Учени: Парите могат да ви купят щастие

Богатите обаче не изпитват радост от спечелването на "безплатни" 10 000 долара

Обратно в новината

Коментари - Учени: Парите могат да ви купят щастие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пълна глупост! точно сиромасите не могат да изпитват щастие от парите понеже нямат нужната финансова култура! моментна радост - да но после издухват сумата за нула време докато богатите си правят кефа разумно

Плс. не учете на такива неща плебеите. Изтрийте статията.

Умиращите от свърх доза наркотици свръх богати звезди имат блестяща финансова култура... ходи се гръмни.

Кое? :D

Колега финансист от академията в Свищов миказваше-за каквото и да ти говорят, да знаеш че става дума за пари

Статията не казва нищо ново.

Той Маслоу го е измислил отдавна със своята пирамида на потребностите. Ако си гладен, студено ти е или пък се чувстваш застрашен ще се почувстваш много по-щастлив ако си сит, конфортно ти е и си в безопастност. Оттук обаче покриеш ли тези потребности, за да си щастлив влиаят вече други фактори.

Тия по 100 не могат да ми го купят а тия по 19 едва ли

Като бях дете, мечтата ми беше цяла година да е лято. Като пораснах - разбрах, че ако имаш достатъчно пари през цялата година можеш да ходиш на места, където е лято. Тогава мечтата ми стана да имам пари.

Парите не са важни. Важно е тяхното количество.

Мен парите не ме вълнуват - те ме успокояват.

само сиренцето в капана за мишки е БЕЗПЛАТНО!

Всичко е много относително! Аз си спомням, че на 18 годишна възраст си мечтаех да имам каса с много пари в нея, нов западен автомобил и да мога да обикалям свободно по света без финансови ограничения. Сега съм на 68. Имам каса, пълна с пари, притова различни видове- долари, евро, британски лири и какво ли не още. Имам чисто нов кемпер и си обикалям където искам. Мога да си купя най-добрия нов автомобил на пазара, без проблеми. Дали съм щастлив? Не, защото не искам вече нищо от това, искам само пак да съм на 18 години.

Когато бях на 16 г. си мечтаех да си имам гадже с големи гърди. На 18 най-после си намерих. Но нямаше никакви чувства. Затова реших да си търся сантиментално и много чувствително момиче. На 21 си намерих. Тя беше толкова чувствителна, че се разплакваше от най-малкото нещо. По цял ден плачеше за какво ли не, а отвреме навреме заплашваше, че ще се самоубие. Затова реших, че ми трябва темпераментно, динамично момиче. На 26 си намерих. Тя кипеше от енергия, започваше едновременно десет неща и без да завърши нито едно на другия ден започваше нови десет. Отначало беше много интересно, но после започнах да се чувствам като идиот около нея. Много енергия, но без посока. Реших да си търся умно и практично момиче. На 31 я намерих и се ожених за нея. Тя беше много умна и здраво стъпила и с двата си крака на земята. Беше толкова практична, че се разведе с мене и ми взе всичко което имах. Сега съм стар и мъдър. И си търся момиче с големи гърди!

Прав си, вероятно, но ставаше дума за щастието и парите. По темата с гаджетата мога да напиша цял роман, просто по спомени. Просто не искам да сравнявам сегашните и едновремешните моми, разликата е огромна, и не в полза на сегашните...

Щастие едва ли, но независимост със сигурност. Освен това не е много ясно колко много са достатъчно, всичко е относително При всеки е различно а и критериите се променят с времето също.