Коментари - Учени: С 5 млрд. долара ще подобрим света | IT.dir.bg
назад

Учени: С 5 млрд. долара ще подобрим света

Инициатива на Масачузетския технологичен институт набира средства за изследвания, които могат да направят планетата по-хубаво място за живот.

Обратно в новината

Коментари - Учени: С 5 млрд. долара ще подобрим света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз и за по-малко мога. Само за 1 милион ще подобря света си така че ще стане рай. Ще се махна от тази циганска държава и отивам някъде на другия край на света.

Браво бре а у нас с пет милиарда изграждат ненужни сметища ..с други пет правят прескъпи вили с джипове и джетове на избранници по список..У Нас милиардите се крадат директно от народа или чрез данъци или чрез заеми

Моля,руски комунистически учени ли са се изцепили така? Защото преди 18 г. на гръцките комунисти им дадоха 390 милиарда долара и си ги изпапкаха рахат ,като сега циврят и се сополивят,ама веки не дават!!

Глупости на търкалета. Колкото повече знаем за света, толкова повече го съсипваме. Човечеството и "Света" имат нужда от няколко столетия да се кротнат малко. Особено човека има нужда от много повече време просто да мисли и да си почине от материалното безобразие в което е превърнал средата си в която съществува. Така нареченият "бизнес" е най-голямата болест на човек. През изминалия век той е произвел толкова много че 90% от това е излишно. На всичкото отгоре той продължава да произвежда с още по големи темпове. Да работи все повече време и забравя че има и други функции...като да живее например.

"Учени: С 5 млрд. долара ще подобрим света си". Просто са забравили да добавят "СИ".

хората няма кво да ядът, те екзо мегзо нам'коси ми праят...

Като нямат кво да ядат да си ходят обратно по пещерите а не да чакат някой да им поднесе огъня наготово.

Каква изненада, почти всички постове идват от съветската тролеферма. На какво се надява тоя дето я издържа и той не знае - изглежда просто му е приятно усещането, че се е изсрал където не трябва и се наслаждава на хорското отвращение.

Все едни институти от "биг брадъра" ни прибират едни немислимо големи пари, за разработка на нещо невиждано и велико, което след време се оказва едно голямо нищо! Що не вземете да ги дадете на мен тез "дребни" парици, че АЗ! да взема да се погрижа за едното ни по-добро бъдеще на тази планета. 1000'та най-големи изедници + техните наследници, умножено по пет милиона за всеки трофей... Ма то банкети, ма то лихвари, ма то крале и кралици, графове и херцогини, Сороси и Родшилдци, шейхове и евреи, Световни банки и МВ Фондове...... Усещате предполагам на къде бия. Такъв рай ще настане на тая планета, за който тея "учени" никога не са си и мечтали. Ще го кръстя - Нов Великден! :)))

Манипулацията на века. Учените, от въпросния институт! - съществува един фундаментален въпрос, на който човечеството трябва да си отговори, за да знае накъде да върви: Кои сме и откъде идваме?! От всичко случило се дотук в човешката история, се налага неизбежното заключение, че хомосапиенс е един проект/експеримент (в по-голямата си част), който не оставя много опции за излизане от ситуацията, в която се намираме! И въобще как може една сграда (колкото и красива да изглежда) да бъде читава, щом почива на лоши основи? Ето въпросът, на който трябва да отговорите, за което не са необходими тези млрд. долари, а не да се опитвате да манипулирате човечеството с поредното театрално изпълнение, режисирано от господаря на този свят.

Програмата им е добра, но с 5млрд. долара не ми се струва възможно, дори и да е със златно покритие долара. Това е по-малко и от долар на човек... МИТ-ове и легенди

гърците не мож ги оправи със стотици милиарди , а тия ще оправят света с 5 млрд. ??? нека ми дадат и на мен толкова пари за експеримент на чужд гръб. какво от това ,че няма да се получи :-)

Ами спрете да харчите излишни пари за проучвания на планета на която няма живот и е на милиони километри от планетата Земя на която може да се подобри живота.Просто това са излишни пари.

Преди 20 години бяха казали, че ще превърнат Сахара в плодородна земя с 5 млрд за 5 години. Да ги видим тези как ще ни оправят за...800 дни.

Е той Кадафито нали заради това си замина! (Всъщност, това бе една от причините)

За справка: Най-крупният инженерно-строителен проект на съвременността е Великата ръкотворна река /The Great Manmade river/ в Либия, огромна подземна мрежа от водопроводи, доставящи ежедневно 6,5 милиона кубометра питейна вода до пустинните райони и крайбрежието на Либия. Проектът беше идея на бившия лидер на Джамахирията Муамар Кадафи. Това беше и основната причина за неговото убийство от САЩ, Израел и НАТО. Общата дължина на подземните комуникации на изкуствената река е почти 4000 км. Обемът на изкопания при строителството грунт е 155 млн. кубометра, 12 пъти повече от създаването на Асуанската стена. С използваните строителни материали биха могли да се построят 16 хеопсови пирамиди. Освен тръбите и аквадуктите в системата влизат над 13 000 кладенци, сонди, повечето от които са дълбоки над 500 метра. Общата дължина на кладенците надвишава 70 пъти височината на Еверест. Основните водопроводи се състоят от бетонни тръби с дължина 7,5 метра диаметър 4 метра и с тегло над 80 тона. Всяка от тези 530 000 тръби може да служи като тунел на метрополитен. От магистралните тръбопроводи водата влиза в построените до градовете резервоари с обем от 4 до 25 млн. кубометра и от тях започват местните водопроводи в градовете и селищата. Прясната вода постъпва във водопровода от подземни източници, разположени в юга на страната и захранва населените пунктове, съсредоточени предимно по брега на Средиземно море, в това число Триполи, Бенгази и Сирт. Водата се събира от така наречения Нубийски водоносен слой, който е най-големият от известните в света източници за изкопаема прясна вода. ....

