мислещите хора разбират, че това е балон, пирамида или както там го наричат. Масовата реклама на криптовалути, несметни богатства без данъци и т.н. би трябвало да червен фенер. Но уви - не е.Който успее да направи някакви пари за момента - браво. Но в един момент всички ще увиснат. Риск.

110 ДОЛАРА НА 7.07.2018.

... продавам една ока oт тях... на око ги давам...

Прочетох коментарите и стигнах до извода, че биткоин е бъдещето и е желателно да вложа всичките си пари в него. Само искам да попитам нещо. Едни казват, че до края на годината щял да струва 50 000$, други казват 100 000$. И щом миналата е стригнал от 1500 до 15 000, по същата логика догодина ще е между 500 000 и 1 000 000. И т.н. Върти ми се в главата една мисъл. Не е ли по-добре с парите да си построя печатница и да сключа договор с федералния резерв на съединените щати да им печатам долари? Те едва ли ще смогват да печатат толкова много долари, с които да осребряват милиардите, спечелени от инвеститорите в биткойни!

Цялата тази мания по биткоина ми напомня за една игра във фейсбук, по която мнозина бяха луднали. Farmville! Копаш домати и краставици, разширяваш си фермата, купуваш трактори, пак се разширяваш ... качваш нивото и ставаш все по-богат ... ама не колкото онези, които дават и реални пари за разни неща, които много вдигат добива/печалбите. Но в края на краищата манията по играта отмина, виртуалните пари бяха забравени, но покрай тях изгоряха и парите (реалните) на онези, които много печелиха в тази игра. А всъщност така се развиват нещата и в много други игри. Нещо такова ще стане накрая и с биткоините.

За да откажа други профани да пишат без да знаят, ето цитат от Уикипедия - "Паричната маса на биткойните е предопределена от същността на генерирането им. Към 2014 в обращение има над 12 милиона биткойни, като на всеки 10 минути се създават приблизително 25 биткойна. Общото им количество обаче има установена горна граница от 21 милиона и на всеки четири години скоростта на добиване се намалява наполовина. Това означава, че нови биткойни ще продължат да се създават в бъдещите сто години." Сега всеки може да смята 21 милиона умножено по 100 хиляди долара = 2,100,000,000,000 долара. Всеки може да провери колко е БВП на САЩ - за 2016 г. той възлиза на 18,561,934,000,000 долара. Или, ако биткойна стане 100 хилади долара, общата стойност на биткойните ще бъде около 10% от БВП на САЩ. Все пак ти пожелавам успех с печатницата за долари :)

Наградата за изкопан блок се намалява прогресивно с времето. В момента за блок се дават 12.5 биткойна (демек, толкова се копаят за около 10 минути).

Имам един познат, който точно преди да гръмне балона с имотите през 2008-а си купи 4-стаен апартамент за 1200$/кв.м. Тогава разправяше, че това е инвестиция, че цените щели да продължават да растат поне до 1800$/кв.м., ама като го питам кво ще стане след това, мълчи. Сега същият този "инвеститор" си купи биткойни. Купи ги около нова година, баш когато бяха по около 17000 долара. И понеже изплаща непосилен кредит за другата си инвестиция (апартамента), няма пари и никоя банка няма да му даде, затова изтегли бърз кредит. Сега се надява цената да се удвои, че онези дебеловратите му тропат на вратата. А уж беше сметнал, че за месец койните щели да станат 40000$, щял да ги продаде, да си върне бързия кредит, да изплати апартамента и да живее с останалите милиони до края на живота си.

ГОлям филмар си и ти.

В момента цените на нови апартаменти в хубав квартал в София са над 1800 долара за квадратен метър. Съвсем спокойно продават и на 3000 долара за квадратен метър. Хубаво е поне да се ъпдейваш като пишеш числа.

