Коментари - Учени предупредиха за критична "повратна точка" в Атлантическия океан | IT.dir.bg
назад

Учени предупредиха за критична "повратна точка" в Атлантическия океан

Това ще доведе до опустошителни последици за Европа и джунглата на Амазонка

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Учени предупредиха за критична "повратна точка" в Атлантическия океан | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С напредването на технологиите, достъпа на информация се улесни доста в последните години Проблема е как да различим фалшивата от истинската и достоверната? Със AI имаме същия проблем, обаче много фейк новини има в последно време

Браво, оправдаха бюджета на института за следващата година. Догодина може да изнесат данни от преброяване на дивите зайци.

Отново са заложили на екстремния модел, който да звучи страшно и полит коректно. С тези модели е като при статистиката, резултатът е според това което искате да постигнете с манипулация.

Ако Гълфстрийма спре и се обърне, климата в Европа ще е доста по-хладен. Случвало се е не веднъж. Шотландия ще в при полярна област . Та не разбирам защо толкова протестират. Нали искат да стане по-хладно.

Уффф професори, много филми гледате, Гълфстрийма няма как да се обърне защото е в резултат на въртенето на Земята.

Гълфстрийм е в резултат на геологически промени от движението на тектоничните плочи(континенти). Преди стотици милиони години Евразия, Южна и Северна Америка са били залепени. И е нямало Гълфстрийм, защото е нямало Атлантически океан. Но са живели и растения и животни. Много по-големи от днес, с много повече кислород в атмосферата.

Има много модели, но реалността е само една.

Теченията намалят, ако въобще това е истината, заради ветропарковете, които убиват въздушните течения и така променят микро и макро климата. Т.е крадеца вика дръжте крадеца. Трябва война срещу зелените фашисти и т.н. учени пропагандисти соросоиди.

Теченията са ПРИНУДИТЕЛНИ ДВИЖЕНИЯ, но не фракции, от разлика в температурите и от разлика на соленост Например Ти, ваксиниран возбужденецо, си едно голямо Течение. Не, нито обиждам, нито си форма на социална Гонорея, ти си жив поради ОСМОТИЧНОТО НАЛЯГАНЕ поради солта в твоето тяло.

Това, което не казват, е, че според изследването (базирано на компютърно моделиране) повратната точка би настъпила там нейде към 3782-а година, а за да настъпи, всичкият лед на Гренландия трябва да се стопи 5 пъти (така е заложено в моделите). Затоплисти, сър...

Лошо няма! Реално всеки почти всеки човек е като жабите! Слагаш ги в студена вода вариш ги и те даже не мърдат! Та докато не ти опре до задните части няма да се мръднеш! А и даже и да опре ... пак тая! Сега обаче миналата седмица температурите беха 23 градуса по целзий! През цялата седмица! А това е "леко" странно за средата на зимата! Явно единственото което може да се направи е, да се променят учебниците по география и България вече да попада не в умериния климатичен пояс а в суб-тропичния! Инак, явно, друго няма как да се направи! Пък и явно никой не иска да се прави каквото и да било!

Днешната доза пропагандиране на отчаяние от дир точка ру.

Става дума за т. нар. Северноатлантическо динамо. То е като панделка- ꙋ -нещо такова. Вляво от север на югоизток текат студени течения - Лабрадорско и Азорско. Край бреговете на Западна Африка се наагряват, смесват се с по-топли води и се образуват Пасатните течения от изток на запад към Латинска Америка. Край Венецуела и после в Мексиканския залив се донагряват и на североизток тръгва Гълфстриймът. В централния Северен Атлантик двата краища на "панделката" - студеният от север и Гълфстриймът се пресичат. Това е възможно, понеже са на различни дълбочини. С глобалното затопляне студените води се издигат към повърхността, където е Гълфстриймът и в някакъв момент - "критичната точка" ще спрат да се пресичат. Тогава "панделката" ще се разпадне на две дъги - само студена на север и само топла на юг. Гълфстриймът ще изчезне, а на юг ще циркулират само топли течения. Опасността е напълно реална, последиците - катастрофални!

Респект за обяснението!

-За да обясниш нещо разбираемо (просто), трябва сам да го разбираш! -За да го разбереш, трябва правилно да обработиш наличната информация! -За да обработиш наличната информация, трябва да притежаваш необходимия интелект! -За да притежаваш необходимия интелект, трябва: 1. Джинсът ти да е „слязъл“ достатъчно отдавна от „дървото“! (поне така твърди Дарвин) 2. Да не ти е пълна главата с клишета (политика)! 3. Да не мислиш само за кариера! Трябва да знаеш, че това е необходимият минимум!

И глобалното затопляне в Европа отива в къра. Земята има методи за охлаждане....

А ти специално разбираш от Земи...

ще се озъбим от студ. Демек, ще караме ски на Боровец и Пампоровец и през август. Отивам да си купя ски, докато не са поскъпнали. хе-хе

Затоплянето и високи средни температури на планетарно ниво, няма просто да те позатоплят 2-3 градуса. То предизвиква екстремни пикове които до сега са били умерени. Страшен студ за дни, високи температури по никое време и опасни горещини лятото, тропически кратки бури през 1-2 месеца на места където не ги е имало. Всичко това вече е факт и просто ще се засили доста.

...е факт... Колко да е факт? Колкото Ню Йорк е под вода, колкото Малдивите са под вода, колкото няма арктически лед през лятото...

Не е много хубаво и да си прекалено учИн.

Алкохолът и вИШУТУ не прощават на "учените"!!!

а дебилщината е до гроб.

щом си признаваш