Коментари - Учени откриха, главните виновници за климатичните промени | IT.dir.bg
назад

Учени откриха, главните виновници за климатичните промени

Това не са консуматорите, считат авторите на изследването

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Учени откриха, главните виновници за климатичните промени | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а пръднята на кравите?

Ало "учените" а колко процента е замърсяването от изгарянето на гори? Хиляди декара гори изгарят всяка година във всяка държава,но по този въпрос се мълчи. България плаща милиони евра за въглеродни емисии на ЕС,вместо тези пари да се дават за изграждане на съоръжения за намаляне на въглеродните емисии,тези пари отиват в джобовете на дебелогъзестите брюкселски чиновници. След като не ни се дават,а се вземат пари от нас,няма как да се оправим,защото не остават пари за тази цел. Време е да се преразгледа тази политика и парите за въглерадните емесии да се вземат и от държавите,които не си опазват горите от пожари.

Продавайте дизеляците навреме.

Алчни тъпанари! Защо лъжите като…дърти цигани? Във всеки учебник за Земята и атмосферата може да се прочете , че 98.8% от въглеродния диоксид се “произвежда” от Световния океан, а същия този диоксид е само 0.4% от земната атмосфера. И което е много по-важно - ако съдържанието му падне под 0.3% животът на Земята ще започне да измира!

Добре де, да ги заменим тия въглеводороди с други горива, съгласен, ама с какви и на каква цена? Да не се чудим после какво да правим лития, полупроводниците от слънчевите панели, ядрените отпадъци... много лесно е да се сочи с пръст, трудното е да се намери решение. За съжаление човечеството все още разчита основно на огъня за добив на енергия - технологичното ни ниво е такова!

Значи това което разбрах е: В САЩ, Сауди/тска арабия/, Русия, Китай има най-много крави. И понеже пърдят много - те ти и голобално затопляне. Ако беше жив Сталин щеше да каже: "Има крава-има проблем. Няма крава-няма проблем!"

Изключително налудничаво изследване. "Това не са консуматорите, считат авторите на изследването", но виж, били производителите. Нали производителите произвеждат не просто да произвеждат, а за да задоволят търсенето на консуматорите?

Принципно си прав, но си объркал разрядите. Съдържанието на СО2 в атмосферата е малко над 400 части на милион или 0.04%. А ако падне под 0.02% целият живот на Земята е чао.

Набеждаването на СО2 за вредни емисии ще остане в историята като най-голямата измама на 21-и век.

Всеки много знае по темата, ама накрая само бла-бла-бла.

88% са от петролните компании. Значи ще го платят останалите 12%. Да му мисли Сивушка, защото като яде трева ака и това разбира се дразни 88% и ще я забранят. И да му мислят пенсионерите, защото те пък дишат и отделят СО2 и също ще ги забранят и евтанизират.