Ъпдейтвам се, бъди спокоен. Кварталът не е хубав, мястото е кошмарно. Конкретно този апартамент не струва повече от 1200-1300 при сегашните цени. Има две обяви в блока по около 1300$/кв.м. А неговият апартамент е северозападен, на първи етаж, с изглед към един катун, където горят гуми. Освен това го купи преди 10 години и 10 години плаща кредит. Както и да го гледам - чиста загуба е. За тези 10 години ако беше живял под наем в апартамент според възможностите си и беше спестявал разликата между наема и това, което сега изплаща на банката, като добави и парите, които е имал тогава, щеше да е събрал за половин апартамент. Пак щеше да го купи с кредит, но при коренно различни условия. Хубаво е да имаш повече информация преди да критикуваш другите, че не се ъпдейтват.

Те продават на 3000, ама някой купува ли?

Да допълня че и СПИН е дело на ЦРУ. А между другото американците никога не са кацали на Луната. А за интерисуващите се баба ми е била мъжка.

ЗА БАБА ТИ ЗНАМ :))

И тук имахме едни готини пирамидки и "бизнес партньори", които фино подклаждаха желанието на хората да спечелят лесни пари. До тук без съмнение има спечелили, най-вече закупилите крипто-валути преди средата на 2017г. Какво ще се случи през 2018 е само в сферата на предположенията и новите участници трябва да си дават сметка, че реално играят хазарт.

Че то е така с всяка инвестиция. Ако си решил да инвестира хиляда кинта в биткойн няма много голямо значение коя година е. Тенденцията на тендът е на горе. Въпросът е единствено инвестира ли ти се или не.

Тенденцията е ту нагоре, ту надолу, а по някое време - бум. Човекът горе ти го каза - можеш да ... "инвестираш" (никак не е подходяща думата), но реално играеш хазарт. Има голяма вероятност да спечелиш, ако не си прекалено алчен и се впуснеш в това начинание съвсем за кратко. Ако се полакомиш или повярваш, че си инвеститор - по всяка вероятност ще изгориш.

SpaceX А когато стане дори и 50000$ тогава какво ще си изядеш топките от яд ли ?

Ха-ха, това ли ти е мечтата! Мечтай си! Мечтите са безплатни, но не и в този случай!

Не само на ЦРУ, руслямисти! И на СОРОС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И какво дрема Наталия две години, че сега чак се сети да говори по въпроса.

Е то това за ЦРУ/АНС по скоро е отдавнашна теза на разни лимони. Тя се базира на хеш алгоритъмът който се ползва - sha256. Причината е, че този хеш алгоритъмът е разработка на службите - от тук и глупостта, че всичко което го ползва е плод на ЦРУ.

Вероятно е истина , защото САЩ са най-задлъжнялата държава и в такива случаи се мъчиш да изнасяш дефицит с пускане на фалшиви пари към кредитора си , в случая останалия свят. По време на войни и ,особено по времето на първата и втората св.войни ,противниците са си пускали фалшиви пари , за да сриват икономиката на другата страна и да си оправят собственото дередже.

едно,от малкото логични и - HEсоросоидни мнения!!!

Правиш ли разлика между фалшиви пари и крипто валути или само си чешеш езика?

Биткойн е новият онлайн долар. Финансовият капитал го създаде като антитеза на хартиените пари и на опитите на Китай и Русия да премахнат долара в обменната си търговия. За това свидетелстват няколко неща: 1. Постепенното премахване на офшорните зони и премахването на анонимните банкови сметки в Австрия и Швейцария. 2. Постепенното изваждане на хартиените пари от обръщение - 500€ банкнота под предлог за борба с тероризма се премахва до края на 2018. 3. Все по-агресивното предлагане на банкови карти от банките. В тази връзка и при нас намалиха тавана на кешовите разплащания. Целта на финансовия капитал контрола на финансовата система в новия онлайн свят. Това е образно казано "Новият картов феодализъм". И всички тези "Койни" за които ни обясняват, че са анонимни, че нямат централизирано управление, всъщност са най-новия инструмент за контрол.

+1000!!!

Интересен е начинът на добиване,,КОПАНЕТО,,.Заложен е принцип -колкото по-малко биткойни остават,толкова по-трудно става и по- голям разход има за добиването им...Това ми напомня по-скоро ЗЛАТОТО///има функция на СТОЙНОСТ , МЯРКА ЗА ЕКВИВАЛЕНТ ПРИ ОБМЕН , А НЕ НА ВАЛУТА.