И ква е справката, бе тъпак? Това са водопроводи за градовете, а не за озеленяване на пустинята.

включва проучвания на екзопланети - bau как като ни преселят там как с калашников

сащ са вложили 5 млрд. за да развалят Украина и за да я скарат с Русия не им вярвам! В тях машинката за печатане на доларчета - хаптийки, които нямат никакво покритие, нека да ги надиплят и да подобрят...ама май ще "подобрят" така както са "подобрили" Ирак, Либия, Сирия и цялата Европа

Русия всяка година влага по 10 милиарда в идиоти като тебе, а ти се кахъриш за 5 милиарда вложени за 20 години.

Учени: С 5 млрд. долара ще поРобрим света.

Системата в този си вид не допуска промяна. Всичко е лъжи за слабоумни.

Ало, рептилчетата, не се издавайте толкова лесно!

СбъркАли сте адреса. Траншовете от по $5 млрд. ги отпуска Виктория Нюланд. Моля, обърнете се към нея.

Объркал си се! Такива траншове не отпуска Нюланд. Това е обща сума за 20 г. Но такива траншове може да отпуска Русия, след като всяка година отделя между 10 и 20 милиарда долара за да спонсорира идиотите по света. И то директно. Индиректно сумата може да е няколко пъти по-голяма.

щели да правят ГМО и с това щели да подобрят света -така само ще го затриете и убиете -ама че наглеци!

я па тия колко са нагли-щели да подобрят света -света ще се подобри като се спре безконтролното размножаване в африка и южна азия -така планетата ще си почине и ресурсите ще стигнат за всички -не се иска много мозък за да стигнеш до този извод нито специални научни изследвания!

Доста повърхностно разсъждение.

Уви НЕ Е никак повърхностно. Човека е прав. Унищожаването идва точно оттам от Африка и Азия. После същите тези плъзват по цял свят и предизвикват съсипването и на нормалните страни.

Това няма да стигне да загробим всичките ислямисти и болшевики! Няма да стигнат 5 милиарда!

Да събереш 5 милиарда за фундаментални научни въпроси е приключение.. Докато всяка година се дават трилиони за унищожението му по военен път.. Направо се чудя трябва ли да се спасяваме, като само вредим.

Аз пък ще ги дам на КТБ .

И аз с 5 милиарда долар ще подобря живота ... си! ;) Въпреки че и това не е толкова сигурно.

Начи ти е бедна фантазията. Аз с 5 милиарда ще направя чудеса.

Aaa, да тези парички точно стигат да поразчистят света от тези, на които не им е изгодно да има прогрес, за да не си изгубят печалбите. Та, както казвах няколко чистача за тази сума ще облекчат прогреса. А после си изследвате, колкото ви душа иска.

гърция ще им даде опит в харченето за нищо :-) това определено ще подобри нечии свят

А бе не непременно. Може и така да стане но има и шанс капки от 5 милиардното море да капнат върху полодоносна почва, понякога и съвсем малко капнали за подходящия човек в подходящия момент може да промени историята на човечеството. Но е въпрос на вероятности, т.е. на късмет.

да ти кая аз работя в център за цомпоситни разработки в англия, всичко което не е пв, а се прави с обществени пари си е чиста симулация, ама иначе не се притесняваи, ще стане

Какво излиза от статията. Че милиардерите не искат да подобряват света в който живеят след като е стискат за подобна инвестиция, или пък не виждат смисъл от нея. Аз също не виждам смисъл защото в Библията е писано че светът ще се влошава до самият край, преди да бъде възстановен Божият порядък и справедливост, и да бъде изцяло обновен в невиждана красота и хармония не с човешка ръка направена.

Т.е. светът се влошава, а накрая и съвсем се сговнясва.

Минусчета (ака рептилчета) се подвизават тази вечер! Да не би да има някакво необявено сборище на треперещите от страх от предстоящето Второ пришествие на истинския Бог!

Тия искат пари за изследвания после продават резултатите на военните и пак парички, големи тарикати са.

Я , па тея ! Дайте ни пари да мислим и работим ! А един по-дебел не искате ли ? Тези станаха като нашите учени при соца - учим , за да учим.

само при соца беше без пари затова нямаше и резултат

Е, то БГ открадна толкова от КТБ и съсипа доста бизнес, но стана още по-голям кенеф от това! Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Факт, че в БГ мафията на съветската агентура Е "държавата" но не му е мястото под такива новини да се пускат такива постове, все пак става дума за MIT.