Коментари - Учени откриха неочаквана опасност за Земята от съзвездията от сателити | IT.dir.bg
назад

Учени откриха неочаквана опасност за Земята от съзвездията от сателити

Те са изчислили, че "гибелта" на типичен 250-килограмов сателит, 30% от масата на който е алуминий, генерира около 30 килограма наночастици алуминиев оксид при навлизане в атмосферата

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - Учени откриха неочаквана опасност за Земята от съзвездията от сателити | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сателити падат, падат от небето ...

никога няма да спре. Човека развива и това не се харесва на дъртите милярдери

Самият Мъск е дърт милиардер, не ли?

А после ми обясняват как 20 годишния ми автомобил замърсява. На фона на 100 хиляди тона кораб или самолет. Проблема на екологията е че не купуваме нови автомобили.

Всичко е бизнеЦ. Така както ни обвиниха нас - потребителите, че видиш ли ползваме пластмаси и найлонови торбички и плащаме като попове за да правим Земята "по-зелена". Така както ни пробутаха идеята за великите коли на батерии, да правим Земята по-зелена( и там сума ти народ се наби на няма такъв кол). Така и със сателитите ще бъде, ще ни карат ние да плащаме, като започнат да ги произвеждат от титан (да речем), познайте защо - за да правим Земята по-зелена. И другата истина - който си мисли и въобразява, че някъде на тази планета има демокрация, е изключително заблудена душица :)))

Големо откритие....

А да слагат парашути на спътниците които да ги спират за да не изгарят, аз ли трябва да им кажа на учените дебили? Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Що парашут бе, мъжки? Направо вентилатор, да им държи хладно, докато падат...

Иване, прочети преди да се излагаш. Рокетлаб планират да си улавят първата степен с парашут.

Ама мислете с тия тикви, недейте само да четете. Първата степен на Фалкон 9 се изкачва до височина ок. 100 км и достига скорост около 7,000 км/ч, преди да почне да се спуска наобратно. За сходни приложения, други ракети ще достигнат сходни скорости. Вероятно такъв товар с такава скорост може да се спре с помощта на достатъчно голям парашут, какъвто спокойно може да се събере в горния край на степента. Там проблеми с мястото няма. Старлинк спътниците обаче са с далеч по-малки размери и се движат по орбита със средна скорост от порядъка на 27,000 км/ч. Парашутът, който може да забави 800 кг. товар от 27 хил. км/ч трябва да е бая голям. Къде ще го събереш??

Масата на земната атмосфера е 5.5 квадрилиона тона. Да кажем 1000 тона отпадъци от сателити. Това е около 0,000000000001 процента. Дали да ви вярвам ?

В сравнение с всичкия разпрашвн алуминий, който ежедневно се разпръсква, е капка в морето.

Ти мислиш ли поне за секунда, преди да пишеш? На 80 км. височина ли го разпръскваш тоя алуминий?

Олигофрен си, нали ? Всеки ден в земната атмосфера остават около 100 тона метеоритен прах, включително метали. Който бавно пада на нея, увеличавайки масата й. Сателитите на тоя фон са капка в морето.

Окей, щом не правиш разлика между (а) метеоритен прах, предимно силикати и желязо, плюс алуминий най-често в комбинация с калций, и (б) висококачествен авиационен алуминий без примеси, който не идва като прах, а виси горе на големи парчета по няколкостотин килограма и в един момент почва да гори и да се разтапя... Аман от идиоти, дето задължително разбират повече от учените, информирайки се от лоши преводи на "материали от чуждата преса".

Тези “непланирани” замърсявания :))

Само не разбрах кой унищожава озоновия слой - фермите за крави, говеда и овце или сателитите на милиардерите????

а пък вие химтрейлс та химтрейлс... нА ви сега!

Когато ги изстреляха,вие ,,учени" какво имахте в устите си?

Дъвка.........в главите е отделен въпрос.

sawo

А вие двамата какво имахте?

Това, което ти нямаш.

Споко. Вече тестват дървени корпуси на сателити. Успешно.

Измислиха нов страх. Тез озонови дупки трябваше да свършат света пред 40 години.

Ами всъщност човечеството взе мерки и ограничи веществата унищожаващи озоновият слой и дупките се затвориха. За това света не свърши преди 40 години. Ма то от конспиративни клипчета в тубата няма как да го научиш това.

я вземи се поинтересувай от кога са си там тея дупки и с каква периодичност се отварят и затварят... мерки били взели... и теглилки също!