Като всеки балон и пирамида печелят тези, които са НАЙ-ОТГОРЕ или в НАЧАЛОТО. Изгарят тези, които са НАЙ-ОТДОЛУ или НАКРАЯ, по средата някъде има шанс за спекулативна печалба ... но ако чакаш прекалено става на загуба. Пак ще го напиша ... валута без покритието на реалната икономика и активи на дадена държава СТРУВА толкова, КОЛКОТО СА ОЧАКВАНИЯТА на хората за печалба от тази валута. Та кой формира очакванията на хората - МЕДИИТЕ и ЕЛЕКТРОННИТЕ БОРСИ Кой държи медиите и електронните борси - онези БОГОИЗБРАНИТЕ Та кой ЩЕ спечели, кой ЩЕ изгуби и кой МОЖЕ да спечели но и да изгуби е пределно ясно!

Инфлация, знаеш ли какво е драги ми смехурко? И да повтаряш и да не повтаряш, фактите са, че откакто биткойнът съществува курсът му е бил на горе. Твърдението за 100 К до края на годината не са изсмукано от пръстите (като твоите дрънканици) а са предположение, на базата на курсът през 2017 -та (януари стартира на 1К а декември е 10К). Това е ръст от десет пъти. Ако търсенето се задържи, то в края на тая година ще е около 100К.

Разбирам, че вероятно си "копал" Биткойни някъде от началото и сега имаш няколко, на които се радваш. Моят съвет е да ги продаваш докато имат стойност, че после ще съжаляваш за пропуснатите възможности. А ако си купил Биткойни по настоящите цени .... пази ги и чакай да станат по 100хил. ... па после ще видим кой ще се смее и кой ще плачи.

така е...C мечката не можеш да ядеш мед от един буркан...

Пари, пари и само пари....

Разбирам че хората, които са вложили парички в биткойн (демек тъпаци) не искат да ги изгубят и затова задължително коментират отдолу на коментарите против БитКойн. Еми... Какво да ви кажа..? Първоначално се копаеше с процесори, после с видео карти, стигна се до специален хардуер... И в крайна сметка... Какво??? Пак минахме на видео карти... Това говори едно: валутата не е реална! Да, много магазини приемат плащане с БитКойн и дрън-дрън та пляс! Изглежда супер нагласено! А... И да не забравя - пожелавам на всички, натъпкали нечия гуша с пари, за копаят тая безценна помия да си изгубят вложените пари. Защото вместо да направят реален бизнес и наистина да се потрудят, те седят на задниците си, харчейки ток за глупости. Много добре знам, че ще ми отговорите подобаващо, но на мен не ми пука, защото знам, че сте суеверници и затова го правите. НО ТОВА СИ Е ИСТИНАТА, ПРИЕМЕТЕ ГО!!!

Завистта и злобата са много странно нещо. Но какво да се прави, докато едни печелят други си ядат сополите.

Че и пожелава на хората да си загубят парите. Ебати хейтъра! :D

биткойна винаги се е копал с процесори(изключение прави биткойнГолд). По същия начин бъркаш и за останалото.

Дано да стигне 100К... А на дръвцата дето го играят разбирачи мога да кажа само едно: някой кара ли ви да го ползвате бе дървена сладки? Не нали. Ми стоте и гледайте тогава как хората за пореден път печелят пари докато вие лапите мухи. Да, има шанс да изгубят някой и друг лев, но това в инвестиция, случва се. Но пък вие никога няма да имате шансът да спечелите.

Това не е инвестиция, това е пирамида! Я кажи ти колко инвестира на 15-16000 $ цена? Чакай да стане 100,000! Обади ми се като стане!

Очевидно не знаеш какво значи пирамида, но то е разбираемо. Цената на биткойн ще расте докато има търсене (причината е, че количеството биткойни ни е ограничено). А дали аз или някой друг ще изгуби пари при евентуален срив не бива да те вълнува. Важното е, че ТИ няма да спечелиш нищо. Та, ако ти си чул за криптовалутите сега, когато почна да се шуми около тях, заради цената, то аз и много други сме ги ползвали още когато бяха по два три долара.

Куцо и съкато си накупи хардуер и стана шиткойн фермер. Играйте си спекулата, не ми пречите, ама цялата тая пасмина удвои цените на десктоп хардуера.

Se taia

А може и това да е една от причините да съществува? :) Преди койните хардуера беше поевтинял на нива близки до минимум печалба. Койните са начин да се "съживи" този пазар :)

Валута без покритието на реалната икономика и активи на дадена държава струва толкова, колкото са очакванията на хората за печалба от тази валута. Тоест това е чисто спекулативна парична единица без никакво покритие и гаранции от никого.

"реална икономика" която се "стабилизира" с военен бюджет от няколко милиарда, военни акции за няколко милиарда и насилствено налагане на ценности, не е особено реална.

Хайде стига с папагалски махленски приказки ... Икономиката е съвсем реална, вече дали самата валута е надценена или подценена ... е друг въпрос.

Цената на Биткойнта до края на годината ще станела 100 000 долара. Да, само че без единицата отпред! Кой спечелил, спечелил!

:D :D Страшен виц, идеално като за в неделя! :D А вчера имаше още два - обвиниха САЩ в провала на Роскосмос... и в нападението на Турция над сирийските кюрди.

ЯДЕШ ТОК СЕРЕШ БИТКОИНИ ... БАХТИ ВИРТУАЛНАТА РЕАЛНОСТ :)))

АЗ НЕ ПРИЕМАМ БИТКОИНИ :)

ти приемаш 5 ст за пост :)

АМИ STRIPE FOR WOOCOMMERCE СЛОЖИХА БИТКОИНИ ОБАЧЕ АЗ НЕ ГИ ВЗИМАМ :))

САМО КОПЕЙКИ

тази да не би да е братовчедка на Наталия Кабилкина :))) и двете обичат да правят сензационни гръмки и глупави умозаключения до които всички отдавана са стигнали . :) за биткоин инвеститУрите - не тревожитесь биткоин ще има и тази гадина 2018 няма така да нарастне какта член в ръце на Наталия Кабилкина но ще бъде !

Откакто САЩ забрани Касперски заради шпионаж и изтичане на данни почнаха много "разкрития" да им идват наум.

.. биткоин е приватизиран, както интернет, GPS и TOR...., А кога са били държавни?

Жената е напълно права. Финансовият капитал вижда, че губи долара като средство за контрол и ограбване на другите нации и се опитва да наложи в употреба нещо уж "модерно" като биткойн. А, реално биткойна е пирамида точно толково колкото и уан койна.

всьо е пирамида важната е пирамида да е подкрепена от силните на деня ако биткоин е подкрепен от САЩ и ЦРУ което неизменно е така - няма как някакъв си анонимен програмист Сатоши Накамочи нам кой си да наложи едно макар и добре измислено платежно средство алгоритъм или формула к'вото е там без да бъде овладяно и контролирано от ЦРУ или световните служби

тотален балон който ще се спука, и много ще останат недоволни, накрая може да се окаже една голяма пирамида, не е ли книжна валута да я пипнеш не си е работа, всеки си има мнение

може бе всичко може да стане ама докато бараш и стискаш левчета в джобето иван искров и цецо мустака пяха назад назад моме калино и к'ва стана тя накрая ...тей че за пирамиди аййде да не говорим всички си знаем демократичната история

При всички случаи е голяма спекула. И безмислено харчене на ток. Почват вече и да освинват сайтове, да товарят компютрите на потребителите. Така че реално е вреден. Ако тръгнат да ги забраняват, ще се срине. Други очакват не 100 000 долара да стане, а 100 долара, когато се нормализира. Този срив от 17000 на 10000 май е заради готвената забрана в Южна Корея.

единственото готвено там е кимчи сууп, а биткойнът там продължава да се търгува на много по-висока цена от всякъде другаде ;)

Пълни глупости.Според мен още тази година никой няма да търгува с тази "валута".

Значи санкции за тези които не искат .